Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

EB virus a ureaplasma

Dobrý den, od poloviny prosince je mi velice špatně. Mám zjištěn aktivní virus EB, ale ne mononukleozu. K tomu mi byla zjištěna ureaplazmata. Mám zimnice, silné třesy a záškuby ve svalech, závratě a měla jsem 4 prekolapsové stavy. Vše se dvakrát již trochu zlepšilo a pak se to vrátilo zpátky. Velice silnou únavu, zejména ze začátku. .Neurolog nic nezjistil. Psychiku mám relativně v pohodě. Hodne hubnu, divné bušení srdce (EKG v pořádku), krevní testy v pořádku. Silné endotoxinové reakce na Doxybene, ale předtím i na Gynex. Ige mám 1O7, norma je 1OO. Občas otékám (obličej a krk) a mám vyrážku při zhoršených stavech stavech,když mi je nejhůř (zřejmě vazba na endotoxinové stavy). Po antioxidantech a vitamínech B se to lepší. Prosím o radu. Může toto způsobovat EB virus? Nebo je to spíše záležitost ureoplazmat? Je mi velice špatně, ale dozvídám se že EB virus a ureaplazmata má kdekdo.Jak se projevuje EB virus bez mononukleozy? Děkuji pokud pordíte.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Martina
6x

Dobrý večer,mě EB virus zjistila paní doktorka před pěti lety,mononukleozu jsem neměla.EB virus Vám může způsobit i vyrážku-atopický ekzém,resp. je součástí této nemoci.Před nedávnem jsem měla virus aktivní,velmi důležité je klid na lůžku,nesmíte se stresovat a vyčerpávat. Ono v podstatě i když virus aktivní není,tak by jste se měla šetřit, protože v případě,že budete prožívat nějaký stres ho můžete aktivovat.Paní doktorka mi řekla,že se tento vyrus úpně vyléčit nedá dá se jen léky utlumit.Mě virus způsobil i alergii,takže jsem i alergička.Užívám herpesin,xyzal,zodac.Pokud by jste potřebovala si více promluvit o tomto problému konaktujte mě na [email protected]ějte pěkný večer.

Šárka
2x

Mám kamaráda, který se velmi rád ulejvá ze školy. :-) A když se k nám doneslo, že je v nemocnici, myslela sem si, že je to zase nějakej podvod...Ale ono nee.....Dnes už je kamarád zpátky z nemocnice a psal mi, že měl EB virus. Přečetla sem si co to znamená a začala sem mýt o svého kamaráda strach....Naštěstí už je v pořádku..... chtěla bych se mu omluvit, že sem ho podezřívala....promiň.....:-(

lucka
4x

Dobry den,pred par lety jsem mela take EB virus a zjistili mi hi tak,ze me lecili na silnou anginu,ale porad mi bylo hur a hur a nakonec mi ho zjistili z vyteru z krku.Mela jsem pres ctyricitky,neudrzela jsem se ani na nohou,nemohla jsem nic pozrit a ani se pomalu napit.Chtela bych jen vedet,jestli se to da vratit,ale z jinymi priznaky.Ted jsem porad unavena,strasne se potim a mam uz nejakou dobu zdurele mandle,ktere me ale neboli.Taky se nekomu vratil EB virus,ale s jinymi priznaky????

Kathy
2x

Měla jsem aktivovaný EB virus přes půl roku v mých 20 letech. Kdo nezažije, nepochopí....Člověk nemůže normálně fungovat. Byl pro mě nepředstavitelný problém vyjít schody, i při rychlejší chůzi jsem se zadýchávala. Potila jsem se, bolely mě ruce, bušilio mi srdce a zmáhala mě nepředstavitelná únava...Těžko se pak váš vztah vysvětluje lidem co to nezažili...Přešlo to samo...a jak mi bylo řečeno, prý se s tim nedá nic dělat...Jen se musí čekat, až virus opět "usne"...

Alena
4x

Dobrý den, EBV mám aktivní neboli chronické už třetím rokem. Jsou měsíce, kdy o tom vůbec nevím a pak měsíce, kdy mám zvýšenou teplotu a velkou únavu, bolení svalů a nechutenství k jídlu , které mám normálně ráda. Musím říct, že ačkoli vím o mnohem závažnějších chorobách, tak tahle nemoc mi dost komplikuje život. Necítím se silná jako dřív. Je mi 32 let a chtěla bych dítě, ale nejsem si jistá, že Isoprinosin ( lék , který beru a který mi na EBV pomáhá) bude těhotenství prospěšný. Ke článku EB VIRUS A URELAPLASMA: nejsem odborník, ale příznaky co paní popisuje se mi zdají být komplikovanější než příznaky pouze EBV. Jestli je paní z Prahy nebo okolí, mohu doporučit výborného specialistu - Imunologa a Alergologa v Říčanech.

Ivuša
2x

Dobrý den, všichni, kteří máte nějaký virus, bakterii nebo parazita. V první řadě si všichni najděte nějakého poradce, který vám diagnostikou zjistí, co všechno máte. V Praze je to klinika celostní medicíny. Každý člověk toho má víc. Touto problematikou se už víc jak 10 let zabývá paní ing. Bláhová z Brna. Vyléčila už spoustu lidí i z rakoviny, protože paraziti se mohou zapouzdřit a na rtg. to vypadá jako nádor. Ale o tom vám tady povídat nechci. Je toho opravdu moc a musíte se tím prokousat sami. Zjistěte si, který poradce se zabývá diagnostikou parazitů, do čehož spadají bakterie i viry. Tento člověk je schopný vás vyléčit. Někdy to trvá déle, někdy to jde docela rychle. Každopádně, jako první krok prostudujte všechny informace od pí ing. Bláhové a uvidíte, že určitě najdete východisko ze své situace. Výborná je kniha:Deník poradce od pí Bláhové. Koupila jsem si jí na internetu a už jí prostudovalo dost lidí a dost lidí se už svých problémů zbavilo. Přeju hodně úspěchů

Daniel
2x

Uf...padlo tu pár vyložených nesmyslů. Rozhodně je třeba léčit EB virus a ne jej přechodit. EB virus je velmi podobný mononukleóze ( netrvá tak dlouho apod.) Jedno z nebezpečí je napadení jater. V době EB viru je důležité nejíst těžké smažené a jiné věci. Důležité je však toto onemocnění řešit s lékařem!

Lidi rok jsem byl v háji, nikdo nevěděl co je se mnou, už mě posílali na psychiatrii, měl jsem pouze zvýšené titry na chlamydie a Eb virus, disimunoglobulinemii a sníženou buněčnou imunitu. Byl jsem 3x v nemocnici, jednou mě vezla záchranka. Symptomy - totální vyčerpání, extrasystoly, křeče v nohou, kolapsové stavy. Léčba, která mi pomohla - 11x immodin, 3 měsíce užívání zoviraxu, 3 balení imunoru (efekt imunoru je oproti immodinu minimální), nejrůznější doplnky stravy Nyní se stav rapidně zlepšil, avšak budu dále užívat zovirax a občas inj. immodinu, doporučuju si udělat test na stresový hormon kortisol, který působí jako imunosupresivum, pokud je hodnota na 600 užívejte antidepresiva. Když je člověku špatně, ovlivní to i vegetativní nervový systém. Zdar a sílu.

Iva

Ahoj,taky bojuji s EB virem bez mononukleózy a již od svých 12ti let. Několikrát jsem ho sama překonala, ale to byl člověk mladý a neměl stresy, děti, hypotéku, práci na plný úvazk atd. Největší problémem jsou stresy, očkování a případně narkóza, které mi to vždy oživí. Před 8 měsíci jsem se složila. Užívala jsem několik měsíců antidepresiva a k tomu jsem měla 3x injekci Immodinu. Vše se dalo po dvou měsících dohromady a bylo to bezva. Nyní se mi stav znovu zhoršil, a to po krátké narkóze a znovu si objednám Immodin. Myslím, že pokud to má někdo chronické a občas se vir více probudí, tak je to jediný lék, který pomáhá. Důležité je tomu nepodléhat a věřit v to, že bude líp.

Dědek
1x

jo AD ti pomůžou na chlamydie !!!

Eva

Dobrý večer! Mám téměř shodné příznaky, jaké jsou popsány na začátku této diskuze. Obrovská zvláštní únava, velmi těžké a studené ruce a nohy, občas na zvracení, 2x předkolapsový stav, alergická reakce na Ibalgin, který jsem dříve normálně užívala, jakékoliv oblečení se mi vytlačuje do kůže, občas se mi dělají po těle fleky, motá se mi občas hlava, občasné záškuby v různých svalech na těle, občasné bušení srdce, zimnice. Trvá to zatím "jen" měsíc. Zatím zjištěn jen aktivní EB virus. Nevíte někdo, jestli se paní z úvodu diskuze nakonec dopátrala nějaké konkrétnější diagnozy? Nebo jste se někdo také setkal se stejnými příznaky? Předem děkuji za odpověď.

Cindy

Nyní se mi EB viroza aktivuje každých 14 dní, starala jsem se 6 let o maminku,ale to s tím nesouvisí i při sebemenší zátěži začně bolet hlava, pálit oči, vyrážka a už se z toho snad zbláznm, funguji pár a pak znovu a tak to jde stále dokola

Pepa

Ahoj. EB Virus premnozeny nasli tento tyden i me. Mota se mi hlava, boli, obcas mi vylit tlak, pak jsem mel teploty. EB virus se podle vyjadreni lekarky neda nicim lecit, nez byt v klidu a setrit jatra dietou, nez si s tim telo poradi samo. Asi mam lehci formu, protoze nektere priznaky ktere popisuji diskutujici jsem nemel. Drzim palce. Snad to prejde.

Kačka

Dobrý den, I mne diagnostikovala MUDr. z testů krve aktivní EB virus. Mononukleozu jsem prodělala cca ve 14 letech. To byla teda síla. MUDr říkala, že se zaktivovala stará infekce. Na krevní testy jsem šla, protože už tak 3 měsíce mě sužuje neskutečná únava. K tomu se samozřejmě okamžitě přidá psychyika, protože si člověk připadá neschopně...a myslím si, že se mi přidali potíže se zrakem. Zhoršilo se mi vidění. Bylo mi taky řečeno, že to odejde samo, jen se musí hlídat jaterní testy.

Peťka
1x

Já se začala cítit divně po druhém porodu, nejdřív jsem si myslela, že je to hormonama a vyčerpáním, ale pak jsem pro jistotu zašla k doktorovi. Ten se mi jen vysmál, únava? To jsem taky. Bolí Vás hlava? Mně pořád. Potíte se? To máte z hormonů. V břiše nic nemáte. Pak jsem se dostala přes známou na imunologii a byl mi zjištěn aktivní EB virus, ale nějaké úplně šílené hodnoty, na to ani neměli tabulky. Po 14 dnech kontrola, infekce klesá. Ale stačil jeden větší stres a je to tady znova, ještě horší než předtím. Ten stav nikomu nepřeju, teď se mi přidalo i zhoršení zraku mám pocit, že všechno vidím jako ve snu, nic mě nebaví, stradají děti, domácnost, všechno. A když jsem si, já kráva, na internetu přečetla, že rakovinu lymfatických žláz může mít na svědomí i infekce EBV, tak od té doby navíc nespím i přes hroznou únavu, pořád se kontroluju. V úterý jdu k homeopatičce, ta prý umí tělu poručit, že si má na tenhle vir dát pozor. On z těla nezmizí, ale teď ho tělo prý odstrci do kouta a kdykoli se bude chtít ukázat, tak ho imunita zatlaci zase zpátky, tak jsem zvědavá.

Betty
1x

Ahoj, co ti poradila homeopatička?

Filda

Eb virózy,já už tomu říkám únavový syndrom stavy ,jsou lepší pak horší ,vypadá to jako vyroza někdy se to zhorší na angínu s nálezem na mandli to už udělaly crp a daly penicilin .Tak nejlepší co mi pomohlo je pár dní v klidu mořská sůl ,stříkání do nosu,absolutní psychoklidova hygiena .Držte se všichni , nejhorší je únava a nepochopení okolí

Marie
1x

Jsem v klubu. Hodnoty krevnich testu stokrat vyssi, nez by mely byt ukazuji na prodelany EB virus. Vysvetluje to vse, kvuli cemu na mne koukali jako na simulanta. Zdrava silou kypici holka se promenila k nepoznani. ALE! Nasla jsem nedavno knihu a vrele doporucuji! Najdete tam mnohe zv toho, co vas trapi a hlavne…recept, jak z tohlo ven…Stitna zlaza a jeji lecba od Anthony Williama. Drzim vsem palce. I sobe…🍀🍀🍀

Naďa

Souhlas, každý by si měl tuto knihu přečíst. Pro info název Mystický léčitel.

Denisa

Dobrý den, u nás je to to samé, extrémní protilátky..muzu se zeptat jak Vam je?

Honza

Ahoj, podělím se s vámi o můj případ... Před 6 lety, kdy mi bylo 26, mě položila "zvláštní" angína, na kterou mi zabrala až druhá antibiotika... Následující týdny mi bylo jako by mě srazil vlak. Únava, záškuby všech možných svalů po těle, občasné motání hlavy, psychická vyčerpanost, strašné pískání v uších, skoro jsem se neudržel na nohou, přeskakování srdíčka, trnutí končetinách, vše jsem viděl jakoby v mlze... Můj obvodní nechal naměřit krev, a výsledky byly podle něj v pořádku... odeslal mě na neurologii kvůli podezření na RS... Neurolog také nic nezjistil a když kontroloval výsledky testů od obvodního, hned mu bylo vše jasné... 150 x vyšší protilátky na EBV - dle laborky svědčící o postakutní fázi onemocnění. Odeslal mě zpět k obvodnímu a ten opět tvrdil, že to naprosto nic neznamená... Od té doby mám nárazově vše jako vy, co tady píšete. Občas jsem OK, ale pak stačí vyšší stres, přehnat to v práci, "zbourat" se na sportu a je to zpět v plné parádě. Začne to nevině 3 denní bolestí v krku a po odeznění nastoupí příznaky jako před 6 lety. Někdy to trvá pár týdnů, někdy pár měsíců. Aktuálně jsem ve fázi, kdy mě to zase srazilo a chystám se opět vyhledat lékaře... Člověka to úplně vyřadí z provozu...

Radek

Jo to znám, jak jsem řekl své doktorce že mám 6 dnů horečky, tak mi řekla, že je horko a že se taky potí. Až druhá šla hned po krevních testech ... přeju hodně sil

František Sousedík

Honzo, mohu se pokusit Vám pomoci. Napište mi na e-mail: [email protected] S pozdravem F. Sousedík

Radek

Zdravím, tak se přidávám. Před 2 měsíci horečky. Pak klid. Po 14 dnech nástup alergie, 2x na pohotovosti (kordikoidy do žíly) - po pár dnech ok. Srdce mi nestíhalo, v noci jsem se probouzel (40 tep), dušnost až na vybulení, (1x pohotovost). Doteď pořád nějaká alergie. Hučení v hlavě, svědění na těle, záškuby, však to znáte 😁 Hnus toto, jak si vás čtu, tak mam obavu aby to někdy přešlo (zatím s tim bojuju tak měsíc a půl. Držím nám všem palce

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce