Meningokoková meningitida je akutní nemoc, u které jde o minuty. K nezvratnému poškození organizmu dojde nezřídka už za několik hodin od prvních příznaků. Ty přitom nemusí být nijak závažné ani specifické, onemocnění může být na začátku mylně považováno za běžnou virózu s nechutenstvím, nevolností a rýmou.
Potřebovala bych se zeptat nějakého odborníka, snad se tu nějaký najde ... Migrénou trpím asi od 12let, ale není to ledajaká migréna. Mívám ji totiž na podzim, a to pouze 1x za 3-4 roky, ale vždy to "stojí za to". Mám snad všechny příznaky, které migrénu doprovází : světloplachost, výpadky zorného pole, podrážděnost, nechutenství, nevolnost,zvracení, brnění jedné poloviny těla atd., trvá to 8hodin a pak další 2 dny nejsem ničeho schopná. Vždy poznám, kdy to na mě jde, ale žádné léky mi nikdy nepomohly. Většinou to na mě přijde, když jsem unavená a přetížená ze školy...Chtěla bych se zeptat, jestli se opravdu jedná o migrénu (můj táta trpí migrénou několikrát do roka, prý to souvisí i s dědičností)...u žádného odborníka jsem ještě nebyla a jaké léky by pro mě byly vhodné? Děkuji!
Přidat nový komentář