Inzerce https://www.lekarna.cz/pripravte-se-na-leto/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=pripravte-se-na-leto

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Dobré ránko, kdepak Megane, já byla v kině a pak jsem vařila - teď jsem vylezla z pelechu a jdu dodělat obídek... Žádný chlastání :) To nemůžu ve svém osalbeném stavu :) :) Dneska je nádherně !!!

ládík

Dobré ránko, samozřejmě Megan, já čuměl na ZOH - teď jsem vylezl z pelechu a jdu čekat na obídek....Žádný chlastání ani u mě:) To mám zakázáno ve svém slabém stavu :) :) I po Řípem je nádherně !!!!!

Kakamila

Zdravím, to já Megne popíjela vínko, máš to zpřeházený. Dnes jdu pracovat a můžu si dát jen malinko, chlastat v práci to si nemůžu dovolit... Lubane, došlo, psala jsem Ti, díky!! Fakt den jak malovanej!!

Konča

Ahoj všichni. Kakamilo já mám model úplný. Loni v dubnu jsem si koupila inlajny a jakmile sleze z bruslařské cesty sníh, tak je opět opráším a vyrazím bruslit. Ve středu jsem to byla kontrolovat a ještě tam sníh ležel. Z práce ti pošlu foto - poprvé na inlajnech, ať se zasměješ.

Marja

Ahojte, v pondělí se k vám přidám a začnu s nekouřením. Ty dva dny si přečtu poslední příspěvky,ať se trošku orientuji ve jménech. Dnes chci jen říct, nezkoušejte ani jednu, já začala znova po půl roce nekouření. A teď jsem si moc přála abych kouřila tak pět denně. Ale to nefunguje, sklouznete do toho velmi rychle nebo se moc trápíte, tak jak to popsal Ládik, počítáte minuty, kdy si zakouříte. A nervy jsou z toho větší než když víte, že už ani jednu. Vydržte, koho pokouší si jednu zapálit -ne,ne,ne.A mě držte palce, budu hodně bojovat.

ládík

marjo perfektní. držím skutečně palce. jen snad o malinko, ale skutečně malinko míň než sáblíkové. hodně vůle a co nejméně podloudných stavů a myšlenek přeje ládík

Friduča

Marjo - jsem nesmírně šťastná, že jsi se rozhodla a moc na tebe myslím a držím palce co mi ruce a nohy stačí !!! Čekala jsem na tebe !!! A věřím, že to dokážeš !!! Už víš jak na to lépe ....:) Hlavně nám piš a dávej vědět - jsi velká bojovnice !!! My byli dneska na Matějský - na pár lítacích atrakcích s neteří - manža kouká ze spoda, neb se mu dělá blbě ... :) Pak jsme skočili na Doktora od jezera hrochů - docela se to dalo, i když nemám tyhle kravovinky moc ráda...Ale manža se mnou byl na dokumentu Katka, tak jsem mu musela oplatit :) Teď jsem chtěla žehlit,ale asu to nechám na zítra a budu odpočívat...Půjčila jsem si tři DVD a jedno staré Řeka Zorbu :) :) V létě jsme byli na Krétě na místě kde se to natáčelo a tak si zavzpomínám... :) Marjo . ještě jednou tě vítám na trati !!!!

Mona

Tak dnes jsem byla s Verčou na dokumentu Katka /v kině/. Už to tady psala Friduča,ale je to fakt otřesný. A ta drogová závislost je opravdu hodně podobná té nikotinové a myslím,že i těm všem ostatním.Jak já jsem ráda,že jsem to dokázala....a nespěchala jsem z kina jako blázen si zapálit. Všem přeju to samé-aby přestali otročit... Jinak u nás tedy sníh ještě neslezl-na zítřek hlásí teplo,tak snad ubyde něco zítra. Dnes,když jsme přišly s Verčou z kina,tak jsme skládaly dříví a děsně jsme se nadřely,protože mnoho špalků bylo přimrzlých k zemi. Teď tady sedím jak lazar a už se těším,jak natáhnu staré kosti do postele-dnes to vypadá,že jsem opravdu velmi,velmi zralá žena!!!Dobrou noc a hodně pevné vůle zajícům. Marjo,vítám tě a budu ti držet palce!!!

Marja

Trošku jsem si stihla něco tady přečíst. Nějaká jména mi něco říkají, neznám Kakamilu. A Ifča je Kofča?Já také začínala na tehle diskuzi,ale pak jsem přešla na tu druhou. jednu dobu to tady nebylo dobré,ale to už je hodně dávno.Píšete dobře, tak pište.Ale mi vadí tady ty malá písmenka. Jsem už přece jen postarší. Nasmála jsem se, když Megan psal, že jí všechno,kromě toho a toho. Třikrát mi to příspěvek neodeslalo, pořád něco špatně, snad to už teď půjde.

Friduča

Dobré ránko, je to tak Mono - je to otřesné sledování lidského osudu, smutného osudu - závislosti.Jsem ráda, že máš podobné pocity a jsem ráda, že jsme to dokázali - všcihni !!! Myslím, že každý závislák by tenhle dokument měl vidět a zamyslet se ... I když jak jsem psala, půlka kina vylezla a ihned si zapálila - prostě jim to nedochází, že jsou úplně stejně závislý...Nepřiznají si to ... Marjo, jen piš :) On je tam ten kod, který se musí opsat ....Novinka :) Ale na to si zvykneš ....A můžeš si písmenka zvětšit... Dole na liště v pravo máš procenta - předpokládám, že tam máš 100%, tak klikni na tu šipičku co je vedle toho čísla levou částí myši a vyber si třeba 200% a text se ti zvětši na celém internetu.... Já jdu žehlit - otřesná hromada, ale musím :)

.

....

Marja

Mono, díky za přivítání.jsi to ty, kterou znám? Fridučo, všude mám na netu písmenka dobrá, jen tady jsou nějak moc malá. Zbývá pár posledních cigaret, brzy večer bude poslední.Dostávám strach,ale zároveň cítím úlevu, že jsem se již rozhodla a dala to písemně.

Friduča

Marjo, to nevadí, že je máš jinde normální - tady prostě používají menší :) A když si změníš ty procenta - bude se ti to číst lépe... Věř mi - vyzkoušej to ... Neboj se ničeho, vždyť už to znáš a nečeká tě žádná hrůza.. Jen nové, voňavé dny, bez jedů :) :) Není se čeho bát !!!!

LUBAN

Nevím co bych Vám dnes měl napsat!! Včera zeťák zemřel/49/!!! Hezký večer a nekuřte.Taky nehulím!!!!!!!!!!!!!!! KaKa,žádný fotky tvoje nemám. AHOJ!!!!!!!

Kakamila

Hezký večer, no Lubanae, to je "zpráva, na tohle taky nevím, co napsat.... Fotky pošlu z práce, ale zůstávám doma s prckem, tak až během týdne, zatím vyhrabu něco, co mám tady v PC Marjo ahoj, já Tě taky neznám, ale moc ráda Tě poznám....Dneska večer je to týden, co jsem si zakouřila naposledy, Tak a ustála jsem další akci bez, fakt mám radost, tak uvidim, jak to půjde dál. Známí mi to schvalují, neb oni dobře věděli, jak MOOOC jsem to pálila!Tak mi fandí.Fakt ti kuřáci smrdí,ted si to teprve uvědomuju, jaký to muselo být...fuuuuj!! Všechny zdravím a mějte se všichni jak potřebujete!! Hlavně nekuřte!!!!!!!!!

Mona

Jasně,že jsem to já-držím palce a už se těším,až tě uvidím v Praze.

Friduča

Ti, které jsme s láskou uctívali, vlastně ani neumírají. Neusilují už o nic, nic nekonají, nehovoří k nám, nic po nás nepožadují. A přece, kdykoli si na ně vzpomeneme, cítíme, že nám hledí do duše, že s námi cítí, že nás chápou, že schvalují nebo neschvalují naše počínání. Lubane - upřímnou soustrast je mi to moc líto... Zvládněte to co nejlépe to jde... Je to smutný a těžký, ale jemu je jistě líp, tam kde je...Držte se !!!!

LUBAN

díky moc za Tvá milá slova

Megan

Ahoj Lubane, zasílám upřímnou soustrast. Dost často jsem na tebe myslel a říkal jsem si, jak na tom zeťák je. Věř mi,. je mi to upřímně líto. Bohužel, život je sviňa. Drž se

irena

Lubane ,taky já zasílám upřímnou soustrast,kéž bych dokázala vymyslet něco co by vás v tak těžké chvíli potěšilo.Život je místama ...fakt sviňa.

Marja

Vidím, že tady máte smutnou událost,nevím o co jde,ale upřímnou soustrast Lubanovi. Kakamilo, tak ty teprve týden, jak se cítíš. Mono, s Prahou ještě uvidím, je to trošku složitější, ale ne zas tak moc, ještě to teď neřeším. Poslední cigu jsem zapálila včera asi kolem desáté večer. Ranní kávu jsem zvládla dobře, pak jsem použila Paipo. Ovšem pocity jsou dost smíšené, půjde to dost hůře než minule. Já tehdy podle té knihy od Carra a on sám píše, že podruhé odvykání jeho metodou nefunguje.A je to fakt. Já teď jdu k holičce, pak se vyfotím a pošlu ti Fridučo fotku. A největší boj bude, nekoupit si ve městě cigarety. Já nesmím mít, to by byl konec. A v hlavě to hlodá, měj je raději doma.No, bude to boj. Díky za podporu.

Konča

Marjo, máš už za sebou skoro 11 hodin, tak si to prosím nepokaz. Kolem trafiky rychle proběhni a nedívej se.

Konča

Lubane, přijmi i ode mne upřímnou soustrast. Marjo je to tak Ifka=Konča, prý nás tady bylo na I moc a pletlo se. I já tě vítám a držím pěsti:-) Irenko, tak kdy přijedeš? A jak bylo na běžkách? Jinak začínám 3 měsíc BEZ. Kakamilo už jsem ti to poslala.

Konča

tak jak manža? Dnes začal březen. Dal se na boj? Můj manžel včera vůbec nekouřil, tak uvidím, jak dneska.

Friduča

Dobré ránko, Marjo jsi zkušená odvykačka :) A víš sama, že je to o hlavě a pozitivním myšlení a vzpomínání na cigeretu - negativně... Pokud se do tohoto dokážeš zformovat, apk máš vyhráno... Já jsem toho příkladem, pokud přehodíme výhybku a na kouření se koukáme, jako na věc negativní a nikoliv na hračku, kterou nám vzali, tak máme téměř vyhráno !!! Když půjdeš okolo trafiky - říkej si : nechci kouřit, nekouřím, je to hńus, který já k životu nepotřebuji, nejsem žáná feťačka, kterou ta droga dostane = mě teda ne !!! já jsem frajerka, která to dokáže, protože chce !!!! Budeš mít novou hlavu a budeš krásná a voňavá !!!!!! Držím paleček !!!!Piš,piš a piš !!! Ifko tobě gratulace ke 3 měsícům ,běží to běží :) Hezky, takže manža bojuje znovu ?Pašák !!!!! Můj zatím ne - už jsme překvalifokovali formulaci - né od března,ale během března se s tím popere :) :) :) Věř mi, že nepopere :( Já tomu nevěřím :( Kakamile gratulačka k týdnu a jde to,viď ??? :)

Konča

Jó ke 3 měsícům - kéž by to tak bylo. Já mám hotové teprve 2 měsíce. Já nevím jestli zabojuje znovu, on se o tom nechce bavit.

irena

Akce běžky probíhala už předminulý víkend ( 20,21,2,) a to tak , že v pátek a sobotu u nás lilo jak z konve tak jsme s manželem usoudili, že veškerý sníh se rozpustil a určitě natekl k nám do sklepa. Proto jsme v něděli vyrazili vykýblovat sklep. Na přehradě bylo nádherně,plno sněhu ,svítilo sluníčko stopa lákala , ale my měli s sebou maximálně ty kyble. Tak jsme aspoň odhazovali sníh ze střechy a kolem sklepa.A já jsem si přitom tak namohla svaly ,že jsem byla až do středy na tramalu a myslela si ,že mám nejmíň ledvinovou koliku.Tento víkend jsme tam byli v pátek ,po sněhu ještě zbyla stopa, ale ne na lyžování.Možná je to osud ,někdo mě chrání ,abych si neudělala výron ještě na druhé noze

ládík

ahoj lidi. na kontrolní dotaz musím samozřejmě odpovědět kladně, zatím ani v březnu 2010 nekouřím. lubane, ach jo, co k tomu, neumím tak mluvit, tak alespoň, ať ten čas se rozpohybuje a utíká a přináší úlevu. takže friduč, 200 , to je paráda, pro tebe brnkačka, ale stejně si dovolím ti k této metě popřát. takže marjo, hodiny, to je paráda, také často vzpomínám na své první kroky. takže ifko. 2měsíce, to je paráda, teď to již půjde samo. takže megan, 179, to je paráda, to já dosud neměl, ale v součtu, to mám za sebou. jinak mám za sebou dobrý víkend a pernou nedělní noc. v neděli jsem prvně sám na procházce, bez opor, obešel celý blok, slabší 2kiláky, no paráda. bez jediné zastávky. malinko , ale malinko přestávají i brnět nohy ( nechci to zakřiknout ), ale možná, že ty všechny tramaly ve mě začínají vyhrávat. ale v noci...ach jo...nejmíň třikrát vzhůru. po dlouhé době se mě zdálo o kouření. potajmu jsem pálil a vždycky mě to někdo bral, nebo mě nadával. ach jo. začínám na to kouření být nasr....ej. nejenže je to trápení, ale ještě se ani nevyspím. no nic. jdu bojovat dál. marja nováček ještě chudák běhá po městě, aby se nezdržela u trafiky nebo hračkárny. já se raději natáhnu. my mazáci to máme již jednodušší. vímě, že je to v hlavě a ne v nohách, ale já jsem rozladěnej, že mě tu hračku vzali, ale bez ní je to fakt lepší, tak proč na ní ještě vzpomínám ???? ahojky a vyhrávejme.

Ifka

se mi taky zdálo, že kouřím. To asi ten úplněk - normálně se mi vůbec nic nezdá - nebo si to nepamatuji. Rehabilitace už má výsledky tak to je paráda:-) Mám za to, že čím déle kouříš, tak i ty vzpomínky jsou častější a dlouhodobější.

Megan

Ahoj všichni. Vidím, že tady máme strarého nováčka a já tě Merjo srdečně vítám. U Kakamili vidím, že se drží a to je super. Irena si pěkně běžkuje, pak ještě kýbluje, no toto? A na které přehradě máte tu chatu? Ládíku, vidím, že již začínáš chodit. To byla tvoje hlavní výmluva na sraz ne? Že ještě pořád nemůžeš chodit že jo? No, tak ať tam 27.3. 2010 jsi jako na koni!!!!!! Já vím, že tě zlobím, ale prostě mi to nedalo. Fridučo, tobě moc blahopřeji ve včerejší 200!!!!!!!! Já včera na netu nebyl, tak až dnes opožděně. Určitě si myslím, že největší podporu a obdiv má momentálně LUBAN. Po takové tragické rodinné události se drží a odolává té bílé mrše. Jsi fakt borec. Klobouk dolů. Jde vidět, že to máš v hlavě srovnané. Máš u mě na srazu velkýho panáka!!!!!!!! Mějte se všichni krásně. Já jsem opět ve výkonu a buzeruju a pochlebuju:-(

Kakamila

Zdravím všechny milé lidi tady při pondělku. Vůbec nemám čas na PC, neb prcek marodí a ještě jsem se nezastavila, ani nezahulila:) ! V práci mám na vás víc času!! Končo, Ty jsi superbaba, moc Ti fandím, tohle se mi moc líbí!!!Fakt jsi borec!! Tobě i Lubanovi vyberu nějaký fotky a pošlu dnes večer, fakt nestíhám... Friduč, jde to, musí, i když nemůžu říct, že chut nemám a že bych nepohrdla...Ale nechci!!!Říkám si to přesně tak jak jsi napsala, je to HNUS! Představa, že jsem v tahu jela 27 let a po týdnu se to tělo trochu vyčistilo a je mu líp a já bych o zase zaneřádila, to je mi líto. Ládíku,blahopřeji k Tvému výkonu! Ireno, tos měla dobrý s těma kýblema....:):)Jsi mě pobavila. Marjo, já v žádným případě nesmim mít u sebe cigára a nesmim somrovat, to by nedopadlo zatím dobře. Zrovna dneska mě napadlo, jak se všichni bojíme, proboha, co budeme bez toho cigára dělat??? No, úpně jednoduše, trubky, jen tak ŽÍT!!! Tak se nadechněte, hezký den a nehulte!!! KK

Kakamila

Zdravím všechny milé lidi tady při pondělku. Vůbec nemám čas na PC, neb prcek marodí a ještě jsem se nezastavila, ani nezahulila:) ! V práci mám na vás víc času!! Končo, Ty jsi superbaba, moc Ti fandím, tohle se mi moc líbí!!!Fakt jsi borec!! Tobě i Lubanovi vyberu nějaký fotky a pošlu dnes večer, fakt nestíhám... Friduč, jde to, musí, i když nemůžu říct, že chut nemám a že bych nepohrdla...Ale nechci!!!Říkám si to přesně tak jak jsi napsala, je to HNUS! Představa, že jsem v tahu jela 27 let a po týdnu se to tělo trochu vyčistilo a je mu líp a já bych o zase zaneřádila, to je mi líto. Ládíku,blahopřeji k Tvému výkonu! Ireno, tos měla dobrý s těma kýblema....:):)Jsi mě pobavila. Marjo, já v žádným případě nesmim mít u sebe cigára a nesmim somrovat, to by nedopadlo zatím dobře. Zrovna dneska mě napadlo, jak se všichni bojíme, proboha, co budeme bez toho cigára dělat??? No, úpně jednoduše, trubky, jen tak ŽÍT!!! Tak se nadechněte, hezký den a nehulte!!! KK

Konča

s babou souhlasím, ale s předponou super jsi to přehnala:-)) Ty se taky držíš skvěle. Jen tak dál, držím pěsti.

evule

Ahoj lidicky,rada bych od zitrka chtela uz ponekolikate,ale uz naposledy zit zase jako nekurak.Uz jsem to zkousela tolikrat,jednou vydrzela dokonce tri roky a pak si znovu blbec zapalila.No a od te doby to nejde a nejde.Nejdyl mesic,vic ne.Uz nechci,ale jsem hodne labilni clovek a cigarety mne strasne uklidnuji,ikdyz si potom nadavam.Uz nechci,vazne nechci kourit.

Marja

Všechny vás zdravím a děkuji za podporu. Mé pocity jsou různé. Rozhodně nepociťuji eufórii.Ve městě jsem to zvládla. má kadeřnice mi první řekla ,, kouříš " A já, že ne. Ona se divila, že nejsem cítit kouřem, dříve ještě než jsem k ní vešla, tak v průjezdu honem jednu do zásoby. To bylo pak cítit. A vyjít ven a honem zase jednu za prvním rohem. No hnus. Tak to bylo příjemné. Ale pak doma, za chvíli únavy a skoro do teď jsem spala. Kávu pijí tady u počítače a jsem plně mimo.A to jsem toho chtěla tolik udělat. Vitamíny mám už také v sobě. Pamatuji si, že ta únava mě provázela i předtím.Chci se ještě zeptat na váš názor na tohle: minule mi i má doktorka řekla, že jsem neměla přestávat tak najednou. Je někdo, kdo začal napřed snižovat?Asi je to pro to tělo velký šok.tak jsem se vypsala, vedle na diskuzi to vezmu jen krátce,ale třeba vím, že NanaR nechodí tady. Kakamilo, budeme muset ještě hodně bojovat i ty Ifko, hlavně, že jsi zase přestala. Friduča už má vyhráno a je plná energie nás tady držet, tak jako Mona. Ta už by vůbec nemusela sem chodit, ale je také tak pozitivní, že nám stále bude pomáhat, že. Megana znám jen podle jména,ale myslím, že už je také za vodou. A další, ještě ta jména nemám moc zafixována.Evule a ty se tedy přidáváš stoprocentně.Fridučo, novou fotku jsem neudělala, bylo to zrnité, nevím proč,ale ty nějaké máš a hezčí nejsem,ani mladší,ani chudší, zatím.Já se zase ozvu, ale momentálně jsem jako zpráskaný pes. A to jdu večer do práce na výpomoc.Snad bude lépe.

Megan

Marjo, ohledně přestávání ze dne na den a snižování. Já třeba začal snižovat až po Champixu, když mi retka přestávaly chutnat (asi po třech týdnech). Pak to šlo. nejhorší byla ta ranní. Já tedy nevím s tím kafem, jestli neděláš chybu. vĚTŠINA z nás co jsme tzv. za vodou zezačátku odvykání kafe raději nepila. Já ho začal pít snad až za měsíc. Vyzkoušej raději zelený čaj.Když budeš mít velký chutě, dej si Tik-Tak. Osvěží tě to a zažene chutě. Holka drž se a věř si. Určitě to s Champixem zvládneš. Ahoj Evule, to že jsi začala po třech letech opět hulit je strašná škoda. Nevím, proč jsi začala, ale myslet si, že tě cigatery uklidní je hloupost. To si tady myslel každý z nás, ale je to jenom o psychice. Cigareta je droga-zlo. Normální je nekouřit. Jak nás může uklidňovat něco, co je plný jedovatých látek a tak nebezpečný pro tělo!!!!!!! Když budeš ve stresu, zanadávej si a dej si třeba bombon. To vyjde úplně nastejno. Ahoj a piš

Kakamila

Marjo, já v sobotu před 14 dny, než jsem s tim sekla, jsem měla ještě asi 52 kousků!!!Ten další týden jsem postupně ubírala svý 4 v autě, pak doma po příchodu z práce, furt jsem něco dělala, a postupně mi to přestávalo chutnat.Držela jsem se stále ale okolo 20-25, a to jsem fakt OMEZILA!!I to byl úspěch. Můj laický názor: když začneš se šampíkem, vlastně ti obsadí receptory v mozku a stejně se k tobě žádnej nikotin nedostane, takže stejně vlastně jakobys přestala ze dne na den....Co myslíte, zkušenější, není to tak??? Takže máš pocit, že hulíš seno a pak už si jen řekneš, no má tohle cenu??? Pak jsem šla na jednu akci v pátek, tam jsem udělala 17 kousků, v sobotu jen 8, v neděli 3 prásky a zbytek cigaret jsem rozdupala a vyhodila!!! A klid!! Třeba dnes pořád něco dělám od rána jak debža doma a jsem ráda, že stíhám jen tak tak, nechápu, jak jsem mohla dřív všechno prokládat cígem, normálně bych nestíhala, nebo zase v běhu, v autě, no jak šílenec. Takže si kuř, ale ubírej a pak se na to vybodni najednou,ten nikotin už stejně nedostáváš tam, kam potřebuješ, ty prášky to zablokovaly, uvidíš půjde to, když to jde mě, já jsem fakt byla první v olympiádě kouření!Věčně s cígem a na večírcích jedna v ruce, druhá ještě v popelníku, no jak magor!! Držím palce Tobě i Evuli!! Končo, doufám, že víš, jak to bylo myšleno!!Prostě velmi dobře!! Já si dám za nějakou hodku vínko, až to všechno dodělám, co mám, a udělám si příjemný večer zase bez cíga, a pošlu vám konečně ty fotky, Končo a Lubo!! Zatim papa a držte se!! KK

LUBAN

Všem Vám moc děkuji!!!!!!! Nekuřte

Marja

Tady došlo k omylu.Já vlastně neřekla, že neberu Champix. Kdysi jsem s ním tady začala,ale překouřila jsem ho a pak už jsem ho nechtěla a ani nechci. Podrihé jsem to zvládla bez níčeho. A te´d také bez ničeho.Vím, že je tady hlavně diskuze o Champixu, tak asi více patřím na tu druhou diskuzi. Ale to nevadí, většinu vás znám, ale budu i tady nakukovat. Megane, káva mi nedělá problémy, to jsem zjistila ráno, šlo to bez cigarety v pohodě. Mě ani nedělá problémy být bez cigarety ve společnosti. Já měla nejraději tu, když jsem byla sama. No a kafe mě jediné trochu vzpamatuje. Už je trochu lépe.

Friduča

Marjo - patříš sem !!! já už CHMP tak= neberu a to dávno :) A Ládík ho nikdy nebral ... Jen tady pěkně zůstaň a žádný zdrhání... !!! Jinak já taky snižovala počet...ale co se týká zdraví myslím, že je to fuk - jeden doktor ti řekne to a druhý ono ...Ale dle mě je to jen jejich názor, který nemají nijak podložen... Pokud by byl podložen,pak si myslím, že by byl jednotný... Mojem maina s tím po 30 letech sekla ze dne na den, tchán a tchýně taky ... Já snižovala, ale spíš proto, aby se mi ta poslední jedna lépe zahodila... A taky to bylo snažší..Protože si během toho snižování i tak trochu odvykneš na to cígo - už ho nemáš tak často v ruce ... Evule - už jsi to jednou dokázala, tak to dokážeš zas !!!! Piš a my tě všichni podpoříme !!! Ládík se nám pěkně rozchodil, tak to mám velkou radost !!! jsem ráda za každý nový krůček :) A bez cíga ... No to je prostě pohádka !!!! Já jsem dneska od jedné do teď byla v bazaru a přivezla si nové autí...Xara mi začala zlobit, už měla nalítáno babička a tak jsem jí vyměnila, než zase bejt lehčí o X tisíc... Manža sice vždy tvrdí, že slyším trávu růst, ale v 99% se vždy má slyšina vyplnila - tak na mě tentokrát dal :) A při cestě domů už jsem opět viděla úsměv na rtu a bude ho chtít půjčovat :) :)

Megan

Fridu a co sis pořídila? Tý vogo, já chci taky nový auti. Moje Oktávka už je taky bábi. No jo, ale musíme střádat na domeček

Friduča

Když autí začíná požírat peníze, pak je to na prd ...A sobě Peugeota 307 - není úplně nové, ale jako nové...Vymazlenej, udržovanej, málo najeto ...V Xaře začalo rachtat a mám tůšo, že se tam něco stane :)

Kakamila

Tak já myslela, Marjo, že jsi na šampíku tak nic, tak to budeš mít jěště těžší a to Tě tedy obdivuju, jestli se zadaří...Moc držím palce!!! Zatím. KK

Mona

Ahoj,šla jsem po schodech nahoru do ložnice a vztpomněla jsem si na tebe. Tak jsem se ještě zastavila u sebe v pokoji,protože mjě moc zajímalo,jak se s tím pereš. MOOOOC ti držím palce,aby ten začátek byl alespoň trošku snesitelnější.l Připrav se na absťák-já se někdy vztekala a někdy jsem si trochu pobrečela,ale to všechno přejde. Na 100 procent. Dneska je mi fakt fuk,že cigára vůbec existujou. A není to tak dávno,co jusem si tady uklízela u sebe v knihovně a našla jsem v šuplíku půlku cigára. Bylo to dost úsměvné vzpomenout si jakej to byl humus strkat něco takovýho do pusy.....Vydrž,ten začátek je nejhorší-a chci tě vidět v Praze,fakt si řekni,že chcem pokecat a alespoň do tý doby že to vydržíš. A co bude pak to se ještě neví.....V půl 9 jsem se vrátila ze cvičení,srkám tady zelený čaj a radši bych si dala víno,no ale život je boj a já se těším,až zhubnu a budu spojojená...Tak se měj a VYDRŽ!!!!

evule

Kraasne rano vsem.Tak ja dneska zacinam.Hned po probuzeni jsem si nezapalila,tak to je dobry zacatek.Na 10 hod. jedu s detmi na ockovani,pak do banky a nakoupit.Udelam si zasoby neceho(jeste nevim ceho):-),az mne prepadnou chute.Uz ted se bojim,jak to zvladnu,deti mi davaji hodne zabrat,nevyspani,mam tyden po rozvodu,hledam nove bydleni a do toho ma prijit menstruace:-(((Jestli to opravdu vydrzim bez ujmy na zdravi,tak to budu vazne borka:-)))

IRENA

Teda, Evule,ty jsi číslo,pokud při tomhle dokážeš nekouřit ,tak jsi hvězda.Ale na druhé straně máš tak nabitej den a začínáš novej život ,tak proč ne bez cigarety. Držím Ti palce. Marju taky obdivuju,bez champixu..to je tada....já jsem ho překuřovala měsíc,nedokázala jsem se od cíga odpoutat... Ifce a Meganovi se omlouvám,dnes jsem od Vás našla poštu z půli února,akorát že ta Meganova mi zase nejde otevřít. Ifko kde jsi přišla k tomu Filmu,škoda že mi nejde zvuk, to musí být velkolepé A teď gratulace :nedělní friduš,Lubanovi,Lexe ,Ivče, Ifce......a vlastně všem Ládíkovi ,Meganovi,Kakamile,Emě, olině ...všem

Konča

vždycky chci na něco reagovat a vrznou dveře a já odběhnu od PC a pak, když se k PC vrátím, na to zapomenu. Včera jsem chtěla pogratulovat Ivče k dovršené 100 bez smradu - takže dodatečně. Marjo moc moc ti držím pěsti. Já bych bez Champixu nedala ani půl dne. Děvče vydrž. Irenko ten film je od Megana. A kdy přijedeš??? Evule velmi ti držím palce, no "lepší dobu" sis nemohla vybrat, ale už máš zkušenosti, tak by ti to mělo vyjít. Kakamilo jsi ty ale kočka. I tobě držím palce.

Konča

neb mě včera manža prosil, abych mu došla koupit nějakou kusovku, prý alespoň jednu. A já nešla. Ale když já po něm škemrala, tak mi vždycky cigo dal, ale je pravda, že je měl v kapse a nemusel je jít kupovat.

Irena

Já se teprve učím,z půlky to neumím , z druhé půlky mám špatný počítač,z třetí půlky mi sem taky porád lezou lidi a taky zapomenu ,co jsem chtěla.Tak se omlouvám, Ifčo, chtěla bych příští týden, ted tu mám děti na prázdninách. Megane,jsiPavlatMartin? Ta přehrada je plumlovská.

ládík

musím se s vámi podělit o svůj včerejší hrozný zážitek. v mém okolí kouří švagr a samozřejmě manža. v poslední době mě není příjemné, když z nich ty cigára cítím, ale to je jen třeba chvilka a přejde to a dá se vydržet. u švagra je to trochu horší, protože ten když přijde, tak přede dveřma provádí vtahovací cvičení a ten spařený tabák smrdí ještě víc. včera odpo jsem byl vsadit na třebíč. za mnou u přepážky kolega, vím že kouří tak jako jsem tahal asi já. lidi ten smrděl, to byl hnus. normálně jako by vedle vás byly samé popelníky. hrůza, teď jsem musel vydržet než mě vyřídí, bez možnosti obrany, no prostě hnus. jestli jsem i já takhle smrděl, tak je zázrak, že mám ještě rodinu a přátelé. fuj, fuj. velmi mě pobavil v nedávné době příspěvek friduč...s manžou jsme si ujasnili pojmy, ne v březnu, ale během března...jako bych se viděl, uhrát alespoň další den nebo týden. samozřejmě držím palce marje. konečně někdo, kdo jede se mnou bez pomoci ch. marjo dá se to, ale.........

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

49%
51%
Zatím hlasovalo 61 lidí

Mohlo by vás zajímat

Porodní plán je dnes trendem, ne vždy ale vyjde

Přístup k porodu se v českých porodnicích za poslední roky velmi proměnil. Zatímco v dřívějších dobách maminky neměly příliš možností ovlivnit průběh svého porodu, v současnosti se mnohem více přihlíží k jejich přáním.

Oči prozradí i jiné než oční choroby

Oko je zdravotní mapou člověka, při běžném vyšetření lze z očí vyčíst třeba první známky cukrovky, infarktu, některých nádorů nebo roztroušené sklerózy.

Uzly ve štítné žláze lze odstranit i bez operace

Obtíže při polykání, pocit tlaku nebo plnosti v krku či hmatatelná boule na krku – i takhle se projevují uzly ve štítné žláze. Některé člověku neškodí, jiné ale mohou způsobit vážnější komplikace nebo být i zhoubné. Lékaři zhodnotí, o jakou variantu se jedná, a případně je odstraní. Zatímco dříve musel člověk na operaci, nyní specialisté umí tyto uzly odstranit šetrněji – pomocí tepelného účinku elektrického proudu. To vše při plném vědomí pacienta a bez nutnosti delšího pobytu v nemocnici. Unikátní zákrok mají za sebou v Česku první desítky nemocných. Na nové možnosti léčby upozorňují odborníci u příležitosti Týdne štítné žlázy, který připadá na 25.–31. května.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce