Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Plasty opět ohrožují naše zdraví

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 9166x )

V posledních měsících může mít český spotřebitel velmi oprávněný pocit, že plastové výrobky nejsou až takovým požehnáním, jak jsme mysleli, protože mohou obsahovat velké dávky zdraví škodlivých látek. Většinou jde ale o dovoz z Číny, u kterého je obezřetnost na místě. Opakovaně jsou ale problémy i s výrobky místními, od kterých to mnoho z nás nečeká.

shutterstock.com

Kojenecká láhev Boček

Nebezpečná kojenecká láhevJak dokládá poslední varování hlavního hygienika a Ministerstva zdravotnictví, měli bychom dětem vzít kojeneckou láhev od firmy Boček o objemu 250 ml, která je zdobena postavičkami Toma a Jerryho. Tato láhev pro kojence obsahuje zakázaný bisfenol A, který může dětem způsobit biochemické změny v mozku, má účinky ovlivňující imunitu a zvýšuje náchylnost k nádorům prsu. I proto se tato látka nesmí objevit v kojeneckých lahvích. Výrobce by ji měl stáhnout z trhu a spotřebitelé, kteří si ji koupili, mají právo ji vrátit do obchodu a dostat peníze zpět.

Nebezpečná miska

Misky obsahují mnohonásobně víc formaldehyduDalším výrobkem, který by mohl poškodit vaše zdraví, je bílá melaminová miska o výšce 4,5 cm a šířce 9 cm. Z vnějšku je zdobena barevným dekorem růžiček a fialovým pruhem.  Na dně je vylisován text: YIKANG ®, kód NO. 8124 a označení země původu (MADE IN CHINA). Na výrobku je dále nalepena etiketa s kódem ITEM NO: AH18304, označením výrobce, názvem výrobku a označením země původu („MISA, Výrobeno V Číně“), čarový (EAN) kód 6927833183042 a další kód (4X500). K ním ji dovezl GAMMAL Trade s.r.o., Praha 4 - Nusle.

Z misky se do potravin může i při běžném používání uvolňovat formaldehyd v množství 266,0 mg/kg, přičemž povolený limit je 15 mg! Formaldehyd vyvolává bolesti hlavy a zánět nosní sliznice, dráždí oči a vyvolává slzení. Rychle se vstřebává kůží a může způsobovat podráždění nebo alergické reakce.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce