Dobry den mě bude teprve 19 let a už trpím OCP. Když myslim na někoho na koho nemam moc dobre myšlenky (vzpominky) musim si ji třeba umyt ruce, nebo když vychazím z domu musim jit jedine pravou nohou mam spousty myšlenek které se mi vracejí (nepříjemné).Je to porucha která mi prakticky zabranuje žít štastný život a pokouším se jí zbavit tím že na to myslim a schválně to porušuji ( neumyji si ruce atd) Můžete mi nějak pomoc? Nechci brát prášky nebo chodit na nějakou léčbu at se to nedozvědí mí blízcí že tím trpím chci se s tim vypořádat sám
Dobrý den, zajímaly by mě vaše zkušenosti s obsedantní poruchou a zdali se někomu podařilo úplně se nepříjemných myšlenek zbavit. Já se léčím už rok a půl, beru Remood 40mg a Risperdal 1mg, rok jsem chodila na psychoterapii, která mi dost pomohla. Konkrétně jsem trpěla představami a strachy, že ubodám nožem svého přítele, popř. že skočím bezdůvodně pod vlak nebo z okna. Nyní mám své stavy pod kontrolou, i když jsem se jich ještě zcela nezbavila, ale alespoń už nemám problém s krájením chleba. Ale zato mě chytá panický pocit v mhd.Těm, kdo něčím podobným prochází doporučuji navštívit odborníka, moc mi to pomohlo. Hlavně si nemyslete, že jste se zbláznili a snažte se najít na životě to pěkné. Taky mi docela pomohla knížka Obsedantně kompulzivní porucha od Praška. Doporučuju...Držte se. Pa

Přidat nový komentář