Už roky mě trápí vnitřní chvění/třes v hlavě,občas po těle.Vzdy když usinam, spím.Dřive jsem myslela,že jsou na vině nervy,cysta v hlavě.Po odoperování cysty byl chvíli klid,třes pak udeřil více.Zacne jakoby chvění mozku,někdy hrudníku . Dříve jsem to přičítala cukru, stravě.Takze jsem si pořídila senzor na 14denni měření cukru a třesy se objevili, když jsem měla hypoglykemii.Mám taky hyperinzulinii,což znamená,že po sacharidech ( sladké,pečivo,karmínová rýže,apod..)mi slinivka pošle moc inzulínu,který pak rychle klesne,nejmíň jsem měla 2,4.Tohle chce vyvarovat se hl.umělym cukrum,ale u mě i jasmín.rýže,pivo..Jíst často menší porce.Takže si dám v noci kolikrát banán,jablko,něco "sladké" a třes je pryč,nebo taky není,ale to si za to můžu sama, protože den/dny předtím si dám nějaký zákusek/ne jeden..pak mám postaráno na několik nocí,nebo i dnů pokud zkusím usnout přes den.Także mě čeká po x letech gastro,kde mě posílá interní dr.k vyloučení onemocnění slinivky,krev mám v pořádku,ale mám velmi nízké hodnoty na celiakii,bílkovinu,atd..mám intoleranci laktózy asi dost silnou, doplňuji enzymy ( Complex) nějak s tím souvisí minerály,vitamíny.Takže asi 10dni v měsíci si dávám železo na lačno,později prodám C, dopoledne slupnu bečka + E,odpo dám hořčík 400mg a vecer vápník.Podle krve mám vše v normě,ale něco spíše na dolní hranici.Myskok,že z důvodu stravy,mi chybí enzymy+ minerály..a jestli mi tohle pomůže gastroenterolog vyřešit budu vděčná,ale už vím,že musím místo sacharidů,jíst více bílkovin což je myslím stavební kámen pro enzymy a ty jsou ruku v ruce s vitamíny,minerály...Tzv.tetanie,je podle mě příčina špatné životosprávy,cukry napadají nervy,zpusobují záněty,není resinemi doplňovat pouze hořčík jak si pnlo neurologů myslí! Mě dost rozhodí i mléčné výrobky třeba bez laktózy a sladké,čokolády miluju,takže s tím bojuju často,ale myslím,že jsem na to přišla,hlavně strava,enzymy,elektrolyty,vitamíny, minerály vychytat,nebo taky změna polštáře,protože příčina může jít od krční páteře 💪🍀
Přidat nový komentář