Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Projekt "Početí online!" pokračuje a čeká na vaše příběhy

( Nina Šeblová | přečteno: 6590x )

Pavlína a Luboš se otevřeli v projektu Početí online! a svěřují se vám se svou cestou k miminku, která je, bohužel, trnitá a složitá. Nenechte je v tom samotné a podpořte je vlastními zkušenostmi, příběhem a názorem. Na Ordinaci.cz máte prostor!

shutterstock.com

Odborníci pomáhali i v uplynulém týdnu


Minulý týden jsme publikovali další díl seriálu Očima psychologa: Krizový plán při neplodnosti od Dr. Jeronýma Klimeše. Musím ocenit, že Dr. Klimeš si nebere servítky a problémy s neplodností nepřikrašluje. Ve svém dalším příspěvku přináší konkrétní rady a doporučení. Pro ty, kteří článek nečetli, shrnuji to nejdůležitější: neplodný pár by si měl předem určit, kolik času investuje do asistované reprodukce a zda využije jen prostředky hrazené pojišťovnou nebo si další pokusy bude hradit sám. Dr. Klimeš radí, abyste si souběžně s asistovanou reprodukcí prošli vzdělávacími kurzy o náhradní rodinné péči (NRP), které se pořádají v každém krajském městě, a nastudovali si související literaturu. Je totiž dobré vědět, jaké problémy s sebou nese život bez vlastních dětí a život dětí bez rodičů.

Příspěvek doc. Jaroslava Zvěřiny "Sexuální život a problémy s početím" shrnuje problémy v sexuální oblasti, s kterými mohou páry bojovat. Uvádí také na pravou míru mýty, které jsou se sexem a snahami o početí spojeny.

Jaký je váš příběh?


Pro většinu z nás je přivedení miminka na svět a vychování vlastního dítěte jedna z nejdůležitějších věcí v životě. Někteří mají to štěstí, že mají bez větších problémů dítě, které prospívá a přináší jim radost. Jiní takové štěstí nemají a musí o své děti bojovat více. Ať patříte k té první nebo k druhé skupině, určitě je váš příběh zajímavý, ať má jakýkoli konec. Podělte se s ostatními o vlastní zkušenosti a pomozte jim najít tu správnou cestu! Chcete-li se zapojit a obohatit tím ostatní, napište mi na [email protected].

V projektu uveřejníme


Seriál Očima psychologa bude pokračovat a my se ponoříme hlouběji do problematiky dlouhodobé nechtěné neplodnosti. Můžete se také těšit na články od známé nutriční terapeutky Věry Králové o ideální hmotnosti pro otěhotnění a výživě před a po početí. V následujícím týdnu také uveřejníme nové video, ve kterém Pavlína hodnotí svou dosavadní účast v projektu a mluví o problémech a pocitech, se kterými se právě potýká.  



Ovulační test LH MAX věnovala společnost Pears Health Cyber, výhradní distributor těhotenských a ovulačních testů Seratec®.
Stanovte si své PLODNÉ DNY!
Co je v projektu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Chtěli bychom miminko, ale ... část 1.

Pokud právě vy jste se v těchto slovech (nebo myšlenkách) poznali, jste těmi pravými, pro koho jsme připravili toto téma. Protože autorka textu není lékařka, nýbrž terapeutka, která se zabývá touto problematikou z psychosociálního hlediska, nebudeme se zde zabývat měřením bazálních teplot, počtem vajíček, transfery… ale spíše tím, co znamenají problémy s početím potomka pro konkrétní páry a jak zvládnout úskalí léčby.

Chtěli bychom miminko, ale ... část 3.

Jsme spolu už 5 let a teď jsme se začali léčit v CAR. Asi to ještě nějakou dobu potrvá, než budeme mít vlastní dítě. O tom, že máme tyto problémy nevědí ani naši nejbližší...

Chtěli bychom miminko, ale ... část 4.

Léčím se již 7 let, v posledním roce jsem 2x byla na IVF, ale neúspěšně. Jednou jsem sice otěhotněla, ale ve 5. týdnu jsem potratila...

Asistovaná reprodukce

V současnosti je přibližně 10-15% párů nedobrovolně bezdětných.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce