Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Hanz

Ahoj, vnímám to dost podobně. Taky mi není jasné, proč během noci (spánku) přestane vše bolet. To bakterie chodí spát?

Marek

Protože problem je ve svalech pánevního dna. Jak lezis tak se tělo uvolni a tenze ustane. Je to běh na dlouhou trať. Taky jsem to takhle měl a pořád mam, ale už je to mnohem lepší. Někdy jsou dny kdy je to horsi, ale těch dni je méně. Musíš se snažit přijít na to, co ti bude pomáhat. Začal bych praci, osobním životem. Začal bych třeba turistikou, nějakým sportem. Do toho nějaké vhodné protizánětlivé doplňky stravy.

Hynek

Musíš se snažit přijít na to, co ti bude pomáhat,, O to se snazim uz 2 roky. A priznam se, ze sem furt na zacatku . Jediny co vim : leto=dobry , zima =velký špatný . Mam toho za sebou uz spoustu . Ted momentalne páteho urologa,který ma alespon trochu snahu semnou pracovat .Prazke urosante - take nic extra - tady mas spasmed nebo podobnou sr#cku a mej se kamo, jo a jeste dvojku$ u sestry;). Jako na celem vlakne sem toho moc nenasel o predepisovani techto leku : solifenacin, spasmed, toviaz .Z me zkusenosti neco uplne sileneho/ jeste se ke vsemu nebude moc clovek vychcat, skvely . Ale pojistovna to schvalila na prvni linii lecby. Ale to jedno - byla to slepa ulicka jako vsechna zatim .

Wabi

Ahoj, je tady někdo kdo se vyléčil z chronických chlamydii trach.?

Marek

A to sis sam diagnostikoval? Pořád se točíš v tom kruhu, že za tím musíme byt určitě nějaká bakterie. Bohužel jestli očekáváš, ze si dáš zase nějaká antibiotika a bude dobře, tak to bohužel takhle nefunguje. Vím, že se tady zmiňuje nějaký ten protokol, který podle všeho znamená dlouhodobě antibiotika. Ok, takže tím vyřešiš nějaké ty chlamydie chronické, ale problémy jsou pořád, tak hledáš dal, pak mas teda neco v ejakulatu a pak chceš další antibiotika? Však je to čisté šílenství. Posedlost hledání bakterií a hledání kouzelné pilulky m, která bohužel neexistuje a problémy nezmizí ze dne na den

Martin
1x

Souhlas s Markem, urologove se naucili ja fakulte na prostaticke potize davat cipro a spol., OK, muze to.pomoci kvuli protizanetlivemu ucinku techto ATB, pravdou ovsem je, ze 95 procent techto problemu je zpusobeno svalovou tenzi panevniho dna. Me zadny urolog neposlal na fyzioterapii, tam me odkazali az z ambulance bolesti, kam jsem sel s krutymi bolestmi jako k poslednini nadeji s tim, ze pokad to nepomuze, tak vse jednou pro vzdy definitivne ukoncim skokem pod vlak. Nastesti mi tam pomohli leky a nasmerovanim na rehabilitaci. Po pul roce jsem leky vysadil a nyni isem OK.

Marek

Protože urologove umí skvěle řezat, operovat, ale to je spíš problem mikrobiologický aspoň v počátku a pak teoreticky neurologicky/psychicky/fyzioterapeuticky. Škoda, ze u nas není žádné centrum, které by se tomu věnovalo. Bohužel urologove na to nemají kapacitu a je jich tu jen pár, kteří vůbec maji o tom povědomí a nejak se dal vzdělávají. Sami pokud si přečtěte tak je tu spoustu lidí co dostalo antibiotika na týden, což je mimo bezne postupy. Vždy se dávají antibiotika minimálně na 4 týdny aspon na zkoušku. Pak dejme tomu ještě jeden blok antibiotik, ale dal bych už cestou antibiotik nešel. Každopádně jako většina tady jsem vyměnil několik urologu a ten dá nějaká antibiotika, další dá zase jiné, ani jim to nemůžeš mit za zlé, protože nevi co dal antibiotika a už jste v kruhu úzkosti, protože přece pokud bych nemocny, tak bych antibiotika nedostal a hledáme bakterie a hledáme...samozřejmě jsem nesnedl všechnu moudrost světa a není mi oukej, ale přestal jsem se tak točit v kruhu, sice do toho sem tam zase spadnutí, ale je mi lépe, trvalo to rok a půl, ale dokážu fungovat. Teď budu zkoušet alternativní léčbu pomocí konopných čípku, které maji první fázi experimentu za sebou a maji velkou úspěšnost, protože působí přímo na oblast, kde máme problem a věřím, ze mi to pomůže, protože jsem měl už dobrou zkušenost s CBD kapky a byl to pro me zlom, kdy začaly byt bolesti menší. Pak dam vědět jak to zabralo.

Wabi

Tak hlavně by to chtělo hned na začátku rozlišit dvě zásadní věci. Pokud mám problém s pánevním dnem mechanického rázu,(tzn.zablokované,nebo jinak stažené svaly) tak jenom blázen by si mohl myslet,že mu tento problém odstraní zázračná pilulka. V tom samozřejmě nemá smysl hledat nějaké bakterie.(ikdyž v některých případech bakterie/viry mohou být původci,nebo zhoršovači existujícího problému) Ale je potřeba diferenční metodou zjistit,co to může způsobovat. V tomto případě se nabízí řešení v podobě vhodného cvičení apod. Kožní problémy určitě nejsou způsobeny blokací pánevních svalů. Já jsem si bohužel vloni svou bezmeznou hloupostí uhnal chlamydie a prostě se mi usadily v těle. Počkám na testy od dr.Klubala,pak možná budu moudřejší. Nicméně jesltli je tady někdo, kdo měl chlamky také, tak asi ví, o čem mluvím.

Marek

Ale to v sobě úzce souvisí. Ty ani nevíš jestli nějaké chronické chlamydie máš přece. Měl jsi chlamydie, dostal jsi antibiotika, přelecil ses a pravděpodobně se ti to dostalo do prostaty a tu ti podrazdilo. Podrážděná prostata a navíc ted stres a uzkosti z toho ze ty chlamydie nejdou vylecit a podobně a stav se ti horsi a je to z chronických nepotvrzenych chlamydii nebo z toho, ze jsi z toho ve stresu a myslíš, ze to vylecit nepůjde:) zkuste si pohledat články o tom jak stres, úzkosti působí na pánevní dno, prostatu a jaké problémy to způsobuje. Každopádně jak říkám, je to můj názor, me to pomohlo a taky jsem tam mel různé bakterie v ejakulatu a bez antibiotik už tam nejsou, nebo ted nejsou. Možná jsou schované a někdy vylezou, ale já už s nimi nehraju na schovku, bakterie v ejakulatu ma kde kdo a tak samo kde kdo prodělal chlamydie.

Marek

Jinak Wabi, někteří se u chronických chlamydii zaměřili na bylinné tinktury a protokoly, s tím můžeš klidně začít a jen tak na zkousku můžeš zkusit zacit protahovat pánevní dno, hlavně opatrně ne posilovat a k tomu si dej teplé koupele večer. Třeba se ti trochu uleví

Wabi

Marku, v tomto máš absolutní pravdu a souhlasím s tebou. Ten stres dělá hrozně moc. Psychicky jsem na tom úplně na dně. Ty symptomy,které mi způsobují mírné bolesti, ty bych snad ani neřešil. Ale vytáčí mě ty kožní problémy v oblasti genitálu. Toho se nemohu zbavit a to nebude určitě ze stresu. To musí dle mě způsobovat nějaká bakterie nebo vir. Mastičky na to nefungují. Doktor říkal, že to jde zevnitř, z krve. Bakterii v ejakulátu mám citro.koseri,ale to nějak neřeším, Ta by ty problémy prý způsobovat neměla. Já jsem cca dva měsíce procvičoval pánevní dno(kegela a další cviky )A výsledek? žádná změna. Už dva měsíce jsem na protizánětlivé stravě.Žádný lepek, sladkosti, no gluten,hodně zeleniny, k tomu vitální houby, vitamíny,lichořeř. a další přírodní doplňky. Výsledek po dvou měsících.? Žádný. Jen se mi zmenšil cholesterol v krvi.Což je pro mě nepodstatné.Další změna je to, že váha ukazuje o 15kg méně. To ve mě evokuje stále myšlenku, že problém musí být někde jinde, než zatuhlé pánevní dno. Ale mám tyto problémy po těch chlamkách, takže to nějak spolu prostě musí souviset. V tom jsem si naprosto jistý.

Marek

Samozřejmě, ze to souviset bude. Chlamydie ti mohli rozházet mikrobiom v prostate a oslabit imunitu. Může se klidně dit, ze se ti nějaká kožní bakterie premnoznila a může ti způsobit zčervenání uretry po ejakulaci. Kelegovy cviky je přesný opak toho co potřebuješ zpočátku cvičit. Potřebuješ pánevní dno uvolnit, ne posilnit. Dají se udělat i testy na Chlamydie z ejakulatu, pro tvůj klid. A můj názor je, ze žádné doplňky stravy ti nepomůžou, když si to nesrovnalosti v hlavě a budes ve stresu.

Wabi

Marku a zeptám se jaký je tvůj příběh? Dle toho, co píšeš,tak s touto problematikou zkušenosti máš. Ty si se zbavil problémů, že si si to srovnal v hlavě? Můžeš poradit jak? A jaké jsi měl problémy a jak dlouho ti trvalo, než si se toho zbavil.

Hanz

To jsou zajímavé názory. Vlastně nějaké ty bakterie máme všichni a je otázkou, zda způsobují ony potíže. Doktoři si myslí, že ano, ale dle zkušeností tady ne. A teď, pokud je kultivace moči čistá, sono prostaty ok, PSA ok. Má smysl například stěr z uretry? Neb to je častý další postup urologů v diagnostice.

Marek
1x

Určitě si nech udělat stery z uretry na Chlamydie tzv. STD panel pohlavních nemocí. Ty antibiotika můžou samozřejmě pomoct, já netvrdím, ze ne. Pokud ale vystřídaš několik urologu, kteří ti budou dávat antibiotika a tobě to stejne nepomůže, tak je třeba se nad tím zamyslet jestli to dává vůbec smysl. Ten názor o tom, že bakterie v ejakulatu nejsou zas tak průkazné zastávám na základě zdejší diskuze a pak na diskuzi na reditu o prostatitide, jsou tam i nějaké vědecké články a publikace na toto téma. Já rozhodně nemam vyhráno a myslím si, ze to mam do konce života, ale už neklesám na mysli, ale beru to jako fakt. Nehodlám se zničit antibiotikama. Samozřejmě se to může změnit, jestli nastanou dalsi komplikace, ale povedlo se mi to dostat na únosnou hranici, se kterou dokážu žít, bez toho abych si antibiotika vzal a to mi byly předepsaný na osm týdnu :) místo toho jsem vzal autovakcinu, doplňky stravy, uklidnil hlavu a snazim se protahovat. Začal jsem i více sportovat, to mi taky pomáhá, protože tím prokrvim pořádně tu oblast prostaty. Nemám na to patent, ale toto pomáhá mě. Wabi já už tady psal jaký je můj příběh, tak si přečti zpětně diskuzi. Začalo to taky chlamydiema, pak jsem si četl jak to nejde vylecit a podobně, tak jsem upadl do deprese. To bylo tak deset let zpátky, pak mi diagnostikovali prostatitidu. Já mládej nevěděl co to je vůbec a porad jsem chtěl nějaké antibiotika at se toho zbavim. Nebylo to však nejak zvlášť omezující, spíš takové nepříjemné. To se však změnilo rok a půl zpět, kdy jsem me ledvinové kameny a dve operaci a tím se mi celá oblast totální zhoršila a bolesti byly neúnosné. Měl jsem dvoje bakterie v ejakulatu, prvně klebsiellu a pak serratiu. Teď poslední test byl čistý, bez antibiotik. Pouze ty autovakciny a změna životního stylu.

Tomasulko

Chlamydie idu vyliecit. Mne ich vyliecili a aj jednemu panovi zo SR. Treba na to kombinovany Strattonov protokol.

Michal

Tomasulko a ako prebiehal ten kombinovaný strattonov protokol? Čo si užíval?a ako dlho?

Hanz

Jak se chlamydie projevuji? Neb já mám potíže po vymočení, které postupem času vymizí. Při močení to možná cítím, ale nijak neomezuje. Spíše po. Stupňuje se to spíše když pak sedím nebo při nějakých pohybech (jako když zatáhnu svaly pánevního dna). V noci o ničem nevím. Obden chodím běhat, při běhu se to zlepší. Vlastně vždy ta bolest nastoupí po vymočení. A hlava už ví, že to bude bolet. Plus, když se dostanu do nějakého stresového šoku(teda hlava), tak úplně cítím, jak se mi svaly pánevního dna sevřou jak do svěráku. Jinak v případě chlamydií, tak ty jsou přenosné pohlavním stykem, ne? Tedy, manželka by měla mít taky nějaké potíže?

HONZA

Ahoj, jen z hlediska váhy. Já za 5 let téhle nemoci a dalších nemocí, které jsem si způsobil jsem zhubnul 43kg. Nicméně mám stále z čeho brát. :-).

Wabi

Ahoj Honzo a ty si se zbavil také chlamydií? Pokud ano, můžeš napsat jak a jak ti je diagnostikovali?(jakým testem)díky

Tomasulko

Ano, ja.

Petr Četveň

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

HONZA

Stačí se zeptat AI a LTT dělají v Česku tady: LTT testy (lymfocytotoxické testy) v Praze jsou dostupné například v laboratoři Immunia spol. s.r.o. na adrese Křižíkova 147/77, Praha 8. Tato laboratoř se specializuje na konzultace a diagnostiku, včetně LTT testů (zejména na léky neuvedené na žádance je nutné donést). Další možností je Gennet s.r.o., Alergologie a klinická imunologie, Kostelní 9, Praha 7. Při plánování LTT testu je důležité se informovat o konkrétních postupech a přípravě, jelikož se může lišit podle laboratoře. V Gennetu pracuje Mudr. Vik - je opravdu dobrý urolog/androlog, kdyby to někoho zajímalo.

Wabi

Ahoj Honzo a nevíš co tenhle kluk, co tam nechal 300litrů měl za problémy?

HONZA

Ahoj, jo jo vím. Má v prostatě Pseudomonas aeruginosa, které se nemůže zbavit. Klubal ho léčil, ale nemohl mu. Jen chtěl peníze.

Wabi

U doktora Vika jsem byl, je to příjemný doktor,ale nechce se pouštět do žádných vvětších akcí. Když jsem mu popsal všechny moje problémy se spodkem, tak mi řekl že mi je 50let, tak co bych chtěl a že mám přijít na kontrolu na rok.

HONZA

Jo jo souhlasím. Mudr. Vik je slušný lékař, ale nepouští se do velkých akcí. Z hlediska ATB je třeba hledat jinde.

Wabi

Honzo díky za odkaz na labs, které dělají LTT.Jinak jsem se zeptal AI a ta mi odpovědala:-)LTT metoda je vhodná většiny případů nákazy boreliózy – časná nákaza, po absolvované antibiotické kůře – ideálně 4-6 týdnů po ukončení kůry, recidiva boreliózy. V České republice neexistuje laboratoř, která by používala tento test!...:-)

HONZA

Hele ještě k Mudr. Klubalovi. Nechci polemizovat s jeho odborností, ale peníze má opravdu rád. Jeden kluk tady v Česku k němu chodil 3 roky a nechal tam přes 300 tisíc. A nepomohl. Takže já bych ho spíše nedoporučoval. Ale jsem zvědav na výsledky testů jak psal Wabi.

ALDA

Jo také sem otom Klubalovi co si takového četl, apry píše teměř všem stejna antibiotika.

HONZA

Z hlediska střevního mikrobiomu - tím jsem vyléčil Enteroccocus fecalis. Na střeva kolagen, pak pořádná probiotika - nejlépe japonská DMX nebo Vivomixx probiotika, vše ve velkých dávkách. Pak to funguje a tělo si pomůže. Já jsem enteroccoca takto porazil

HONZA

Sorry OMX probitika - 318 miliard CFU/kapsle nebo Vivomixx probiotika - sáčky 450 miliard CFU/1 sáček. Pak poznáte opravdu rozdíl mezi tímto a priobiotky, které o sobě píší že mají 10-20 miliard CFU - což jsou úplně vyhozené peníze.

HONZA

A tuto kůru probiotik používat několik měsíců, nebo až 1 rok v kuse. Pak si tělo pomůže. U mě si tělo pomohlo za pár měsíců. Že je to drahé? Je. Ale pánové, kolik Vás už stála neúspěšná léčba, mraky ATB - sám jsem toho důkazem. Přes 20 druhů ATB, zničená střeva. Proto jsem se rozhodl to udělat jinak. Základ je zalepit díry ve střevech po ATB kůrách - na to jedině kolagen a pořádná prebiotika - nejlépe OMX prebiotika. Já jsem používal tyto prebiotika 2-2 měsíce každý den. A pak najet na pořádná probitika a posílit střevní mikrobiom. A to je dokud nebudou bakterie pryč. Možná řeknete, že na to Vám měsíčně padne celá výplata. Ano to se možná stane, ale tohle je správná cesta. Nechci říci, že to zafunguje na chlamydie - to fakt nevím. Ale já jsem tím vyléčil Enteroccocus feacalis a stenotrophomonas maltophilia z rodu Pseoudomonas. Obě bakterie v moči i ejakulátu. Bez ATB.

Wabi

Ahoj Honzo, ty probiotika OMX máš vyzkoušené přímo nějaký konkrétní typ? Nebo je to jedno? Na netu jsem nějaká našel od Dr.Ohhiry. Popřípadě jestli by si mi to poslal na mail:[email protected], díky

HONZA
2x

Ahoj Wabi, poslal jsem ti info na email. Dej pak vědět.

ALDA

Zdravím naposledy sem tu psal 10 dubna tak napišu co se do té doby změnilo. jak už sem psal od 19 března sem užíval coriolus+cordyceps+ shiitake vždy 1+1+1 ráno a 1+1 odpoledne prvních asik 10 dnů se nic nedělo ale pak to začalo učinkovat,zdravotní problemy se začaly vytrácet až byly minimalní to bylo super. od 20 dubna sem začal brát coriolus + cordyceps + mycoprosten a ještě sem si koupil koloidní stříbro 10ppm a bral sem to 1+1+1 ráno 1+1 cordyceps a prosten odpoledne + ráno koloidní stříbro to koloidní stříbro sem přestal užívat po 2 týdnech.no rozhodně do začátku června sem neměl stím žádne problemy jako bych je vůbec neměl sexualní libido bylo zpátky nic mě nebolelo ejakulace bylo bezproblemu abylo jedno kolikrát sem si to dělal.na začátku června mě to zas chytlo ale stím rozdílem že mě nejřív začaly bolet kolena svaly apak přišlo levé varle akorát si nepamatuji jestli to šlo ještě dál jako jsou třísla penis apod,mněl sem podezření na BORELIOZU jelikož sem na začátku května chytil dvě klíštata vysledky byly negativní. postuduji na na internetu sem se rozhodl zvyšit dávky od půlky června sem bral 2x krát coriolus a 1x cordyceps ráno a jeden cordyceps odpoledné vysledek byl takovy že to zas odešlo žadne bolesti kolen svalů i tam toho dole nevím sice kdy to odešlo ale vím že celý červenec byl klid a to totalní jako bych to vůbec neměl a ani si na to nezpoměl že sem stím tam dole měl nějaky problém až do začátku srpna je to tak 7-8 dnů kdy se my to vratilo,začalo to opět levým varletem a to potom postupovalo do druheho do mužství třísla a podbříšek není to zatím že byste nevydržely nebo byste se meli ztoho zblaznit ale je fakt že sem ztoho celej prýč a mám to fůrt vhlavě močení je vpohodě ejakulace netuším(nezkoušelsem) ale co se tyka sexualního libida tak je to za se tak trochu pryč.ted přemyšlím co dál abych se toho zbavil,přemyšlel jsem že bych zvyšil dávky nebo nějakou tu houbu vyměnil za jinou take sem přemyšlel ocvičení panevního dna. Rozhodně nebudu chodit už žádnemu urologovy ktery by stejně nic nezjistil když vysledky byly negativní a 2-3 hod čekat tam tež nebudu jen aby mě do 4-6 minut semnou vyrazily dveře.

Petr7

PRO ALDU: Aldo, můžeš prosím mi napsat na tebe kontakt? Rád bych si o tom promluvil o těch problémech. Sám už jsem taky na dně.

Tomasulko

Honzo, ako casto si si daval Vivomixx?

Marek

Tomassulko ty jsi jako dělaný na probiotickou kůru, co tady zmiňoval Honza. Musíš mit mikrobiom úplně rozházeny po tom protokolu co jsi užíval.

Tomasulko

Marek, ano, bol som. Ja uz atb hodne dlho neberiem, uz je to v poriadku.

Svitlana

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Marek

Wabi, jak ti dopadly ty testy ?

Wabi

Ahoj Marku, testy nic moc, písni mi sem kdyžtak svůj mail, já ti to tam pošlu.

HONZA

Ahoj, rozjel se mi brutální zánět v prostatě, který jsem roky neměl. Nemohu ani sedět na levé straně jak moc mi to bolí. Bolí mě celé tělo, podbřišek, varlata, šourek, v konečníku, erekce nula a strašně špatné močení. Můj urolog mi to nevěří, ale tak to skutečně je. Hlavně cítím jak se mi zánět extrémně rychle šíří v prostatě - tekutina uvnitř prostaty a strašně bolí a nesmírně rychle se šíří. Bude tam něco co jsem ještě nikdy neměl. Kromě toho mám strašné průjmy a kromě toho mě střeva vyluzují strašné zvuky - k tomu žlutá průjmovitá stolice. Byl jsem v Asii a tohle jsem si přivezl. Roky se snažím vyléčit prostatu a tohle se mi teďka stalo. Tohle se bez ATB nebude moci zvládnout, ale léčba bude naprosto strašná. Ve středu, ve čtvrtek budu vědět co tam mám, ale je to něco hodně agresivního.

Marek

Prostě jsme k odsouzení k doživotní utrpení. Antibiotika nepomáhají, bez také ne. Me je taky hůř

ALDA

To mě mrzí..že se vám to tak rozjelo.

HONZA

Ahoj, byl jsem v noci na pohotovosti, protože mě tuhlo celé tělo, podbrišek, varlata, hráz všechno v jednom ohni. Jsem psychicky před zhroucením. Mám strašné bolesti. Nasadil jsem Lyriku, abych se vůbec vyspal. Nemohu chodit do práce. Tahle nemoc končí naší smrtí. Jen je otázkou kdy.

Michal

Tomasulko a ako prebiehal ten kombinovaný strattonov protokol? Čo si užíval?a ako dlho? Tiež som už zúfalý, motám sa stále v kruhu.. chvíľu mi je lepšie,a v zápätí sa vrátim naspäť k nekončiacim bolestiam a celkovej nepohode..od apríla neberiem žiadne lieky, nasadil som len doplnky na posilnenie imunity a obnovenie črevnej mikroflóry ale problémy stále dookola..v ej mi nenašli nič iné "iba" e-coli, na začiatku som tam mal e.faecalis.neviem či to je zmenou lekára a iné laboratórium,ale faecalis mi už dlho nenašli.

Tomasulko

To bolo 4 a 3/4 roka roznych kombo atb. Uz to budu dva roky co to neberiem. Keby nieco, napis mail.

HONZA

Chlapi, padá mi pánevní dno. Celé horní půlka těla padá dolů, nejde to zastavit. Zajímalo by mě jestli máte podobné zkušenosti. A tělo tuhne. To vše díky prostatě. Je to strašné. Nevím jak budu v životě fungovat dál.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 319 lidí

Mohlo by vás zajímat

Růst zoubků a průjem

Dobrý den, mám 8 měsíční miminko, rostou mu zoubky a má průjem. Co za homeopatika mohu použít?

Syndrom karpálního tunelu nejvíce postihuje ženy ve středním věku

Nepříjemné pocity a občasné brnění v zápěstí jsou prvním varovným signálem syndromu karpálního tunelu. Tento stav nejčastěji vzniká jako následek dlouhodobého přetěžování zápěstí a ruky – především se jedná o stereotypní práci, např. na počítači.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Třes rukou může mít mnoho příčin

Třes rukou může být spojen s neškodnými faktory, jako je únava nebo nervozita, může ale také signalizovat vážnější problémy, jako jsou neurologická onemocnění nebo poruchy štítné žlázy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce