Inzerce https://www.lekarna.cz/maminka-a-pece-o-dite/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=maminka-a-pece-o-dite

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
HONZA
3x

Peter, to co píšeš, že než se ti k tomu lékař vyjádří, než opravdu stanoví definitivní diagnózu uteče klidně půl roku. Ano, máš pravdu. A takto se z lidí dělají chronicky nemocní. Protože se léčba nezačne včas. Jak ti tady kolegové radí, na nic nečekej. Kup si zkumavku v lékárně a ještě v tomto týdnu si udělej jako samoplátce kultivaci ejakulátu, aby jsi věděl. Výsledek můžeš poslat svému urologovi nebo praktickému lékaři a už to řešit. Pokud máš bakteriální zánět prostaty, čas hraje proti tobě. Jsou bakterie, které vytvářejí biofilmy a pak se velmi obtížné, nežknu-li nemožné se takových bakterií zbavit. A doplňků stravy u této nemoci budeš mít mraky. Vyzkoušíš kde co, utratíš statisíce, jen aby jsis nějak pomohl. A ano je to nesmírně vysilující, tvůj psychický stav jede na 150 procent. To všechno je chronická prostatitida v různých formách, v různém čase. Každý to má jinak, neexistuje zcela univerzální vzorec toho co ti pomůže.

Wabi

....ano, kluci mají pravdu, na nic nečekej a maž k doktorovi,nebo do laborky. Pokud už máš tyto problémy, které se zhoršují, nebo přidávají, tak ty se sami už od sebe pravděpodobně nespraví. Ty testy jako samoplátce nejsou zase tak drahé. Můžeš třeba zkusit Unilabs.Udělal bych si PSA+moč +ejakulát aby si viděl co se děje.Nicméně bych ještě dopouručil začít samostudium:-), asi jako všichni z nás. Pokud nebudeš mít nic zásadního, tak ti doktor stejně řekne, že to je vše v normálu......tak držím palce, ať vše dobře dopadne.Hlavně nečti ty některé stupidní a katastrofické scénaře na forech, at nezpanikaříš.

Peter

PSA 0,54 , sono- ok, vysetrenie prstom cez konecnik ok. Opat testy z mocu- ok. Ze je vsetko ciste, takze najblizsich 5 rojov tam nemam chodit, myslim k urologovi. Bol to riadny stary debil! Prostata pobolieva uz menej, ale strasne ma bolia krize, triesla, bedrove klby, som uplne stuhnuty.

Alex

Ahoj, u mě: zhruba 3 měsíce trvající bolest hráze na dotek, sezení to zhoršuje, diskomfort v trubici, pálení hráze, citlivost penisu na dotek. Začalo to nevinně jako diskomfort v trubici, časté močení a pak se přidala i pánev a hráz. Po fyziu cítím zlepšení, dostal jsem prebalgin a to pálení zmizelo (pravděpodobně souvisí s psychikou - starosti co to je, ne přímo s cpps). Vyšetření (2x ejakulát kultivace, 2x stěry, 2x moč) - CRP – v normě - PSA – v normě - krevní obraz + biochemie – v normě - chlamydie (IgA, IgG, Western blot) – negativní - mykoplazmata a ureaplazmata – negativní Našli jen ojediněle: - Actinomyces urogenitalis - Finegoldia magna - Staphylococcus epidermidis Jeden urolog by mi na to antibiotika nenapsal, další mi napsal na 5 dní, další na 10 dní. Žádná velká změna. Spíše jsem měl pocit, že mi to uškodilo. Urologové si s tím neví rady (klasika), říkají, že to může být těmito bakteriemi, ale že nemusí. Já jsem zastáncem toho, že to je nebakteriální problém (svaly pánevního dna atd.). Ale rád budu i za váš názor. Díky a držte se! :)

HONZA

Ahoj Alexi, bakterie které máš nejsou typické uropatogeny - jako je E. Coli, E. Fecalis, Kleibsilla, Pseudomonas, Proteus, Citrobacter. Bakterie jsou spíše nevýznamné. Předpokládám, že ikdyž jsi je tam měl ojediněle byly v primokultivaci. Spíše by mě zajímalo jestli jsi měl udělanou mikroskopii - tzn: přítomnost leukocytů. Pokud je přítomnost leukocytů ojediněle je to asi OK. Pokud už budeš mít leukocyty +, ++, +++ značí to probíhající zánět. Taktéž si myslím, že máš spíše nebakteriální zánět, tzn: neuro-svalový problém. Nicméně bych si ještě nechal prověřit Alccocovy kanály - pudendální neuralgii. To dělá prof. Mašata v Praze. To velmi často bývá při CPPS. Prostata hraje sekundární roli. Pro jistotu kdybych byl tebou bych si udělal znovu odběr ejakulátu - při 4 denní abstinenci jako samoplátce. Pak bych dělal závěry. Za mě velmi pravděpodobně CPPS.

Alex

Ahoj, leukocyty jsem mel u první kultivace ejakulátu, kde se mi to rozjíždělo a mel jsem tam pouze ojediněle leukocyty. A to tam bylo vlastne Actinomyces urogenitalis a Staphylococcus epidermidis. Potom jsem dostal atb, měl jsem trochu stresovější období, začal jsem si číst něco o CPPS a pak se to rozjelo.

Wabi

Alexi,pokud píšeš,že se ti to zhoršilo po čtení fór,tak tady máš důkaz, že nemáš čist ta přihlouplá fóra.....:-)....ne dělám si trochu srandu,promiň nechci to samozřejmě zlehčovat,nicméně já, když jsem četl ty katastrofické scénaře,které mě mohou potkat,-a některé mě opravdu bohužel potkaly, tak mě to dostalo do nejhlubší žumpy. Jestli nemáš nějaké zásádní problémy,velké bolesti, které tě vypnou, nebo se ti ty symtomy nezhoršují, bud s volbou užívání atb opatrný. Já měl bakterie citrobacter coseri v ejak,+ent.faecalis, a obě mi odezněly bez atb Každopádně si udělej opakované odběry,ale jen pro kontrolu, ale hlavně se nehoň za nějakými bakteriemi.Nikdo z nás si nedělal kotrolní testy na bakterie před touto proklatou nemocí, takže těžko srovnávat, jestli tam bakterie byly i před tvými problémy.Bakterie se občas dostanou tam, kde by standardně neměly být,ale to ještě neznamená, že jsou spouštěčem problému. Našel jsem spousta článků i studií a začal jsem na to už věřit, že zvýšený stres=zvýšené stresové hormony kortizol, adrenalin=lineární utlačování ostatních hormonů, a obecně im. systému. Konkrétně třeba kortizol spouští tvorbu fibrotinu. To u mě má za následek, že se mi dělaji takové malé uzlíky pod kůží,(a nejen tam) což je z nadměrného usazovaní fibrotinu a jakmile dojde z dlouhodobého stresu k dysregulaci im. systému, seš v pr.....i. Zkus se zpětně zamyslet,jestli přijdeš na to, co mohlo být spouštěčem tvých problémů. Musíš najít nějaký způsob,ikdyž to jde hrozně těžko, jak se trochu uklidnit. Mě dost pomohlo dechové cvičení, meditace(žádná ezoterika)Šinrin-joku atd.

Matej

Ahoj Alex, ak je Staph. Eperdimis koagulazne negativny, tak prave ten nevyvolava ziadny problem. Actinomyces urogenitalis podla wikipedie je oportunisticka - moze byt normalnou sucastou mikrobioty mocoveho mechura a mocovych ciest. Zaroven ale moze byt prave za problemom infekcii jak u zien, tak u nas. U zien moze vyvolavat bolesti panvoveho dna. Akoby si ta bakteria niekedy robila co chce. Ale nevyzera byt nebezpecna. V prvom rade by som nastavil lepsie stravovacie navyky - castejsie jest, viac zeleniny a ovocia a hodil do toho nejake probiotika. Neni o lokalnu pomoc, ale o systematicku imunitneho systemu. Finegoldia magna... nemas nahodou priatelku/manzelku/milenku? Poriadne si si ho umyl a vydezinfikoval a nedotkol sa skumavky a odobral najprv moc (stredny prud) a potom ejakulat?

Alex

Ano, koaguláza negativní u epidermis. Actinomyces jsem měl ojediněle. To za takovýma problémy stát nebude. Magna byla ze stěru - předtím u dvou ejakulátů nebyla ani jednou. Takže ta také nebude za tím stát. Podle mě to není bakteriální věc, ale mýlit se mohu.

Mirek

Může zánět kolovat takhle i ze zubu?

Matej

Skor antibiotika proti zanetu zubu viacerym spusili bakterialnu prostatitidu. Akoby im to oslabilo uz tak slabu imunitu.

Matej

...teda zopar ludom na reddite...

Mirek

No,může.

PAT
1x

Samozřejmě že muže zánět zubu a ATB proti tomu spustit zánět prostaty.Já jsme toho živým příkladem. Špatně léčený zub zanedbaný zánět v něm pak už jen ATB Augmentin a po dobrání ATB se spustilo peklo ! Zimice,unava, oslabení organismu,kvasinky na předkožce,začala bolest v podbříšku pálení v moč trubici a HOTOVO.Jiná příčina nebyla. 5 let jsem se z toho Pekla vylízával.Střídavé bakterie v spermatu atd.Pak už jsem to ani neřešil.ATB jsem za 5 let nedal do pusy a přesto se z toho vylízal přírodní léčbou a velkou kázní ve stravování do zdravého stavu. Stežejní body: žádné cukry (podpora kvasinek).koloid.stříbro,domácí kysané zelí,domácí kefír,lichořeřišnice,oregánový olej, masáže prostaty. Jednoduchá léčba díky ní vytvoření silné imunity ve střevě která dala prostředí bakterií do pořádku.A nikdo mi stejně nevěří...

Matej

Presne, cukry (a alkohol, z ktoreho mame cukor) ich zivia a glukoza/fruktoza. Ale ze si sa z toho dostal bez antibiotik, tak to je huste. Bral si aj nejake supplementy?

Wabi

Nemáte někdo zkušenosti s enzymem lumbrokináza nebo nattokináza, Objevil jsem to když jsem řešil serrapeptázu. Lumbrokináza je prý 30x silnější a může rozpouštět nejen fibrotické tkáně(částečně)ale i ničit biofilmy.

Matej

Ty jo tak to znie super. Ono uz Serrapeptaza nici biofilmy ale nieco 30x silnejsie znie riadne dobre.

Matej

Tak podla plateneho ChatGPT ue Serrapeptaza najlepsia proti biofilmom, potom nattokinaza a nasledne lumbrokinaza. Lumbrokinaza je naopak najlepsia proti fibroze.

Petr7

Ta Serrapeptáza fakt někomu pomohla?

Matej
1x

Tak ja sa teda vyjadrim - tazko povedat Petr7. Ja som zacal s autovakcinou a do toho som pridal serrapeptazu ked sa odvtedy zacali priznaky zlepsovat. Pomaha to zbavit sa toho odumreteho paliveho/bolestiveho tkaniva a regeneruje sa to. Na dobru regeneraciu clovek ale potrebuje dobre prostredie - antibiotika alebo autovakcinu, proste aby sa to vycistilo. Takto tie zazrane bakterie do tkanivu zmiznu alebo sa znizi ich pocet a to je to, co nas boli. Na povrchu to nerobi az taky problem ak je to chronicke a uz nie su v stadiu akutneho rozmnozovania.

Marek

Je to tak jak říká Matěj, nemůžeš cekat, že si dáš nějaký doplněk a ten tě vystřelí z trenér. Je to komplex opatření, který není u každého stejný.

Mtk

Po hodně zhýralém sexuálním životě přišlo to co muselo. Problémy jako všichni tady . Nevím jestli to může způsobit něco jiného ale u mě šlo urcite o když budu slušný tak o k...y. Chápeme se. Různé léčby zdarma a nebo za peníze a výsledek je že problémy jsou jednou menší a jednou je to peklo. Momentálně mě nejvíce pomáhá dát si pár piv a to jsem skoro deset let nepil alkohol . Až situace kolem prostaty mě donutila zkusit pít zase pivo a je pravda že vychcat se po pár svijanskych pivech je parada.

Wabi

MTK a co máš tedy konkrétně za problémy a co bylo spouštěčem?

Marek

Ahoj všem. Podělím se se svým příběhem, třeba někomu pomůže. Před cca 5 lety jsem prodělal klasický zánět močových cest - přeléčen ATB, vše ok. Po cca dvou letech se mi zánět nepravidelně jakoby opět začal rozjíždět, ale vždy z toho nic nebylo. Až když jsem pořádal výlet pro bandu kamarádů do Anglie na fotbal, tak den před odjezdem se rozjelo pálení močové trubice. Výlet jsem vydržel, po návratu ATB, vše se zlepšilo. Za měsíc jsem pořádal fotbalové soustředění, opět to samé, opět ATB, teď již bez efektu. Po hromadě vyšetřeních diagnóza chronický zánět prostaty - v 35 letech. Po cca 2 měsících jako když utne a problémy odešly. Rok na to opět pořádání výletu pro kamarády a dva dny před odletem vše vyjelo v plné síle. Hlavně pořád nutkání na malou, bolest jakoby uvnitř kolem měchýře. Po návratu vyšetření, vše ok a problémy odezněly. Abych to zkrátil. Docvaklo mi, že to nemůže být náhoda, problémy se vždy objevily před cestou. Pro mě stres, aby vše klaplo. Dával jsem dohromady, letenky, ubytování, vstupenky a program pro bandu třeba 12 lidí. Teď když to píšu, tak problémy po měsících opět začínají, již v malé míře - za 3 dny letíme opět na fotbal :-) Za mě, co mi pomáhá - zaměstnat hlavu, ať myslí na jinou věc, než na zdroj stresu. Cvičení na UVOLNĚNÍ pánevního dna a svalů kolem. Najdete všude na netu. A když je příležitost, dám si pár piv, to vypne hlavu a mám klid. Ale to používám fakt málo :-) Samozřejmě výše psané platí pro ty, kteří jsou po všech vyšetřeních zdravotně v pořádku. Ale myslím, že u hromady lidí tady je spouštěč stres. Držím všem palce, ať je vám lépe.

HONZA
1x

Marku, to je málo. To víme. Stres, zaměstnat hlavu něčím jiným, cvičení. Ale co pomohlo tobě? Jenže samo ti vše odchází? Pokud ano, patříš rozhodně mezi ti šťastné co jim bez téměř žádného přičinění odezní exacerbace - znovu vzplanutí. Pokud máš nějaké vlastní postřehy napiš. Teda kromě stresu z pořádání výletu.

Marek

Honzo, vše jsem v odstavci zkrátil. Spouštěč u mě je obecně stres. S těmi výlety to byl příklad. Pokud je v práci něco náročnějšího, např. prezentace pro 50 lidí, vím o tom. Složitý stavební zásah do baráku s nejistým výsledkem, vím o tom. Zdravotní trable rodinného člena, vím o tom. Pro mě nejhorší bylo, že na začátku jsem neustále pročítal veškerá fóra. Zkoušel všemožné - ATB, všechny možné doplňky. Dietu bez alkoholu, cukru. Nepomáhalo nic. Pomohlo až uvědomění si, že se "jen" v pánevním dnu vlivem stresu stáhnou svaly, které tím tlačí na nervy a vyvolávají tento diskomfort. Potvrdilo se to pak s fyzioterapeutem, který mi našel cviky, při jejichž cvičení problém okamžitě odezní. Následně se pomalu vrací. A mezi ty šťastné... Když mi to přišlo podruhé a nevěděl jsem, co to je, fungoval jsem půl roku jen tak, že jsem nějak přežil v práci, doplazil se domů, lehnul si a čekal na večer, až budu moci jít spát a alespoň na chvíli o tom nevědět. Teď mi právě nejvíce pomohlo to vědění, že si nejlépe pomůžu sám: cvičením, trávením času sportem, s rodinou, na zahradě a hlavně neustále o tom nečíst. Samozřejmě to má každý jinak. Nepíšu a ani jsem nepsal, že to tak musí mít všichni, co s tím bojují.

Jiří

Ahoj mám podobné problémy.Muzes mi prosím poslat odkaz na ty cviky.. [email protected] Díky Jirka

Mirek

Tak dlouhou dobu ted vse uplne v pohode.A jak bylo trochu hezky vyjel jsem na kole chvili a hned pote zhorsovani stavu a objevovani se tolik nenavidenych priznaku.Hlavne ze to vim,ale stejne na kolo sednu,blbec.Cloveka to stve.Celkem rad jem vzdy jezdil a jak vidim ze to vse zhorsuje tak jsem nastvany.

Matej

Tak to si ma celkom odradil. Mas bakterialny ci CPPS? Asi treba skusat postupne - 10 minut, pol hodina a potom sledovat priznaky ci uz sme ok. Ja teraz narocne dni, nevyspatost a obcas som mal taku nervovu bolest. Stale lepsie nez bolest trvala a v zapale. Bakterie zase nasli, ale ojedinele (a to vzdy si pred odberom dam 2-3 dni pauzu). Snazim sa ju cistit kazdy druhy den ak musim, teraz uz to bude treti-stvrty, inak sa mi to casto zhorsi potom.

HONZA

Mirku, díky za komentář. Tohle přesně znám. Když z pekla se stav obrátí a najednou máš pocit, že tahle nemoc je "navždy pryč". Zase začneš žít, zase ta naděje, že už to snad odešlo a že už bude klid. A začneš žít jako normální člověk - např: jízda na kole. A pak to přijde. Zase je to zpět, zase. Co jsem komu udělal. Za co mě život tak strašně trestá. Znám to. Poslední exacerbaci jsem měl více než půl roku v kuse. Málem jsem skočil do Macochy v jakých jsem byl bolestech. Je to strašná nemoc.

Mirek

Ano je to hnus.Mel jsem take takove stavy,hnus.Jeden cas to bylo uplne ok,coz si myslim ze bylo kombinaci ruznych bylinych kapek.A proto jsem nezacal ani uzivat Klacid 500 co mi a partnerce napsal urolog z nemocnice na slepo na 8 tydnu po 8 hodinach.Coz je sila.Brr.Napsal to naslepo kdy odbery negativni.Ster jsem odmitl.Sla na nej partnerka-negativni.U me krev,moc-negativni.Predtim jsem se lecil sam :) doxycyklinem 6 tydnu po 12 hodinach.Za to mi nadal,ze to bylo k nicemu.Tak to clovek pak uz nevi.No ale ted se to opet tak nejak rozjelo tim kolem.A z toho stres co je zase,a je to no:(

Peter

Ahoj. PSA mam 0,54 . Moc bez bakterii. Sono ok, vysetrenie cez konecnik bez bolesti a bez nalezu. Urolog ma poslal prec ze som zdravy. Momentalne slabsie bolesti v prostate par krat za den ma pichne, alebo niekedy take steklenie. Avsak velmi ma bolia krize, skoro az cela panva, bedr. klby, triesla. Mam to uplne cele take stuhnte. Bol som vsak na takom alternativnom vysetreni celeho tela cez taky pristroj diodu alebo ako to nazvat. Tam mi pani povwdala ze mam prostatu v nie dobrom stave, najhorsie skore ako dany pristroj na dany organ mohol ukazat. Minusko je ze je to ok, jedno plusko je mierny problem a ja mam +++. Povedala ze tam mam urcite nejaky skryty silny zapal. Co navrhujete, ist k nejakemu inemu urologovi? Lebo som uz z toho dost na nervy. Bolesti samotnej orostaty su relativne v pohode, da sa to vydrzat. Mna skor stvu tie krize a cely stred tela. Najma ked dlhsie sedim a potom sa mam vystriet tak to priserne boli

HONZA
1x

Peter, tvoje PSA je naprosto v pořádku. Zánět prostaty pravděpodobně nemáš. To co popisuješ je CPPS a bolesti, které s tím souvisejí. Nicméně by bylo vhodné si udělat kultivaci ejakulátu, aby jsi měl jistotu, že nemáš bakteriální zánět prostaty. Ale dle PSA by v případě bakteriálního zánětu prostaty bylo PSA vyšší než 1. Jak píšeš "alternativní vyšetření, přístroj". Nešlo náhodou o biorezonanci, plazmový generátor nebo podobné vyšetření? Moje osobní zkušenost je, že všechno podvod. Vyšetření komentují lidé, kteří nejsou lékaři, spíše alternativní léčitelé apod. Upřímně těmto vyšetřením nevěřím. Tvůj problém bude hlavně v oblasti fyzioterapie - cvičení, protahování pánve, pánevních svalů, uvolnění napětí ve spodních zádech atd. Šel bych třemi směry najednou: fyzioterapie, kterou si myslím, že nutně potřebuješ, pracovat s psychoterapeutem - upřímně nidky jsem tomu nevěřil - vyzkoušel jsem to a velmi mi to pomáhá, a hledal bych algeziologa, který s tebou bude řešit aktuální bolesti a jejich zmírnění. V Praze bych doporučil Mudr. Šimona Kozáka - léčba bolesti. Mě velmi pomáhá a ve tvém případě by ti mohlo velmi pomoci nasazení myrelaxantů, tak jako u mě. Konkrétně lék, který se jmenuje Baclofen. Je to doslova zázrak.

Jirka

Pánové, kdyby někdo chtěl Linezolid na Enterokoka v prostatě, mohu mít k dispozici pár balení na víc. Jinak na rozrušení biofilmů se používá Prothazin (účinná látka Promethazin), jsou na to studie. Mělo by to tedy zvýšit účinnost antibiotik. Člověk je sice po něm hodně unavený a pořád spí, ale fungovat by to mělo. Jak víme, biofilmy hrají jednu z klíčových rolí, proč se nedaří infekci vyléčit. Linezolid by dle některých studií měl mít do prostaty dobrou prostupnost, někde jsem četl, že dokonce 7x větší než Levofloxacin, i když o tom pochybuji, tak nějaká studie to uvádí. Jinak někdo tady taky řešil, že mu nechtějí dát v nemocnici antibiotika do žíly, že nemá teplotu, nemá zvýšené crp. To jsou bohužel hloupý doktoři, u velmi rozjetého chronického zánětu prostaty, který bolí, člověk má velmi zvýšené PSA, třeba okolo 2,5 a výš rozhodně prakticky nikdy nebude teplota ani zvýšené crp, byt se jedná o bakteriální zánět, zkrátka u zánětu prostaty se crp nezvyšuje a teplota nebývá. Je to lokalizovaný zánět v malém orgánu, systémovou odpověd nelze očekávat. Ukazatelem pro nemocnice by měla být hodnota PSA, která velmi dobře reaguje na míru zánětu, byt po zálečení klesá postupně, při nástupu ovšem vzroste rychle a samozřejmě opakované, nikolik jednorázové, ale opakované kultivace ejakulátu se stejným patogenem. Kdo to dělá jen z moči je nekompetentní hlupák. Vždy se musí udělat ejakulát, dát pozor na kontaminaci a výsledek opakovat. Jak tam je nález patogenní bakterie a zvýšení PSA. Je to indikace, avšak stát o hospitalizaci není na místě. V nemocnici člověk může získat ještě nozokomiální infekci. Cesta je nechat si napsat atb. do žíly klidně od praktiky či jiného doktora a domluvit si na doma domácí péči. Praktik může napsat domácí péči na pojištovnu a nebo si jí člověk může zaplatit sám. Stačí jednou za cca. 4 dny přepíchnout od zdravotníka kanylu. Jinak obsluhu kapaček se člověk naučí sám, není to složité. Já si doma v kuchyni vyléčil Pseudomonas Aeruginosa a o rok později Klebsiella Aerogenes. První Ceftazidimem, druhou Meropenemem. Je to určitě lepší než se cpát chinolonama, které stejně Pseudomonos by asi nesejmuli. Kdo by chtěl rady nebo něco tak mail [email protected]

Matej

Linezolid v kombinacii s Rifampicinom dokaze znicit citlivost na jedno a druhe antibiotikum z 256-512mg/L na 16-32mg/L. To iste Cipro + Rifampicin. Ja mam doma Sitafloxacin a nakoniec budem musiet svoju liecbu odlozit - citim sa dobre. 3x100x50mg tabletky v hodnote 1000 eur. Aj tak ich ale neponukam, je to zakazane a nepotrebujem byt zodpovedny za to, ze niekomu nesadnu a bude do konca zivota mrzak. Ofloxacin bol uplne najlepsie na tom a ten ma piperazininov prstenec a z toho sa u seba odrazam, ze by mi to nemalo ublizit. Je to modernejsi, bezpecnejsi Moxifloxacin. 8x ucinnejsi nez Cipro pri 5x mensej davke (500mg vs. 100mg). BACHA, aj Linezolid je svinstvo! Navyse je len bakteriostaticky - u chronickych infekciach je k nicomu.

Wabi

Co se týká rozpouštění biofilmů, tak mě zásadně pomohly téžké kalibry, jako je serapeptáza, lumbrokináza, nac, na rala, monolaurin, a k tomu berberin, quercetin, šišák a laktoferin. Jelikož jsem to nasadil vše najednou, tak nevím, co přesně nejvíce zabralo, nicméně všechny najednou je neberte!Zkoušejte postupně, co to s vámi udělá. U mně to způsobilo rychlé rozpouštění biofilmů a následné masivní uvolnění bakterii,nebo jejich antigenů. To mi způsobilo bolest kolen a lýtek jak tělo nestačilo detoxikovat. Nevěděl jsem co se děje, tak jsem si nechal udělat krevní testy a ty potvrdili zásadní zvýšení protilátek na většinu bakterií, se kterými bojuji. Takže kolínka to odnesly,(doufám, že se dají brzy do pořádku)ale na druhou stranu jsem rád, že vím, co zabírá 100% na podělané biofilmy. Pokud se do toho budete někdo pouštět, rozhodně nezapomeňte na bindery,jsou hodně důležité,at ulevíte játrům a slezině. Ale načtěte si jaký je vhodný a jak je používat, jinak reálně hrozí, že je spláchnete zbytečně do záchodu:-) Je to docela alchymie,jako vše.

Matej

Serrapeptaza a Quercitin s Bromelainom (su na Alze) su hlavne proti biofilmom. Lactoferrin je na spravnu absorbaciu zeleza - menej zeleza pre bakterie, ktore to maju ako hlavny prijem potravy. Pri zanetu/zapale som sa okamzite vyvaroval doplnkom zeleza. Jedine Zinkorot a Meď..

Matej

Kto tu ma problem so Zlatym Stafylokokom a mal by zaujem vyskusat fagy - 7x5 PHAGO-STAPH a 3x5 PHAGO-INTESTI? Skoda vyhodit. Omylom mi toho v Gruzinsku nabalili viac.

Ondra

Ahoj všem, chci se podělit o svou letošní zkušenost se zánětem prostaty, protože když se mi to znovu rozjelo, dost mi pomáhalo číst zkušenosti ostatních – ale zároveň jsem často narážel na katastrofické scénáře, ale po 3,5 měsících se mi to zlepšilo na tu míru, že přes den skoro nepociťuji problémy a po sexu nyní také už nic zásadního. Věřím, že moje tipy a průběh mohou někomu pomoct psychicky i prakticky. Chronický zánět prostaty jsem prodělal už přibližně před 10-13 lety, kdy jsem se s tím fakt hodně trápil (kombinace špatných doktorů a mladické nerozvážnosti vedla k cca 6 antibiotikům postupně během roku a půl), takže když se mi to letos znovu rozjelo někdy v polovině ledna, prakticky okamžitě jsem poznal, o co jde. Letos byly velké mrazy a zpětně si myslím, že hlavní spouštěč byla kombinace toho, že jsem prochladl a zároveň jsem v té době dost intenzivně jezdil spinning, což byla podle mě velmi špatná kombinace. Začalo to typicky: - silné pálení v podbřišku - bolest hráze - tlak před močením - nepříjemná bolest při sezení - celkový pocit podráždění v oblasti prostaty Psychicky to bylo hodně nepříjemné, protože bolest byla v akutní fázi prakticky pořád a věděl jsem, že to bude běh na dlouhou trať. Urolog mi nasadil první antibiotika – Doxybene na 10 dní. Částečně to pomohlo, ale rozhodně to nebylo vyřešené. Po prvním kole antibiotik obtíže nezmizely, takže po dalších cca 14 dnech následovaly po vyšetření další antibiotika Cifloxinal na dalších 10 dní. Opět částečné zlepšení, ale pořád ne úplné. Nejhorší bylo, že zlepšení nebylo lineární. Jeden týden jsem měl pocit, že už je to výrazně lepší, a pak přišlo zhoršení po nějakém spouštěči (viz níže dieta). Bohužel jsem v té době ještě úplně nepochopil, jak citlivé celé to prostředí je, takže jsem si mezi antibiotiky dal asi 2x nebo 3x alkohol a i to stačilo k výraznému zhoršení. Další problém byl, že jsem na v druhé půlce února dokončoval VŠ a čekaly mě státnice, a zároveň pracuji, takže jsem spal málo, byl pod velkým stresem a zpětně jsem přesvědčený, že i to hrálo obrovskou roli. U mě největší spouštěče byly: - alkohol - dlouhé sezení - stres - nedostatek spánku - sex ve chvíli, kdy byla prostata stále podrážděná - spinning / dlouhé sezení na kole Po druhých antibiotikách mi urolog udělal kontrolní vyšetření včetně odběrů a vyšetření ejakulátu a vše vyšlo čisté. To byl zásadní moment, protože mi bylo vysvětleno, že další silná antibiotika cíleně na prostatu už v tuto chvíli nedávají smysl. Akutní zánět se přehoupl do chronického. Urolog mi doporučil rázovou vlnu, že to v této fázi chronické bolesti může pomoci skrze mnohem větší prokrvení a nasadil Furolin na 2x 30 dní, aby se vyčistil jakýkoliv bordel v močovém ústrojí (nepůsobí přímo na prostatu) a prostata má prostor se vyléčit. Zároveň jsme s urologem nasadili opravdu velmi přísný režim, který jsem zpočátku bral skoro až přehnaně, ale zpětně si myslím, že právě to mi pomohlo nejvíc. Zcela jsem omezil: - alkohol – i nealko pivo - kávu – i bez kofeinu - energetické nápoje, sladké limonády a vše s přidaným cukrem (tedy i zákusky apod., takže jediný cukr bylo ovoce) - ostrá jídla - dlouhé sezení - sex – ten byl až v momentě, kdy jsem opravdu už nemohl vydržet 😊 Naopak jsem začal: - hodně pít vodu - pravidelný spánek - protizánětlivou stravu - pravidelný pohyb bez tlaku na pánev - minimalizovat stres. Absolvoval jsem celkem 5 rázových vln a to byl podle mě obrovský gamechanger. Po několika sezeních (asi 2 – 3 ) jsem začal pociťovat velké zlepšení, kdy prakticky zmizela bolest hráze a zůstalo hlavně pálení v podbřišku, které je mnohem lépe zvládnutelné. Rázová vlna má poměrně dlouhý dojezd, takže její účinky jsou hmatatelné s několikatýdenním zpožděním. Co mi v pozdější fázi pomohlo úplně nejvíc a myslím, že se o tom málo mluví, jsou procházky. Opravdu minimálně 2× denně alespoň 30 minut. Když jsem byl celý den někde na výšlapu nebo delší túře, často jsem skoro necítil výraznější bolest. Naopak po dlouhém sezení se to umělo výrazně zhoršit. Kvůli práci (kancelářská krysa) jsem musel řešit i sezení: - koupil jsem si donut polštář (často ho používají ženy po porodu nebo lidé s hemoroidy) - pořídil jsem si i polohovací stůl do práce, u kterého můžu část dne stát

PAT

PROSTATIDA A TŘÍSELNÁ KÝLA. Zdravím pánové prostatici tu jsme všichni o tom žádná...Ale není tu někdo kdo má/měl zánět prostaty a podstoupil zároven operaci tříselné kýly?Vím že tu nikdo asi nebude ale ptám se i tak.Zajímá mě případné zhoršení stavu po operaci,nebo vše bez problému atd... Díky případně všem za zkušenosti. Honzův názor znám.

Marek

Ahoj, pokud možno se vyhnout jakémukoliv zásahu v této oblasti. Já to mám spojené s operací ledvinových kamenů. Od té doby šílené bolesti a zhoršení.

PAT

Hmmmm to je strašný.Já tu kýlu už mám asi 15 let...nosím kýlní pás bolesti žádné.Věk už taky mám.Ted se mi nepatrně zvětšila tak uvažuju že bych šel.Ale bojím se právě pak problémů v té naší oblasti...Tak nevím

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

27%
73%
Zatím hlasovalo 523 lidí

Mohlo by vás zajímat

Autismus nelze vyléčit, musíme se s ním sžít

Autismus je vrozenou poruchou sociální interakce a komunikace. Jde o vadu ve vývoji a fungování mozku, kvůli které autisté odlišně vnímají běžné situace a neadekvátně na ně reagují. Mezinárodní den autismu, který připadá na 2. dubna, nám připomíná, že každý člověk s autismem je jedinečný a má právo na podporu, která mu umožní žít co nejplnohodnotnější život.

Jarní alergie aneb jak přežít pylovou sezónu bez kýchání a slz

Jaro je pro mnoho lidí nejkrásnějším obdobím roku. Příroda se probouzí, dny se prodlužují a první sluneční paprsky lákají ven. Pro alergiky však příchod jara často znamená něco úplně jiného, svědící oči a nekonečné kýchání.

Parkinsonova choroba: Vyléčit se nedá, mírnit lze některé příznaky

Parkinsonova choroba je druhé nejrychleji rostoucí neurodegenerativní onemocnění hned po Alzheimerově nemoci. Postihuje spíše lidi nad 50 let a způsobuje třes, zpomalení pohybů, svalovou ztuhlost i problémy s rovnováhou a zásadně zasahuje do každodenního života pacientů i jejich blízkých. Na 11. dubna připadá Světový den Parkinsonovy choroby, jehož cílem je zvýšit povědomí o této neurodegenerativní nemoci.

Svědění konečníku může mít různé příčiny

Svědění konečníku je nepříjemným a často trapným problémem, který může negativně ovlivnit kvalitu života. Existuje mnoho způsobů, jak svědění zmírnit, nejprve je ale třeba odhalit příčinu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce