Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Trápí vás vypadávání vlasů?

( Komerční prezentace | přečteno: 1049x )

Vypadávání vlasů. Pro někoho bezvýznamný problém, pro jiné zdroj velkých psychických potíží. Není proto divu, že je častým důvodem ke konzultaci u dermatologa. Jejím cílem je odhalit příčiny vypadávání vlasů, což nebývá vždy snadné. Univerzální příčina totiž neexistuje.

ducray.com

Ve skutečnosti se můžeme setkat s mnoha typy vypadávání vlasů a každý z nich má své specifické příčiny.

Odborníci dělí vypadávání vlasů následovně:  

1.Akutní telogenní efluvium (akutní či reakční vypadávání vlasů)

Pro tento typ je typický náhlý nástup obvykle 3-4 měsíce od začátku působení spouštěcího faktoru. Stres, emoční šok, vyčerpání, nevyvážená strava, změna ročního období nebo období po porodu – to vše jsou možné příčiny tohoto typu vypadávání. Porucha vlasového cyklu vede k velmi náhlému, difúznímu vypadávání, denně Vám vypadne 300 i více vlasů!

2.Chronické telogenní effluvim (chronické vypadávání vlasů)

Chronické vypadávání je vystupňované, dlouhodobě trvající vypadávání vlasů, které se může objevit v každém věku. Spouštěčem mohou být horečnaté stavy, ztráta krve, může vzniknout po chirurgických zákrocích nebo v důsledku nerovnováhy hormonů štítné žlázy.

3. Androgenetická alopecie (chronické vypadávání vlasů)

Jedná se o typ vypadávání, který je způsoben hormonálními vlivy na genetickém pozadí. Vyznačuje se postupnou, dlouhotrvající ztrátou vlasů, která postupně vede k miniaturizaci vlasů a k celkovému poklesu jejich hustoty. Tímto typem vypadávání je během svého života postižena většina mužů, obvykle ve věku 30-40 let. Nevyhýbá se však ani ženám. Denní výpad vlasů je obecně nízký, avšak pro ženy je často zdrojem frustrace. Stěžují si na postupné ztenčování vlasů a prořídnutí kštice.

4. Věkem podmíněné vypadávání vlasů a stárnutí vlasů

Tento typ alopecie pozorujeme u lidí starších 60 let. Vlasy se ztenčují, ztrácí hustotu a objem, a to u jedinců, kteří nikdy předtím vypadáváním vlasů netrpěli.

Všechny výše uvedené typy vypadávání vlasů se vzájemně liší, jelikož mají odlišné příčiny. Každý typ vypadávání vlasů proto vyžaduje specifickou péči. Při hledání vhodné péče se proto doporučujeme zaměřit na přípravky, které jsou určeny právě pro Váš typ vypadávání vlasů. Laboratoře francouzské dermokosmetické značky Ducray nabízí kompletní řešení šité na míru vašemu konkrétnímu typu vypadávání vlasů.

Všimli jste si u sebe akutního (reakčního) vypadávání? Objevte přípravky péče právě pro Vás:

https://www.ducray.com/cz-cz/program-pece/moje-rutina-v-peci-pri-vypadavani-vlasu-trvajici-mene-nez-6-mesicu-zeny

Creastim Roztok při akutním vypadávání vlasů 2x30ml: 2měsíční kúra

creastim

 

V případě, že se potýkáte s přetrvávajícím (chronickým) vypadáváním vlasů, záleží, zda jste žena nebo muž. Mechanismus vypadávání vlasů se totiž v tomto případě liší.

Neoptide Roztok při chronickém vypadávání vlasů pro ŽENY: 3měsíční kúra 

neoptide

Jak vypadávání vlasů zpomalit?

Kromě výběru vhodných přípravků doporučujeme dbát na rady přímo od dermatologů. Zde je několik z nich:

  • Neváhejte se obrátit na dermatologa nebo specializovaná pracoviště, která se zabývají vlasovou problematikou. Tito odborníci by vám měli poskytnout správnou diagnózu a doporučit vám tu nejlepší léčbu či nejvhodnější vlasovou péči.
  • Vyhněte se agresivnímu kartáčování a vyčesávání vlasů do utáhnutých culíků. Vede to ke zvýšenému tahu vlasů, jejich přetržení a následnému vypadnutí. Jestliže cítíte, že jsou vaše vlasy křehké, vynechte vysoušení fénem.
  • Dopřejte si každý den masáž vlasové pokožky. Postačí pouhé dvě minuty denně. Masáž stimuluje prokrvení, které vlasovým cibulkám dodá veškerou potřebnou výživu k růstu vlasů.
  • Dávejte pozor na to, co jíte. Strava totiž hraje u vypadávání vlasů důležitou roli. K tomu, abyste zamezili vypadávání vlasů, potřebujete dostatek vitamínů a minerálů.
  • Během změny ročních období začněte užívat doplňky stravy. Vzhledem ke klíčové roli vitamínů a minerálů ve fyziologii vlasů jsou doplňky stravy obsahující vitamíny a minerály velmi vhodnou doplňkovou péčí.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Krásné vlasy

Nádherné a kvalitní vlasy jsou jedním z největších darů přírody. Stav vlasů zcela zásadně ovlivňují vrozené dispozice a strava.

Krepaté vlasy

Mám kudrnaté vlasy,ale jsou často krepaté. Nemůžu je nosit rozpuštěné, protože pak vypadám jako čarodějnice. Prosím poraďte, co s tím.

Zplihlé vlasy

Dobrý den,chci se zeptat ohledně vlasů.Mám s nimi problém a to že nedrží v žádném účesu,nechávám si je narůst a teď je mám sestřihané do krátkého mikáda,ale když si je vyfénuji tak vydrží jen velice krátce a jsou zplihlé,těžké a neupravené.Používám tvarovací pěnu a občas gel...

Vši - nebezpeční společníci

Zavšivení je parazitární onemocnění jehož původci jsou příčinou pestrých kožních příznaků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce