Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Mám obdobné obtíže, jako tu popisujete. Od mala mi občas přeskočilo v pantu, sem tam pobolívala čelist a asi jsem to zanedbala. Mojí mamince klapou panty celý život a nijak se jí to nezhoršilo.. Před třemi dny však jsem se vzbudila a skoro neotevřela pusu. Levý čelistní kloub mě bolí, pusu otevřu sotva na 2 prsty cca 1,5 cm. Nemůžu se normálně najíst, ptž sotva prostrčím lžičku a cítím bolest, nemůžu si vyčistit zuby a zívat ? To je skoro nemožné, jen se zavřenou pusou....Nevím,co dělat....na koho se v okolí Pardubic obrátit? Dentistka kterou jsem navštěvovala, nedávno odešla do důchodu a nová mě vezme až na jaře! Bože a tak je to nepříjemné! Naštěstí v neštěstí jsem bez práce a mohu být doma, jsem totiž učitelkou a čelistmi klapu celý den...jen nemám teď na to jezdit do Brna a léčit se na druhé straně republiky...docela mě můj stav děsí :-( Prosím o radu.
Přidat nový komentář