Hele, psychoterapia moze troska pomoct, bacha na to. Ja doteraz beriem kvoli tomu antidepresiva ktore uz chcem vysadit ale musim na Slovensko. Ked budem u svojho psychiatra, tak si vypytam od neho studiu, o ktorej vravel mojej mamke. Vraj ten zapal priamo znizuje tvorbu serotoninu. Je to ako barla pre nemohuceho, ktory ma problem chodit. Ja som mamke rovno povedal z ucty k nej, ked som bol v najhorsom, ze sa chcem zabit. Z ucty k nej si to zasluzila pocut. Neni to pekne, ked to rodic pocuje, ale zasluzia si pocut vsetko, aby mohli urobit vsetko co je v ich silach, inak si to ti ludia potom vycitaju do smrti. Samozrejme ani nezavahala a hned zavolala jednemu urologovi, ktory napisal o prostatitide knizku a ten rovno povedal, ze to uz je zle a poradil psychiatra. Psycholog? K nicomu. To skor knaz mi viac pomohol...
Dat si SSRI je najmensi problem a moze veci trocha zlepsit.
Zlepsenie? Budem uprimny - 10-20%. Ale aj to 10-20% zlepsenie je lepsie, nez nic. Aj bolesti mate potom trocha mensia. Obcas dokazete vyskocit viac do pohody kym vas to zase neskroti na zem. Vtedy je to o 50% lepsie. Cim dlhsie su silne depresie, tym dlhsie sa liecia... takze ti, co citite, ze to potrebujete, nebojte sa vypytat si antidepresiva. Hned sa vas ale dobry psychiater spyta na povod a ci sa to da liecit. Lebo toto nie je liek, toto je miernenie zavaznych priznakov. V prostate su miliony nervov veducich do mozgu, clovek ma zviazane ruky, je ukotveny v rukach bolesti a smutku z toho celeho.
Přidat nový komentář