Roztroušená skleróza (RS) napadá mozek a míchu. Je nevyléčitelná a v České republice jí trpí přes 26 000 převážně mladších lidí. Včasná léčba a úprava životního stylu by mohla podle odborníků vzplanutí nemoci úplně zastavit. Upozorňují na to u příležitosti Světového dne roztroušené sklerózy, který připadá na 30. května.
Zdravím všechny zdejší a díky za tuto diskuzi, pomohla mi alespoň v tom, že vidím, že nejsem sama, kdo se potácí s psychickými problémy.. Tak mi to nedalo a musím napsat aspoň ve zkratce můj problem.. Už delší dobu mě trápí úzkosti, myslím, že blízko jsem k nim měla odjakživa, byla jsem vždycky trémistka a nedokážu věci jen tak hodit za hlavu - bohužel. Ale bylo to všechno v rámci normálu, řekla bych, až do doby, kdy jsem prožila dva roky šíleného stresu z práce, rodiny a školy dohromady. Všechno jsem to nějak "držela" a relativě zvládala, ale pak jsem prostě najednou psychicky zkolabovala.(začaly mi celodenní bolesti hlavy, úzkost, trávící potíže, pocit, že se nemůžu nadechnout atd.), které vygradovaly tím, že jsem celé dny jen brečela a začala navštěvovat psycholožku, která když mi potíže neustupovaly, doporučila psychiatra. Ten mi předepsal postupně troje AD, ale po všech mi bylo mnohem hůř, mám totiž děsnou hrůzu z toho, když nad sebou nemám úplnou kontrolu a když vím, že mě něco ovlivňuje, jako třeba léky.. No brala jsem nakonec cca půl roku Citalec, ale jen necelou půlku, takže efekt moc žádný, myslím, že mi ty stavy spíš přešlly nějak samy..Teď je to dva roky od té doby a mám průběžně pořád ty samé potíže, už to tady spousta lidí popisovala, takže víte jaké, teď posledních pár dnů je to děs, mám hrůzu z toho, co bude zítra, jak zvládnu den v práci, doma atd:-( Dnes jdu po těch dvou letech zase k psychologovi, protože s tím musím nutně něco dělat, takhle prožít život opravdu nechci:-( Tak jsem si vylila srdce i já, všem vám přeju jen příjemné dny a držím palce, je to fakt životní zkouška jako blázen... A hlavně díky těm, kteří tyhle stavy překonali a dokázali zvládnout a napíšou to sem!!!!
Přidat nový komentář