Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

prujmove potize po operaci zlucniku

dobry den, tatinek podstoupil pred 2 lety operaci, byl mu laparoskopicky odstranen zlucnik. od te doby ma prujmove problemy. potize se dostavuji vetsinou 1xdenne do hodiny po jednom z hlavnich jidel. je jedno jestli se jedna o jidlo tucne ci dietni.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
lama
3x

Potíže jako má Váš tatínek, mám přesně po této operaci i já. Už jedenáct let. Naučila jsem se s tím žít a plánovat jídla a činnost, aby mě to nezatěžovalo. Navíc si všude zjišťuji dostupnost WC.Největší problém je po polévkách a mase. Když někde jedu apod. jím raději syrové věci a suché pečivo. Co s tím, také nevím, ale žít se s tím dá.

jarka

Dobrý den, je to sice dlouho co byly napsány příspěvky výše uvedené, ale nedá mi se nezapojit. Já sama jsem úplně stejný případ a pokud by měl někdo zájem o řešení tohoto případu napište mi : [email protected] Nejedná se o žádný prodej ani alternativní léčbu.

Josef Vágner
2x

Dobrý den, Rád bych se zeptal na radu, jelikož s průjmy bojuji již 12 let, jsem po operaci střev a už nevím co dělat děkuji za jakoukoliv radu.

Tomáš

Dobrý den, rád bych se dozvěděl více podrobností.

Marie
1x

Jsem týden po opraci žlučníku, nyní druhý den doma po propuštění. Držím dietu, ale stejně mám průjmy. Můžete mi někdo poradit kdo tím prošel co s tím a za jak dlouho to přestane? Děkěuji. Marie

Dana Krutá Lopatová
3x

Dobrý den po operaci žlučníku mají lidé individuální problémy..vy průjem .My máme Emulips nebo-li tzv.žlučník v lahvičce-napomáhá trávení-emulguje potravu,zlepšuje trávení.Pokud máte jizvu doporučuji používat na mazání OK Gel. více si jistě načtete na www.okg-fit.cz/ds,kde si můžete objednat nebo se s námi spojit a poradíme

Alena Ružičkova

Dobrý den, jsem 5 měsíců po lap. operaci žlučníku, držím stále přísnou dietu, průjmy se mi zhoršují, po suché vece mám průjem.do 30 minut, e to už zoufalý stav.. Děkuji moc.

Stoilov
1x

Mám ten sami problém jsem taky 5 měsíců po operace,dokonce jsem byl i na kolonoskopie zkoušel jsem i Pangrol teď jsem začal brát i probiotika už jsem s toho zoufalí taky hledám pomoc.

Veronika
6x

Dobry den, jsem take po odstraneni zlucniku rok a pul, neustale jsem trpela prujmy, doktori nevedeli co se mnou. Co me zachranilo jsou travici enzymy, od te doby co je uzivam problemy odeznely. Uzivaji se behem jidla, 1-3 tablety zalezi na porci. Muzete si je vyzadat od Vaseho lekare na predpis, ja jsem zvolila prirodni cestu od BrainMax Digestive Magic (kurkuma, zazvor,...) bez chemie. Ale na trhu jich najdete spoustu druhu od ruznych znacek. Urcite vyzkousejte, doslova me zachranily. Preji hodne zdravi a at problemy co nejdrive odezni

Naďa

Dobrý den, také mám po operaci žlučníku už 2,5 roku . Také jsem si pořídila od Brainmarketu ty trávící enzymy. Jsou skvělé. Použivala jsem je od minulého léta, kdy jsem začala mít velké problémy s trávením, celé léto křeče v břiše. Používate je celoročně? Myslíte, že odstraněním žlučníku jsou pak problémy, že tělo začne vytvářet málo trávících enzymů? Doktoři vám k tomu nic neřeknou. Mě se to trávení vždy zhoršuje jak jsou v létě vedra.jaké máte zkušenosti vy? Děkuji

Novák
2x

Mám stejný problém už několik let po operaci žlučníku laparoskopii. Rodiče měli operaci žlučníku klasickou a jsou v pohodě. Diety jsou zbytečné.Když se potřebuji pohybovat mimo dosah WC, je super LOPERON. Tj.Imodium. Rada "nad zlato" všem co ještě mají žlučník. Játra , žlučové cesty a žlučník se dá čistit bylinkami. A nemusí dojít k odstranění žlučniku. Dnes Vám to Dr. neřekne. Prý se dá žít bez žlučníku, co Vás čeká nevarují. Je to pro ně kšeft. Lékař léčí. ......... Přeji všem postiženým tohoto druhu pevný svěrač a pevné nervy.Je to až do smrti.

Řihová
2x

Ano,ano.S panem Novákem souhlasím. Jsem po operaci 4roky,vyskoušela jsem všechno co se dalo.A nic 100%ně nefunguje. Žlučnik je takový chytrý dávkovač pro trávení.Bez něj žluč stále odtéká do střeva a tam dělá neplechu. Už je historie,kdy se po operaci doléčilo v Karlových Varech.Tělo se zregenerovalo a najelo na nouzový stav. A vše bylo bez hnačky.Tak bylo vysvětleno Dr.V...... Co k tomu dodat ?

Frantiska
5x

Výše popsané problémy jsem měla po odstranění žlučníku 3 roky. Bylo to hrozne, prakticky jsem nemohla nic snist, ani kousek suchého pečiva, pokud nebyla okamžitě v dosahu toaleta. 3 roky zničeného zivota, životospráva žádná. Pokud jsem musela někam jít den předtím jsem vůbec nejedla. Gastroenterolog s tím nechtěl nic mít, tvrdil mě že to slyší poprvé v životě, byl hrubý a udělal vše pro to, aby se me, jako pacientky zbavil. Po téhle zkušenosti bych už na odstranění zlucnik nikdy nesla a všem doporučuji si operaci řádně rozmyslet. O tehle potížích doktoři předem neinformuji. Ja se od něj ani následně pomocí nedočkala.Pomohlo mě až ProIBS na doporučení úplně jiného lékaře z jiného oboru.

anonym
1x

Za vším je chlamydie

Edita

Dobrý den, můžete mi, prosím napsat víc o ProIBS? Žlučník nemám dva roky a průjmové stolice mám každý den. Jsem z toho nešťastná. Děkuji.

Frantiska

ProIBS lze koupit v lekarnach nebo na intrenetu. Cena kolem 350kc. Jsou to sacky do body s citronovou prichuti. Ibs je na syndrom drazdiveho travniku. Je vhodny i na nadymani ci zacpu. Mohu doporucit, po case uvidite ze se vas stav zlepsi a staci pak pit jeden sacek obden nebo za tyden.

Misa

Jsem rok po žlučníku a také neustále průjmy když někam jedu beru sebou smektu

Alena

Moc prosím o pomoc , byla jsem na operaci v roce 2022, neměla jsem kameny, to mi řekli až později. Stále držím dietu , i po housce mám průjem, Lékař mi řekl, kupte probiotika, imodium , enterol, pankreolan...jezte to pořád... tím to bylo vyřešeno.. Změnil se mi život, je to smutné. nyní jsem četla , že 300% laproskopických operací poškodí žlučovody. ..-

Sára

Dobrý den, mám úplně stejné problémy. Z ničeho nic příšerný křeče až mě polije pot a skončí to průjmem. Už jsem zoufalá, lékaři řekli že je to normální a časem se to spraví nic víc mi k tomu neřekli. Srovnalo se to někomu po nějaké době? Popřípadě co pomohlo. Děkuji

Helena Černá

Dobrý den, jsem po operaci žlučníku 13 let a problém s průjmy je čím dál větší…:(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce