Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
HONZA

Chlapi, jsem v hrozné situaci, mám podbříšek tvrdý jako prase. Před 1,5 dnem mi sáhli na prostatu a byl jsem jako zdravý člověk. To nyní není. Mám bolesti v kostrči a horkost na hrázi a v tříslech. Cvičím jak se dá i přes bolest, ale vůbec to nefunguje. Co mi bylo doporučeno urologem koupit si anální kolík a masírovat prostatu. Vyzkoušel jsem to, ale nemá to účinek prstu ani náhodou. Nicméně jsem cítil, že nalevo byla prostata bolestivá. Je možné, že buď v noci nebo zítra dopoledne budu muset opět do nemocnice, aby mi někdo sáhl na prostatu. Psychicky jsem vyřízený. Žiju jenom v bolestech, které sílí. Jsem schopen ujít maximálně 300 metrů, více nemohu. V létě jsem chodil 3x týdně 20 kilometrů. A teďka tato situace. Čekám minuty na spuštění močil. Je to naprosto strašné.

peter

Zmizni už na psychiatriu, veď ty si čistý blázon..... momentálne si si vsugeroval do hlavy že ti pomáha len a jedine "sáhnutí" na prostatu na urologii .... nič iné ti nepomôže lebo si si to momentálne zakodoval v hlave....

HONZA

Petere, nic o tom nevíš. Pravděpodobně nemáš žádný problém s prostatou. Je půl čtvrté ráno a od večera jsem byl 7x na záchodě. Močení velmi špatné a hlavně velmi bolestivé. Močení v malých porcích a hlavně permanentní bolest na hrázi a nalevo v oblasti prostaty. Bolesti jen sílí. Nemůžu díky bolestem vůbec spát. Bolesti v podbříšku jenom sílí a podbříšek je strašně tvrdý. Můj problém s prostatou začal ve 23 letech, ale celých 19 let jsem to neřešil. Věděl jsem, že s prostatou je něco špatně. Měl jsem bolesti, ale relativně mírné a mohl chodit do práce. Vše se změnilo na podzim roku 2018, kdy jsem cítil jak mi do pánve něco vletělo. Pak se vše dramaticky změnilo a bolesti extrémně nabývaly na síle. Ale neměl jsem bolesti v podbříšku. Až pak v létě 2019 jsem šel do ÚVN Střešovice ve 42 letech, protože se to už nedalo vydržet. A hnedka chronická bakteriální protatitida. A začal strašný boj. Tohle jsem probíral s Mudr. Vikem, který mi řekl, že pokud zánět tam byl takto dlouho mám obstrukci prostatických žlázek - kanálků, které způsobují velké bolesti. A právě když máte bakteriální zánět prostaty, pak tyto kanálky zánět "zalepí". To pak strašně bolí a bolesti se přenášejí do pánve a zbytku těla. Tak to skutečně je. Proč mi pomáhá "sáhnutí na prostatu"? Tím právě dojde k tomu, že tyto kanálky se uvolní a dojde k tomu, že jste bez bolesti. Nicméně můj problém s prostatou již trvá dohromady 24 let, nicméně jsem se dostal do bodu, kdy mě může pomoci jenom chirurgická léčba. Vše ostatní selhavá. Proto ani dnes nedávám velkou šanci blokádě sakrálního nervu. Byl by to doslova zázrak.

Martin
1x

Do čista ses zbláznil Honzo, jenom si vzpomen co ti říkal urolog ze Šumperka. Jestli jsi myslis, když máš těžkou formu CPPS a pomůže ti hned nějaké cvičení nebo nahřívací podložka, tak to bohužel není..je to maraton, ne sprint. Já bych chtěl znát názor těch urologu, když tam za nimi chodíš pro masáže prostaty. Vážně se divím, že tě ještě někde nehospitovali, protože to opravdu potřebuješ

Martin
1x

Ahoj Martine, je to cvok, nedávno tu umíral na a Stenotrophomas maltophillia, teď má zase zanesené kanálky.Ach jo. Už by ho měli tady vypnout, místo aby zkusil co mu zde navrhují a makal na sobě pořád si mele svou a myslí si, že mu tady někdo jeho hypochondrické teorie potvrdí. Doktoři z něj musí být na větvi, za chvíli ho budou znát po celé republice. Druhá možnost je, že je to Troll.

Lukáš

Honzo, nastuduj si Trigger pointy - spoušťové body ve svalech a jejich uvolnění. Při masáži prostaty Ti je mimovolně uvolní, jedná se o sval Levator ani kolem konečníku. Ono to tak funguje, jsou to jakési uzlíky ve svalech, které se uvolňují buď tlakem nebo jehlou, ale jedno uvolnění nestačí, jejich vymizení je běh na dlouhou na dlouhou trať. Najdi si dobrého fyzioterapeuta. Jsi hrozně fixovaný na prostatu, už ji nech být na pokoji, máš totiž CPPS jak prase. Kup si také masážní válec, masíruj stehna, hlavně vnitřní, piriformis, hýždě, vše by Ti měli na fyziu ukázat. Dýchej do břicha. Horké koupele s Epsomskou solí.Musíš se rozhýbat, ikdyž to bolí, doporučuji nordic walking, časem přidej plavání. Vidíš sám, že fixace na prostatu a chronické infekce Tě nikam nedovedla.

HONZA
1x

Lukáši, děkuji ti za info. Toto samozřejmě znám. Mám toho hodně nastudováno. Z hlediska terminologie se dnes používá jen CPPS, systém UPOINT. Takže všichni máme CPPS. Termín chronická bakteriální prostatitida se už nepoužívá. Jen pro všechny, když do mě vletěla Stenotrophomas maltophillia měl jsem teploty, bylo mi velmi zle. Kdyby ta bakterie jen žila v prostatě tak je mi to úplně jedno. Jsou chlapi, kteří tam mají x bakterií a nic jim to nedělá. To naprosto chápu, mají silný imunitní systém. Z hlediska cvičení, já jsem celý minulý rok hodně opravdu hodně cvičil - hlavně tai-ji, či-kung. Byl jsem absolutně bez bolestí. Chtěl jsem začít dělat kung-fu. Ale do toho takhle věc. U "čistého CPPS" je jedna ohromná výhoda. Nemusíte do sebe cpát ATB. "Typu - když mě bolí kotník nebudu do sebe cpát ATB". Když mám zánět krčních mandlí - asi bez ATB se neobejdu. U CPPS - je to samozřejmě běh na hodně dlouhou trať, ale máte čas si vše vyzkoušet, cvičit, vyloženě pozorovat co vám zabírá a co ne. To právě u CPPS - I - nefunguje. Tam ten čas je rozhodující. A mě se nepodařilo eradikovat zánět. To skutečně tak je. Jinak já nechodím na "masáže prostaty". Mě stačí jen palpačně se prostaty dotknout a cítím bolesti v prostatě nebo místa v prostatě, která se tím uvolní. A skutečně to funguje, ale jen na pár hodin. Jen popisuji to co funguje nyní u mě.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 318 lidí

Mohlo by vás zajímat

Růst zoubků a průjem

Dobrý den, mám 8 měsíční miminko, rostou mu zoubky a má průjem. Co za homeopatika mohu použít?

Syndrom karpálního tunelu nejvíce postihuje ženy ve středním věku

Nepříjemné pocity a občasné brnění v zápěstí jsou prvním varovným signálem syndromu karpálního tunelu. Tento stav nejčastěji vzniká jako následek dlouhodobého přetěžování zápěstí a ruky – především se jedná o stereotypní práci, např. na počítači.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Třes rukou může mít mnoho příčin

Třes rukou může být spojen s neškodnými faktory, jako je únava nebo nervozita, může ale také signalizovat vážnější problémy, jako jsou neurologická onemocnění nebo poruchy štítné žlázy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce