Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vibrující slon i krokodýl jsou pro děti nebezpeční

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 7694x )

Další vibrující kousátko dostalo od hlavního hygienika hodnocení "nebezpečný výrobek". Vypadá to, že výrobci nedokáží nastavit míru vibrací na takovou hranici, aby dětem nemohla škodit.

Právě příliš silné vibrace jsou příčinou, proč byste neměli tato kousátka dětem dávat. Měřením byly prokázány vibrace 140,5 dB v případě kousátka „slon“ a 144,4 dB v případě kousátka „krokodýl“, které znamenají i překročení dávek vibrací pro dospělé, natož pro maléí děti. Vibrace mohou způsobit intenzivní kmitání v horní části páteře a hlavy, které může poškodit skeletární aparát dítěte.

Tato kousátka tedy odstraňte z dosahu dítěte:

Nebezpečné kousátko Slon

Plastové vibrující kousátko tvaru modré sloní hlavy s kly a chobotem. Pravé ucho je naplněno žlutým gelem, levé je proužkované. Kousátko je uloženo v blistru. Na přední straně se nacházejí nápisy Nuby ™, určení pro děti od 3 měsíců výše (3m+), modrý nápis Jiggle Giggle, Vibrating Teether a další texty v různých jazycích.

Zadní strana obalu obou kousátek je potištěna výhradně cizojazyčnými texty. Je přelepena bílou etiketou s českým názvem výrobku, určením pro děti nad 3 měsíce, tvrzením o zmírnění bolesti a svědění při růstu zoubků, návodem k údržbě, zásadami používání výrobku s důrazem na zacházení s bateriemi.

Nebezpečné kousátko Krokodýl

Plastové vibrující kousátko tvaru krokodýla se zelenou hlavou, pestrobarevným tělem a zeleným vibrujícím zadečkem. Značení na přední straně obalu je shodné s předchozím kousátkem.

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Hlavní hygienik: tyhle laky nepoužívejte

Dva laky na nehty musí zmizet z prodeje. Obsahují totiž v kosmetických výrobcích zakázaný dibutylftalát a benzylbutylftalát, které ohrožují hlavně reprodukční schopnost lidí.

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce