Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Slunečné počasí si žádá speciální péči o vlasy

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 1167x )

Slunce, mořská sůl či chlor, tři faktory neodmyslitelně patřící k létu, jsou zároveň noční můrou zoufale opečovávaných vlasů. Proto je třeba věnovat jim v letních měsících více času a energie než obvykle. Povíme vám, jak na to.

Dobrá rada
shutterstock.com

Hydratace

Stejně jako potřebuje hydrataci vaše tělo a pokožku, obdobně prahnou po vláze i vlasy. Slunce, pot a nekonečné ráchání ve slané či chlorované vodě je vysušuje, třepí a zbavuje jejich přirozené ochrany. Volte kvalitní kondicionéry a vyživující masky a pravidelně si dopřávejte zábaly z přírodních surovin. Z nich můžeme vřele doporučit avokádo, med či vejce. Oblibu si pro své zázračné účinky získává i arganový či kokosový olej.

Tip: Přidejte dvě kapky arganového oleje do vašeho oblíbeného šamponu a nechte jej konat zázraky.

Kvalitní vlasová kosmetika

Základem péče o vlasy je, nejen v létě, kvalitní vlasová kosmetika. Ani ta ale nedokáže zázraky, používáte-li takovou, která pro daný typ vlasů není vhodná. Pokud tápete, po jakém šamponu sáhnout, nebojte se oslovit profesionály.
„Vlasových produktů je v současné době tolik, že si každý může vybrat to pravé ořechové. Zákaznice často trápí vlasy mastné či naopak extrémně vysušené, a pokud pomineme životosprávu, většinou je na vině právě nevhodně zvolený produkt.“, říká vlasová expertka kosmetiky Nouvelle Monika Plachá. Vlasovou kosmetiku vybírejte také podle toho, jaké zátěži své vlasy vystavujete. Pokud si je barvíte, denně žehlíte a fénujete, budou pravděpodobně poničené a bez života. Je tedy vhodné si vybrat vlasovou kosmetiku s keratinem.

Tip: Kosmetiku na vlasy vybírejte také dle výrobce a snažte se používat více produktů z jedné řady. Časté střídání šamponů a kombinace různých značek je po většinu času neefektivní.

Extra péče

Pamatujte, že k vlasům je v letních měsících třeba přistupovat šetrněji. Po každém koupání v moři či v bazénu vlasy opláchněte čistou vodou, zbavíte je tak nežádoucích složek. Stejně tak zkuste vynechat žehličku, kulmu či fén, vlasy dostávají zabrat už i tak od slunce. A pokud se děsíte, že budete vypadat jako strašidlo, vězte, že rozevlátý letní look je právě in!

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Krepaté vlasy

Mám kudrnaté vlasy,ale jsou často krepaté. Nemůžu je nosit rozpuštěné, protože pak vypadám jako čarodějnice. Prosím poraďte, co s tím.

Zplihlé vlasy

Dobrý den,chci se zeptat ohledně vlasů.Mám s nimi problém a to že nedrží v žádném účesu,nechávám si je narůst a teď je mám sestřihané do krátkého mikáda,ale když si je vyfénuji tak vydrží jen velice krátce a jsou zplihlé,těžké a neupravené.Používám tvarovací pěnu a občas gel...

Touha po krásných vlasech

Vážení, mám krátké, třepící se konečky, lámavé a mastící se vlasy. Používám často přeliv a různé přípravky s vitamíny k obnově přirozené struktury vlasů. Ale konečky mám stále rozptřepené. Toužím mít dlouhé vlasy, ale nedávno jsem je musela ostříhat, jakmile mi vlasy trošku narostou, začnou se třepit a musím je ostříhat. I po používání různých přípravků. Poraďte, prosím, jak mít krásné a zdravé dlouhé barvené vlasy. Děkuji

Vši - nebezpeční společníci

Zavšivení je parazitární onemocnění jehož původci jsou příčinou pestrých kožních příznaků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce