Inzerce https://www.lekarna.cz/darkove-sady/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=darkove-sady

Jak poznáme kvalitní tlakoměr?

Ne všechny digitální tlakoměry jsou spolehlivé. To však neplatí o tlakoměrech firmy Hartmann. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
puma
6x

Ten článek není o tom jak poznat kvalitní tlakoměr,ale reklama na tlakoměry Hartmann. Navíc zkušenost nás učí,že co je levné,nemusí být zákonitě špatné. Já osobně bych tu třeba uvítal nějakou srovnávací tabulku v současnosti dostupných typů dle přesnosti měření a spolehlivosti. Nedávno jsem dostal zápěstní tlakoměr Opti HZ-8501.Jak je na tom s parametry třeba on?

falcon
2x

Souhlasím s pumou. Připomíná to reklamu. Já používám již druhým rokem OMRON M1 Classic (na paži) a také bych rád věděl vše o kvalitě tohoto přístroje ze srovnávací tabulky.

Mort

Souhlasím s oběma a proč neuvedete srovnávací testy co vyšli v loni v č.2 dTest Opravdu obyčejná propagace Hartmana

berry
2x

vlastnim HG 140 uz cca 10 rokov /dnes mi skolaboval/ merane hodnoty sa mi vzdy lisili od nameranych hodnot v ten isty den u mojej doktorky doma 140/90 doktorka /ortutovy/180/100 Chcem si kupit ortutovy,ale s tym si vraj sam tlak neodmeram..mate niekto skusenosti ci sa da merat s ortutovym tlakomerom bez cudzej pomoci? Dakujem za radu Vlado

bree
4x

výsledky nemohou uvést, protože jsou dostupné jen pro předplatilele časopisu dTest. Na německých stránkách je vše veřejné a volně přístupné. zde je odkaz na přehlednou tabulku výsledků testování, upozorňuji, že v němčině. (odkaz zkopírujte Ctrl+C a zadejte do vyhledávače Ctrl + V http://www.testberichte.de/d/linkfeedback/frame.html?feedbackUrl=http%3A%2F%2Fwww.test.de%2Fthemen%2Fgesundheit-kosmetik%2Ftest%2FBlutdruckmessgeraete-Die-Bessermesser-1327493-1325825%2F%3Fmc%3Dtb.download.link&objectId=33401&toUrl=%2Fd%2Flink%2Fm_linker.php%3Fc3_id%3D928%26amp%3Bt_id%3D33401%26amp%3Bdest%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.test.de%252Fthemen%252Fgesundheit-kosmetik%252Ftest%252FBlutdruckmessgeraete-Die-Bessermesser-1327493-1325825%252F%253Fmc%253Dtb.download.link%26amp%3Bm_id%3D119%26amp%3Bpos%3D3127&objectType=4

Volodymyr saliychuk
1x

podle mne ten Tensonval od Hartmanu neni vubec přesnej, pokazdy nameřim vic než u doktora v ordinaci...

Jaroslav

Můj příspěvek se týká hlavně životnosti vložek v manžetách, obecně již výrobce upozorňuje na nebezpečí poruchy častým používáním. A skutečně, plastové vložky trpí v převážném počtu výrobců porušením těsnosti svařovaných spojů. Nevím proč Čína dokáže vyrobit polštářek který má shodné užitné vlastnosti a stejnou výrobní tachnologii a slouží bez poruch vlastně neomezeně. Tento jsme použili improvizovaně co by náhradu a slouží a to výrobky Číny považují mnozí za podřadné.Při tom se dá pořídit za pouhých dvacetpět korun!Výrobci se při tom nestydí takto deklasovat spotřebitele krátkodobou užitností a nehorázdným nárůstem užitných nákladů.Že by se mohli prezentovat šuntem bez konkurence aniž by je postihla ruka trhu?

Jaroslav

Ještě si dovolím ohodnotit tlakoměr Tensoval, zde je dokonce v samotném přístroji použito stejného plastu na propojovací trubičky jako na vložky v manžetách a stejně tak dochází k poruchám vlivem přetlaku ,což je jejich protržení. Nahradil jsem rozbočku zakoupenou průhlednou plastovou trubičkou a plastovou rozbočkou a funguje bez omezení. Opět servisní opravny pokud to někdo rovnou nevyhodí mají zajištěnou práci.

miki

Chci si opatřit pažní tlakoměr.Můžu požádat o radu a doporučení.Díky.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 331 lidí

Mohlo by vás zajímat

Diabetes mellitus 2. typu: nemoc, které lze předcházet

Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu, který má podpořit povědomí o onemocnění, prevenci a odstraňovat stigmatizaci lidí s cukrovkou. Datum 14. listopadu současně připomíná narození Fredericka Bantinga, který společně s Charlesem Bestem objevil v roce 1922 inzulin.

Novinky ve zdravotní péči pro rok 2026

Od ledna 2026 pokryje veřejné zdravotní pojištění více výkonů než dosud. Nově se jedná například o on-line terapii při depresích, sledování lékařem na dálku nebo podstoupení kolonoskopie o pět let dříve. Souhrn těch nejvýznamnějších představila Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Zuby moudrosti: Proč zpravidla musejí „ven“?

Zuby moudrosti se objevují většinou až v dospělosti, kdy už ale bývá čelist plná. Kvůli nedostatku místa pak osmičky rostou křivě, utlačují okolní zuby nebo se prořezávají jen částečně. To vše vede k bolestem a zánětům. Proto je nutné mnohdy tyto zuby vytrhnout.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce