Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Brožura MZ ČR - III. Nebojte se poplatků

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Martin

Jsem zvědav jak se s tímhle poperou moji rodiče. Táhne jim na 70, k internetu samozřejmě přístup nemají a pochybuji, že budou studovat tyto příručky. Vydáním jedné brožurky, k tomu pomalu jen na internetu, toho moc páni Julínek s Cikrtem nevyřeší a nevysvětlí. I kdybych s reformou a poplatky souhlasil tak to našim nevysvětlím, akorát mám zkažený nedělní oběd.

Oleg

Nebát se poplatků? Právě si mám začít píchat inzulín, to jako budu každou chvilku u doktora pro recept a vytahovat peněženku? Nebo to bude u chronicky nemocných nějak jinak? Jak moc to pro doktora asi musí být náročný cvaknout tam to razítko?

Petra

cvaknout razítko určitě velký problém není, ale jestli si máš začít píchat inzulín, četla jsem onovémléku, který by to měl oddálit, ale obávám se, že pro recepty by jsi musel chodit stejně

Brumla

fakt? O tom jsem teda nic neslyšel

Josef

Do limitu 5000,- budou započítávány doplatky na částečně hrazené léky pouze ve výši doplatku na nejlevnější na trhu dostupný lék s obsahem stejné léčivé látky a se stejnou cestou podání. V každé ze 300 skupin je na trhu jeden lék bez doplatku. K tomuto léku se budou všechny ostatní léky vztahovat, proto dle mého názoru se do limitu 5000, budou počítat jen návštěvy u lékaře. Pěkně vymyšleno. Lidé se nedoplatí. Pokud je to jinak, prosím o názor MZ ČR na e-mail [email protected] Děku ji p.s. myslí se na trhu kde. V Evropské Unii, ČR, ve městě, nebo příslušné lékárně kam si jdu pro lék?

nespokojený

No já myslím, že tímto způsobem se konečně pan Julínek a pojišťovny zbaví zbytečných nemocných otravů a budou moci konečně vybudovat z pojišťoven a nemocnic prosperující akciové společnosti (ale pro koho?)

lída
1x

ráda bych se dověděla od MZČR zda musím platit u lékaře za píchnutí injekce kterou si přinesu a píchne mi ji sestra,Všade v televizi, v tisku i mluvčí ministerstva říká, že se za injekci u lékaře neplatí 3O,-Kč a naopak někdo říká, že za aplikace injekce se platí tak nevím co je správně.Myslím, že v celém zákoně je vše horkou jehlou šité. Lékaři se mají dovědět prý až v únoru za co vše mají či nemají vybírat 30,-Kč. Prosím přesnou odpověď přímo od MZČR a to jeho mluvčího p.Cikra neb jiného fundovaného člena.

1x

Vše jen pro bohaté,chátra na smetiště,ta atˇna bohaté maká a nenárokuje si lékařskou péči! !

Tak to je bomba mluvči vzakazuje seniorum pujčte si mi vám to vratíme ale asi nevi že duchodcum a jinym takto v podbných situací už nezbýva ani na to nejnutnejší tak stoho jsem teda jujinek

kytička
1x

Dobrý den,před týdnem jsem navštívila gynekologickou ambulanci z důvodu napsání antikoncepce.Jedná se o YADINE jehož cena za balení činí a kterou si hradím sama 840 kč.Sestra mě zdělila,že mě musí zvážit a změřit tlak.zeptala jsem se z jakého důvodu,jelikož jsem tuto ambulanci navštívila před měsícem a bylo mě zděleno ,že je vše vpořádku a další prevence za rok.Odpověď jsem dostala ,že v případě odmítnutí tohoto vyšetření mě bude odmítnuto napsání receptu.Nic jiného mě nezbývalo,poté mě paní doktorka napsala balení dvoje,takovou výhodu ,abych měla na půl roku zásobu s tím,že jsem místo 840 kč zaplatila 1680.Zajímalo by mě zda lékařka postupovala zprávně?Děkuji za radu.

Gabina

Bohužel je to tak, už několik let chodím na gynekologii a vždy před napsáním receptu si mě sestřička zváží a změří tlak. Od prvního ledna se za to platí 30Kč. Pokud chcete napíše Vám antikoncepci na půl roku a ušetříte tím 30kč za zvážení a změření tlaku. V lékarně pak za recept neplatíte protože si antikoncepci hradíte úplně celou sama (na takové léky se poplatek v lékárně nevztahuje)

anonym

umístění na infekčním oddělení z důvodu parazitu? Kdy se platí a kdy ne a u kerých parazitu A co soudem nařízevá ochraná lečba aby se zabránilo přenosu. parazitu lze to a u kterých parazitu?

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce