lexaurin a iné benzodiazepínové psychofarmaká (a nielen tie) by skutočne mali brať iba ľudia, u ktorých boli indikované psychické a psychosomatické problémy - najmä úzkostné stavy po smrti blízkych, miernych depresiách, nekľude, vnútornom napätí... zatial čo keď čítam toto fórum mám pocit, že je to tu samá smažka (ospravedlňujem sa tým, ktorým krivdím). Napr. hulenie pri dlhodobom a nadmernom užívaní narušuje integritu človeka viac než dosť (sám som kedysi dosť hulil, no už 3-4roky mi to nedovolí práca a vlastne mi to už nič nedáva, ale sledujem ľudí v mojom okolí a u niektorých z nich sa časom vyvinuli práve problémy ako úzkosti, ľahké depresie, nespavosť); myslím, že kombinácia psychofarmák a alkoholu (alebo iných drog) je ubohá - buďto más problém a riešiš ho terapiou (psycho- farmako- ), alebo si obyčajný looser a feťák. Veľa vecí môže zmeniť napríklad aj zmena životného štýlu: lepšia strava, fyzická záťaž, šport atp.
Držím palce všetkým ,ktorí bojujú s psych. problémami, a smejem sa všetkým ,ktorí nevedia, čo je depresia, ale sú natoľko znudení vlastným bytím, že je pre nich jednoduchšie (a možno aj "in") sem tam niečo "klepnúť".
ps.: nikdy som netrpel depresiami, úzkosťami ani ničím podobným. v časoch najvačsieho pracovného vypätia si pomožem k spánku čajom z medovky, alebo persenom, cvičením, lyžovaním, kajtovaním.... Jo a lexaurinu zobnem tak 4 - 5 1,5mg tabliet ročne keď mám mať finančnú kontrolu, hahahá:)
Přidat nový komentář