Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Menopauza

Menopauza se obvykle dostaví, když žena dosáhne věku kolem padesátky. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Monika
1x

Zdravím dámy, mně opravdu pomohl Sérélys, který mi nabídli v lékárně, že je čistě přírodní a bez fytoestrogenů. Měla jsem hrozně rozhozenou psychiku a v noci jsem nemohla spát. Návaly horka jsem neměla tak časté, ale budit se každé ráno nevyspalá a totálně bez nálady bylo děsné. Teď spím jako dřív a nálada se mi o 100% zlepšila. Taky se už se tolik nepotím. Takže můžu doporučit.

Lenka

Dobrý den, Moniko, souhlasím Sérélys je skvělý přípravek a také mi pomohl. Noční pocení je pryč a nálada jak píšete je také lepší. Je skvělé, že takové přírodní produkty jsou. Doporučuji!

Bohunka
3x

Dobrý den.Je mi 48 let a mám pocit, že jsem se dostala na práh manopauzi. .Vzhledem k tomu,že již od 30 let nemám dělohu,menzes nemám. Ani návaly a nespavost mě myslím si tak netrápí,Co mě hodně trápí, je fakt,že mi začali HODNĚ vypadávat vlasy! Má prosím někdo i tuto zkušenost v souvislostí s menopauzou? Co vám pomohlo za lék? Děkuji předem za reakce.

Kamila

Bohunko, mě taktéž začaly vypadávat vlasy a to velmi markantně. Nechtěla jsem nic moc hormonálního, tak jsem zkoušela bylinky a tak. Pak i trochu z lenosti jsem se začala pídit po nějakých výživových doplňcích. Dostala jsem doporučeno GS Merilin a řekla bych, že se vše ustálilo. Vlasy jsem trochu podpořila olejíčky, ale srovnaly se i mé nálady a návaly.

Janina
1x

Hlavně nebrat soju a červený jetel. Je z toho rakovina

Marcela
1x

Tak to u mě se nic takového neprojevilo, ale pro jistotu jsem začala doplňovat vitamín D kvůli kostem, protože tělo dostává díky hormonálním změnám bohužel zabrat, takže já zobu akorát vigantolvit.

Linda
1x

Je možné brát nějaké přípravky preventivně, abych určitým problémům předešla ?

debora

Preventivné můžeš brát vitamín D, aby si předešla osteoporóze, protože dochází k odvápnění kostí a díky ddoplnění vitamínu tomu můžeš předejít.

Linda

To je sice fajn, ale zase najít značku či výrobce, který je na trhu dlouho a už má na trhu svoje místo .. nemám ráda ty nové přípravky, o kterých nemůžu najít ani žádné recenze.

Hanča

Já tedy na přírodní přípravky nedám dopustit. Začala jsem ze zoufalství zobat Menox 45 a opravdu mi pomáhá - návaly jsou minimální a hlava taky dobrý - opravdu ho mohu jen a jen doporučit

Milena

Nemyslím si, že v období menopauzy je vhodné do sebe cpát nějaké přípravky. Doplňky jako vitamíny ano, ty tělo potřebuje jako sůl, ale jinak nic jiného. V, před nebo po menopauze je hlavně potřeba doplňovat vitamín D, kterého má tělo v tomto období nedostatek.

Žaneta

Já sem v menopauze začala brát Vigantolvit

Edita

Žanetko co to je ten vigantolvit, na co je dobrý?

Žaneta

Jde o doplněk stravy který dodává tělu vitamín D :)

Edita

Děkuji, objednala sem si na pilulce dvě balení domů tak ho zkusim

Jarka

Edito také mám doma tento doplněk, já začala brát až po menopauze a beru dlouhodobě a sem moc spokojená

Dagmar

Proč jste se rozhodly zrovna pro vigantolvit k doplnění déčka?

Peclová

Zdravim Dagmaro.. mě osobně tento doplněk doporučila doktorka a když sem si o tom něco přečetla tak sem neváhala a šla si vigantolvit do lékárny koupit

Linda

Doplňuji si déčko Vigantolvit tobolkami já i dcera už od ledna. Tobolky jsou super v tom že se krásně polykají

Peclová

No přesně tak, nemám ráda obří prášky a tohle je maličký a dobře se to zapíjí. Navíc já sem na tom s imunitou i se zuby o dost lépe co mám doma vigantolvit

Lenka

Doplněk Vigantolvit beru už tři měsíce a moc mi to pomohlo

Jana

Dobry den, hodne me boli zada a nevaly tolik nemam, ale i nespavost me hodne trapi. Prosim o radu.

Kamila

Mate někdo prosim zkusenosti s menoflavonem?

Petra

Ano ja mam a mohu doporucit, pomaha hlavne i navaly které jsem mela v tech vedrech co byly min.tyden opravdu hodne nesnesitelne.

Petra

Já v tomto období užívám právě přírodní tablety a vyhovují mi.

Iva

A mohu se zeptat jaké?

Petra

Určitě je to menoflavon :-D

Zita

V lékárně mi doporučili Menoflavon, nemáte s ním prosím někdo zkušenost? Mám návaly horka a špatně spím.

Lída

Jo, ten jsem začala asi před rokem užívat. Je opravdu dobrý, zkuste ho.

Broňa

Ano, taky menoflavon doporučuji. Obsahuje výtažky z červeného jetele, který je velmi účinný.

Lena

Zajímalo by mě, jestli všichni v klimakteriu trpí návaly a nebo má někdo, tak jako já, bolesti zad a ramen, návaly žádné

Eva

Ahoj, muže a bolí a to strašně!! Ríka se tomu menopauzalní artritida a bolesti atralgie. Ja osobne, jsem byla vzdy osvalená, sportovala, posilovaní plavání atd. Bohuzel menopauza neco strašného, zmizely mi svaly, rozbolela zada, žebra, trapezy, vazy tuhnou, tahají, bolí, vysychají, mam stale stucho v ustech, pocit kovové pachuti. Otřesnou unavu, pocením jsem si také prošla, ale jsou to jakési fáze, někdy se projevuje to, jindy ono. Doktori na nic neprisli. Objevili se mi alergie na jarní pyl dokonce alergicke astma prvně letos, je mi 51let. Mozkova mlha, před rokem snad bylo období takové té agresivní nálady a vše mi vadilo a rozčilovalo. Gynekolog hladinu hormonu zmerit odmitl. Nyní bolesti celych nohou, bodaní v lytkach a stehnech, zadrzovaní vody, nefunkční lymfa, volesti a otoky chodidel. Bolesti jsou i stehovaveho charakteru. Bud dolni cast tela, nebo horní. Padaní vlasu. atd atd. Nasla jsem i video kde je uvedeno 100 příznaku menopauzy, mam naprosto uplně všechny!!! Palpitace, bušení srdce pred spaním vyslovene v poloze leže. Zpomalené trávení. No nikdy by mne nenapadlo, ze něco takoveho muze prijít a ze to bude tak hrozné, vyčerpávající a zoufalé období v živote.

Julita

Prosím vás. Vidím že se tu právě hodně zmiňují ty návaly horka. Já se na ně snažila jít spíše takovým přirozeným způsobem a to, že jsem úplně omezila alkohol, začala jíst zdravěji a celkově zlepšila životní styl ale výsledky nejsou moc viditelné. Co by mohlo pomoct? mám zlepšit ještě něco nebo to v tomhle případě už nepomůže?

petka

na navaly horka mi hodne pomohl doplnek stravy womeno. nechci ti ho nejak vnucovat ale rikam co se mi osvedcilo. ma byt ucinny prave na menopauzu a hormonalni nerovnovahu coz jsou nejcastejsi priciny navalu horka u zen. obsahuje cerveny jetel a plosticnik tusim a ty maji byt na navaly dost ucinne.

Martina Novotnák
1x

Máte naprostou pravdu, že vitamíny, zejména vitamín D, jsou během menopauzy velmi důležité. Také jsem se zpočátku vyhýbala jiným prostředkům, dokud jsem si neuvědomila, že samotné doplňky mi nestačí. Měla jsem silné návaly horka, podrážděnost a suchost sliznic, což velmi ovlivňovalo můj život. Objevila jsem pro sebe Femixal – je to přípravek na bázi brusinek a D-mannosy, který podporuje hormonální rovnováhu a zmírňuje příznaky menopauzy. Je přírodní, bez vedlejších účinků, a opravdu mi pomáhá cítit se lépe. Doporučuji, možná se vám také zalíbí!

Anna
1x

Vyzkoušela jsem rostlinné kapsle Femixal před několika měsíci a cítím se skvěle. Můj menstruační cyklus je stabilní a netrápí mě žádné nepříjemnosti, dokonce i bolesti zmizely. Doporučuji.

Maria
1x

Pečuji o zdraví intimní oblasti pomocí rostlinných kapslí Femixal. Tento prostředek mi pomáhá jako prevence cystitidy.

Marta
1x

Souhlasím, tyto kapsle také doporučuji. Za dva roky užívání žádná recidiva.

Jana
1x

Někdo řekl Femixal? Já ho taky beru. Skvělý komplex.

Hana Bartlová

Tyjo, tak beru to Womeno a musím říct že super! Po 2 měsících přišla fakt úleva, hlavně návaly a víc energie. Ale beru poctivě 2 kapsle každý den.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 426 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kocovinu není bezpečné řešit léky na předpis. Virální rady mohou uškodit

Sociálními sítěmi se šíří další „zaručený trik“ na kocovinu: vzít si Nimesil proti bolesti a ondansetron proti nevolnosti. Lékárníci z Lékárna.cz varují, že nejde o chytrou lékařskou fintu, ale o rizikový návod, který může po alkoholu zbytečně ohrozit játra, žaludek i srdce.

Menopauza a spánek: Proč se v přechodu hůře spí a co může pomoci?

Potíže se spánkem patří mezi časté obtíže spojené s menopauzou. Ženy mohou mít problém usnout, v noci se opakovaně probouzet nebo se ráno cítit neodpočaté. Na vině mohou být hormonální změny, návaly horka a noční pocení, ale také stres nebo změny nálady. Co může kvalitu spánku zlepšit a kdy je vhodné vyhledat lékaře?

Elektrolyty nejsou potřeba každý den. Kdy mají skutečně smysl?

Barevné lahve s elektrolyty zaplavily sociální sítě, fitness centra i regály supermarketů. V online prostoru koluje heslo: „Kdo nepije elektrolyty, jako by nebyl.“ PharmDr. Kamila Horníčková, farmaceutka online poradny Lékárna.cz a odbornice na přírodní medicínu, však připomíná, že i módní trendy by měly mít své zdravotní opodstatnění. Ne vždy je nutné sahat po iontových nápojích – a někdy mohou být dokonce nevhodné.

Těhotná v létě? Gynekoložka radí, jak zvládnout vedra, cestování i dovolenou

Vysoké teploty, dlouhé cesty autem nebo letadlem i změna denního režimu představují pro těhotné ženy větší zátěž než obvykle. Jak se v létě vyhnout přehřátí, dehydrataci nebo otokům a které příznaky už mohou signalizovat vážnější problém? Praktické rady přináší MUDr. Eva Leskauerová z Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Slaný.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:06:16

Že vás starý známý řešit nebudu Taky jste mi ublizili Že se chystám v budoucnu…

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:02:18

Taky užívám léky rorendo a žádný potíže nemám Vlastní motocykl s rychlostí do 45 kmh…

15. září 2026, 14:27:17

Dobrý den, ráda bych obnovila tuto diskuzi a zeptala se: Narazila jsem na vyšetřovací…

15. září 2026, 12:25:51

Mám cukrovku 2 typu na inzulíne 2 roky. Od času keď som prešla na umelý inzulín pozorujem…

15. září 2026, 07:47:44

Cvičim pravidelně ale pořád se mi nedaří shodit a mám pocit, že už jsem zkoušela snad…

Naši partneři

Inzerce