Inzerce https://www.lekarna.cz/ustni-hygiena/akcni-nabidky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=ustni-hygiena

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
HONZA

Ahoj Lumíre, děkuji ti za tvůj pohled na danou věc. Jsem člověk, který se snaží najít řešení a vyléčit se. Bylo období, zatím nejdelší, které jsem měl a to jsem měl rok bez naprostých bolestí. Vše bylo naprosto v pořádku. Byl jsem opravdu štastný a život se obracel k lepšímu. Pracuji i na své duši to mi věř už celých 5 let, protože člověk je propojením fyzična, ale prozkoumat duchovní svět rozhodně stojí za to. Nyní jsem však v situaci, kterou znám před dobou 5 let, kdy jsem měl extrémní zdravotní potíže. A nyní jsou tyto potíže zpět. U mě se děje to, že vše jen nabývá na intenzitě. Věř mi, že je to pravda. A zatím jsem nenašel nic čím bych to mohl alespoň částečně zastavit. Snažím se tomu tolik nepodléhat, ale nedaří se mi to. To je fakt pravda.

Matej

Lumir - mne toto furt ludia vraveli v najhorsich bolestiach (zbytocne) a uplne inak to beries s odstupom, ked tie bolesti nie su tak hrozne. Vobec nevies o com hovoris. Tu hroznu bolest, ktora ta uzamkne do strasneho kruhu tak, ze to nezvladas, si asi nezazil.

HONZA
5x

Ještě pro ty, kteří nevěří. Byl jsem 30-31-12-2025 v Itálii u prof. Guerciniho. Byl jsem s nim již minimálně měsíc v kontaktu, vše jsem mu vysvětlil, vše mu popsal. Je to vynikající lékař. Vyšetřil mě per rectum. Oba laloky byly bolestivé. Oba alccocovy kanály s pundendálními nervy byly bolestivé. Udělali jsme UFM. Zároveň mi udělal TRUS, který jsem v životě neviděl. Kde jednoznačně mi na výsledcích ukázal, kde mám zánět v prostatě. Mám jej v centrální zóně, tranzitivní zóně, kde mám kalcifikace a taktéž mám kalcifikace v periuretrální zóně. S intraprostatickými injekcemi má zkušenosti od roku 1980. Od té doby aplikoval více než 10 000 těchto injekcí a pomohl několika tisícům mužů se zbavit prostatitidy. Pro ty kdo by o tom uvažovali to funguje tak, že doporučuje být 3-4 dny v Itálii a pak odletět domů. Vše se aplikuje po 10 dnech ve 3 etapách. Vždy tam dává 2-4 antibiotika a v takových množstvích, že nemá smysl dělat MIC, protože jsou to extrémní dávky.

PAT

@Lumír Nic ve zlým ale to jsou strašný kecy...Ještě jsi mohl poradit že se má každý večer modlit a prosit boha a bude zdráv. Samozřejmě psychika je důležitá ale když máš nepřetržité bolesti den co den tak nějaký žvásty a přijmutí nemoci určitě nepomohou. To by mě zajímalo co jsi měl za příznaky a jak dlouho když Ti tohle stačilo k vyléčení...

Wabi

Ano, bohužel je to tak. Dostat se do pohody při takovéto dojebané nemoci je velmi obtížné, spíše nereálné. Mě se to tedy nepovedlo:-(

Martin

Strašně moc Honzo si přeju, aby ti to pomohlo. Dej pak vědět jak se to vyvíjí.

HONZA

Hele nezkoušel někdo zjistit něco o "přírodní léčbě prostatitidy" viz toto? - https://www.prostatitiscure.com/

Matej

Honzo na co sa pytas na bylinnu liecbu ked ta sa skoro ziadna do prostaty nedostane a jedine podpori imunitu a zmierni zapal, no bakterie NEMA sancu zabit? Mne pomohol Aolym Prostate Care z najhorsieho na velmi zle a potom autovakcina. Vsade o tom pisu ako o scame. Odvtedy mi nasli kalcifikaty. Cize akurat to podporilo tvorbu kamenov a tym to tie bakterie zmunifikovalo (klinicky nepotvrdene, moja teoria, mozno len zhoda nahod). Das si od Guerciniho tie injekcie do prostaty? Urcite sme viaceri, ktorych by zaujimal priebeh. Myslim, ze bolo iba vynimocne malo pripadov kedy sa to trocha nepodarilo a chvilu ich to viacej bolelo, kedze sa moze trafit omylom do nervu. To by vsetko malo casom pominut. Ale je otazne, ci to pomoze na 100%.

Wabi

Tak jsem koukal na ten web. Dle čísla jsou to číňani.Vůbec jsem nenašel žádnou adresu,což je divné. Google říká, že to jsou scameři. Nicméně vše co tam píšou o průběhu nemocí,symptomech vypadá věrohodně. Ale pokud léčí rakovinu prostaty bylinkami, tak mi to moc věrohodně nepřipadá. Východní medicína používá bylinky více než 3000 let, takže s tím zkušenost určitě mají a bylinkám věřím. Spousta bylinek si hravě poradí s rakovinou, bakteriemi a různými patogeny in vitro. Ale v organismu je bohužel účinek mizivý vzhledem ke špatné biologické využitelnosti/vstřebatelnosti.

Wabi

Honzo, tak jsem kontaktoval tu kliniku 3D,paní mi odpověděla téměř obratem.Mě zajímala konkrétně léčba chlamydií. Léčí to přirodními produkty. Hned mi nabídla léčebný protokol z pohodlí domova za cca 70litrů:-) přiložila mi tam spousta povídání a recenzí(zaručeně ověřených...ha ha)kdyby to chtěl někdo poslat dejte vědět. Ale jedním protokolem vypadá, že léčí téměř vše.(cpps, skryté patogeny,rakovinu....)což svědčí o tom, že si na to člověk udělá svůj,nepříliš dobrý ůsudek.

HONZA

Máte někdo odkazy na německé forum? Na ruské jsem poslal.

Martin

A k čemu jsi došel Honzo ?

HONZA

Ahoj, závěr je velmi jednoduchý. Pokud na začátku léčby dojde k chybnému vyhodnocení potíží lékařem nebo velmi krátká léčba - typu ATB na 1-2 týdny, pak se díky lékařům z tebe stává chronik. Tak jako kolegové v Německu, co jsem zatím četl, tak v okamžiku, kdy když ti lékař diagnostikuje nemoc typu "je to čisté CPPS", tak druhý lékař už to nebude chtít rozporovat.

Martin

To už přeci víme, ne ? To nám nemusí potvrdit soudruzi ze spolkové republiky

HONZA

Tohle jsem našel na německém fóru. Jestli někdo s tím nemáte zkušenosti. Jde o příběh jednoho člověka s chronickou prostatitidou. Hlavně oblast Autologní krevní terapie: k posílení imunitního systému. To mě opravdu zajímá jestli někdo s tím máte zkušenosti. NENÍ TO MUJ PŘÍBĚH. Díky. Pokud jde o úspěšnou terapii: Ibuprofen: proti bolesti a zánětu. Při přetrvávajícím zánětu je nejlepší užívat protizánětlivé léky nepřetržitě po dobu 3–5 týdnů. Ibuprofen 600 mg funguje nejlépe; V závislosti na závažnosti jej můžete užívat i 2–3krát denně. Je ideální nejen pro úlevu od bolesti – často je to jediný lék proti bolesti, který účinkuje při bolesti prostaty – ale také co nejvíce snižuje zánět. Zdraví střev: pro narušenou střevní flóru a pro posílení imunitního systému. Vždy dělejte něco pro podporu střevní flóry, která již byla antibiotiky jistě ovlivněna. Bylo by vhodné užívat probiotické kapsle, jako je Omniflora (kterou bych doporučil), dvakrát denně, s odstupem alespoň 2 nebo 3 hodin. Prospěšný je také jogurt s mnoha probiotickými kulturami; můžete si ho dokonce vyrobit sami, například s použitím produktu od FITLine. Prostess (extrakt ze saw palmy): při doprovodných močových potížích užívejte jednu kapsli Prostess denně (opět s odstupem alespoň jedné hodiny). Autologní krevní terapie: k posílení imunitního systému. Autologní krevní terapie dle testovacích postupů . Přesné testování pomocí postupu zvaného bioelektrická funkční diagnostika, který umožňuje přesné vyšetření příčiny patogenu, je základním požadavkem pro následné určení nejlepšího homeopatického léku. (Doporučení: poraďte se s praktickým lékařem, který léčí holisticky a alternativně, nikoli pouze s naturopatem, protože ten je bohužel pro tuto komplexní terapii často příliš špatně vyškolen.) Pacientova vlastní krev obohacená homeopatickým lékem se poté aplikuje intramuskulárně. 10krát za minutu. Zpočátku jednou týdně, poté častěji, s přestávkou 2 nebo 3 týdnů! Nosody: ke stimulaci imunitního systému a k přenosu informací o patogenu. Stejným testovacím postupem se namíchá přesně přizpůsobená nosoda, z níž se denně užívá jedna pipeta. Tělo se naučí odpovídajícím způsobem reagovat; imunitní systém zpracovává patogeny tak, že je zavádí jako zdroj informací, čímž usnadňuje odpovídající detoxikační proces. Lymphomiosod: k podpoře lymfatického systému a detoxikace . Kromě autologní krevní terapie a denní nosody je důležité užívat také přibližně 20 kapek Lymphomiosodu dvakrát denně pro zesílení účinku a podporu detoxikačního procesu. DŮLEŽITÉ: Přibližně po druhé injekci autologní krve byste již neměli pociťovat výraznou bolest a užívání ibuprofenu by mělo být přerušeno. Pokud dojde k výraznému zlepšení, je třeba po šesti měsících přerušit užívání kapslí Prostess. Pokud opět normálně močíte každé 3–5 hodiny, je vše v pořádku. Délka terapie: přibližně 6–8 měsíců. Během tohoto šestiměsíčního období léčby autologní krví a nosodami by mělo být patrné významné zlepšení již po 1 až 2 měsících. Je důležité v to věřit, protože tato terapie skutečně funguje, a být trpělivý, protože se mohou objevit krátkodobé recidivy. Po uplynutí této doby byste měli být bez příznaků a všechny sekundární stavy by měly do té doby ustoupit a vy můžete všechno přestat. Vaše tělo se nyní musí znovu naučit samoregulovat. Můžete dojíst jakýkoli zbývající Lymphomiosod; nemůže to ublížit. Pak ho přestaňte užívat. Pokud vaše střeva stále nefungují správně, což je pravděpodobné, měli byste zvážit očistu tlustého střeva. Obnova zdraví střev trvá velmi dlouho. Dobrým produktem na to by byl MEGA COLON. Je to prášek, jakýsi doplněk stravy. Můžete také provést výplach tlustého střeva, ale opět, nebojte se, často trvá velmi dlouho, než střeva znovu fungují na 100 %

HONZA

Ahoj, mám aktuální výsledky po 5 týdnech po ATB. Stav ejakulátu z minulého pátku je následující: ojediněle leukocyty, ještě před týdnem jsem měl leukocyty na +++ a opět primokultivace a po pomnožení negativní. Nicméně se cítím čím dál tím hůře. A mám větší bolesti. Když tohle uvidí urolog, řekne že tohle je typické CPPS. Není co antibiotiky léčit. Musím jít jiným směrem.

Martin
2x

Ahoj Honzo, bakterie nejsou, obtíže zůstaly, takže asi opravdu CPPS. Pochybuji, že Guercini bude píchat ATB při negativních testech na bakterie. Bohužel cesta z CPPS je dlouhá a vyžaduje důslednost, vytrvalost a disciplínu. Ale úzdrava je možná, jen to nebude za týden ani za měsíc. Užitečná je i kniha Život bez chronické bolesti od Ziva Alona, je třeba bojovat na více frontách.

HONZA

Ahoj Martine, vypadá to opravdu nyní na CPPS. Píchání ATB naslepo, do toho bych určitě nešel. Díky za tip na knihu.

HONZA

Pro ty co mě psali, co je Autologní krevní terapie. Autologní krevní terapie (často označovaná jako PRP – plazma bohatá na krevní destičky) se v urologii používá k léčbě chronických zánětů, včetně chronické prostatitidy, s cílem podpořit regeneraci tkání a zmírnit symptomy. Princip a aplikace u prostatitidy Mechanismus účinku: Do oblasti prostaty se aplikuje vlastní krevní plazma pacienta s vysokou koncentrací růstových faktorů. Ty stimulují regeneraci sliznic, opravu lézí a potlačují zánětlivé procesy. Očekávané přínosy: Metoda pomáhá eliminovat chronické bolesti, pálení při močení a časté nucení na toaletu. Pozitivní efekt (např. snížení frekvence močení) může být patrný již po 1–2 procedurách. Kombinovaná léčba: Často se PRP kombinuje s dalšími metodami, jako je rázová vlna (ESWT), což může dále zvyšovat účinnost při řešení doprovodných problémů, například sexuální dysfunkce spojené se zánětem

HONZA

2. Formy terapie dostupné v Německu (2026) PRP/ACP terapie: Z vaší krve se odstředí plazma bohatá na růstové faktory, která se následně aplikuje k potlačení zánětu a regeneraci tkáně. Stammzellentherapie (Léčba kmenovými buňkami): Některá špičková pracoviště (např. v Münsteru nebo Mnichově) nabízejí u chronických bolestí i tuto pokročilejší formu regenerace. 3. Praktické informace Cena: Jelikož se u chronické prostatitidy jedná o nadstandardní výkon, léčba není hrazena z veřejného pojištění. Ceny za diagnostiku a konzervativní léčbu chronického zánětu v Německu začínají přibližně na 1 040 €. Samotná aplikace PRP se obvykle pohybuje od 350 € výše za jednu aplikaci. Jazyk: Většina těchto soukromých klinik v Německu běžně komunikuje v angličtině, některé mají i česky nebo slovensky mluvící personál nebo spolupracují s medicínskými koordinátory. Termíny: Na soukromých klinikách bývají čekací doby krátké, často v řádu týdnů. Doporučení Pokud zvažujete cestu do Německa, nejvhodnějším prvním krokem je Heidelberg nebo Kolín nad Rýnem, kde mají s těmito metodami největší zkušenosti. Předem si vyžádejte online konzultaci na základě vašich výsledků (PSA, negativní kultivace), abyste zjistili, zda je pro vás autologní terapie vhodná.

HONZA

Tak se mi stav zase výrazně zhoršil. Nemůžu vůbec spát bolestí. Mám bolesti ve spodních zádech, na hrázi, někdy mírné pálení při močení, bolesti v podbříšku a pobolívání konečníku. Stav se určitě zhoršil. Cvičím, ale vím, že by to chtělo více. Nicméně cítím, že je tam zase zánět. Už jsem z toho moc unavený.

Martin
1x

Asi nejlepší příspěvek u Redditin a naše téma, co jsem kdy četl. https://www.reddit.com/r/Prostatitis/comments/1qcsgap/i_would_like_to_share_my_entire_successful/

HONZA
1x

Ještě chci říct jednu věc. Začal jsem chodit na fyzioterapii. Mám vynikající fyzioterapeutku. Aneta Pokorná, Rehabilitační centrum MUDr. Jiřího Nedělky. Samotné místo není nic moc, není to o tom, že by na Vás dýchl nějaký "welness" nebo luxusní místo. Ale Aneta umí pracovat s pánví per rectum a skvěle s Vámi pracuje. Navíc je to na pojišťovnu, což v situaci, kdy Vás to vyřadí z práce - nyní můj případ je nutnost. Jsem za její práci nesmírně vděčný. Opravdu mi pomáhá. Vždy když od ní odcházím jsem téměř zdravý člověk. Pak se to za pár hodin, dní začne horšit. Ale byl jsem v mnohem horších bolestech a potížích. Nyní opravdu vidím sílu fyzioterapie a její přínos.

Martin

Honzo, tak se těším, že Ti fyzio pomáhá, alespoň na chvíli. Věřim, že to dáš a vrátíš se do života.

Mirek

Přeji také ať je Ti dobře!

HONZA
1x

Tak mám po půl roce dobré zprávy. Kultivačně jak moč, tak i ejakulát je zcela negativní. Hlavně v ejakulátu nejsou žádné leukocyty, žádné patogenní bakterie. Per rectum je prostata NEBOLESTIVÁ. Je to první záchytný bod. Ale mírné bolesti přetrvávají a tady jedině pomáhá fyzioterapie. Cesta je jasná. Nyní jsem začal hledat práci, postupný návrat do života.

Marek

Honzo opět se utvrzuji v tom, že největší tvůj problém je hlava a to jak máš nastavené schéma a šablony. 21.1.2026 tady píšeš jak se ti stav zhoršil a máš tam zánět. Předpokládám, že jsi na to reagoval tak jako vždy a šel sis udělat testy. To je tvůj klasický obraz, za vším hledej bakterie a nejjednodušší cestu k uzdravení. Jsem upřímně moc rád, že ti je lepe. Bohužel ti musím ale taky říct, že to nebyl první ani poslední relaps. Ty přichází a odchází s různou intenzitou. Co musím říct, že u mě jich je stále méně a méně. Jo bohužel těžké to přijmout, když to přijde a stav se zhorší. Musíš být psychicky silný a přesto všechno si najít nějaký smysl v tom životě a to hledání bakterií odsunout nejlépe úplně na vedlejší kolej. Čím víc zaměstnáš hlavu, tím lépe.

Matej

Heh, jaj mam pocit, ze ja som si najviac zamestnaval hlavu komunikaciou s ChatGPT a citanim studii na internete a hladanim najlepsieho ATB komba. :-D Ja to mam ale bakterialne. Momentalne Augmentin po ukoncenej fagovej terapie, ktora bola ale az po roku od vytvorenia vlastnych fagov - cize uz nie tak neucinna. Aspon, ze druhy pokus bude lacnejsi a tym, ze tentokrat na dialku, tak aj terapia za polovicu. Augmentin na 14 dni je pocitovo vyrazne ucinnejsi s fagmi/po fagoch nez samotny. Bakterie sa nevedia branit fagom aj antibiotikam zaroven.

HONZA

Ahoj Marku, máš pravdu. Bolesti a potíže, které se mi objevili defakto kopírují bakteriální zánět prostaty. Abych potvrdil/vyloučil bakteriální infekci řeším to zjištěním aktuálního stavu testy. Není to ale o tom, že když mě někde píchne, že okamžitě letím se testovat. Tak to není. Po časové ose: 30-12-2025 jsem byl u prof. Gerciniho v Itálii a to jsem měl takové bolesti a potíže, že když mi sáhl na prostatu, Alccovy kanály řval jsem jako tůr. Bylo to extrémně bolestivé. Prof. Gercini, řekl, že je tam zánět. Přesto jsem odmítl intrapostatické injekce. Během cca měsíce se mi stav postupně začal zlepšovat a pak se zase stav začal zhoršovat jak jsem psal. Proto má obava jestli se mi tam něco nezhoršilo. A pak se zase stav zlepšení. Bez ATB. Zjistit kultivačně co se mnou je je zcela legitimní. Výsledky, který mám nyní jsou opravdu nejlepší za půl roku. A navíc, prostata per rectum nebolestivá. Což je skvělý výsledek. Nejenže to zklidní mé obavy, ale v tuto chvíli zcela vyloučí akutní infekci a s pravděpodobností jistoty potvrdí syndrom chronické pánevní bolesti. Pro mě je zcela jasné, jaký směr řešit. Je třeba chápat, že i CPPS je multimodální problematika a je třeba řešit problematiku komplexně.

Martin

Ahoj, tak jsem byl na roční kontrole, před kterou jsem byl na odběrech ejakulátu. Už podruhé se mi tam objevila bakterie Corynebacterium glucuronolyticum. Prvně to doktor neřešil, ale teď je to na dva křížky a je to opět ta stejná co byla při poslední kontrole. Mám naplanony další odběr a pokud se objeví znovu, tak to bude na antibiotika. Má někdo s podobnou bakterií zkušenosti? Mám opravdu štěstí na urologa, že to nepodceňuje, jako jeden z mála. Taky se mi bohužel svěřil, že byl teď kongres urologické společnosti a on znesl téma chronické prostatitidy a tam se potvrdil, že o tom urologové nemají skoro žádné ponětí a ani je to nezajímá, protože to není jak pro ně, tak pro pojišťovny zajímavé. Takže kdo čeká nějaký posun v Česku v této problematice, tak se ho tady nedočká...

Matej

Presne to som si mohol mysliet... nezaujima. Ja dufam, ze sa z toho dostanem a pojdem o tom hovorit na TED nech sa o to zaujimat zacnu. V najhorsej fazi je tato diagnoza na samovrazdu a ked uz ide o zivot, tak by s tym sakra mali nieco spravit. Co to je za urologa? Korynobakterium som mal, bez zmeny. Skor E. Faecalis ma hlavne trapi/trapil/riesim furt. Inak autovakcina a bozia vola ma dostala z najhorsieho. Momentalne som dal 200 000,-Kč za fagy, ale uz boli rok stare, takze pocas liecby sa tam znova ukazal, hlavne ze pred liecbou ani na tretikrat... zakoncujem Augmentinom, chvilu som citil mocak a uz dobre - cize aj ked clovek mal problemy, uz ziadne nema, neznamena to, ze je na 100% zdravy.

Matej

Este ake mas symptomy? Korynobakterium mi nezhorsovalo symptomy. Skor E. Faecalis (tiez ako u koho), E. Coli a pripadne horsie mykoplazmy a ureoplazmy, Klebsiella u ludi so zhorsenou imunitou tiez moze robit problem (ak je tam zanet, tak to neni dobre). Mne na korynobakterie nevedeli stanovit ani citlivosti.

HONZA

Ahoj Martine, tato bakterie se mi také čas od času objevuje. K tomu existují 2 názory. Buď to chronickou prostatitidu může způsobovat, nebo je to se urologové na to dívají jako přirozenou součást urogenitálního traktu. Upřímně bych to asi neřešil ATB, protože bývá rezistentní proti chinolonům a citlivá vůči augmentinu nebo amoxiklavu je úplně na nic. To jsou ATB, které se do prostaty nedostanou. Citlivá bývá na rifampicin nebo vancomycin, ale to je zbytečná nálož. Spíše doporučuji, aby ti urolog nechal udělat autovakcínu a posílil jsi tím svou imunitu. Doporučuji konzultovat tuto bakterii na Mikrobiologii Bulovka. Telefonní čísla najde na internetu přímo Bulovky. - Oddělení klinické mikrobiologie - Konzultace k ATB terapii, nebo se přímo spojit s Mudr. Voříškovou - ta řeší přímo autovakcíny, telefon tam taky najdeš. Za mě neléčit ATB, ale nechat udělat autovakcínu.

Martin

Chlapi díky za odpověď. Jméno lékaře bych veřejné nechtěl uvádět. Vyjadřoval se dosti kriticky ke svým kolegům. Dal mi možnost buď autovakcina nebo antibiotika. Vše bude probírat ještě s ATB centrem. Já mám hlavně bolesti typické jak všichni znáte. Nebylo mi možná od věci se pokusit sepsat nějakou petici proti tomu. To přece není normální, že nás nechají trpět jako zvířata.

Matej

Martine, posli mi jeho meno na email ked tak prosim. sitaproxy(xZAVINACx))icloud.com

Matej

prosim

Peter

Ahoj. Mam 41 rokov. Asi od konca Oktobra som zacal mat problemy s prostatou. Zacalo to uplne nenapadne, sem tam ma pichlo, zabolelo, steklilo. Postupne aj mierne problemy s mocenim atd. Uz asi 5-6 rokov bolesti krizov. Asi po mesiaci som isiel k obvodnemu Dr. Ten mi zobral krv, moc. Vsetko vyslo ok. V moci ziadne bakterie, krv ani bielkoviny. Predpisane antibiotika 2 tyzdne biseptol. Partnerku mam stalu. Po dobrati atb opat testy, krv, moc, stolica. Vsetko ok. Problemy s erekciou nemam, ejakulacia tiez ok. Avsak postupne tie mierne bolesti sa stavaju dost bolestive. Bolest mavam skoro vzdy v perineu mozno 80% v podbrusku mozno, 20%. Po ejakulacii ma skoro vzdy zacne po cca 5-10 minutach steklit v prostate az do penisu. Obvodny usudil ze pomoct mi dalej nevie, aby som sa objednaj k urologovi. Objednal som sa, termin mi dal o 2,5 mesiaca. Horucky nemam, ani som nemal. Asi ako kazdy, googlil som a vychadza mi to na chronicku prostatitidu. Aj ked vzdy tam je spomenuta rakovina prostaty. Tak sa vas len chcem opytat ci chronicka prostatitida moze mat taketo mierne priznaky, nakolko za den mam bolesti raz ostrejsie raz miernejsie ale vzdy polavia. Dakujem za odpovede. Nikdy som s prostatou problem nemal tak som trochu vystraseny.

Matej
1x

Ahoj Peter, ak si v Prahe, tak skús Urologie Vršovice nech ťa poriadne vyšetria, alebo Androgeos - tam riešili Mykoplazmy a Ureoplazmy dlhšiu dobu po antibiotikách, čo je pravda - je potrebné počkať dlhšie. V kultiváciách ich nenájdu. Každopádne to máš veľmi pravdepodobne zo stresu alebo úzkostí a máš pravdepodobne len CPPS. Predtým, než ta niekto vyšetrí, tak si môžeš dať v UNILABS labáku skontrolovať PSA. Do hodnoty 1-2 môže ísť len o zápal, ale od 1 vyššie by som celkovo spozornel a môže ísť o rakovinu.

Matej

Skôr od 4 vyššie teda.

Martin
1x

Ahoj Petere, negativní testy a bolest po ejakulaci naznačuje CPPS. Tvá vystrašenost to celé zhoršuje, psychické napětí vede ke svalovému napětí a vzniká začarovaný kruh bolest - úzkosti - svalová tenze + bolest.CPPS je totiž problém nervovo svalový. Doporučuji Reddit vlàkno r/Prostatitis. Pro urology je tato diagnóza Španělská vesnice, nepomůžou Ti.

Wabi
2x

Bohužel, Martin má v tomto pravdu, Doktoři ti nepomůžou. Doktoři ti možná pomůžou až když budou mít něco hmatatelného a budou to vidět. Oni potřebují nějaký nádor, rakovinu,sepsi, vysoký CRP,jinak na to fakt kálejí.....pak se tě zeptají a proč jste nepřišel dřív? Je to smutné, ale je to tak.Tím nestraším,ale jen konstatuji jak to v praxi chodí. Tato nemoc je opravdu otravná a bere chuť do života. Nicméně člověk s ní může pracovat. Zkus si pročíst nějaká fora, nech si poradit i od AI, klidně si zajdi k doktorovi,ale třeba jen pro konzultaci. A zkus si pospojovat a vyhodnocovat ty informace,které budeš mít. Používej ale selský rozum. Hlavně nečti na forech ty extremně negativní informace. Ty mě zasádně podkopali psychiku.Ne všechny informace na netu jsou pravdivé. Zkoušej na sobě co ti pomáhá a co ne. Z této nemoci se dostává horko těžko, jak se říká, ale nechá se s ní relativně nějak žít a nechá se za určitých podmínek utlumit a myslím i vyléčit. Ale jelikož je to hodně ovlivně psychikou vs imunitním systémem, je tady v tomto případě nejlepší doktor ČAS......a člověk si musí pomoct především sám.

Marek

Wabi a jak probíhá tvoje dlouhodobá léčba antibiotiky?

Wabi

Ahoj Marku, myslím, že na tebe mám email(je to ten jak začíná dilly...?) tak ti to hodím tam. Je to na dlouhé psaní, nastaly zásadní změny a všechno je špatně a uplně jinak......potřebuji to napsat se sprostými slovy a tady to nejde:-)

Matej

Wabi - skus fagovu terapiu + nejake silne antibiotika. Co autovakcina? Skusal si?

Wabi

Matěji, dobrý nápad. Ale co jsou silná antibiotika? Ty, které ti dojebou střeva, játra, srdce, šlachy? Fágy zaměřené na co? Na chlamydie fágy ani autovakcíny neexistují-to mi řekly doktoří-protože chlamky jsou specifické bakterie. Navíc všichni doktoři latentní chlamky zpochybňují, kromě klubala.Kdybych věděl, že něco pomůže,zaplatím milion. Btw tyto peníze jsem nabídl už několika doktorům,pokud mě zbaví této prokleté nemoci. Nikdo to neakceptoval......což mi potvrzuje zase domněnku, že prostě nevědí co a jak to léčit a vyléčit. Atb jsem bral půl roku, a nepomohla. Což jsem zase selským rozumem vyhodnotil, že už bakterie v sobě nemám.Samozřejmě lze polemizovat o latentní formě chlamydii,ale na tuto variantu jsem přestal věřit, na základě srovnání informací v hlavě, které jsem za ten rok, co marodím, nasbíral a vyhodnotil.Jinak bych byl samozřejmě rád,za jakoukoliv radu, která by pomohla k vyléčení, ale takových je nás tady spousta-asi všichni. No co se dá dělat. Hlavu vzhůru a bojovat dále.

HONZA
1x

Ahoj Peter, sice píšeš, že ti Mudr. odebral moč a krev, dokonce stolici. Odebral ti i ejakulát? Udělal ti PSA? Hlavně ejakulát může ukázat na zánět v prostatě. Myslím, že jsi ještě nevyzkoušel všechno. Je velmi pravděpodobné, že máš CPPS, ale mít jistotu, že jsi bakteriálně v pořádku je namístě.

Peter

Ahoj. Nie neodobral ani ejakulat ani neurobil test PSA. Prave preto mi kazal sa objednat k urologovii. Ze mi tieto ostatne testy urobi urolog. Lenze termin mam az za 2 mesiace. Zda sa mi to dost dlhe cakanie na vysetrenie ale co uz.. Na tomto fore som cital ze tu vacsina trpi dost silnymi bolestami. Ja naopak az take silne tie bolesti nemam, bolesti mam najma pri dlhom sedeni. Tske palenie, nepohodlie v perineu. Niekedy ma tam silno pichne akoby ihlou. Niekedy tupa bolest. Ked som v pohybe napr boli sme sa lyzovat,cely den ma to zabolelo mozno 2-3 krat a vecer si dam teplu sprchu a uz ma to boli. Alebo po ejakulacii ma skoro vzdy zacne steklit v prostate az smerom do mocovej rury. Dalej mam aj problemy s mocenim,stale mi po domoceni este odkvapkava moc. Alebo musim viac zatlacit pri zacati mocenia. Je to dost psycho, clovek sa az boji co mu je, pokym sa stanovi diagnoza uplynie kludne aj pol roka.

Matej
1x

Peter, take to mam teraz ja po roku od autovakciny a po 27 mesiacoch od kedy som mal zapal mocovych ciest a cele to zacalo... Pri dlhom sedeni svrbenie trocha. Mocove cesty este pred rokom som si citil po ejakulacii. To zlepsila hlavne autovakcina. Stale som mal obcas podivne pocity v podbrusku - zatial po fagovej terapii a na konci nej dovrsene 14-dnovou liecbou augmentinom uz dobre (na E. Faecalisa v nie biofilmovej forme dobre a pripadne aj trocha v biofilmovej v mocaku). Bakterie sa nevedia branit aj fagom aj antibiotikam naraz. Ale uz boli stare a neefektivne, tak som to zavrsoval Augmentinom aspon na ten mocak a moja teoria sa potvrdila. Jo a Serrapeptaza je k autovakcine super doplnok, kupujem na Alze - telo sa zregeneruje a zbavi sa odumreteho tkaniva v zapale/v zanetu. Jak mi je lepsie tak uz som aj lenivy si vobec davat akekolvek doplnky, 2 roky som sa nich v kuse cpal a uz ma to nebavi - 30 minut pred jedkom alebo 2 hodiny po jedle, s jedlom rano, nieco na obed... vecer 2 hodiny po jedle, furt to sledovat... koho to ma bavit. Ale ked je horsie, tak hned sa tym clovek cpe jedna radost a robi vsetko pre to, aby mu bolo lepsie. Teraz dokoncujem druhu autovakcinu.

Marek

Pokud se ti nechce čekat, tak vem rozum do hrsti a udělej si test na ejakulát sám jako samoplatce.

HONZA
3x

Peter, to co píšeš, že než se ti k tomu lékař vyjádří, než opravdu stanoví definitivní diagnózu uteče klidně půl roku. Ano, máš pravdu. A takto se z lidí dělají chronicky nemocní. Protože se léčba nezačne včas. Jak ti tady kolegové radí, na nic nečekej. Kup si zkumavku v lékárně a ještě v tomto týdnu si udělej jako samoplátce kultivaci ejakulátu, aby jsi věděl. Výsledek můžeš poslat svému urologovi nebo praktickému lékaři a už to řešit. Pokud máš bakteriální zánět prostaty, čas hraje proti tobě. Jsou bakterie, které vytvářejí biofilmy a pak se velmi obtížné, nežknu-li nemožné se takových bakterií zbavit. A doplňků stravy u této nemoci budeš mít mraky. Vyzkoušíš kde co, utratíš statisíce, jen aby jsis nějak pomohl. A ano je to nesmírně vysilující, tvůj psychický stav jede na 150 procent. To všechno je chronická prostatitida v různých formách, v různém čase. Každý to má jinak, neexistuje zcela univerzální vzorec toho co ti pomůže.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

26%
74%
Zatím hlasovalo 466 lidí

Mohlo by vás zajímat

Chlad jako lék

Chlad jako nový luxus pro tělo i mysl. Od tří minut v mrazivé komoře přes ledové sprchy až po kryokosmetiku – práce s chladem se stává moderním rituálem regenerace, krásy i psychické pohody. Nastartuje krevní oběh, tlumí záněty a dává tělu jasný signál: je čas opravovat, obnovovat, zpomalit.

Poslíčci: Kdy se objevují a jak je poznat?

Poslíčci jsou zcela běžnou součástí těhotenství. Zatímco některé ženy je nepocítí vůbec, jiné se s nimi setkávají pravidelně.

Češi se v psychologické péči ztrácejí: nevědí, kdo je kdo

Každý třetí Čech má osobní zkušenost s vyhledáním odborné pomoci v oblasti duševního zdraví. Mnoho lidí se ale v systému péče neorientuje a neví, na koho se se svými potížemi obrátit.

Nechráněný sex není tak bezpečný, jak si mnozí myslí

Z každoroční studie Durex Global Sex Survey 2025 vyplývá, že minimálně 26 % Čechů při sexu nepoužívá kondom ani jinou formu nehormonální ochrany, protože věří, že jejich partner je zdravý. Taková důvěra se ale může snadno obrátit proti nim.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce