Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Zánět žaludku

Akutní zánět žaludku bývá nepřesně označován jako žaludeční chřipka. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
zanda
16x

Je zanět žaludku nakažlivý?

Václav N.
28x

Dobrý den, mám chronickou gastritidu a manželka mi dala otázku na kterou neznám odpověď. Jestli je chronická gastritida nakažlivá. Mám dvě malé děti a chtěl bych zabránit jejich nakažení. Dále bych rád věděl, jestli chronická gastritida namá vliv na orální milostné praktiky. Předem děkuji za odpověď.

Ircza
4x

Zánět žaludku není nakažlivý. Nicméně, mně bylo řečeno, že mám chronickou gastritidu vrozenou, po otci. Nechápu, jaký vliv by mohla mít gastritida na orální milostné praktiky...

Petra S.
18x

Dobrý den trpím chronickou gastridítdou, kdyz me tyto problemy zacali mela jsem paleni zahy a kyselost v ustech. Rok nemohli doktori prijit na to co mi je az po 9 mesicih mi dali prasky na kyselost a dva druhy antibiotik. bylo mi oznameno, ze mam akutni chronickou gastritidu. Prosím o radu jak se zbavit uplne kyselosti. Prasky mi trochu zabiraji. Poradili byste mi jak mám jíst a co můžu pro to udělat. I klidně nějakou prirodni cesstou. a jestli to muzu regulovat. Děkuji za odpověď

Katka
9x

Petro, máme zjevně stejný problém. Také mi po gastrsokopickém vyšetření zjistili zánět žaludku. Projevy byly hlavně v pálení žáhy a občasné nevolnosti. Hodně mi pomohl čaj z čagy a dieta ( nemastné, nesladké, ne příliš kořeněné, žádné bílé pečivo a sladkosti, ani kávu a alkohol, nekouřit) Dostatek tekutin, ale pouze vodu a bylinné čaje. Zní to dost drsně vím, ale fakt to pomáhá... Tak držím palce !

Kristýna Kabelkova
12x

Dobrý den paní Katko. Moje mamka ma taky tuhle nemoc a chtela bych se Vás zeptat, kde jste koupila ten čaj z čagy. Jestli by ste byla tak hodná a odpověděla mi na můj e-mail [email protected] předem děkuji Kristýna

Jana
3x

Cetla jsem velmi zajimave stranky, snad pomuzou: www.aloeveragel.estranky.cz

jana s
14x

dobry den boli me zakudek na dotek poradili by ste mi jaky leky mam uzivat dekuji

Albinka Nová
33x

Prosím o radu. Po gastroskopii mi byl zjištěn zánět žaludku:Doktor mi předepsal Ortanol ten jsem užívala 12 týdnů. Nyní mám pořád pálení břicha budí mně to i v noci.Nevím jestli je to reakce na ten lék.Držím dietu, potíže mám stále.Za odpověd děkuji.

Ircza
1x

Nejlépe zajít na kontrolu, mě se nejvíce osvědčili Gasec nebo Lanzul.

martin
9x

Dobrý den, chtěl bych se s vámi podelit o svou skusenost jak jsem vylecil zanet zaludku, sam jsem touto nemocí trpel vice nez pul roku a ze to je velice opravdu velice neprijemne a zlepseni se tahřka nedostavuje nakonec jsem se s toho dostal,jsem presvedcen ze my pomohly práve tyto věci :.jednoznačne HELICID 20mg 3x dene 20min před jidlem, omezit (konzumaci:sledkeho,tucneho,mastneho jidla, pití perlivích napoju tim mam namysli i ruzne ovocne stavy) pravidelna strava v malych davkach.dale omezit sport(otrsy)po jidle neuvadet telo do vodorov polohy ,hodne pít vodu z oběhu, popř při silnem palení žahy pouzít CHOLAGOL 10kapek,pity horkych čaju je také efektivní(nalačno). jsem presvedcen ze my to opravdu pomohlu skuste to..

Hanka
2x

Hm, někomu pomůže to,jinému ono a někomu snad nic... já držím dietu a zánět žaludku mám stále,hlavně od října do jara, přes léto se to vždy trochu zlepší. Nejím nic tučného, konzervovaného,kyselého, žádné uzeniny,fast food vůbec neznám, jen brambory,rýže,pohanka,kukuřice, neostrá zelenina, bílý jogurt a sporadicky kousek vařeného libového masa. Pálení žáhy vůbec neznám, přesto pro jistotu Lanzul, nejím na noc, spím skoro vsedě.... a je to stejně všechno, s odpuštěním, na hovno :-( Před pár lety vřed a jinak stále zanícený žaludek. Ani helikobaktera tam prý nemám, tak jak se mám ještě léčit? Jedině bůčkem a cocacolou :-)))

Karel
4x

Dej si každý den večer před spaním Pilsner Urquell a máš po starostech. Stará osvědčená medicína. Stačí sklenička, nemusí to být celá láhev.

Luci K.
1x

Dobrý den mám zjištěny zánět žaludku . . Helicobactera nemám.. asi 2 měsíce mne to trápí. . Leky emanera 20 a kinito ..mám velký problém co jíst .. v žaludku mám kámen a často je mi na zvracení. . Poradíte mi co by mi mohlo pomoci uvítám i radu z bylinkami. .

Valdemara D.

Zdravím, mě se osvědčuje Senzycol. Je teď celkem nově na trhu tady v česku doporučila mi ho známá, jejíž sestra pracuje jako lékarnice v dobré lékárně. Tak jsem si to koupila ač na doplňky stravy vůbec nejsem a mohu doporučit!

Anna
1x

Já jsem si všimla, že se na netu o tom senzycolu dost píše, tak jsem se jen ze zvědavosti poptala i u nás v lékarně paní říkala, že se dost prodává a dle všeho i účinkuje. Můj muž má problémy právě se zánětem žaludku nechtěl to brát frflal, znáte chlapy, ale nakonec jsem ho přesvědčila jsou to zatím 2 týdny, ale myslím, že efekt to už pomalu nějaký začíná mít.

Marek
2x

Často trpím záněty a pokaždé to odnese něco jiné jednou žaludek jindy ucho noha střeva je to fakt děs. Děcka mi letos naježíškovali senzycol čtu teď o něm na netu a lidi si ho celkem chválí. Zabírá vám lidičky? Za jak dlouho cca?

jan

je nakazlivi zanet zaludku

Patricie
1x

jak myslíte to nakažlivy? Jako přenosný na druhého člověka? To si myslím, že není. Můj muž měl zánět zaludku bylo to opravdu nepříjemné. Senzycol jsme také pořídili a podle všeho mu pomohl. DObral celé balení a je vpohodě.

Mercedes Nová
2x

Je s podivem kolik lidí trápí zánět žaludku. Podle lékaře je to časté onemocnění anemiků. Zabírat by měly B12 injekčně, mírná dieta. Káva rozhodně ne!!! Jen nechápu proč se zánět neléčí jako každý jiný zánět, tedy antibiotiky. Samozřejmě, po řádném vyšetření od lékaře. Je pravda, že ze strany zdravotnictí se k této nemoci přistupuje dost laxně. Pokud není zánět léčen, je předpoklad k vyvinutí rakoviny žaludku a následná léčba je daleko náročnější, jak pro zdravotnictví (jestli to někomu vůbec vadí), tak pro samotného pacienta. Každý pacient se musí starat o sebe a nečekat na zázrak.

Wenzl
1x

Ahoj. Kdo potrebuje pomoct s potizema, kontaktuj te me na emailu. Pomuzu vsem ! Sam jsem na to trpel jak pes. [email protected]

Věra Semerádová
1x

Nevím zda se mi ozvete potřebovala bych vaši radu ale je to už dlouho co jste přispíval díky [email protected]. mobil 608963092

Věra Semerádová
1x

Byla jsem před pár lety na operaci refluxu od té doby pořád potíže ale šlo to. Mnohokrát na gastru diagnostika zajímavé velmi mírný chronický zánět žaludku ale od nového roku pořád tupá bolest i v noci pálení žaludku i jazyka / já myslela že to po operaci refluxu zmizí a je to stejné operace tedy na nic/ někde jsem vyčetla že je na to dobrá Čaga,rakytníkový olej,do vody 3% peroxid a propolisová tinktura a 3x denně syrové křepelčí vajíčko.Před měsícem se to zklidnilo a od včera v plné síle je to zpátky.Nepiji alkohol ani kafe nekouřím jím dle doporučené ho jídelníčku a pořád ne se toho zbavit.Manžel kouří kafuje plácá páté přes deváté a nic a já už jsem ze sebe otrávená.Doktoři nic moc neví jen je mi divné že při zánětu nedávají antibiotika?Tak nevím zbavím se toho někdy nebo tu budu mít pořád ?A co operace v tomto případě ale asi nic na to není. .

Věra Semerádová
2x

Ještě doplním že mi na gastroskopii krom jiného píší Prosulpin a Neurol na zklidnění to ale nepotřebuji,chci pomoct od bolesti a pálení.Zřejmě za tím bude psychika maminka mi 3x po sobě u nás doma udělala pokus o sebevraždu naposled byla 3,5 měsíce v Bohnicích teď je o.k. a já chcípám a lítám mezi gastrem a psychiatrem chtěla bych zpátky svůj život teď je to na houby nic vás nebaví na spoustu věcí ani nemáte jste věčně unavení nevím co dál už jsem snad vše vyzkoušela po 20.4. jdu na gastro do Vojenské nemocnice Střešovice tak uvidím myslím že tam mají dost pacošů z řad vojáků tam musí být problémů jejichž začátek je v hlavě mraky.

Dana

Ahoj,taky nevím co mám dělat,před rokem zjištěn bacil v žaludku,přeléče antibiotiky.Na kontrole už tam nebyl,zůstal zánět 2 stupně,vše bylo celkem v pohodě,občas pobolívání žaludku ale vše do druhého dne ustalo,až teď už 7 dní bolest žaludku neustále,pocit na zvracení nic nepomáhá,lanzul to jenom zmírní ale tlak a tupá bolest jako by se zátkou v krku je pořád.Už vážně nevím co s tím,mám strach pořádně jíst,pít.Jím malinko a snad pořád,aby žaludek nebyl prázdný.Nemáte někdo nějaký recept co opravdu pomůže a podaří se toho zánětu zbavit nebo ho aspoň zmírnit aby mohl člověk trochu fungovat. Děkuji za každou radu

jyryna
1x

Ahoj,zdravím všechny s potížemi žaludku a věřte,že já vyzkoušela všechno možný a mám to už asi dva roky a ještě mi dlouhodobě nic nepomohlo.Vše je jen na chvilku a pak je to tu znovu,říhání,pocit nevolna a plného žaludku.Je to stejný jestli držím dietu nebo nedržím,maso jím stále jen ryby,kuřecí,a jiné libové,žádné uzeniny ani tuky,kafe nepiju už 3 roky a výsledek stále stejný.Zkusím ještě ten Senzycol a pak vám napíši,co se změnilo.Díky za radu....

michal

lidi je to vsechno ze stresu, ja se stresoval a jeste jsem mel kasel tak jsem si vzal antibiotika no a to jsem nemel delat, od te doby mi zbelal jazyk a strasne sucho v krku, doktor si myslel ze mam kandidozu tak mi napsal flukonazol, ten mi totalne rozhodil streva a zaludek, mel jsem z toho tezkej zanet strev, to bych vam nepral, pul roku jen na ryzi no des, pak me poslal na sondu zaludku, byla mi zjistena hyperplastik,gastritis, a helikobakter, prelecenej (momentalne bez bakterie) ale porad ta hyper gastritida, beru helicid a uz se vracim do normalu, akorad poradne nevim co mam jist, doktor mi rika at jim vsechno ze je to obycejnej zanet,no me se to moc nezda, nemate stim nekdo zkusenost?

Jean
3x

Pro všechny: jsou to bakterie, léčba složitá, zkuste lichořeřišnici,pupavu bezlodyžnou a kapsaicin

Hanka
1x

Taky si prochazim zanetem zaludku, u me to spustily leky proti chripce, ibuprofen. Mela jsem to poprve ted pres vanoce, nevolnosti trvaly 11! dni. Syn donesl ze skolky strevni chripku a ja proste musim mit vsecko ... Pak se to zklidnilo, lehka dieta, no a ted po 2 mesicich klidu zase :-( Dr. me vzal na gastro, rikal zanet a nejaka zhojena jizvicka. Na vysledek H.P. cekam. Mam itoprid, ten zrejme lehce zabira. Ale jinak rihani, lehce zaludek jako na vode. Jak tak ctu, mam pocit, ze kdyz to clovek jednou dostane, tak se to rado vraci. Bezva, mam 36 a potrebuju pracovat, starat se o syna, o domacnost a to s touhle nemoci v akutni fazi moc nejde. Podarilo se nekomu zbavit se toho uplne??

Nikolet
2x

Dobrý den když čtu vaše články tak teda asi na chronický zánět žaludku asi nepomáhá nic?Byla jsem na vyšetření a už třetí měsíc beru emaneru a duspatalin...jim málo...omezila jsem všecko mi pan doctor řekl jenže už se mi stává ze i co můžu jíst tak pak je mi celou noc hodně zlé,ze opravdu celou noc me ta bolest nenechá spát.Je mi 28 mam dvě malé hyperaktivni děti může to být ze stresu??Zbavim se toho nějak napořád??? Prosím poraďte.Děkuji.

Dasa
1x

Jiz jste se z toho dostala?

Dasa
1x

Jiz jste se z toho dostala?

Helena
1x

Chtěla bych se zeptat už 7 měsiců mám zanět žaludku.Beru na ten zánět lék.Controloc.Chtěla bych se zeptat zda je nějaký účinější lék než ten co beru protože 7 měsícu se mě zdá dlouhá doba že jsem se zánětu nezbavila a nebo to chce trpělivost.

Dasa
3x

Ja chci zkusit vojtesku a aloe vera s noni.Cetla jsem ,ze dve pani se z toho dostaly.Mam chronickou gastritidu ,nevim o jakou se jednalo u nich alé trvala jim nejaky mesic.

MARIE

...leta jsem trpěla, měla problémy se žaludkem,pálila mě žáha, dvanácterníkový vřed, brala vše možné, až mi lékaři řekli, že jsou bohužel věci mezi nebem a zemí a odkázali mě na léčitele, ten zjistil nedostatek kyseliny solné, doporučil směs co mi udělali v lékárně, pomohlo to, jenže pan léčitel bohužel zemřel a já návod nechala v lékárně a tam se někam zatoulal.....dřív jsem brala acipepsol ale ten už se mnoho let nevyrábí, ...

Lada
1x

Chtěla bych se zeptat zde zkušených na medikaci Emanera 20mg. 3-4 týdny mne pobolívá břicho kolem pupíku, někdy cítím i na pravé straně. Průjem nemám.Dr. mne pouze prohmatal kolem pupíku, žádná jina vyšetření nedělal a dg. nestanovil. Myslím, že mohu mít i nějakou neurózu, byt jsem v dlouhodobém stresu. Na lécích je uvedeno především na pálení žáhy a vředy? Pokud bych vředy neměla, neublíží mi léky? K dr. mám pouze přijít za 14 dní, pokud by bolest nepřešla.. Děkuji za Vaše názory.

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce