Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Příběhy v soutěži: Pevná vůle

( Redakce | přečteno: 17867x )

Pevná vůle je to poslední, do čeho se nám při hubnutí chce. Dokonce vypadá jako velká, nepřekonatelná překážka. Přesto tento způsob nese největší efekty. Pokud je tedy doprovází úprava stravy a nějaká ta pohybová aktivita. Jitka tvrdí, že když se chce, tak to jde. A napsala nám to jako svůj příspěvek do soutěže na téma Jak hubneme.

shutterstock.com

Jitka: Po porodu nastoupila pevná vůle

Je mi 26 let  a problémy s váhou nastaly v těhotenství, kdy jsem si myslela, že přibrat 18 kilo je normální, protože pocit toho, že dávám dítěti do bříška spoustu věcí, co mi velice chutnají, mě plně uspokojoval. A tak během 9 měsíců bylo z mé původní váhy 64 kg rázem kil hned 82. Po porodu a pobytem v porodnici jsem šla na váhu 68 kilo. Miminko bylo zdravé a já spokojená se vším, až na tu moji váhu. Ale chtěla jsem se plně zotavit, a tak jsem po porodu odpočívala, aby bylo vše v pořádku a nenastaly nějaké komplikace. No a to odpočívání bylo v období svátků vánočních, kdy se hoduje a člověk se doslova přežírá, překážka jak hrom! Nebudu vám nic nalhávat, ale 73 kilogramů ukazovala váha, ať už jsem ji dala na jakkoliv rovnější povrch nebo ať jsem si tam stoupla 10krát,stále těch 73 kg. Bylo mi z toho smutno a i muž mi dal jemně najevo, že mi nějak lezou špíčky,ale ať si z toho nic nedělám, že se mu líbím stále stejně. Přidal mi sice špetku té radosti,ale ten kdo se mnou stále nebyl spokojen, jsem byla já sama. Inu ne nadarmo si člověk dává na Nový rok předsevzetí a já se toho chytla za pačesy a pomohlo mi to zabojovat a posílit mou vůli, abych vydržela a během roku shodila 6 kilo. Začala jsem zdravěji jíst, nepřejídala jsem se a sportuji stále s větší chutí a tento rok bych ráda zase nějaké to kilečko dala dolů. Takže všem přeji hlavně tu pevnou vůli,když se chce,tak to jde.

Příběh Moniky a jejího jídelníčku v další kapitole.

 

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Příjem a výdej energie

V minulém článku jsme došli jsme k závěru že tělesnou hmotnost ovlivňuje více faktorů. Dnes se zaměříme na to, jak naše tělo hospodaří s energií, kterou získáváme z potravin. Množstvi energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme v kaloriích (též v joulech - pozn. redakce).

Obezita jako nemoc

Obezita je vlastně zmnožení tuku v organismu, kterému je v poslední době stále častěji přičítáno, že se podílí na vzniku mnoha chorob.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce