Honzo, přestaň tu už hysterčit a běž do Bohnic, tohle Ti napsali už v roce 2020, kdy jsi umíral. Jsi normální hypochondr, z CPPS děláš smrtelnou nemoc.V jiném odkazu uLékaře Ti sdělili, že to je spíše CPPS. Tady není zeď nářků, ale prostor pro rady nováčkům, kterým nepomohl urolog a nevědí co dále. PS také jsem měl silné bolesti, bezesné noci, ale nějak jsem se tomu postavil a po dvou letech jsem OK.
Chronický zánět prostaty
Urologie Jan 13.11.2020
Dobrý den, již 4,5 měsíce bojuji se zánětem prostaty a okolím. Stav je takový, že jsem měl 8 druhů ATB a nic nezabralo, otéká mi šourek, kde dochází k drcení varlat, ve vnitřku genitálu mám úplný kámen. Mám strašné bolesti, které se nedají vydržet a otéká mi podbříšek, který je taktéž tvrdý jako kámen a tlačí mi na střeva a ty na plíce a nemohu skoro dýchat. Už jsem vyzkoušet snad 20cet urologů nikdo mi nepomohl, nikde mě nechtějí hospitalizovat. Vždy v dané kultuře jiná bakterie vždy odolnější. Nyní Corynebacterium Amycolatum. Na ní by šlo použít jenom vankomycin. Jsem již částečně rezistenčtní na ATB. Poslední doktor mi řekl, že pokud se nestane zázrak tak do měsíce zemřu. Tramal vůbec nezabírá. Prosím pomožte jinak opravdu zemřu. Jinak to dotoror mi do správy napsal, že odporučuje hospitalizaci přes PL. Byl jsem u své PL a ta mi řekla, že mi nic zařizovat nebude. Opravdu už nevím jak dále. Mám obrovské bolesti a problémy. Jde mi opravdu o život, právě tím, že mi to rozdrtí orgány. Dnes jdu do nemocnice, aby mě vycévkovali, protože už ze sebe nedostanu ani kapku. Je mi 42 let a nechci zemřít. Prosím udějte něco nebo pomožte mi dostat ne do nemocnice. Mám život na vlásku.
Foto - obrová - daniela.jpg
Odpovídá lékař:
MUDr. Daniela Králová
Specializace: Praktické lékařství pro dospělé
Dobrý den pane Jane, Váš dotaz předám k odborné odpovědi urologa, protože ten Vám dokáže poradit lépe, vyčkejte prosím druhé odpovědi. Je k uvážení, proč se Vám infekce stále dokola opakuje, zda netrpíte nějakým jiným onemocněním, které imunitu oslabuje. D8le je potřeba znát Vaší anamnézu, léky které berete, provést i zobrazovací vyšetření malé pánve, urogenitální oblasti. Dále bych doporučila i vyšetření v ambulanci bolesti, vzhledem k nepřekonatelným bolestem a tomu, že Vám ani Tramal nezabírá, proti úzkostem by Vám mohl praktický lékař napsat anxiolytikum. Váš dotaz předám i naší zdravotní sestře, která Vás bude kontaktovat. S pozdravem.
Rafajová 1.jpg
Odpovídá lékař:
MUDr. Markéta Rafajová
Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologická klinika 2. LF UK a FN Motol
Dobrý den, Jane,
chápu Vaše rozhořčení nad touto situací. Bohužel, pokud se jedná o chronický zánět prostaty je to u všech pacientů běh na dlouhou trať a vyžaduje často spolupráci pacienta, urologa a často i psychologickou odbornou pomoc.
Je škoda, že jste nepřiložil žádnou ze zpráv. Problém, jak jej popisujete, je trošičku zamotaný. Nejsem si vědoma, že by zánět prostaty způsoboval útlak orgánů či útlak plic. Proto přemýšlím, jestli se u vás neřeší ještě nějaký další doprovodný problém. Také by mě zajímalo z jakého materiálu byly vykultivovány bakterie, jaká vyšetření jste absolvoval a další důležité informace. které mi tu chybí.
V této poradně bohužel nejsme schopni pacientům zajistit případnou hospitalizaci. Pouze můžeme doporučit a poradit další postup. V tuto chvíli bych Vás odkázala opět na Vašeho urologa, pouze v jeho moci je napsat Vám doporučení k hospitalizaci. Také si nemyslím, že by u chronického zánětu prostaty některý z lékařů vyslovil domněnku, že pacient zemře a nechal by takového pacienta dále bez léčby. Pokud jsou konzervativní postupy léčby vyčerpány, je možné zvážit chirurgické odstranění prostaty, o tomto postupu však také rozhodne ošetřující urolog.
Proto Vás prosím, obraťte se znova na Vašeho urologa, aby se naplánoval další postup.
Věřím, že je celá tato situace vyčerpávající, ale určitě existují ještě určité postupy, které uleví Vašim obtížím.
S pozdravem Dr. Rafajová
Přidat nový komentář