Dobrý den, mám 8 měsíční miminko, rostou mu zoubky a má průjem. Co za homeopatika mohu použít?
Honzo neblbni, na ambulanci bolesti Ti určitě s bolestí určitě pomůžou, aby jsi se mohl alespoň vyspat, pak se můžeš soustředit na řešení.
Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.
Honzo neblbni, na ambulanci bolesti Ti určitě s bolestí určitě pomůžou, aby jsi se mohl alespoň vyspat, pak se můžeš soustředit na řešení.
Je mi fakt blbě. Jestli se to ještě zhorší zavolám si záchranku. Cítím bolest v prostatě hlavně na levé straně. O víkendu jsem byl u ÚVN Střešovice, kde mi lékař sáhl na prostatu na levý lalok a já řval v bolestech. Napsal - levý lalok citlivý. Je tam zánět. A vyráží mi bolest do levé nohy a hlavně do spodních zad ke kostrči, obě nohy mě tuhnou. Tam to strašně bolí. A nejvíce to odnáší šourek a varlata, která jsou nateklá a šourek je celý červený a podbřišek, který bolí. Cítím, že je tam zánět, zatím nemám teploty, ale mám hrozné bolesti.
Byl jsem dneska u uroložky. Téměř jsem tam nedošel. Měl jsem těžké nohy, podbřišek jsem měl jak z kamene. Sáhla mi na prostatu a zase byla bolestivá. V ten moment jako by vypnula všechny bolesti. Okamžitě přestal bolet podbřišek, zmizela bolest v kostrči a já zase normálně chodil. Ale jen na cca hodinu. Pak se stav začal zase vracet. U mě je to štiplavá ostrá bolest v prostatě. V noci jsem se probudil obrovskou bolestí v podbřišku, který byl tvrdý jako kámen. Když jsem se vymočil došlo k úlevě. A za další tři hodiny opět to samé. A pak už jenom nepřetržitá bolest a obrovské potíže s chůzí. Moje vysvětlení je to, že nemocná prostata tlačí na nervy v pánvi, ty zatáhnou pánevní svaly, močový měchýř atd, přenesou bolesti do kostrče a spodních zad a já pak mám potíže s chůzí. Tohle jsem měl před 5 lety a viníkem byla prostata. A teďka je to zpátky. Hrozí mi totální invalidita. Opět je ve hře operace prostaty.
Ahoj, pro ty, kteří mají bolesti a nevyzkoušeli úplně všechno za sebe můžu doporučit Mudr. Šimona Kozáka - léčba bolesti, jako ambulance bolesti. Je to algeziolog a dělá i opichy a obstřiky pánevního dna. Dobré je to, že funguje velmi pohotově po telefonu. Stačí mu napsat a obratem Vám vymyslí léčbu a pošle léky. Byl jsem v několika ambulancích bolesti a tento doktor s Vámi opravdu pracuje.
Honzo jsem rád, že jsi našel své světlo na konci tunelu a přeci jenom za to může to prokleté pánevní dno, co ?
Rád bych řekl, že jsem našel světlo na konci tunelu. Ale není tomu tak. Ode dneška mám pálení v močové trubici. Jen díky lékům z od algeziologa přežívám jako živočich. Co mi předepsal? Baclofen - na uvolnění svalů - miorelaxant, pak Palexia Retard - silný opiát proti chronickým bolestem a Venlafaxin - antidepresiva abych si to nehodil a Biofenac - což jsou moderní NSAID léky. Varlata se mi přitiskla pod penis, mám bolesti v oblasti kostrče - jsou to svaly, které jsou ve spasmu, to se přenáší do páteře a pak zpátky do nohou. Jen díky Baclofenu, který to uvolňuje bych byl úplně vyřízený. Ale zánět v prostatě mám. V pátek jsem odevzal ejakulát, ale je mi každou hodinu hůř a hůř. Na fyzioterapii bych měl jít toto úterý, nicméně doma cvičím pánevní dno, ale má to nulový efekt. Samozřejmě, že i v té pánvi mám problémy to tak je, ale primární problém je prostata nebo si to vysvětluji tak, že prostata v zánětu tlačí na nervy kolem prostaty, ty na svaly v pávni, které tím pádem ztuhnou, to se přenese do páteře a zpětně do nohou. Pak každá moje noha váží o 50kg více. Jako bych měl nohy ze železa. Tak se to u mě chová. To se pak přenese do podbříšku, který strašně bolí. Jak jsem psal jen díky Baclofenu, který to na chvíli uvolní můžu přežívat.
Abych ještě doplnil. 5.12.2025 k němu jdu do nemocnice Královské Vinohrady na blokádu sakrálního plexu v pánvi pod CT. Jestli to bude mít efekt nevím, ale jak jsem psal je mi hůř a hůř.
A přemýšlel jsi nad tím, že to může být právě úplně opačně ? Že ta prostata je podrážděná tím, že na ni tlačí svaly pánevního dna ?
Moje řeč, čím dříve se Honza pustí bakteriální teorie a najde si dobrého fyzioterapeuta, tím dříve se z toho vyhrabe. Vím o čem mluvím, sám jsem tím prošel.
Ahoj Marku, může to tak i být. Může to být v toto chvilku úplně všechno. Nejvíce si myslím, že můj problém s prostatou je prostata sama a nervy v blízkosti prostaty. A pak je řetězová reakce, která mě invalidizuje. Co mi pomáhá na chvíli je alfablokátor - Alfuzosin, spasmed, baclofen - na uvolnění svalů, částečně NSAID léky a částečně léky proti bolesti Palexia - ale ten minimálně. Cítím v prostatě zánět. Nejvíce je to vidět na šourku a varlatech. Cítím mírné pálení v močové trubici. Mám potíže s chůzí, protože se bolesti přenášejí do páteře. V tuhle chvíli je vše možné. A psychika je úplně v háji. Bral jsem duloxetin a nyní venlafaxin. Nicméně jsem 6 dní po ATB a za tu dobu už jsem byl 1x akutně na urologii, aby mi sáhli na prostatu, protože jsem byl v obrovských bolestech. Prostata byla bolestivá - štiplavá bolest. V ten moment bolesti v zádech ustaly, mohl jsem zase chodit. Jako kdyby někdo vypnul bolest. To se skutečně stalo. Šel jsem se okamžitě vymočit a z moči v Synlabu vylezlo 29/100 bakterií. Kultivace negativní. Ale ten obsah byl obsah toho co mi lékařka vymáčkla z prostaty.
Dobrý den, rozumím, že je pro Vás tato situace nesmírně náročná a že máte pocit, že se potíže postupně nabalují. Je velmi dobře, že popisujete všechny příznaky tak podrobně – pomáhá nám to pochopit, čím si skutečně procházíte. Mám o Vás upřímnou starost a rád bych se Vás zeptal ještě na několik konkrétnějších věcí, aby bylo jasnější, odkud by bolest mohla pocházet: Které bolesti jsou pro Vás v tuto chvíli nejsilnější? (pálení v močové trubici, tlak v prostatě, bolest hráze, varlat, zad…) Zhoršují se při nějakém konkrétním pohybu nebo aktivitě? Objevuje se i bolest vystřelující do stehen, podbřišku nebo do kříže? Změnilo se močení od začátku obtíží? (slabší proud, pocit nedomočení, častější nutkání) Jsou bolesti stálé, nebo přicházejí spíše ve vlnách? Chtěl bych, abyste věděl, že to, co popisujete, rozhodně není „jen v hlavě“. Psychika na dlouhodobou bolest reaguje silně, ale samotný spouštěč bývá velmi často fyzického původu. A Vámi popisované příznaky určitě stojí za pečlivé došetření.
Dobrý den Tomáši, díky za Vaší zprávu. Důležitá věc, bolesti, potíže jsou nepřetržité. Naopak narůstají a buď ještě dneska nebo zítra budu muset zase na pohotovost, aby mi někdo sáhnul na prostatu. Není ani vteřina bez bolesti. U mě nejvíce dominují bolesti v podbřišku. V tuto chvíli 7/10. Pak bolesti celých zad - hlavně spodních zad a kostrče - to je nejvíce nepříjemné a tíha nohou. Pak varlata, která se zvětšují, šourek více krabatí není elastický. Varle hlavně na levé straně mě více bolí a více se přitiskuje ke spodní straně penisu. A pak prostor mezi nohami. Ten se mi neustále zmenšuje. Vím, že je to hodně těžko pochopitelné, ale děje se to. Ten prostor se mi začal zmenšovat po operaci oboustranné tříselné kýly před 2 lety. Dali do mě laparoskopické sítě na posílení třísel, ale mělo to obrovské dopady právě na pánev. V plánu je odstranění sítěk. Jakmile se prostor mezi nohami, hlavně levá noha začne tlačit směrem k pravé dochází k obrovským bolestem v zádech. Problémy s močením. Čekám až 5 minut než se mi spustí močení, velmi slabý močový proud, nebo mi to stéká po kůži. Velké zácpy, nutkání na záchod a pak nic. Pálení při močení v močové trubici - zatím setrvalý stav. Je jen málo důvodů proč si nevzít život. A psychicky jsem velmi zničený.
Honzo. Tvoje přesvědčení „primární problém je prostata“ dávám stranou. NE proto, že bych ti nevěřil. Ale proto, že popis tvých příznaků tomu neodpovídá. To, co říká tvé TĚLO, je jiné než to, co říká tvá HLAVA. Co odpovídá prostatickému zánětu? pálení při močení bolest při ejakulaci difuzní tlak v hrázi pocit tepla v pánvi občasná bolest v kříži To ANO. Co NEodpovídá żadnému prostatickému zánětu? nohy jako z betonu neschopnost chodit dramatické změny při dotyku na prostatu “vypnutí bolesti” po tlaku uvolnění chůze po masáži stažení varlat až pod penis tvrdý podbřišek jako kámen úleva po Baclofenu úleva po alfa-blokátoru efekt po neurologických a myorelaxačních lécích pálení močové trubice bez kultivace negativní kultivace i při „bolesti z pekla“ bolest přenášející se do páteře a zpět Tohle vše je neuromuskulární + neurogenní, ne infekční. Prostata může být podrážděná, může být citlivá – ale NEŘÍDÍ celou tu hrůzu. Naopak, sama je obětí okolního dění.
Co přesně znamená, že ti dotek na prostatu okamžitě vypnul bolesti? Toto JE: 👉 reflexní uvolnění pudendálního nervu 👉 reflexní uvolnění levator ani 👉 krátké přerušení neurosvalového spazmu 👉 změna signálu v sakrálním plexu TOHLE je naprosto učebnicový znak neuromuskulárního pánevního syndromu, ne bakteriální prostatitidy. U infekce: dotek NEpřináší úlevu zánět uvnitř tkáně BOLÍ na tlak bolest se zhorší U tebe: bolest zmizela ihned → to dělá nervový reflex svaly se uvolnily → to dělá pudendus a pánevní dno chůze se zlepšila → to je sakrální plexus To je extrémně důležitý diagnostický signál.
V tom pripade Honzo, musis zacat cvicit... https://youtu.be/J6tueuGlo1Q?si=ydGg6KQRE8taOZar https://youtu.be/oyGEVPuumtk?si=v5pGo8UBU1ihgxP9 https://youtu.be/dsxbiH0N6hA?si=uoa7hftGXArJsgsq
Jen co říká AI o KOSTRČI VS. PROSTATA. Bolest kostrče může souviset s onemocněním prostaty, ačkoli přesná příčina se liší. Problémy s prostatou (např. zánět nebo zvětšení) mohou způsobit bolest v pánvi, která se šíří i do dolní části zad, třísla nebo kosti. Naopak zhoršení rakoviny prostaty může vést ke vzniku metastáz v kostech, což se projevuje zejména přetrvávající bolestí zad, pánevní oblasti a kostrče. Bolest kostrče však může mít i jiné příčiny, jako jsou svalové přetížení, úrazy, problémy s ploténkami nebo dokonce psychické příčiny. Proto je při přetrvávající bolesti nezbytné vyhledat lékaře pro stanovení správné diagnózy a odpovídající léčby. Možné souvislosti s prostatou Zánět prostaty (prostatitida): Může způsobit bolest v pánvi, tříslech nebo dolní části zad, která se může projevovat i v okolí kostrče. Zvětšení prostaty: Tlak zvětšené prostaty na okolní nervy a tkáně může způsobovat chronickou bolest v dolní části zad, pánvi nebo tříslech. Pokročilá rakovina prostaty: V pokročilých stádiích se rakovina může šířit do kostí (metastázy), což vede k silné a přetrvávající bolesti v zádech, kyčlích, kostrči a horní části stehen. Další problémy: Bolest může být způsobena i stlačením nervu, ať už v důsledku problémů s ploténkou, přetížených svalů nebo kloubních blokád.
To je tiez pravda, daj si diagnostikovat ci nemas rakovinu. Ako clovek, ktory sa liecil na chronicku bakterialnu prostatitidu mas vyssie riziko rakoviny prostaty. Niektore bakterie toto riziko zvysuju.
Myslím, že jestli máme my všichni něco společného, tak to, že jsme svým způsobem všichni hypochondři. Nikdo nebyl víckrát u urologa než my a věřte, že by na rakovinu dávno přišli...
Vzbudil jsem se ve 3 hodiny ráno obrovskou bolestí podbříšku, varlata, hlavně levé a na hrázi doslova hořelo. Šel jsem se vymočit a došlo k úlevě. Neměl jsem řezání, pálení. Ale za dalších 10 minut jsem se šel domočit. Usnul jsem a v 7 ráno opět obrovská bolest podbříšku a stejný scénář. Bolesti kostrče výrazně větší, kůže na šourku výrazně krabatější. Bolesti v podbříšku v prostředku a vlevo. Proud moči značně oslaben. Výrazné bolesti ve spodních zádech. Cítím bolest v prostatě nemůžu to ničím zastavit.
Tak mám informaci ze Synlabu z pátku. Ve čtvrtek mi lékařka v Uromedico sáhla na prostatu - byla bolestivá a jak jsem psal výsledek 29/100 bakterií. Druhý den jsem měl odevzdat ejakulát. Nicméně jsem se obával jestli to není příliž brzy. Výsledek žádná bakterie, žádné leukocyty. To je neuvěřitelné. A nyní příběh znáte. Během víkendu každý den byl horší než ten předchozí. A bolesti a potíže sílí.
Já těm výsledkům nevěřím. Mám potíže jaké jsem roky neměl a vždy v tom byly bakterie. A bolesti a potíže jen sílí.
Honzo, daj tomu cas nech sa to zahoji. Hlavne po antibiotikach budu vysledky aj kludne 3 tyzdne negativne. Mas to rozdrazdene. Kup si Wobenzym a Saw Palmetto a rob tie cviky.
Jo jo souhlasím. Cítím, že v sobě mám zánět. A je pravda, že je to určitě rozdrážděné. Mám probiotika, ale vyzkouším i Wobenzym. Cviky zkouším, ale nulový efekt.
A taky ještě jedna důležitá věc. Mudr. Minárik mě stále ujišťoval, že moje prostata má 18g. Nicméně v UroMedico mě změřili prostatu a najednou 35g. To se shoduje s MRI, kterou mi udělali, kde je napsané mírně zvětšená prostata.
Honzo a co chceš víc jako důkaz ? Ty bakterie tam mohly být celou dobu a vůbec i v minulosti nemusely být primární zdroj tvého problémů a máš po celý čas CPPS a přesto jsi bral tuny ATB. Výpusť už tu myšlenku hledání bakterií na dobro z hlavy a záměr se na léčbu CPPS. Je to můj poslední příspěvek tady na dlouho dobu. Píšu tu jenom abych ti pomohl. Od té doby co jsem vypustil toho červa z hlavy a přestal za vším hledat bakterie mi je mnohem lepe. Nejsem vítěz, ale je mi lepe. Když mi je hůř vezmu si nahřívací deku a oblast pánevního dna nahřívání a po chvíli to povolí.
Mám starší vozidlo.No a tak jsem si dal na své sedadlo takový ten úplně jednoduchý vyhřívací potah do zapalovače za 500kč.A je to super.V celku za chvíli to začne hřát a to suché teplo mi přijde že na ten "spodek" pomáhá. A ta psychika hraje také určitě roli.
Je mi čím dál tím hůře. Už mám horkosti v podbříšku a na hrázi. To určitě není dobře. A bolesti rostou. Močím velmi špatně.
Jde vidět až ukázkový příklad hypochondrie, která by se měla léčit na psychiatrii. Je mi Vašeho stavu líto, ale jak to tu roky sepisujete, tak byste měl brát dlouhodobě antidepresiva. Vypadá to tak, že je to již Váš koníček a vždy když Vám někdo dá podstatnou radu z hrůzy co prožíváte, tak otočíte diskuzi na sebe (já chudák) a zprávu zcela ignorujete. Zkuste chodit, cvičit, pracovat, prostě aktivity, kde Vás téma nebude zajímat. Každého něco bolí. Někoho míň, někoho víc a nedělá z toho takové drama.
Rád bych tvrdil, že je to hypochondrie. Zrovna jsem se vrátil z UroMedico, kde mi sáhli na prostatu a byla opět bolestivá. Cítil jsem jak mi lékař vytlačil sekret do močové trubice. Během odpoledne už mi bylo velmi zle. A výsledek? Bolest v podbříšku výrazně klesla, bolesti v kostrči defakto odezněly a chodí se mi lépe. Ale to je do chvíle, kdy se zase v prostatě něco ucpe, to bude během pár hodin a stav je zpět. Tak mi vysvětlete, jak si mám pomoci od takových problémů. Zítra jdu na fyzioterapii. Uvidím co to přinese.
Dobrý den, souhlasím s Pepou a rád bych připojil svůj názor. Opakované návštěvy mnoha lékařů, přestože všechny testy vycházejí negativně, už nepůsobí jako tělesný problém, ale spíše jako problém psychický. Negativní výsledky neberete v potaz a pokračujete dál, dokud nenajdete pozitivní nález, ideálně bakteriálního původu nebo pokud poukazuje na něco související s prostatou. To je dlouhodobě neudržitelné a musí Vás to extrémně vyčerpávat. Vaše potíže rozhodně nezlehčuji, ale pokud jsou všechna vyšetření čistá, je velmi pravděpodobné, že velkou část obtíží způsobuje stres, úzkost a psychosomatika. Neustálé kontrolování těla a prohmatávání bolest jen zhoršuje a prodlužuje. Diskuze mi spíše připadá jako Váš osobní deník obav a jakousi zeď nářků. Zkuste se zamyslet, zda máte zaměstnání, koníčky nebo lidi, se kterými trávíte čas. A můžete při těchto aktivitách nějakým způsobem "vypnout" a myslet na jiné věci. Je důležité, abyste nežil jen sledováním vlastních symptomů. Promluvte si také s rodinou — jejich pohled může být cenný. Co ti si o tom myslí? Pan Marek tu sám psal, že když zaměstnal hlavu něčím jiným, velmi se mu ulevilo. Časté návštěvy kvůli masáži prostaty nejsou běžné a Vaše zmínky o sebepoškození jsou velmi vážné. Prosím, obraťte se na psychologa. Může Vám pomoci dostat se z tohoto kolotoče obav a fyzického vyčerpání. Lidé zde se Vám snaží pomoci, nikdo není proti Vám. Nejste v tom sám a cesta ven existuje. Držím Vám palce, ať se Vám uleví a najdete pevnou půdu pod nohama.
Karle, věřte mi, že celý minulý rok jsem prostatu neřešil. Neměl jsem důvod. Chodil jsem do práce, hodně jsem cvičil atd. Nicméně toto září se vše vrátilo. A nyní jsem ve stavu v jakém jsem byl před 5 lety, kdy jsem málem umřel díky této nemoci. Co si upřímně myslím a s čím si opravdu nemohu pomoci je to, že se mi v prostatě hromadí prostatický sekret - tím dochází k porušení odtoku sekretu a to je nesmírně bolestivé. Proto teďka musím co 3 dny na nějakou urologii nebo pohotovost. Věřte mi, že mě to nesmírně vysiluje a máte chuť to už zabalit. A hlavně bolesti, které se mi propagují do těla. To se opravdu nedá. Včera když jsem přijel do UroMedico už jsem měl úplně tvrdý podbříšek - uplně hořel, to samé varlata a hráz. To jsou věci, které věřte mi nemůžete ignorovat. A hlavně bolesti, které nemůžete přehlížet. Jak jsem psal urolog mi sáhl na prostatu, byla bolestivá a uvolnil sekret, který se mi dostal do močové trubice. A bolesti povolili. To se mi skutečně děje. Jak jsem psal kdybych věděl nebo uměl jak si sám pomohu udělám to. Porušený odtok prostatického sekretu, často způsobený zvětšenou prostatou nebo zánětem, se projevuje především potížemi s močením. Tyto příznaky mohou zahrnovat: Časté a naléhavé nucení na močení (včetně nočního močení). Obtížné zahájení močení. Slabý, pomalý nebo přerušovaný proud moči. Pocit neúplného vyprázdnění močového měchýře. Odkapávání moči po skončení močení. V některých případech bolestivé močení. Méně často může dojít k úniku prostatické tekutiny z močové trubice, zejména při vyprazdňování stolice. Příčiny a souvislosti: Nejčastější příčinou bývá benigní hyperplazie prostaty (nehubné zvětšení prostaty), která tlačí na močovou trubici a brání odtoku jak moči, tak prostatického sekretu. Nahromaděný sekret může následně zvyšovat riziko vzniku infekcí močových cest a zánětů prostaty (prostatitidy).
Honzo, přemýšlel jsem ještě nad tím, co by ti mohlo aspoň trochu ulevit, když už je to takhle dlouhodobé. Mnoha lidem s podobnými potížemi pomáhá opatrné nahřívání problémových míst, protože teplo dokáže uvolnit svaly a zmírnit napětí. Není to žádný zázrak, ale některým to přináší krátkodobou úlevu, takže by to možná stálo za zkoušku. Taky se občas doporučuje zaměřit se na celou oblast pánevního dna, protože když je tam chronické stažení, tak to může bolet úplně všude. Někteří fyzioterapeuti dokonce pracují i s hlubšími strukturami v pánvi, které se běžně moc neřeší, ale přitom dost ovlivňují tlak a bolest. Existují i různé zdravotní pomůcky určené k uvolnění této oblasti (prostatické masturbátory), nic zvláštního, spíš takové věci, které lidem pomáhají dostat napětí z těla ven. Možná by stálo za to si o tom přečíst nebo se na to zeptat někoho, kdo se věnuje pánevní rehabilitaci. Je to jeden z těch přístupů, který se neřeší na každé ambulanci, ale často přinese alespoň malou úlevu.
Tomáši, já jsem měl rok absolutně bez bolestí. Vůbec jsem neměl potíže. Vše se vrátilo v září tohoto roku, následoval stav, kdy jsem měl prostatu bolestivou a opět bakterie na které jsem dostal ATB. Bakterie jsem tam rok vůbec neměl. Abych pravdu řekl kdysi jsem zkoušel horké koupele, ale ten stav se spíše zhoršil. Nahřívání jsem moc nezkoušel, spíše jsem zkoušel věci jako voltaren, namazat tím pánevní dno, nebo kostrč jsem nyní vyzkoušel namazat termulkou.
Ještě dodatek. Kdybych věděl jak si sám sáhnout na prostatu a uvolnit zalepené kanálky tak to udělám. Nicméně vím, že s prodávají prostatické kolíky atd., ale to jsem nikdy nezkoušel. Vždycky jsem měl z toho docela strach.
Honzo, pokud máte čas a možnost, tak bych opravdu Vámi uvažoval o zavolání a navštívení Centra krizové intervence v PN Bohnice, kde Vám nejspíše doporučí dlouhodobou hospitalizaci. Jste v maximálním psychickém rozpoložení a dle všeho máte i nebezpečné sebevražedné myšlenky. Máte někoho, kdo tam s Vámi je schopen zajít? Protože jestli na ně vybalíte svůj almanach, který tu neustále doplňujete bez jasného přiznání Vašeho stavu, tak to nikam nepovede a určitě z Vašich úst budou informace zkresleny pocity, že jste "zdravý". Nejste vůbec schopný fungovat v běžném životě, jen si více uškodíte a Vašemu okolí.
Komu není rady, tomu není pomoci.Honza pěkně ilustruje Einsteinovu definici šílenství : Dělat jednu věc stejným způsobem a očekávat jiný výsledek. Snad se mu po posledních komentech v hlavě rozsvítí a začne řešit současně psychiku a pánevní dno.
Jenže psycho a fyzioterapie vyžaduje disciplínu, soustavnost, trpělivost. Bohužel Honza hledá podvědomě onu magickou pilulku, kterou polkne a dojde k uzdravení jak v Lurdech. Jenže tak to u tohoto nefunguje.
Pánové díky za Vaše příspěvky. Zkusím Vám objasnit v jakých bolestech se nacházím. Víte jak bolí, když Vám něco vlítne do prostaty? Je to bolest jako kdyby jste si vzali kuchyňský nůž a bodli se tím do ruky. Měl někdo z Vás takovou bolest? Je to bolest, kterou můžete ignorovat? A ta bolest nezmizí, naopak jenom roste. Takových epizod jsem už zažil a měl jsem i třesavku, zimnici, vysoké teploty. Jako situace, že si vezmu nějakou teplou dečku a už je mi hej to je opravdu k smíchu. Byly jste v situaci, že jste nemohli chodit? Nebo že jste se museli znovu učit chodit? A to díky prostatitidě? Já ano. Měli jste někdy podbříšek tvrdý jako beton? Já ano. Měli jste někdy zástavu močení? A museli jste akutně do nemocnice? Já ano. Tohle všechno jsem zažil. A nynější potíže jsou potíže, které jsem měl před 5 lety. Věřte mi, že situace, že nemůžete chodit, nebo máte těžké nohy, tvrdý podbříšek, čekáte 5 minut než se vymočíte nebo než z Vás něco vyteče není nic příjemného. Jen tak mimochodem, dnes jsem byl na fyzioterapii. Bolesti kostrče, které jsem měl z toho byla ta fyzioterapeutka úplně mimo. Nemohl jsem téměř chodit. Byl jsem dneska v nemocnici, protože jsem měl takové bolesti, že jsem dostal kapačky. Je to jen abych se dnes vyspal. V takové těžké situace jsem roky nebyl. Cítím, že zánět v prostatě nebyl zaléčen. Zítra půjdu do VFN žádat o pomoc.
Honzo, zajdi si aj k psychiatrovi. Ten moj ma priamo studiu o tom, ako chronicka prostatitida ci uz bakterialna alebo nebakterialna, sposobuje znizenie serotoninu. Tie drahy su priamo prepojene! Ked unho budem, tak si od neho vypytam tu studiu, posledne tam zasla mamka kedze som v ČR, ked jej to povedal. Neni to ziadna hanba, aj fyzicky zdravi ludia musia brat antidepresiva. Ja som bol rok v tomto pekle a poznam to. Prostata ma zial strasne vela nervov a to je akoby cloveku navrtali lano zo zadu do hlavy a trieskali s jeho hlavou o zem. Na tu neznamu bakteriu si nechaj vyrobit autovakcinu (idealne na Bulovke) a bude dobre.
Matěji, já k psychiatrovi docházím. Už od září. Nicméně efekt nula. Nyní je stav opravdu neurdžitelný.
Hozno, co najskor si najdi klinickeho farmakologa. Viackrat som ti to hovoril, a idealne viacerych. Len taki ti mozu pomoct. Vela stastia!
Dnes som si zahral s kolegami hru Boomerang Fu a jak to bolo chytlave a napinave, uplne som zabudol na nejake svrbenie/bolesti (uz mam miernejsie priznaky). Honzo, skus zamestnat mysel niecim inym, ale takym, co ti vezme pozornost aj od bolesti.
Matěji, mě takhle kámoši jednou překecali abych šel s nima na pivo, v hospodě jsme se dobře bavili a co se stalo ? Úplně jsem na to zapomněl a nic mě nebolelo. Psychická komponenta CPPS je silná. A vše se potencuje, je to začarovaný kruh. Bolest - myšlenky - úzkost - svalové napětí - bolest.
Je to multidisciplinarny problem, ktoremu sa ziadny doktor tak do hlbky nevenuje je potreba strasne vela odbornikov, kazdy na svoju oblast. Zapal/Zanet proste podrazdi nervy a tkaniva a potom sa spusti do toho bludny kruh, ktoreho sa neda ist von, kym sa neporiesi zdroj problemu - bludny kruh. Potom ked zdroj problemu zmizne a bolesti pokracuju, je jedna vec v hlave odblokovana a clovek je o krocik blizsie k tomu, aby z bludneho kruhu vysiel von. No sranda je, ak niekomu sa tam najde bakteria, ktora to nesposobuje ale mysli si, ze ano. Mne nasli po novom Klebsiellu Pneumoniae, ktora iba pocitovo obcas robi malinkate problemy. 3 tyzdne co som ju mal nerobila ziadne. Potom mam pocit, ze s Cotrimoxazolom to bolo skor horsie - kedze sa nicil aj prirodzenym mikrobiom mocoveho mechura a mocovych ciest. Ja som velmi citlivy a vnimavy, cim je tato vec pre mna prekliatim, ale uz som s uzkostliveho kruhu vonku od Marca a len to sledujem co to robi/nerobi. Nieco, co by niekto ignoroval, mne naopak pomaha studovat tuto diagnozu do hlbky dalej. Defakto to, ze to mam v mocaku a v mocovych cestach, nevidim ziadny problem. V prostate az po 3 tyzdnoch mensi. Cize Klebsiella aj podla ChatGPT nie je moc problem, ale u starsich alebo ludi, ktori maju problemy s imunitou to problem robit moze. Kazdopadne ja som na fagovej terapii a uplne vyliecenie zavisi na uplnom odstraneni vsetkych bakterii, ktore by mohli prekryvat tie patogenne. Niekto moze mat faecalisa, ktory patogenny nie je. Ja som mal dokonca E. Coli, ktorej ked som mal viac, som uz vedel dopredu, pretoze ma to menej bolelo. Ked bolo E. Coli viac, E. Faecalisa bolo menej a ten bol u mna najvacsim az brutalne hroznym problemom. Potom bola az E. Coli. V Gruzii som dostal fagy aj na Stafylokova Haemolyticusa ktoreho mi nasli a ked nasli Koebsiellu, tak rovno aj Intesti - sirokospektralne, ktore ale na Klebsiellu zatial nie su ucinne, ale uz sa vytvaraju komercne sirokospektralne aj na nu a coskoro budu. Dali mi 2 dalsie gratis vramci uz ceny liecby preto, aby neskryvali tie hlavne patogenne v biofilmoch a nechranili ich. Klinika ako sukromna niekde u nas. Inak aj tam mi ustupili bolesti panve. Vobec neviem co sa tam dostalo, ale zacalo to od kedy som mal krv po prostatickej masazi. A Klebsiellu som dostal z mojho zleho mikrobiomu po prostatickej masazi v Gruzii, pretoze ju predtym nenasli, ale vtipne. Nenechavajte si robit prostaticke masaze aby vybrali prostaticky sekret! Mozno tam ja mam hemoroidy o ktorych neviem, netusim...
Matěji já mám obavy, aby jsi nedopadl jako Honza. Přestaň už prosím tě taky hledat ty bakterie..vždyť ty teorie si tak proti řeči. Jak ty sám můžeš vědět, která bakterie ti dělá problém a která ne...za chvilku dopadneš, že budeš brát 3 autovakciny a pět fágů, jestli tak budeš pokračovat
Přidat nový komentář