Ahoj, je to klasické ukázkové CPPS. Intenzita bolesti u tohoto prevítu může být v celé škále, já měl 24/7 pálení a bolest špičky penisu, chodit jsem mohl jen pomalu, o sportu nebyla ani řeč. Dále, než to ustoupilo jsem nemohl jsem kvůli bolesti ani spát více jak 3 hodiny v kuse. Nyní po roce a půl mám lehký diskomfort nebo raději bych to popsal jako takové divné pocity. Píšeš, že máš posílené svaly pánevního dna, ale jde i o to, aby ty svaly nebyly v tenzi. Mě pomohlo cvičení, rázová vlna, práce se stresem. Po konzultaci s fyzioterapeutem jsem se vrátil k otužování, od podzimu do jara chodím plavat ven. Některým to přijde jako šílenství, ale mi to pomohlo ve dvou směrech:1.když mi bylo nejhůře, tak ponor do ledové vody působil na pár hodin jako anestetikum. 2. Tkáně se vlivem chladu se sice stáhnou, ale po ohřátí se zvýší intenzita krevního oběhu a činnosti lymfatického systému, což vede k odplavení metabolitů, které ve svalech působí škodlivě např. kyselina mléčná. Co se týče fyzioterapie, obešel jsem několik fyzioterapeutů, kteří řešili pánevní dno, bohužel žádný mě nevyšetřil pohmatem a tudíž mi nikdo neurčil případné trigger pointy a cíleně je pak uvolnil a cviky ordinovali dle mého popisu problému. Dále to chce méně sedět, pravidelně se hýbat, ejakulovat max. 2x týdně a zkusit se u toho uvolnit. Ejakulace v mém případě byla velmi bolestivá a celkově zhoršovala můj stav. Ještě nakonec dodám, že pro urology je CPPS velká neznámá, alespoň by se mohli dovzdělat a v případě, že nic objektivně nenajdou /bakterie/ a vše je OK, pak by měli člověka poslat na fyzioterapii místo toho aby řekli, že musíte trpět, protože nevíme co to je a ani nemůžeme nic dělat.
Přidat nový komentář