Ahoj, sám jsem si prošel peklem chronické pánevní bolesti - CPPS. Urologové mi nic nenašli, PSA, odběry, sono vše OK a řekli mi, že jsem zdravý a nemůžou mi pomoci. Ani jeden mi neřekl, že problém může být v tenzi svalů pánevního dna. To považuji za neprofesionalitu, měli by mít o tom alespoň povědomí. Moc mi pomohli na ambulanci bolesti, hlavně tím, že mě nasměrovali na fyzioterapii - strečink, uvolňovací cviky. Důležitá je psychická pohoda a práce se stresem. Pánevní dno citlivě reaguje na emoce. Nyní jsem tak z 95 procent OK ale stres mi to zhorší, ale je to jen přechodně. Co tomu neprospívá je dlouhodobé sezení. Dělat přestávky a protáhnout dno .Ve svém nejhorším období, kdy jsem kvůli bolestem nespal se mi rozjela úzkost, která vedla zase ke svalové tenzi. Začarovaný kruh. Jestli reaguješ na masáže tak bych zkusil rázovou vlnu, zkus si do google dát CPPS rázová vlna - mě to pomohlo. Dále to chce nějakou kardioaktivitu - běh, plavání, běžky ... a já se ještě otužuji, podpopruje to krevní oběh a prokrvení svalů, odplavení metabolitů. Moc fyzioterapetů, kteří rozumí pánevnímu dnu není, ale dají se dohledat. Jestli vládneš angličtinou, doporučuji Reddit - CPPS, je to tam dobře zpracované - mimo jiné je tam info, že urologové kteří jdou s dobou tvrdí, že 95 procent prostatitidy je CPPS problém svalovo-nervový a jen 5 procent jsou infekce. Prostatitida je jakýsi zastřešující název, ikdyž prostata v tom vůbec nebere účast. Přeji všem hodně zdaru a hlavně si uvědomit, že to není napořád a má to řešení.
Přidat nový komentář