Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Zapomínáte? Nejste soustředění? Vezměte si na pomoc přírodní novinku!

(15. května 2023, Komerční prezentace | přečteno: 807x )

Máte pocit, že paměť už není to, co bývala? Zapomínáte, kam jste co položili, v jednom kuse hledáte klíče nebo telefon? Zachovejte si dobrou paměť i ve vyšším věku, buďte bystří a soustředění. Pomůže Vám šalvěj!

shutterstock.com

Možná jste dosud neslyšeli o účincích šalvěje na podporu paměti a koncentrace. Na světě existuje až 1000 druhů šalvějí a u dvou z nich (šalvěje levandulolisté a šalvěje lékařské) prokázaly klinické studie pozitivní efekt na zlepšení kognitivních funkcí – koncentrace, pozornosti a paměti. Konkrétně byly tyto účinky prokázány u esenciálního oleje ze šalvěje levandulolisté a extraktu z listů šalvěje lékařské.

Unikátní přírodní novinka Cognivia™ IQ obsahuje první unikátní kombinaci těchto dvou šalvějových extraktů, které mají synergický účinek, tzn. že se vzájemně svými účinky podporují a v této jedinečné dvojici fungují ještě lépe! Esenciální olej ze šalvěje levandulolisté pomáhá udržovat koncentraci, pozornost a paměť, dále pomáhá udržovat paměť s přibývajícím věkem a zachovat kognitivní funkce. Šalvěj lékařská je účinným rostlinným antioxidantem. Prokázáno bylo zlepšení krátkodobé i dlouhodobé paměti, koncentrace, zlepšení kvality paměti a rychlosti ukládání a vybavení si informací.

Studie* rovněž prokázaly, že účinek je okamžitý – již od 1 do nejméně 6 hodin po jednorázovém užití, a to díky specifickému mechanismu účinku. Novinka Cognivia™ IQ je tedy vhodná i pro jednorázové či krátkodobé užívání – například pro studenty ve zkouškovém období či pro manažery v období zvýšené pracovní zátěže, pro zdravé seniory při řízení vozu či sportovce s nutností soustředění a koncentrace. Díky speciální technologii zpracování šalvějí je novinka bezpečná a vhodná i pro pravidelné užívání. Starším lidem pomůže lépe zvládat běžné denní situace, udržet si paměť a mentální zdraví s přibývajícím věkem. Cognivia™ IQ je tedy vhodná pro všechny věkové kategorie nad 18 let.

cognivia30 kapslové balení naleznete v lékárnách případně vám zcela jistě rádi objednají. Tobolky jsou rostlinného původu. Cognivia Q neobsahuje lepek, laktózu ani cukr. Objednávat můžete také na lékárenských e-shopech, například Lékárna.cz.

Doplněk stravy. Pestrá, vyvážená strava a zdravý životní styl jsou důležité faktory vašeho zdraví.

*Použité studie:

(1) N.T.J. TILDESLEY et al. Positive modulation of mood and cognitive performance following administration of acute doses of Salvia lavandulaefolia essential oil to healthy young volunteers. Physiology & Behavior 83 (2005) 699-709.
(2) D.O. KENNEDY et al. Eff ects of Cholinesterase Inhibiting Sage (Salvia offi cinalis) on Mood, Anxiety, and Performance on a psychological Stressor Battery. Neuropsychopharmacology (2006) 31, 845-852.
(3) A.B.SCHOLEY et al. An extract of Salvia (Sage) with anticholinesterase properties improves memory and attention in healthy older volunteers. Psychopharmacology (2008) 198:127-139.
(4) N.T.J. TILDESLEY et al. Salvia lavandulaefolia (Spanish Sage) enhances memory in healthy young volunteers. Pharmacology, Biochemistry and Behavior (2003) 75: 669-674.
(5) D.O. KENNEDY et al. Monoterpenoid extract of Sage (Salvia lavandulaefolia) with cholinesterase inhibiting properties improves cognitive performance and mood in healthy adults. Journal of Psychopharmacology. (2011) 25(08):1088-1100.
(6) NutriBrain research and technology transfert – Bordeaux (France)

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Potravní doplňky na léčbu chronického zánětu vaječníků

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jaké byliny a homeopatika jsou dobré na chron. zánět vaječníků a čeho se mám při tomto onemocnění vyvarovat. děkuji Jana

Jaký smysl mají potravní doplňky

V Lekarne.cz každý týden nacházíte nový článek o potravních doplňcích respektive látkách v nich obsažených. Z našich obecných článků zaznělo, že potravní doplňky nejsou léky...

Citronová kůra

Málokdo ví, že slupka z obyčejného citronu nebo pomeranče obsahuje cenné látky, které mohou pomoci ochránit tělo před nachlazením, zmírnit alergie nebo křečové žíly (varixy).

Potravní doplňky by měly být součástí výživy

Kromě hlavních živin, k nimž patří bílkoviny, lipidy a sacharidy, potřebuje lidský organismus k životu celou řadu biologicky aktivních látek, které označujeme jako esenciální. Některé z nich jsou součástí hlavních živin (např. mastné kyseliny a fosfolipidy jsou součástí lipidů, aminokyseliny stavebním kamenem bílkovin)...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce