Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Perkutální transluminální angioplastika

(MUDr. Martina Kasperová | přečteno: 93696x )

Perkutální transluminální angioplastika je moderní a elegantní technika, která umožňuje zobrazit a zároveň léčit věnčité tepny Vašeho srdce. Pomocí této metody může lékař nalézt nemocnou oblast ve Vašem srdci a vzápětí ji i léčebně ovlivnit.

shutterstock.com

Jak vypadá vyšetření?

Při vyšetření ležíte na vyšetřovacím stole, nad Vámi je obrazovka, na které lékař sleduje vyšetření, a za Vámi nad Vaší hlavou je pohyblivý rentgen. Ten se dle instrukcí lékaře při vyšetření bude natáčet tak, aby bylo možno věnčité tepny srdce vidět v několika různých pohledech a směrech. Na začátku Vám lékař v místním znecitlivění zavede do stehenní tepny v třísle katetr, kterým se další vyšetření provádí. Toto je jediný okamžik, kdy můžete cítit bolest. Při vlastním vyšetření potom můžete cítit teplo. To je způsobeno kontrastní látkou. Při vyšetření na Vás celou dobu mluví vyšetřující lékař a dostáváte jasné pokyny ohledně zadržení dechu, polohy apod. Rozšíření věnčité cévy balónkem popřípadě zavedení kovové svorky (tzv. stentu) neucítíte.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Kateřina

Dobrý den, je mi 50 let. Mám za sebou angioplastiku před 2 lety = 3 stemty. Ráda bych chtěla začít chodit cvičit na power plate (vibrační plošinu). Je to možné? Děkuji.

Ivanhoe

Hmm, já má stenty dva, zhruba zavedeny ve stejném věku. Ale je to teprve 2 měsíce, myslím že tam nebude žádné omezení, ale asik ot nebude ani taková sranda.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Dotaz na angiografii

Manžel má 100% uzávěr levé krční tepny, druhá má průchodnost 30%. Při angiografii se dozvěděl, že se stoprocentním uzávěrem se nedá již nic dělat. Skutečně neexistují léky na uvolnění a zprůchodnění nebo například chirurgická cesta (angioplastika)? Trpí zároveň vysokým TK a nadváhou. Moc děkuji za informaci. M.Diartová

Dotaz na aterosklerozu

Potřebovala bych zjistit něco o Ateroskleroze a jejich rizikových faktorech?

Perkutální transluminální angioplastika

Perkutální transluminální angioplastika je moderní a elegantní technika, která umožňuje zobrazit a zároveň léčit věnčité tepny Vašeho srdce. Pomocí této metody může lékař nalézt nemocnou oblast ve Vašem srdci a vzápětí ji i léčebně ovlivnit.

Angiografie

Lékař toto vyšetření také předepisuje v případě, že potřebuje zjistit, jaké cévní zásobení má nádor, který je určen k operaci.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce