Inzerce https://www.lekarna.cz/maminka-a-pece-o-dite/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=maminka-a-pece-o-dite

Chronicka prostatitida - pomohlo vam nieco???

Zdravim vsetkych! Pomohlo niekomu z vas (aspon ciastocne) nieco na chronicku prostatitidu? V mojom pripade viacero antibiotickych terapii nepomohlo, pritomne su tam enterokoky a koagulaza neg. stafylokoky plus korynobakterie v mnozstvach 10.3 az 10.5 cfu/ml. Bez ohladu na licbu je v exprimate plus minus to iste. Prostamol tiez nic moc, caj vrbovka trosku. Poprosim len reakcie ludi s tymto problemom, dileri bezte inam. P.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Michal

Ale mne tam vyšla celkom slušná citlivosť na biseptol,tak preto mi ich doktor predpísal..ja už sa v tom fakt strácam 🤦

Tomasulko

Biseptol beries zbyotocne. Ma slabu penetraciu.. Ine riesenie nedal?

Michal

Doktor mi už po tých množstvách ATB v podstate povedal že sa toho zrejme nezbavím, a že ak chcem tak mi predpíše ešte ATB ale veľkú šancu mi nedal..preto som ich ani nezačal užívať.ked to mám brať a nemať z toho efekt,tak je to zbytočne ničenie môjho traktu. Tak mi poraďte prosím nejaké u nás dostupné ATB ktoré majú dobrý prienik do prostaty..🙏

Matej

Mas prostaticke kamene? Ak nie, tak na E. Coli Doxy/Mino na 7 dni a potom Sitafloxacin 2x100mg na 2 mesiace (8x ucinnejsie nez Ciprofloxacin). To je protokol v Japonsku.

Matej

Ale skus najprv autovakcinu z vlastnych odberov.

Matej

Na akutny pripad je biseptol fajn, na chronicke este jak je to bakteriostaticke, tak nie. Pamataj, ze v biofilmoch (chronicke stadium) ma bakteria 100x mensie citlivosti. To co meraju, su v planktonickom stave To by si musel brat mozno pol roka. Ja som mal E. Coli a presne na takto dlho som to mal, este k tomu povodne mi doktorka dala 2x mensiu davku a na 2x kratsie. Zvysil som to podla smernic na dvojnasobnu a aspon na 6 tyzdnov. Nepomohlo...

Michal

Prosím ťa,a ty si si sa toho zbavil? Hej ja to mám už chronické,už to riešim vyše roka.

Matej

Neviem ci som sa toho zbavil, ale autovakcina chvalabohu zatial funguje. To este potrva kym sa rozpadnu vsetky biofilmy. Potom tam mam novu, na ktoru mam na 10 dni biseptol, ale to mam skor na skusku pre pani doktorku, lebo z prostatickej masaze co som mal trocha krv mam Klebsiellu Aerogenes. Potom som hned nasadil nastastie Augmentin, ale ta Klebsiella je prirodzene nanho rezistentna, teda aj to tak vyslo a preto sa tam objavila. Nemat to po ruke, tak ich je tam 10 dalsich druhov a som v prdeli... Klebsiella v prostate zatial (zda sa) nic nerobi ale v bedrovych kostiach, hlavne na lavej nohe ano. Cele to svrbi, obcas zaboli aj kost. Chcem od pani doktorky autovakcinu, ale postupy su postupy.

miloslav skřivan
1x

Tak vážení, trpěl jsem dvanáct let zánětem prostaty a nepřeji to nikomu zažít! Až když mi primář v dobrém rozmaru sdělil, že na to medicína nemá a že se s tím dožívá, tak jsem začal jinak! Zlikvidoval jsem to do půl roku a to pouze posílením imunity a tělo si poradilo samo! Stačilo dodat tělu látky, které tělo ztrácí v důsledku překyselování organismu a za dva měsíce byly znát výsledky a do půl roku čisto!!! Sehnal jsem přes internet Tepperweinovu směs jako regulátor kyselosti a užíval ji! Není to nic jiného než pět základních látek jako třeba draslík..., ale v podobě kterou tělo dobře vstřebá...! Přečtěte si o tom vše dostupné a nebojte se tohom. Sám jsem to po začátku i dvojnásobně předávkoval a kromě někdy řidčí stolice a po použití na lačno malinko střevní potíže, nic!

Tomasulko

Mirko, mal si bakterialny alebo nebakterialny zapal, prosim? tesim sa, uprimne, ak si zdravy!

Daniel

Ahoj. Jak přesně si dávkoval? Dnes sem si ji take objednal ale to davkováni na internetu je takové nedetailní. Předávkovat se ale určitě nechi 😁

Petr

Ahoj, trpím nebakteriální chronickou prostatitidou. Bylo to celkem v pohodě, občas v zimně zlobilo. Teď jsem vyměnil židli na sezení v práci. Je asi tvrdší na sezení, bolí mě pánevní dno + třísla, štípe to. Používáte někdo podsedáky na židli? Jak to sezení řešit? Je to fakt hodně nepříjemné. Děkuji za rady Petr

Martin

Kup si sedací klín, mě to bylo doporučeno na fyzioterapii. U mě funguje.

Petr

Můžeš mi poslat přímo odkaz nebo typ, který používáš? Chodíš přímo na fyzioterapii kvůli prostatě?

Martin

Ahoj, používám tento : LEDRAGOMMA Fit sit sedací klín. Na fyzioterapii jsem chodil kvůli nebakteriální prostatitidě, správněji chronické pánevní bolesti, protože v mém případě urologové nic nenašli a prostata jako taková v tom nebrala účast. S urologoma je problém, nic nenajdou a jelikož nemají minimální přesah ze svého oboru, tak trpícího nenavedou k fyzioterapii. Pomohli mi až v ambulanci bolesti, kde mě odkázali na fyzioterapii, protože problémy způsobují napjaté svaly pánevního dna. Také mě sezení celou situaci zhoršovalo. Teď jsem v pořádku, ale trvalo to cca 1,5 roku. Když to shrnu, co mi pomohlo: strečink pánevního dna, dýchání do břicha, pět sezení rázové vlny, plavání a vůbec kardio aktivity, ejakulace max 2 x týdně . Je to běh na dlouhou trať. Cílem je uvolnit svaly , které jsou v tenzi a zároveň oslabené. Až odeznění problémů začít opatrně posilovat Kegelovými cviky.

Petr

Díky za info. Můžeš mi sem dát třeba odkaz na youtube na to cvičení pánevního dna? Pomohou třeba bylinky na léčbu zánětu třeba čaje?

Petr

Já tomu asi nerozumím, víte někdo proč mě bolí prostata, když mě ji doktor vyšetří pohmatem. Když je to tedy bolest pánevního dna?

Matej

To bude bakterialna... mal si vysetrene chlamydie a mykoplazmy cez DNA testy? Tie sa zvyknu schovavat. Pripadne mas rozdrazdenu prostatu, pricina sa doteraz nevie a riesi sa to ako CPPS, teda bolest panvoveho dna.

HONZA

Jo jo souhlasím. Když tě hodně bolí prostata per rectum je to spíše bakteriálního původu. Idkyž znám lidi, kterým per rectum prostata nebolí, přesto mají pozitivní kultivační nálezy. Jde o to, kde se zánět v prostatě nachází.

M

Pri bakteriálnej prostatitide mi po liečbe väčšina príznakov odznela ,no e coli mám stále..prostata už neboli ani panvové dno, ale vzdy po sexe aj masturbacii mám svrbenie/pálenie a začervenane fliacky na glance, samozrejme sex s ochranou..môže to byť tými e coli? Všetky testy negatívne,iba e coli opakovane. Stretol sa s tým niekto?

Matej

Mal som viac E. Coli hlavne v moci, samozrejme aj v prostate a s faecalisom boli priznaky najlepsie, defakto som bol trocha radsej, ked faecalis zmizol a e. coli bolo trocha viac, ale mocak som si citil trocha a bolo tam 10^4. Autovakcina pomohla tak dufam, ze este dlho bude. Odvtedy v pohode nechraneny sex s manzelkou, nakolko ani male mnozstvo faecalisu ani e. coli nevadi a dokonca ani Klebsielly, pokial ma v poriadku prostredie a je zdrava. Samozrejme je nutne sa hned vymocit, ale uz ani ak sa tak hned nestane, to nerobi neskor problem. Zatial.

Marek

Ahoj, tak po delší se ozývám a dávám report ohledně mého zdravotního stavu. Antibiotickou osmi týdenní kůru na serratiu marcescens jsem odmítl absolvovat, bez vědomí lékaře. Absolvoval jsem další tři testy ejakulátu, dvakrát serratia marcens jen po přemnožení a leukocyty jednou na dva a podruhé na jeden křížek. Dostal jsem také autovakcinu. Tu jsem začal užívat a momentálně mám více lepších dní než horších. Musím říct, že se domnívám,že mi hodně pomohly kvalitní CBD kapky. Působí pozitivně na imunitu a hlavně co si myslím, tak na spasmy a celkově pánevní dno. Úlevu jsem cítil již po týdnu užívání. Fakt doporučuju všem. Taky jsem začal víc sportovat, vrátil jsem se k fotbalu i přes počáteční bolest, je to teďka lepší. Čekají mě kontrolní výsledky ejakulátu a pak se uvidí. Zatím se ale začínal přiklánět k tomu, že bakterie v menším množství po přemnožení v ejakulátu nejsou klinicky významné a bolesti jsou kvuli staženemu pánevnímu dnů a cesta k uzdravení je u každého trochu jiná a musí každopádně změnit něco ve svém životě, aby se to zlepšilo a cesta může být taky trnitá a dlouhodobá. Bohužel na to neexistuje pilulka, ani nějaké antibiotika pokud není zánět v akutní fázi. Opravdu je to achylova pátá v urologii. Není náhodou, že je nás tolik trpitelov a lékaři nám nemají jak pomocí, protože na to je pravděpodobně moderní medicína krátka...

Tomasulko

Tesim sa ze ti je lepsie..! nech to tak je aj nadalej! prosim, co to je CBD kvapky? je kratka, zial, mam to takmer 7 rokov..

Matej

Neni len kratka, oni proste pouzivaju 50 rokov zastarale postupy! Pritom sa daju vymysliet kombinacie antibiotik, ktore by niektorym (nie vsetkym) mohli pomoct. Ale kaslu na to, pekne robia to, co maju v predpisoch a drzia si svoje teple kresielka. Kazdopadne ano, autovakcina dokaze fakt pomoct a potom tie spazmy sa este pol roka pomalicky hoja. S autovakcinou ktoru mam na E. Coli a E. Faecalis boli na tieto bakterie odbery negativne. Uz ked boli az po pomnizeni, tak bol citit vyrazny pokrok. Je nutne to kazdy druhy den cistit (kazdy musi zistit ci mu to zlepsuje alebo zhorsuje stav a podla toho upravit) a bakterie po pomnozeni naozaj nie su az taka tragedia. Mam tam Klebsiellu Aerogenes, posledne po pomnozeni a cistenim kazdy den aj bez autovakciny mam len obcas divne pocity, obcas sa aj mocak ozve a skor si citim bedrove kosti/kycle kedze sa zrejme Klebsiella dostala kvoli prostatickej masazi (mal som krv) aj tam a okamzity Augmentin na nu bol kratky.

Marek

Určitě by bylo fajn, kdyby se věda zaměřila i na tuto problematiku. Bohužel se vývoj nových antibiotik v podstatě pozastavil. Každopádně s tím mají problém všude ve světě. Jsou cizinci kteří jezdí k nám do Svaté Zdislavy s nadějí, že jim tam pomůžou a naopak jsou Češi, kteří jezdí do světa a doufají v pomoc. A jsou to normální konopné kapky CBD , já beru například od konopného táty. Ty mají dobré recenze. Začal jsem s 10 procentním obsahem. Konopi celkově je prospěšné pro lidi s chronickými bolestmi. Navedl mě to jeden lékař, který mi říkal, že budou u nich dostupné i konopné čípky, ale k těm jsem se zatím nedostal. Každopádně to není zase jenom o tom, dám si CBD kapky a bude všechno ok. Do toho beru další vitamíny a snažím se cvičit a uvolňovat pánevní dno. Nejsem určitě bez bolesti, ale jsou menší a budu věřit, že to tak bude pokračovat i dále a není to jen přechodné období. Já to mám už taky deset let

A.L

Už pár let dostávám při sexuálním vzrušení nepříjemnou křečovitou bolest do hráze (místo mezi varlaty a přirozením). Za předpokladu, že alespoň 1x za 2 dny masturbuji, tak problém skoro necítím. Pokudjsem ale třeba víc než 3 dny bez sexuální aktivity, tak pokud se po takové době něčím vzruším ( stačí pouhá představa ), projede mnou ten skvělý pocit vzrušení ale zároveň dostanu i nepříjemný tlak v hrázi. Dalo by se říci že čím delší dobu jsem bez sexu nebo masturbace tím víc to potom při vzrušení bolí. Ten tlak trvá asi 2 minuty než odezní a pak jsem už bez bolesti, i když např. v sexu pokračuji. Vyvrcholení je taky bezbolestné, jde vždy jen o ten začátek. Je mi 23, takže jsem z toho dost psychicky vyřízený protože nechápu , čím to může být a minulý týden mi to zkazilo celý zážitek z rande. Se slecnou jsem cítil neskutečnost přitažlivost a když jsme se na konci rande políbili, dostal jsem zase silnou křeč do hráze , protože mě to pochopitelně dost intimně vzrušilo. Po hledání na internetu jsem přišel pouze na chronickou prostatitidu a něco podobného zmiňovali i doktoři u kterých jsem byl... Nikdy se mi nepovedlo najít nikoho kdo by měl stejný příznak, nic jiného mě v této oblasti netrápí, jen tady tato křečovitá bolest při vzrušení když jsem déle bez sexu nebo masturbace.. Díky všem.

A.L

omlouvám se, samozřejmě jsem myslel mezi řitním otvorem a přirozením.

HONZA

Vypadá to, že máš CPPS. Ale to chce nejdříve navštívit urologa. Ale vypadá to tak.

Matej
1x

Ahojte, davam update. 3 mesiace po dokonceni autovakciny tam mam zase Enterococcus Faecalisa v mensich mnozstvach ale uz v priamokultivacii. Nastastie priznaky sa skor lepsia. Teraz som mal vela stahovania a pohybu. Cistim prostatu najneskor kazdy druhy den, obcas sa stane, ze treti. Preslo mi to do bedrovych kosti/kycli z Vianoc po prostatickej masazi, z ktorej som mal trocha krvi na kondome. Mal som zrovna virosu (oslabenejsia imunita a hned nasadil Augmentin. Nasledne Klebsiella Aerogenes v mensich mnozstvach prirodzene rezistentna na vsetky oralne peniciliny, potom Cotrimoxazole, ktory ju precistil neviem na ako dlho, no ale v kyclich/bedrovych kostiach/svalstve, typy bolesti sa striedaju. Pokracujem s Longidazou a Laferomaxom a rano&vecer Serrapeptazou + Quercitin Bromelain a dalsimi doplnkami sko Kurkumin so Zazvorom z GymBeam, C, Magnezium a Saw Palmetto. Planujem is do tej Gruzie kde mam bakteriofagy na mieru spravene, tak sa aspon vyuziju. E. Coli zatial dlhsie nikde. Dostal som ziadanku na novu autovakcinu, ktoru planujem podat po bakteriofagoch a fosfomycine s rifampicinom na cca. mesiace. V zalohe mam Sitafloxacin, mozno skusim na 10 dni, ale nechcem aby mi ublizil. Moje komercne bakteriofagy, na ktore mi nakoniec nevysla citlivost a mal som ich uz nakupene pomohli jednemu Nemcovi, ktory to odomna kupil cez Ebay. Takze taky update pre ostatnych, ze sa to moze zlepsit, prostata sa musi preliecit a potom cistit kazdy druhy den najneskor, aby toxiny a bakterie isli cim skor prec. Ak mate nejaku imunitu, tak to zacne zvladat. Do toho Laferomax z NCDs kliniky v Bratislave, ktory je skor na imunitu proti virusom, lebo to ma Interferon Alpha a nie Gamma. Ten je ale v Americkom lieku, ktory ma vela vedlajsich priznakov. PS: Momentalne normalne zijem, sedim a niekedy to vobec neriesim. Obcas Kycle/Bedrove kosti, obcas malinkate pocity v urethre, ale to je ina bolest nez bolest prostaty, ktoru niektori z nas velmi dobre poznaju a vieme ake peklo to je. Uz mesiac mocak velmi dobry. Jo s prostata je vyrazne lepsia od kedy som bol na konferencii "Boží moc uzdravuje" s pastorom Chuckom Parrym. 2x som bol uzdravovany a vzdy to bolo 2x lepsie, potom sa to vratilo na mierne horsie a nasledne postupne 4x lepsie a dalsie dni 10x lepsie a ta dalej! Takže aj božia moc uzdravuje! Spominal tam, ze fakta su diabol - no, fakt je, ze bakteria tam znova je, ale nelamem si uz nad tym tolko hlavu, pokial nemam vyraznejsie problemy. Toľko k môjmu svedectvu v kombinacii všetkého. :-) Pozdravujem a držím palce, nech sa vám darí z tohto svinstva dostať!

Tomasulko

Rifampicin sa musi brat min. 6 mesiacov aby sa nanho nevytvorila rezistencia. a Rozbije krv. Nie je to atb na "skusanie"... Kedy si zacal s autovakcinou na enterokova?

Matej

Pol roka som ju bral a 3 mesiace po dobrati sa znova faecalis objavil, cize 9 mesiacov.

Tomasulko
1x

Otazne je ci tam bol, nebol. A urcite sa prenasa sexom, takze asi tak.. A poznam viac ludi co sa ho zbavili raz a navzdy..

Matej

A ako sa ho zbavili? Bol tam a zmizol vzdy po antibiotikach a najdlhsie po autovakcine. 5 mesiacov bol defakto v nedetekovatelnych mnozstvach v labakoch. V januari bol posledny nalez po pomnozeni, 4 mesiace brania autovakciny. Na pripadne kontaminanty sa snazim vzdy poriadne dezinfikovat.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

44%
56%
Zatím hlasovalo 39 lidí

Mohlo by vás zajímat

Pozor na klíšťata. Jejich aktivita je nyní mimořádná

Pokud se v následujících dnech chystáte do přírody, zpozorněte. Klíšťata jsou v těchto dnech mimořádně aktivní. V takovém případě se doporučuje: použití repelentu, nevstupovat volně do listnatých a smíšených lesů, pohyb pouze po zpevněných cestách a večer i ráno prohlídka těla, případně odstranění klíšťat.

Celiakie: Řada lidí o svém onemocnění neví, ale důsledky mohou být závažné

Na pátek 16. května letos připadá Mezinárodní den celiakie. Den je věnovaný více než 1 % světové populace, která žije s tímto autoimunitním onemocněním. Nicméně odborníci odhadují, že až 80 % případů zůstává neodhalených.

Tušíte, jaký máte krevní tlak?

Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce