Zdravím, pánové ("kolegové"),
s tímto tématem mám bohaté zkušenosti a asi již 14 měsíců si procházím něčím podobným. Rád bych také popsal své zkušenosti (třeba někomu pomohou) a současně budu rád za zpětnou vazbu (co by ještě mohlo pomoci mi, pokud máte jakoukoliv radu, budu moc rád).
U mě to začalo nechráněným sexem. Našli mi chlamydie a předpokládám, že současně s tím jsem měl zánět močové trubice (možná i žaludu).
Začátek bylo peklo - velké bolesti žaludu, zarudnutí, kůže suchá, vrásčitá a tenká jak papír, extrémní citlivost na trenky nebo kalhoty, tlak v žaludu, ukapávání moči po WC, šílené nutkání atd. (myslel jsem, že je to můj konec)
Po nasazení ATB a cca 3-4 měsících ale ustoupily bolesti, tlak, trochu ukapávání moči po WC a mohl jsem aspoň obléct volnější kalhoty a nějak provizorně fungovat.
Nicméně žalud reagoval na vše (kafé, alkohol, ostré jídlo, sport, sezení, masturbace, stres, špatná nálada). Byl jsem v permanentním problému. Okamžitě zrudl, stáhl se, bolel a nejvíce mě sráželo asi silné nutkání v žaludu.
Paradox na tom byl, že výsledky byly už všechny negativní (stěry z uretry, z povrchu, krev, moč a to opakovaně ve více klinikách a doktoři tvrdili, že je vše OK). Současně mám pocit, že jsem si to hodně dodělal mastičkama, které mi dokroři doporučovali nesmyslně.
Ze začátku pomáhaly pouze procházky a protahování třísel. A to jen trochu. Stejně tak absence masturbace, kávy nebo piva. Ale dělalo si to se mnou co chtělo, šílené psychicky.
Po cca 10 měsících přišel silný zlom. Měl jsem pocit, že žalud a vše okolo přestal reagovat na všechny podněty a ustalo silné nutkání. Konečně jsem si mohl dát kávu, pivo, sedět v práci nebo jít jednou týdně na nohejbal. I kůže byla pevnější a neměl jsem takové ty flary a permanentně divné pocity. Z fialové se stala růžovější a pánevní dno přestalo být tak stažené.
Dnes po 14 měsících žiju na 85 % normálně. Přetrvaly problémy se sexem, mýdlem, mírnou citlivostí, občas mě něco píchne v trubici po zatínání nebo jsou tam nějaké občas divné pocity či mírné pálení a pár kapek po WC.
Největší problémy mi dělá asi pořád masturbace a sezení. Případně extrémy. Ale oproti začátku je to zlaté. Jen se modlím, aby to někdy skončilo úplně. Stejně tak budu rád za každou radu.
Doktoři i ChatGPT mi defakto řekly, že se jedná o narušenou kožní bariéru a hypersenzitivitu. Možná ještě ta trubice není úplně OK. S čímž asi souhlasím.
Od začátku to totiž nereaguje na žádné prášky, ale spíš na pohyb, cvíčení, stres apod. To jsem naštěstí pochopil, takže je mým největším problémem nyní ta kůže, případně negativní myšlenky.
--------------------
Co mi nejvíce pomáhalo na začátku?
Na uvolnění: protahování, procházky
Na prevenci: kouskování sezení, absence alkoholu a kávy, omezení stresu
Na nutkání: Prostakan (ale jen tak na 20 %)
Na úlevu: Canabisové čípky (ale jen tak na 30 %)
Nebo dokonce masáž, protahování a prokrvení penisu.
Co mi nejvíce pomáhá nyní?
To samé + dechová cvičení + celodenní program + společnost lidí + zabavit hlavu. A přijmout to, nekontrolovat to 10x denně a věřit.
Celkově mám pocit, že musím jen nechat dozrát tu kůži a přeučit mozek být v poplachu... napadá Vás prosím ještě něco jiného? Budu rád za každou radu.
--------------
Chtěl bych jen říct, že jsem pořád hledal nějakou bakterii. Nyní vím, že jde o komplexní přístup (hlava, fyzio, pohyb, nálada, přístup, klidně si tam dejte ezo). Zkrátka dát tělu prostor a nechat to být (i když to bylo na začátku nemožné).
Budu rád za každou radu
Přidat nový komentář