Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Hodně pomáhá pohyb a dobrá mysl. Měl jsem první ataku minulý rok v srpnu a bylo to jako blesk z čistého nebe, bylo moc práce. Chytlo to mě to, tak jsem ujížděl autem a bylo to horší a horší. Pak jsem cítil hrozný tlukot srdce a po 20 minutách to přešlo. Mám nález na páteři a to může taky trošku rozdmýchat, alespoň si to myslím. Pak dlouho pryč a stres se po novém roce vrátil, bylo toho hodně. A začal tlukot srdce, nikomu neradím měřit si tlak, protože vás to psychicky složí víc a víc. Od jara se opakovali hodněkrát, ale když jsem v klidu a nemusím řešit moc pracovních problémů, tak je pohoda. Samozřejmě jsem si volal sanitku, pocitu, že člověk umírá, ale jak jsem psal, nález na páteří můžu tomu pomáhat. Bez léků to ale nejde, beru Triticco a pak funguju. Ale tablet mám na několik měsíců. Bojovat a bojovat. je důležité, když to co mám, někdo popíše a dá do škatulky...
Přidat nový komentář