Inzerce https://www.lekarna.cz/ustni-hygiena/akcni-nabidky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=ustni-hygiena

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Martin

Matěji opravdu po antibiotikach z Japonska a fágů z Izraele jsi došel k Vrbovce malokvěté ?

Matej

Pre mna nie, pre Honzu. Bakterie mu tam teraz nenasli a ma problem s mocenim. Presne na to to je. Ja Vrbovku mam a nepijem ju, nepotrebujem ju. Veci sa nedaju generalizovat. Len to mam cele skrz prestudovane, tak mi to napadlo, ze mu ti pomoze.

Wabi

Tady je důkaz toho,jak může fungovat české zdravotnictví. Člověk má problémy s prostatou a místo toho, aby mu doktoři pomohli, tak ho šoupnou do cvokárny:-(

Matej

Zial to je tak vsade alebo este horsie na svete, zdravotnictvo v ČR je este k tomu na dobrej urovni. Len tento problem nikto z doktorov neriesi, nevedia si rady... toto by chcelo nejaku prezentaciu na TEDe, aby sa doktori spamatali a zacali konecne nieco robit, vsak toto nie je normalne...

Wabi

Ano, chtělo by to uvést na pravou míru. České zdravotnictví jsem přesvědčen, že je na velmi vysoké úrovni. Vážím si doktorů,kteří zvládnou vyměnit srdce,nebo další orgány,nebo jiné náročné operace........apod.....to jsou prostě kapacity. Tady jde spíše o přístup těch doktorů. Oni by samozřejmě také zvládli odstranit CPPS a chronické nemoci. Ale prostě nechtějí,je to velmi zdlouhavé a finančně náročné pro pojištovny.....na vysokých je to učí prostě jinak. Jsou prostě nástroji ve špatně nastaveném zdravotnickém systému,kde každému jde jen o prachy. Jinak si neumím vysvětlit,proč to za peníze v soukromých klinikách funnguje podstatně jinak,lépe.

HONZA

Pánové, mám ode dneška mírné pálení při močení. Odevzdal jsem ejakulát ke kultivaci. Od té doby tyto potíže. Bolesti sílí. Zítra mi dají vědět z Bulovky co je v primokultivaci. Už nevím jak dál. Jsem zcela vyčerpaný. V noci se budím bolestmi v podbříšku, které sílí. Cvičím, ale žádný efekt. Cítím zánět v prostatě, hlavně je to znát na šourku. Možností mám už opravdu velmi málo. Není to honění za bakteriemi, ale já jsem měl čisté kultivace a bylo mi dobře. Jakmile se mi objevili patogenní bakterie vše se rozjelo.

ALDA
1x

Já sem věděl že to není psychosomatického rázu, ati lidé co tu psali že si vymyšlíte a máte brat antidepresiva a navštívit cvokaře by se měli chytnout za nos. a ti lekaři co vás tam poslali na psychiatriji, to je kapitola sama osobě tam tě pošlou když už nevěděj kudy kam a nakone zjistíte že ste tam byl úplně zbytečně.

Matej
1x

Hele, psychoterapia moze troska pomoct, bacha na to. Ja doteraz beriem kvoli tomu antidepresiva ktore uz chcem vysadit ale musim na Slovensko. Ked budem u svojho psychiatra, tak si vypytam od neho studiu, o ktorej vravel mojej mamke. Vraj ten zapal priamo znizuje tvorbu serotoninu. Je to ako barla pre nemohuceho, ktory ma problem chodit. Ja som mamke rovno povedal z ucty k nej, ked som bol v najhorsom, ze sa chcem zabit. Z ucty k nej si to zasluzila pocut. Neni to pekne, ked to rodic pocuje, ale zasluzia si pocut vsetko, aby mohli urobit vsetko co je v ich silach, inak si to ti ludia potom vycitaju do smrti. Samozrejme ani nezavahala a hned zavolala jednemu urologovi, ktory napisal o prostatitide knizku a ten rovno povedal, ze to uz je zle a poradil psychiatra. Psycholog? K nicomu. To skor knaz mi viac pomohol... Dat si SSRI je najmensi problem a moze veci trocha zlepsit. Zlepsenie? Budem uprimny - 10-20%. Ale aj to 10-20% zlepsenie je lepsie, nez nic. Aj bolesti mate potom trocha mensia. Obcas dokazete vyskocit viac do pohody kym vas to zase neskroti na zem. Vtedy je to o 50% lepsie. Cim dlhsie su silne depresie, tym dlhsie sa liecia... takze ti, co citite, ze to potrebujete, nebojte sa vypytat si antidepresiva. Hned sa vas ale dobry psychiater spyta na povod a ci sa to da liecit. Lebo toto nie je liek, toto je miernenie zavaznych priznakov. V prostate su miliony nervov veducich do mozgu, clovek ma zviazane ruky, je ukotveny v rukach bolesti a smutku z toho celeho.

Matej

pardon, prve slovo - psychoterapia - psychiatria psychoterapia nepomoze :D

Wabi
2x

Matěji, co se týká toho ukončení života, tak jsem to měl taky tak. Pokud je člověk v bezvýchodné situaci a nekonečném nepopsatelném stresu,tak tělo hledá východisko,které se jeví jako jediná možná úleva-ukončení života. Je mi jasný, že se tady najde zase nějaký chytráček,který bude vše negovat,ale kdo tento stav nezažil, ten o tom nic neví a raději ať to tady nekomentuje nějakými stupiditami. Pokud někdo má občasné bolesti, které se dají odstranit např. cvičením, tak toho asi tyto symptomy k sebevraždě nedoženou. Já jsem to měl při průběhu mé nemoci také tak. Chodil jsem cca 3/4 roku po doktorech a ti na to aboslutně z vysoka sra.....i. Pak mě také poslali na psyhiatrii. Nechápal jsem proč. Však já mám hlavu v pořádku. Důvodem je to, aby si kryli zadek kvůli své neschopností a laxnosti. Na prášky na hlavu a psychiatrii jsem se vykašlal. Kámoš mi doporučil meditovat, cvičit jogu, dýchání. Říkal jsem si nic pro mě. To mě nebaví. Nicméně jak jsem byl v pr...li, tak jsem to s donucením zkusil. Vůbec mě to nebavilo. Copak jsem nějaký šaolinský mnich? Cvičil jsem pár dnů a nic. Cvičil jsem pár týdnů a nic.KDyž jsem to po měsíci chtěl vzdát, tak se dostavily super účinky. Byl jsem zcela jiný člověk. Myšlenky na sebevraždu téměř zcela zmizely. (toto řešení mohu udělat kdykoliv, tak jsem to zatím odložil:-)Navíc jsem přidal ještě procházky lesem jak nějaký důchodce. ALe mě to opravdu uklidnuje. V Japonsku to mají jako léčivou proceduru-lesní koupel-Shinrin-yoku.Tímto chci jen říct, že sahat si na život je nesmysl.Ikdyž je člověk nemocný, je potřeba hledat na životě jiná pozitiva. Život je nádherný:-).....tak užívejte dokud to jde.

Matej

Zivot vtedy rozhodne nadherny nebol, ale o to nadhernejsi teraz je, clovek nazera na veci uplne z ineho uhlu. Uz nic neberie ako samozrejmost, ale ako zazrak, ze my tak zlozite stvorenia na zemi, tu vobec sme a kazdy z nas tu ma nejaku ulohu, ci uz na to prideme pocas zivota, alebo nie. Hlavne si ten zivot urobit pekny a vediet si ho vychutnat. :-)

Wabi

Matěji nevíš jestli existuje také nějaké slovenské forum týkájící se problematiky prostatitidy a problémů s tím spojených?

Matej
1x

WABI, bolo, uz je mrtve, uz sa tam neda ani zaregistrovat. Toto je jedine forum.

Martin

Nemyslím si, že by někdo obviňoval Honzu z toho, že si vymýšlí. Jen ta posedlost a neustálé hledání bakterií mu neumožňuje se posunout dále. V hlavě má vzorec, který ho neustále udržuje v nemoci. Jeho hospitilazce potvrdila, že si to nevymýšlí pravděpodobně, ale to neznamená, že to jeho přesvědčení ho neudržuje v začarovaném kruhu. Je to potvrzené, že stres a negativní myšlení přímo ovlivňuje pánevní dno. Navíc si myslím, že my co trpime tímto onemocněním daleko více vnímáme tyto podněty, které nám potom způsobují bolesti. A to jestli bylo první vejce nebo slepice, tak v naši nemoci funguje zcela dokonale. Sevření pánevní dno negativně působí na prostatu nebo prostata negativně působí na pánevní dno ? Toť otázka

HONZA

Martine, zcela s tebou souhlasím - Sevření pánevní dno negativně působí na prostatu nebo prostata negativně působí na pánevní dno. To je nepopiratelný fakt.

Petr7

Pročítal jsem si starší příspěvky uživatelů, a všim jsem si, že někteří zkoušeli užívat VČELÍ PYL. ....Může to pomoct? Neříkám vyléčit, to je nesmysl, tohle svinstvo se bohužel nedá zcela vléčit, ale pomůže zmírnit aspoň příznaky ten pyl?....Já ho nezkoušel eště zatím z těch všech jiných dalších experimentů - co jsem zkoušel za tu věčnost .Proto se na ten vč. pyl ptám.

Matej

Petr7 - skusal som pyl, ale iba chvilu, aby som si niecoho vsimol. Kazdopadne tiez mam nastudovane, ze by to mohlo pomoct. Ostalo mi ho este vela. Na imunitu super vec. Len ja mam alergiu na peľ z travy a stromov, tak ma z toho palili usta vzdycky.

HONZA

Čekám na výsledky. Zatím a nechci to nijak zakřiknout, mě bylo řečeno, že v primokultivaci po skoro 4 týdnech po ATB nic není, ale ještě to nechají pomnožit přes víkend, takže se může cokoliv ještě ukázat. V pondělí budu mít definitivní výsledky. Dneska jsem byl u praktické lékařky a na papírku jsem měl leukocyty a erytrocyty v moči. Taktéž v pondělí budu mít výsledky. Dneska jsem měl CRP 9, když jsem byl u PL.

PAT
3x

Honza tu píše že mu pomáhá a přináší okamžitou ulevu masáž prostaty tak nechápu proč se na to nezaměří.Nejlepší a nejjednodušší léčba,Má sevřené pánevní dno a vše ve spazmu,ucpané kanálky v prostatě neproudí tam krev.Masáž jak sám popsal přináší ulevu a přinesla by i uzdravení ale nebude to hned ani za hodinu ani za den ani za měsíc..ale přijde to jaku u mě. Radši neustále obíhá pražské urologie,neustále dokola si nechá děla rozbory ejakulátu a a nakonec se nechá zavřít do blázince..Honzo tenhle kolotoč Tě nikdy neuzdraví. Přinesla ti okamžitou ulevu jen krátká masáž prostaty ?Ano ? Tak proč to neděláš ? Výmluvu že není kdo by masíroval neberu....trocha hledání po internetu a seženeš hned (nejsou to erotické masáže)

HONZA

Jo jo souhlasím. Je to tak. Nemusí to být ani masáž, stačí jen palpačně vyšetřit prostatu na pár sekund a dostaví se efekt. Obtelefonoval jsem několik žen co dělají masáže, ale nechtějí to dělat při zánětu prostaty. Nevím, kde někoho najít kdo by byl ochoten to udělat. To je opravdu pravda.

Martin

Honzo ale ty nemáš akutním zánět, ale chronicky a tam už s tím takový problém není.

HONZA

Jinak mám naprosto strašnou erekci. Nebo spíše téměř žádnou. V létě jsem měl erekci jako dvacetiletý mladík, opravdu tvrdou erekci. Byl jsem naprosto štastný. A teďka je to naprosto špatné. Mám bolesti v podbříšku hlavně pozdě odpoledne a v noci. To je nejhorší. Varlata se mi připlácla na spodek penisu. To je moc špatné. Vždy jsem měl šourek krásně prověšený a vím, že je to od zánětu prostaty. Hlavně levé varle se přitahuje výše. Tohle všechno se mi děje. Zkoušel jsem volat do Šumperka, ale Mudr. Funger tam do konce roku už nebude. Chtěl jsem od něho masáž prostaty.

HONZA

Hlavně při prostatických potížích nedoporučuji jít na operaci tříselné kýly. To mi neskutečně poškodilo. Jsem v situaci, že lékaři navrhují explantaci sítěk. Pokud se tomu můžete vyhnout nechoďte na tuto operaci.

Wabi

Tak masírovat prostatu při zánětu není vůbec dobrý nápad. Obzvláště při bakteriálním. Jednak je to bolestivé a zároveň nebezpečné. To si nelajzne nikdo.

Martin

Tak to by v našem případě nebylo vhodné nikdy že jo

Roman

Ahoj Honzo, V první řadě ti držím hlavně palce. Jsem tu ve skupině už přes 4 roky. Lidi co tu píší proti tobě vůbec zřejmě netuší, co patogenní zánět může způsobit. Ano píši schválně patogenní, ne bakteriální. Proč? Protože zánět nezpůsobují jen bakterie. Ve tvém stavu už tam budeš mít dle mého i herpetické viry, plísně a parazity. Ty z žádné kultivace zjistit nejdou s všechny tyto patogeny se tam navzájem podporují. Po antibiotikách se více v oslabeném těle šíří plísně a viry, proto bolesti mohou být horší. Doporučuji dvě věci. Dr. Klubal. Pro někoho je to trošku kontroverzní jméno, ale znám stovky lidí, kterým pomohl s Lymskou Boreliózou, kdy lidé nemohli normálně fungovat a doktoři je posílali do blázince. Stojí to u něj peníze, ale udělá ti testy na všechno a zjistí co ti opravdu dělá problémy. Poté nasadí odpovídající léčbu. Druhá cesta je biorezonance. Kdy ti také dokáží diagnostikovat tvé problémy a když si najdeš správného terapeuta, tak snad i pomoci. Drž se.

Wabi

Ano, přikláním se k názoru Romana,(taky jsem to tady už psal) Každopádně bych dr. Klubala zkusil. Je to finančně náročnější, ale pokud pomůže, tak není co řešit. Já jsem u něj zakotvil po cca 3/4roce,kdy už mě taky posílali do cvokhausu. Klubal zjištuje patogeny jiným způsobem než standardní testy. Testy co vám udělají doktoři po přemlouvání, tak mají tak 2stránky. Pokud nejste zcela rozjebáni, tak ty základní testy jsou v pořádku.Klubal mě dělal testy a ty měly asi 20stránek/cca 1000parametrů a z nich poznal vše potřebné. Zásadní je zjistit příčinu problému, na který můžete pak cílit. Pokud léčíte na slepo,tak si myslím, že je to k ničemu.

Pavel

Kolik to u něj stojí ?

Martin

Komplexní vyšetření 60 minut 38 500 kč .. hotovej lidumil, ale když mu to lidé platí ...

Wabi

Jojo, je to drahota. Ale má i levnější vyšetření. 20 min za 5,5k. Je to spousta peněz. Ikdyž samozřejmě vyšetření není záruka uzdravení.Ale jak se říká tonoucí se stébla chytá. Já bych dal podstatně x krát víc komukoliv, kdo by měl zbavil té zkur....é nemoci.

Matej
1x

To kazdy, ak mal aspon 90% garanciu.

HONZA

Romane, děkuji za podporu. Opravdu to potřebuji. Chápu, že jsou zde lidé, kteří mají úplně jiné bolesti/potíže. Já mám také jiné potíže. Já mám opravdovou chronickou prostatitidu a vše spojené s CPPS. Je jen málo lidí, kteří to chápou. Ten kdo to chápe je PAT, WABI, MATĚJ. Měl jsem tak strašné bolesti a potíže, že jsem se musel znovu naučit chodit. Měl jsem takové bolesti v podbříšku, že celý podbříšek byl tvrdý jako beton. Zvracel jsem z bolestí. To všechno jsem zažil. Tak pokud tady bude někdo kdo bude mít takové potíže a bolesti, tak nebude psát, že to mám od psychiky. A to, že člověk se "necítí psychicky v pohodě" tak to asi lze jasně chápat.

HONZA

Tak mám po 4 týdnech po ATB v kultivaci ejakulátu bakterii corynebacterium glucoronolyticum. Už jsem tuhle bakterii měl během ATB léčby. Jediné co nyní nevím je mikroskopie, tzn: jak vypadají leukocyty v ejakulátu. V moči mám nadlimitní množství krve. Ale nemám bakteriální zánět močového měchýře. Bakterie je rezistentní vůči ciprofloxacinu, ale je citlivá na rifampicin, linezolid a vankomycin. Mám bolesti v prostatě, na hrázi hlavně nalevo mám velké horskosti a bolí mě ve spodních zádech. To vše je jasný příznak zánětu prostaty. Na Bulovce mi udělají autovakcínu, ale co jsem přečetl ruská fóra tak bez eradikace této bakterie se nedá vyléčit chronická prostatitida. Mám v prostatě přes 30 kalcifikací, ikdyž malých, ale je toho tam požehnaně. Jakou máte zkušenost někdo z EDTA, Trilon B ohledně řešení kalficikací? Díky.

Matej
1x

EDTA som mal (jedine rektalny, napriklad Detoxamin) ma znizit biofilmy a zmensit kalcifilaty - tie sa ani trocha nezmensili. Takze nepomohlo. Pocas antibiotik by to mohla byt zaujimava kombinacia. Longidaza z NCDs kliniky v Bratislave mi pomohla pravdepodobne vyliecit trocha tkanivo (ale najviac pomohla autovakcina), odporucam, ale je to drahota, ale lepsie nez predrazeny Wobenzym. Trilon B neviem co je.

Michal

Matej a kde ti vyrobili autovakcinu? Ako si sa ku nej dostal? A koľko ta to stalo?

Matej

Predpisala mi ju urogicka, takze ma nic nestala, inak stoji 3500,-Kč a robili mi ju na Bulovke v Prahe.

HONZA

Tak mám novou kultivaci ejakulátu - je bez bakterií, ale leukocyty +++, PSA mě vyletělo 1,058. Je nejvyšší jaké jsem kdy měl. Mám strašné bolesti ve spodních zádech, nemůžu kvůli tomu ani spát. Mám pálení při močení. Jinak co se týče Guerciniho. Ten kdo u něho nebyl ho může pomlouvat a defakto říkat, že je to šarlatán. Ale myslím, že když k němu jezdí muži z celého světa myslím, že je to velmi dobrý lékař

Wabi

Honzo s jakým odestupem po ejakulaci sis nechal dělat PSA? Doporučuje se odestup cca 72hod. Samotná ejakulace může zvýšit hodnotu PSA,stejně jako např. jízda na kole.(ale tu nepředpokládám v tomhle hnusném počasí, že by si provozoval :-) popřípadě i jiné praktiky,ale to asi víš......drž se.

Martin
3x

Otázkou zůstává, proč se metoda Dr. Guerciniho za ta léta nerozšířila, když je tak úspěšná. Asi to nebude tak horké. I v Itálli mají své Klubaly, kteří mají rádi penízky a žijí z lidského utrpení.

Matej

Ten Guercini je ale v tom pripade jeden z najlacnejsich. Zhruba 450 eur za 3 injekcie a navsteva za 350 eur pokial nemas taliansku poistovnu. Neni to tak hrozne drahe ak si porovnas Klubala... asi mu naozaj ide skor o zdravie svojich pacientov. Mozno ale ti, co tam idu, to skusia, ale vysledky nie su 100% a tak nenapisu ani recenziu - lebo su mozno dopredu upozorneni, ze to moze/nemusi vyjst. Ale zaujima ma to. Bolo by zaujimave ho navstivit a pokecat. Ale to sa mi za 350 eur uz asi neoplati. To mu radsej odpisem na email (odpisuje fakt ze rychlo).

Martin

Honzo, přestaň tu už hysterčit a běž do Bohnic, tohle Ti napsali už v roce 2020, kdy jsi umíral. Jsi normální hypochondr, z CPPS děláš smrtelnou nemoc.V jiném odkazu uLékaře Ti sdělili, že to je spíše CPPS. Tady není zeď nářků, ale prostor pro rady nováčkům, kterým nepomohl urolog a nevědí co dále. PS také jsem měl silné bolesti, bezesné noci, ale nějak jsem se tomu postavil a po dvou letech jsem OK. Chronický zánět prostaty Urologie Jan 13.11.2020 Dobrý den, již 4,5 měsíce bojuji se zánětem prostaty a okolím. Stav je takový, že jsem měl 8 druhů ATB a nic nezabralo, otéká mi šourek, kde dochází k drcení varlat, ve vnitřku genitálu mám úplný kámen. Mám strašné bolesti, které se nedají vydržet a otéká mi podbříšek, který je taktéž tvrdý jako kámen a tlačí mi na střeva a ty na plíce a nemohu skoro dýchat. Už jsem vyzkoušet snad 20cet urologů nikdo mi nepomohl, nikde mě nechtějí hospitalizovat. Vždy v dané kultuře jiná bakterie vždy odolnější. Nyní Corynebacterium Amycolatum. Na ní by šlo použít jenom vankomycin. Jsem již částečně rezistenčtní na ATB. Poslední doktor mi řekl, že pokud se nestane zázrak tak do měsíce zemřu. Tramal vůbec nezabírá. Prosím pomožte jinak opravdu zemřu. Jinak to dotoror mi do správy napsal, že odporučuje hospitalizaci přes PL. Byl jsem u své PL a ta mi řekla, že mi nic zařizovat nebude. Opravdu už nevím jak dále. Mám obrovské bolesti a problémy. Jde mi opravdu o život, právě tím, že mi to rozdrtí orgány. Dnes jdu do nemocnice, aby mě vycévkovali, protože už ze sebe nedostanu ani kapku. Je mi 42 let a nechci zemřít. Prosím udějte něco nebo pomožte mi dostat ne do nemocnice. Mám život na vlásku. Foto - obrová - daniela.jpg Odpovídá lékař: MUDr. Daniela Králová Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Dobrý den pane Jane, Váš dotaz předám k odborné odpovědi urologa, protože ten Vám dokáže poradit lépe, vyčkejte prosím druhé odpovědi. Je k uvážení, proč se Vám infekce stále dokola opakuje, zda netrpíte nějakým jiným onemocněním, které imunitu oslabuje. D8le je potřeba znát Vaší anamnézu, léky které berete, provést i zobrazovací vyšetření malé pánve, urogenitální oblasti. Dále bych doporučila i vyšetření v ambulanci bolesti, vzhledem k nepřekonatelným bolestem a tomu, že Vám ani Tramal nezabírá, proti úzkostem by Vám mohl praktický lékař napsat anxiolytikum. Váš dotaz předám i naší zdravotní sestře, která Vás bude kontaktovat. S pozdravem. Rafajová 1.jpg Odpovídá lékař: MUDr. Markéta Rafajová Specializace: Urologie‎ Pracoviště: Urologická klinika 2. LF UK a FN Motol Dobrý den, Jane, chápu Vaše rozhořčení nad touto situací. Bohužel, pokud se jedná o chronický zánět prostaty je to u všech pacientů běh na dlouhou trať a vyžaduje často spolupráci pacienta, urologa a často i psychologickou odbornou pomoc. Je škoda, že jste nepřiložil žádnou ze zpráv. Problém, jak jej popisujete, je trošičku zamotaný. Nejsem si vědoma, že by zánět prostaty způsoboval útlak orgánů či útlak plic. Proto přemýšlím, jestli se u vás neřeší ještě nějaký další doprovodný problém. Také by mě zajímalo z jakého materiálu byly vykultivovány bakterie, jaká vyšetření jste absolvoval a další důležité informace. které mi tu chybí. V této poradně bohužel nejsme schopni pacientům zajistit případnou hospitalizaci. Pouze můžeme doporučit a poradit další postup. V tuto chvíli bych Vás odkázala opět na Vašeho urologa, pouze v jeho moci je napsat Vám doporučení k hospitalizaci. Také si nemyslím, že by u chronického zánětu prostaty některý z lékařů vyslovil domněnku, že pacient zemře a nechal by takového pacienta dále bez léčby. Pokud jsou konzervativní postupy léčby vyčerpány, je možné zvážit chirurgické odstranění prostaty, o tomto postupu však také rozhodne ošetřující urolog. Proto Vás prosím, obraťte se znova na Vašeho urologa, aby se naplánoval další postup. Věřím, že je celá tato situace vyčerpávající, ale určitě existují ještě určité postupy, které uleví Vašim obtížím. S pozdravem Dr. Rafajová

Wabi
1x

Martine, někdy potřebuje člověk,který je psychicky na dně(slušně řečeno je totálně ve srač....ách-jako jsem byl třeba i já)slyšet trochu empatie,porozumění. Komentáře tvého typu si myslím nikoho psychicky nepodpoří. A posílat někoho do Bohnic....? Nejsi náhodou také doktor? Mě doktoři už také poslali několikrát na psychárnu. Ale není to tím, že bych byl blázen-hlavu mám v pořádku. Bylo to tím, že nevědí jak dál léčit. Nebo si myslíš, že tě na psychárně zbaví problémů?Určitě ne! Pokud je toto forum určené pro rady,jak si sám napsal,tak poraď něco co by mohlo Honzovi pomoct,popřípadě se poděl o rady,které pomohly tobě.

HONZA
1x

Martine, jak jsem psal. Byl jsem na psychiatrii 10 dní v ÚVN. Měl jsem hrozné bolesti a psychiatři se shodli na tom, že můj problém je urologický. Jinak jak jsem psal. Všichni máme CPPS dle nových Guidelines. Každý máme to jinak dle UPOINT. Já mám CPPPS - I jako primární problém. Nyní mám zánět v prostatě jaký jsem nikdy neměl. Mám obrovské bolesti v zádech, bolesti ve varlatech, mám spoustu i psychiatrické léčby nicméně toto na to nezabírá. Chápeš? Cvičení nepomáhá. V září/řijnu tohoto roku mi vletěli bakterie i do pánve. Tohle já dokážu vnímat, protože přesně před 5 lety jsem to takto měl. Nevím co více ti k tomu psát. Přeji ti, že jsi se z toho dostal. Opravdu velmi, ale primární problém máme oba jiný.

Marek

Honzo promiň, ale jestli jsi to opravdu psal ty, tak to fakt stojí nad zamyšlením.

HONZA

Ahoj Marku, ano psal jsem toto. Můžeš rozvést co stojí za zamyšlením?

Wabi

Honzo, zkus na podoru prostaty sulforafan s myrozinázou, lykopen+plus zinek a selen. Popřípadě přípravky na prostatu. Jako nejkomplexnější složení se mi jeví uniprosta(sám používám). Je tam vše co potřebuje prostata. Tvůj problém to nevyřeší, ale dodáš prostatě alespoň v době zánětu vše potřebné,aby se mohla bránit a regenerovat.

Matej

a k tomu hlavne Saw Palmetto, ktory uz v jednom z tych spomenutych veci uz asi aj je...

Martin
1x

Ahoj, doktor nejsem, ale mám za sebou dva roky života s CPPS. Teď jsem úplně zdráv. Moje příznaky byly: bolest 24/7 penisu, pálení v penisu, nejhorší to bylo na žaludu, bolestivé močení a ejakulace, bolest a pálení na hrázi. Ze spánkové deprivace způsobenou bolestmi jsem dostal úzkosti a deprese. Kvůli bolestem jsem chodil jen pomalu a jako posraný. Sezení na měkkém bylo peklo a na tvrdém zcela nemožné. Urologové byli k ničemu, moč sice čistá, ale prostatickém exprimátu pokaždé jiné bakterie, ATB nezabírala. Co mi pomohlo: vysral jsem se na doktory a po prostudování problematiky na zahraničním internetu jsem zahájil systematickou fyzioterapii, několik sérií rázové vlny ... po zlepšení jsem se vrátil ke sportu plavání, běh, v zimě bežky. Začal jsem žít normální život a přestal na tu svini myslet a choval jsem se jako zdravý člověk, ikdyž jsem nebyl ještě zcela zdráv. Začal jsem se otužovat, chladná voda byla jako anestetikum a pár hodin po ledové koupeli jsem byl ještě bez bolestí. Prospěšnost otužování mi potvrdil i fyzioterapeut, v chladu se stáhnou cévy a po ohřátí se pěkně rozproudí krev i lymfa, zrychlí se látková výměna a vyplaví se toxiny ze svalů. To je můj příběh, snad někomu pomůže.

Martin

Jinak ještě dodám, že jsem také byl dva roky na Mitrazapinu, kvůli depresím a úzkostem. Bolesti 24/7 fakt nedá nikdo. Tato medikace mě dostala z nejhorších psychických stavů, sebral jsem se a začal jsem bojovat. Psychika hraje vekou roli, psychické napětí vede k tělesnému napětí a vzniká začarovaný kruh a vše se potencuje.

Lumír
1x

Ahoj Honzo, pročetl jsem celou tuhle diskuzi a chtěl bych ti napsat jednu radu. Je možná trochu „duchovní“, ale mně osobně tahle cesta opravdu pomohla. Jeden z důležitých předpokladů k uzdravení je dokázat svou nemoc přijmout – ne jako rezignaci, ale jako realitu, se kterou se dá pracovat. Dokud s nemocí jen bojuješ, hledáš viníka a odmítáš ji jako něco, co do tebe nepatří, bere ti strašně moc energie. Přijetí neznamená vzdát se, ale naopak získat klid a sílu k uzdravení. Mám pocit, že ty tu nemoc zatím nepřijal, a proto s ní nedokážeš skutečně bojovat. Jakmile se vnitřně uklidníš a přestaneš jít proti sobě, tělo často začne reagovat úplně jinak. Držím ti palce.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

26%
74%
Zatím hlasovalo 466 lidí

Mohlo by vás zajímat

Chlad jako lék

Chlad jako nový luxus pro tělo i mysl. Od tří minut v mrazivé komoře přes ledové sprchy až po kryokosmetiku – práce s chladem se stává moderním rituálem regenerace, krásy i psychické pohody. Nastartuje krevní oběh, tlumí záněty a dává tělu jasný signál: je čas opravovat, obnovovat, zpomalit.

Poslíčci: Kdy se objevují a jak je poznat?

Poslíčci jsou zcela běžnou součástí těhotenství. Zatímco některé ženy je nepocítí vůbec, jiné se s nimi setkávají pravidelně.

Češi se v psychologické péči ztrácejí: nevědí, kdo je kdo

Každý třetí Čech má osobní zkušenost s vyhledáním odborné pomoci v oblasti duševního zdraví. Mnoho lidí se ale v systému péče neorientuje a neví, na koho se se svými potížemi obrátit.

Nechráněný sex není tak bezpečný, jak si mnozí myslí

Z každoroční studie Durex Global Sex Survey 2025 vyplývá, že minimálně 26 % Čechů při sexu nepoužívá kondom ani jinou formu nehormonální ochrany, protože věří, že jejich partner je zdravý. Taková důvěra se ale může snadno obrátit proti nim.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce