Dobrý den,
je mi 43 let, od cca 2 let do 20 let jsem měl silný atopický ekzém. Na rukou, nohou i na obličeji. Léčeno převážně kortikoidy, někdy účinně, jindy téměř bez výsledků. V rozmezí věku 20-25 let ekzém zmizel, kompletně. Neměl jsem na sobě řadu let ani jedno ložisko. Okolo věku 35 let jsem myslel, že se ekzém vrátil, po testech na kožním mi bylo řečeno, že se nejedná o ekzém, ale o lupenku (potvrzeno odebráním vzorků tkáně a testy v laboratoři). Následovalo několik let hledaní místa, kde mi pomůžou. Vystřídal jsem x kožních, státních i soukromých. Zkoušel jsem léčku laserem (XTRAC 308nm), solné koupele, jeskyně. Na Homolce jsem podstoupil léčbu pomocí přípravku NEOTIGASON a Enstilar. Reálně nic nepomohlo a když tak jen na chvilku a poté se účinnost léčby zmenšovala. Kolikrát vedlejší účinky léků převyšovaly nepohodlí způsobené lupenkou (NEOTIGASON mi rozhodil jaterní testy, cukry, přivodil deprese).
Letos jsem měl alergickou reakci na limety, kopřivku prakticky po celém těle. Bral jsem na to Zyrtec ale moc nezabíral. Asi třetí den jsem dostal k dispozici lék Desloratadin (5 mg). No a teď přichází to pro mě nevysvětlitelné. Kopřivka zmizela za 1-2 dny, ale všiml jsem si, že i místa s lupenkou na tento lék positivně reagují, hojí se, pod suchou kůží je vidět zdráva již nepraskající kůže. Beru lék 14 dní a lupenka je prakticky pryč. Jak je to možné?? To mám jako nějakou alergii, kterou nikdy nikdo neohladil a ta mi způsobuje lupenku - tedy pomine alergie, lupenka zmizí? Myslel jsem, že lupenka je neléčitelná.
Děkuji za vysvětlení
David Kříž
Přidat nový komentář