Inzerce https://www.lekarna.cz/ustni-hygiena/akcni-nabidky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=ustni-hygiena

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Wabi

....ano, kluci mají pravdu, na nic nečekej a maž k doktorovi,nebo do laborky. Pokud už máš tyto problémy, které se zhoršují, nebo přidávají, tak ty se sami už od sebe pravděpodobně nespraví. Ty testy jako samoplátce nejsou zase tak drahé. Můžeš třeba zkusit Unilabs.Udělal bych si PSA+moč +ejakulát aby si viděl co se děje.Nicméně bych ještě dopouručil začít samostudium:-), asi jako všichni z nás. Pokud nebudeš mít nic zásadního, tak ti doktor stejně řekne, že to je vše v normálu......tak držím palce, ať vše dobře dopadne.Hlavně nečti ty některé stupidní a katastrofické scénaře na forech, at nezpanikaříš.

Alex

Ahoj, u mě: zhruba 3 měsíce trvající bolest hráze na dotek, sezení to zhoršuje, diskomfort v trubici, pálení hráze, citlivost penisu na dotek. Začalo to nevinně jako diskomfort v trubici, časté močení a pak se přidala i pánev a hráz. Po fyziu cítím zlepšení, dostal jsem prebalgin a to pálení zmizelo (pravděpodobně souvisí s psychikou - starosti co to je, ne přímo s cpps). Vyšetření (2x ejakulát kultivace, 2x stěry, 2x moč) - CRP – v normě - PSA – v normě - krevní obraz + biochemie – v normě - chlamydie (IgA, IgG, Western blot) – negativní - mykoplazmata a ureaplazmata – negativní Našli jen ojediněle: - Actinomyces urogenitalis - Finegoldia magna - Staphylococcus epidermidis Jeden urolog by mi na to antibiotika nenapsal, další mi napsal na 5 dní, další na 10 dní. Žádná velká změna. Spíše jsem měl pocit, že mi to uškodilo. Urologové si s tím neví rady (klasika), říkají, že to může být těmito bakteriemi, ale že nemusí. Já jsem zastáncem toho, že to je nebakteriální problém (svaly pánevního dna atd.). Ale rád budu i za váš názor. Díky a držte se! :)

HONZA

Ahoj Alexi, bakterie které máš nejsou typické uropatogeny - jako je E. Coli, E. Fecalis, Kleibsilla, Pseudomonas, Proteus, Citrobacter. Bakterie jsou spíše nevýznamné. Předpokládám, že ikdyž jsi je tam měl ojediněle byly v primokultivaci. Spíše by mě zajímalo jestli jsi měl udělanou mikroskopii - tzn: přítomnost leukocytů. Pokud je přítomnost leukocytů ojediněle je to asi OK. Pokud už budeš mít leukocyty +, ++, +++ značí to probíhající zánět. Taktéž si myslím, že máš spíše nebakteriální zánět, tzn: neuro-svalový problém. Nicméně bych si ještě nechal prověřit Alccocovy kanály - pudendální neuralgii. To dělá prof. Mašata v Praze. To velmi často bývá při CPPS. Prostata hraje sekundární roli. Pro jistotu kdybych byl tebou bych si udělal znovu odběr ejakulátu - při 4 denní abstinenci jako samoplátce. Pak bych dělal závěry. Za mě velmi pravděpodobně CPPS.

Alex

Ahoj, leukocyty jsem mel u první kultivace ejakulátu, kde se mi to rozjíždělo a mel jsem tam pouze ojediněle leukocyty. A to tam bylo vlastne Actinomyces urogenitalis a Staphylococcus epidermidis. Potom jsem dostal atb, měl jsem trochu stresovější období, začal jsem si číst něco o CPPS a pak se to rozjelo.

Wabi

Alexi,pokud píšeš,že se ti to zhoršilo po čtení fór,tak tady máš důkaz, že nemáš čist ta přihlouplá fóra.....:-)....ne dělám si trochu srandu,promiň nechci to samozřejmě zlehčovat,nicméně já, když jsem četl ty katastrofické scénaře,které mě mohou potkat,-a některé mě opravdu bohužel potkaly, tak mě to dostalo do nejhlubší žumpy. Jestli nemáš nějaké zásádní problémy,velké bolesti, které tě vypnou, nebo se ti ty symtomy nezhoršují, bud s volbou užívání atb opatrný. Já měl bakterie citrobacter coseri v ejak,+ent.faecalis, a obě mi odezněly bez atb Každopádně si udělej opakované odběry,ale jen pro kontrolu, ale hlavně se nehoň za nějakými bakteriemi.Nikdo z nás si nedělal kotrolní testy na bakterie před touto proklatou nemocí, takže těžko srovnávat, jestli tam bakterie byly i před tvými problémy.Bakterie se občas dostanou tam, kde by standardně neměly být,ale to ještě neznamená, že jsou spouštěčem problému. Našel jsem spousta článků i studií a začal jsem na to už věřit, že zvýšený stres=zvýšené stresové hormony kortizol, adrenalin=lineární utlačování ostatních hormonů, a obecně im. systému. Konkrétně třeba kortizol spouští tvorbu fibrotinu. To u mě má za následek, že se mi dělaji takové malé uzlíky pod kůží,(a nejen tam) což je z nadměrného usazovaní fibrotinu a jakmile dojde z dlouhodobého stresu k dysregulaci im. systému, seš v pr.....i. Zkus se zpětně zamyslet,jestli přijdeš na to, co mohlo být spouštěčem tvých problémů. Musíš najít nějaký způsob,ikdyž to jde hrozně těžko, jak se trochu uklidnit. Mě dost pomohlo dechové cvičení, meditace(žádná ezoterika)Šinrin-joku atd.

Matej

Ahoj Alex, ak je Staph. Eperdimis koagulazne negativny, tak prave ten nevyvolava ziadny problem. Actinomyces urogenitalis podla wikipedie je oportunisticka - moze byt normalnou sucastou mikrobioty mocoveho mechura a mocovych ciest. Zaroven ale moze byt prave za problemom infekcii jak u zien, tak u nas. U zien moze vyvolavat bolesti panvoveho dna. Akoby si ta bakteria niekedy robila co chce. Ale nevyzera byt nebezpecna. V prvom rade by som nastavil lepsie stravovacie navyky - castejsie jest, viac zeleniny a ovocia a hodil do toho nejake probiotika. Neni o lokalnu pomoc, ale o systematicku imunitneho systemu. Finegoldia magna... nemas nahodou priatelku/manzelku/milenku? Poriadne si si ho umyl a vydezinfikoval a nedotkol sa skumavky a odobral najprv moc (stredny prud) a potom ejakulat?

Alex

Ano, koaguláza negativní u epidermis. Actinomyces jsem měl ojediněle. To za takovýma problémy stát nebude. Magna byla ze stěru - předtím u dvou ejakulátů nebyla ani jednou. Takže ta také nebude za tím stát. Podle mě to není bakteriální věc, ale mýlit se mohu.

Mirek

Může zánět kolovat takhle i ze zubu?

Matej

Skor antibiotika proti zanetu zubu viacerym spusili bakterialnu prostatitidu. Akoby im to oslabilo uz tak slabu imunitu.

Matej

...teda zopar ludom na reddite...

Mirek

No,může.

PAT
1x

Samozřejmě že muže zánět zubu a ATB proti tomu spustit zánět prostaty.Já jsme toho živým příkladem. Špatně léčený zub zanedbaný zánět v něm pak už jen ATB Augmentin a po dobrání ATB se spustilo peklo ! Zimice,unava, oslabení organismu,kvasinky na předkožce,začala bolest v podbříšku pálení v moč trubici a HOTOVO.Jiná příčina nebyla. 5 let jsem se z toho Pekla vylízával.Střídavé bakterie v spermatu atd.Pak už jsem to ani neřešil.ATB jsem za 5 let nedal do pusy a přesto se z toho vylízal přírodní léčbou a velkou kázní ve stravování do zdravého stavu. Stežejní body: žádné cukry (podpora kvasinek).koloid.stříbro,domácí kysané zelí,domácí kefír,lichořeřišnice,oregánový olej, masáže prostaty. Jednoduchá léčba díky ní vytvoření silné imunity ve střevě která dala prostředí bakterií do pořádku.A nikdo mi stejně nevěří...

Matej

Presne, cukry (a alkohol, z ktoreho mame cukor) ich zivia a glukoza/fruktoza. Ale ze si sa z toho dostal bez antibiotik, tak to je huste. Bral si aj nejake supplementy?

Wabi

Nemáte někdo zkušenosti s enzymem lumbrokináza nebo nattokináza, Objevil jsem to když jsem řešil serrapeptázu. Lumbrokináza je prý 30x silnější a může rozpouštět nejen fibrotické tkáně(částečně)ale i ničit biofilmy.

Matej

Ty jo tak to znie super. Ono uz Serrapeptaza nici biofilmy ale nieco 30x silnejsie znie riadne dobre.

Matej

Tak podla plateneho ChatGPT ue Serrapeptaza najlepsia proti biofilmom, potom nattokinaza a nasledne lumbrokinaza. Lumbrokinaza je naopak najlepsia proti fibroze.

Petr7

Ta Serrapeptáza fakt někomu pomohla?

Matej
1x

Tak ja sa teda vyjadrim - tazko povedat Petr7. Ja som zacal s autovakcinou a do toho som pridal serrapeptazu ked sa odvtedy zacali priznaky zlepsovat. Pomaha to zbavit sa toho odumreteho paliveho/bolestiveho tkaniva a regeneruje sa to. Na dobru regeneraciu clovek ale potrebuje dobre prostredie - antibiotika alebo autovakcinu, proste aby sa to vycistilo. Takto tie zazrane bakterie do tkanivu zmiznu alebo sa znizi ich pocet a to je to, co nas boli. Na povrchu to nerobi az taky problem ak je to chronicke a uz nie su v stadiu akutneho rozmnozovania.

Marek

Je to tak jak říká Matěj, nemůžeš cekat, že si dáš nějaký doplněk a ten tě vystřelí z trenér. Je to komplex opatření, který není u každého stejný.

Mtk

Po hodně zhýralém sexuálním životě přišlo to co muselo. Problémy jako všichni tady . Nevím jestli to může způsobit něco jiného ale u mě šlo urcite o když budu slušný tak o k...y. Chápeme se. Různé léčby zdarma a nebo za peníze a výsledek je že problémy jsou jednou menší a jednou je to peklo. Momentálně mě nejvíce pomáhá dát si pár piv a to jsem skoro deset let nepil alkohol . Až situace kolem prostaty mě donutila zkusit pít zase pivo a je pravda že vychcat se po pár svijanskych pivech je parada.

Wabi

MTK a co máš tedy konkrétně za problémy a co bylo spouštěčem?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

26%
74%
Zatím hlasovalo 466 lidí

Mohlo by vás zajímat

Chlad jako lék

Chlad jako nový luxus pro tělo i mysl. Od tří minut v mrazivé komoře přes ledové sprchy až po kryokosmetiku – práce s chladem se stává moderním rituálem regenerace, krásy i psychické pohody. Nastartuje krevní oběh, tlumí záněty a dává tělu jasný signál: je čas opravovat, obnovovat, zpomalit.

Poslíčci: Kdy se objevují a jak je poznat?

Poslíčci jsou zcela běžnou součástí těhotenství. Zatímco některé ženy je nepocítí vůbec, jiné se s nimi setkávají pravidelně.

Češi se v psychologické péči ztrácejí: nevědí, kdo je kdo

Každý třetí Čech má osobní zkušenost s vyhledáním odborné pomoci v oblasti duševního zdraví. Mnoho lidí se ale v systému péče neorientuje a neví, na koho se se svými potížemi obrátit.

Nechráněný sex není tak bezpečný, jak si mnozí myslí

Z každoroční studie Durex Global Sex Survey 2025 vyplývá, že minimálně 26 % Čechů při sexu nepoužívá kondom ani jinou formu nehormonální ochrany, protože věří, že jejich partner je zdravý. Taková důvěra se ale může snadno obrátit proti nim.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce