Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Zdravé hubnutí bez hladu a trápení

(komer n prezentace Ariana Trávníčková | přečteno: 2139x )

My ženy to moc dobře známe, kolik z nás už se s tím setkalo… Po určitou dobu si hlídáme každé sousto, jíme různé light produkty, případně nejíme vůbec a trápíme se tak dlouho, až to nevydržíme a dáme si nějakou oblíbenou dobrůtku.

My ženy to moc dobře známe, kolik z nás už se s tím setkalo… Po určitou dobu si hlídáme každé sousto, jíme různé light produkty, na kterých si moc nepochutnáme, případně nejíme vůbec a trápíme se tak dlouho, až to nevydržíme a dáme si nějakou oblíbenou (zpravidla kaloricky vydatnou) dobrůtku. Jednou, dvakrát, třikrát… a jsme s váhou tam, kde jsme byly, a možná, že skončíme s dalšími přebytečnými kily navíc. Stop! Takhle to přece nefunguje, to je k ničemu. Hubnout se dá – a také musí – zdravě, bez trápení, bez pocitu hladu a násilného odříkání. A hlavně u toho vydržet!

Kuchařka pro zdravé hubnutí

Šanci na trvalý úspěch má pouze to, co je nám příjemné. To je krédo nové kuchařky Hubneme s rozumem v praxi - glykemická kuchařka, kterou napsala Iva Málková, představitelka zdravého hubnutí a zakladatelka společnost STOB (Stop obezitě) ve spolupráci s nutriční terapeutkou Jaroslavou Štochlovou.

Barevná a přehledná kniha obsahuje více než 200 receptů a tipů na hlavní jídla a snídaně s výhodným složením pro hubnutí. Všechny recepty jsou uvedeny se spočítanou energetickou hodnotou, takže se nemusíte starat o počítání kilojoulů, a k tomu mají vyvážené složení živin.

Pokud chce člověk doopravdy zhubnout, musí počítat s tím, že jediná správná cesta vede přes omezení příjmu energie a zvýšení výdeje. Pro hubnutí je optimální denní příjem okolo 5000 kJ (to je průměr, samozřejmě u každého člověka je nezbytný příjem kalorií závislý na mnoha dalších faktorech, například na tělesné výšce, pohybové aktivitě a podobně), který by měl být rozdělen do celého dne takto: snídaně 1000 kJ, oběd a večeře 1500 kJ, zbytek svačiny. Optimální složení je 30 % bílkovin, 40 % sacharidů a 30 % tuků. A jsme zase u počítání – kdo se tím má v dnešní uspěchané době zabývat? Na pomoc přichází unikátní kuchařka Hubneme s rozumem v praxi s rozmanitými tipy na celodenní nízkoenergetický jídelníček.

Kniha počítá i s tím, že zaměstnaná žena nemá možnost každý den vařit, proto zahrnuje i údaje o stravování v jídelnách a restauracích. Určitě ženy ocení také návody, jak jídla upravit pro zbytek rodiny, který kalorie naopak potřebuje, jinými slovy jak skloubit vaření pro děti a manžela, když my chceme zhubnout? Co vás jistě překvapí jsou tipy na sladkosti a moučníky– ano, i ty se mohou s mírou konzumovat.

Hubneme s rozumem v praxi – glykemická kuchařka, Iva Málková, Jaroslava Štochlová

K dostání u dobrých knihkupců (distribuje Grada Publishing, a.s.)
Objednávky a ukázky z knihy možné také přes: www.smartpress.cz
Telefonické objednávky na tel: 608 265 336

Foto: Zdeněk Platl

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce