Inzerce https://www.lekarna.cz/pripravte-se-na-leto/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=pripravte-se-na-leto

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Marjo, to nebo na začátku je překlep, mělo tam být NEBOJ:-) ahoj a drž se

Friduča

Marjo půjde to...Uvidíš ...Ty se snažíš, ale prostě to táhneš jen vůlí a v tom je opravdu problém.. Je pravda, že někdo to tou vůli klidně zvládne, ale takových lidí je opravdu minimum... Většina lidí, který to táhnou jen silou vůle a ve skutečnosti nejsou rozhodnutí ( neustále je pronásledují myšlenky přesně jak píšeš - co u moře ? neužiju si to, co káva ? nebude chutnat..atd.atd. ), valná vqtšina jich selže - někdo dříve, jiný později - každý ji máme jinak silnou... Myslím, že ono se to hodně všechno podobá - protože recept je ve skutečnosti jen jeden - TY SAMA a TVÉ ROZHODNUTÍ. Jak já říkám - přehození výhybky. Začít se na nekuřáctví dívat jako na věc pozitivní a za odměnu a nikoliv za trest. Protože dokud se na ní díváme, jako na něco, co si odepíráme a co chceme,ale rozhodli jsme se nemít, nicméně neustále potom toužíme a myslíme na to - pak máme nakročeno k recidivě... Je to prosté - ostatní náplasti, žvejkačky, CHMP atd...cokoliv je pomůcka, berlička...Většina boje je v nás a v naší hlavě, v našich postojích k tomu hnusu... Bere ti to peníze, smrdíš okolí - vnukovi, ubírá ti to léta, která by jsi mohla prožít atd. - kromě opravdu minimálního vteřinového prožitku, který po natáhnutí máme, nám to nepřináší NIC,ale VUBEC NIC pozitivního. A to je třeba pochopit. Pokud tohle přijmeme a naučíme se tak na kuřáctví dívat - máme vyhráno. Je třeba smířit se, že jsme vyrostli a naše hračky už nás nebaví a nikdy si s nima již nebudeme hrát. Nejsou pro nás - nastal čas na jiné věci - začít se více věnovat sám sobě a peníze, které ušetříme věnovat jinam a né na ničení svého zdraví... Já je například investuju do svého koníčka cestování a knih. Cigereta mi nechybí - odložila jsem jí a již jí nechci otročit. Marjo - čti co ti přijde pod ruku o nekuřáctví, porovnávej si tov hlavě a ono to půjde... Uvidíš .. Ty moc chceš a to je taky pozitivní, ale musíš se k tomu chtění ještě ROZHODNOUT ! Upřímně ti držím všechny své palečky... Megane - to je opravdu dobré rozhodnutí, jen se kurýruj... Já bych ti dala, kdyby jsi na prsknul :) Kakamilo - tvůj muž kouří ? Nebo je mu to jako nekuřákovi fuk, že nekouříš ? To by měl být rád, ne ? Můj kuřáckej manžel je rád,ale lezu mu na nervy :) :) No a jsme skoro v půlce března - budu se ho muset zeptat jak, že jsme na to s tím praním a bojováním :) Mažu cvičit ..Zatím pa a držte se - neklesejte na duši přátelé... Život je krááásný !!! Vzdát se je horší než být poslední.Bojujme !!!!

ládík

ježíš marja marjo, co se stalo. já na tebe tak spoléhal, jediná, která je tu se mnou bez chemické podpory. no nic stane se, já o tom mohu vyprávět. sice nechápu tu hádku. v důchodu, milá a pracovitá babička a ona se hádá. já se po třicítce již nikdy nehádal, jo zase jsem vydržel i půl roku nemluvit, ale hádat se to ne. při všech těch mojich neduzích jsem po třicítce přežil jednu plicní embolku, ono to má vše stále něco spojeného s ucpanými cévami a kouřením. a tenkrát jsem nějak změnil náhled na život. řekl jsem si, že jsme tu jen jednou a měl bych si to co nejvíce užít. vůbec mě neštvalo jestli mám kšefty, jestli je hodně na účtu, ale ještě jednou a ještě jednou se nadechnout, to byl cíl té chvilky. no nic, proto lituji ty některé moje stavebníky, když se honěj a mořej za barákem, autem a ani nevědí co vše je ještě čeká. měl jsem klienta, nejdříve nervy projektant, termíny, povolení, potom problémy s firmou, zase termíny se stavbou, sehnat peníze a když konečně zkolaudoval, tak za dva dny přišla povodeň 97, odneslo to celou zadní stěnu baráku a na krku celá hypotéka a stavění skoro na začátku, proto nic nechci, bytovka, teplo, voda teče, světla svítí, neprší na mě a jinak nic nesyslit. ale zpět ke kouření. marjo je to škoda, ale to je život. škoda. já dnes byl opět na zdravotní vycházce. včera 2kiláky, dnes již tři. jestli chceš poradit , jak si zakouřit, tak tady je rada. i já dal dne myslím , že tak skoro celé dvě. když se hodněš nadechneš ve chvíli, když před tebou půjde kuřák, nebo se budete míjet, tak je to stejné. a kdyby bylo málo, tak postát u autobusové zastávky a za chvilku jsi překouřená. marjo nic se neděje. teď jen fakt se nerozkouřit, ale když jsi porušila, tak si chvilku užij. a jen soukromě, malý dotaz, když jsi měla tu první cigaretu, kdy jsi dostala podnět , kdy bude další ??? já v půlce té první. smrdělo to, vůbec to nechutnalo, ale ta bestie hned zaútočila a jak jsem psal , tak v půlce cigára jsem začal přemýšlet, jak vysomrovat další. je to svinstvo a navíc zákeřný. rodinko, zatím ahojky. nekouřím

Megan

Ládíku, tak územko už mám na úřední desce Města Třebíč. Je to vyvěšené od 4.3. 2010, můžeš mrknout. Dnes jsem po telefonu mluvil s tím syslem projektantem, pak mu klekla baterka a už ani nezavolal zpět. No, ono by to něco stálo. Takovýho hamouna jsem nikdy neviděl!!!!!!! To se teď stěhuje (jenom o pár baráků dál) a ještě pořád nemá hotový všechny projekty!!!!!! A to jsem mu to zadával (bohužel jenom na hubu) téměř před rokem!!!!!!!!!!!!!. Tak Ládíku, jestli po tobě bude někdo řvát, že ještě nemáš hotový projekty tak klidně můžeš říci, že v Třebíči projektanti pracují na klasickém rodinném domku rok a vůbec je to netrápí:-( Ohledně tvých tříkilometrových procházek-tak to je fakt super. To bys už došel pěšo i na sraz ne? No, já pořád stejnak tak nějak doufám, že přijedeš. Však Friduča by pro tebe i přijela. Ještě si to rozmysli a nezlob:-) Móóóc vás všechny zdravím rodinko:-) PS a stále nekouřím, už přes půl roku

Kakamila

Ahoj rodinko, tak Marjo, já myslím, že bez šampíku to budeš mít těžký. Hele, Tobě je líto těch peněz,viď?? A že makáš vedele jen na cigára, to znám!! Tak si vezmi tužku a počítej, já dala za 56 tablet 1920,-Kč. Ted si beru už jen 1 denně, takže příští měsíc dám už jen cca 960,-Kč. Za cigára u mě měsíčně padlo cca 4000,-Kč, tak se to do budoucna sakra vyplatí, že?? Kup si 56 tablet, to Tě nastartuje a ta hlava si to už srovná. Jen s vůlí bych to nedala ani náhodou. Fridu, manža přestal ze dne na den před 6,5 roky, byl jen na nějaký tý elektro-kravině, ale pak stejně přestal jen a jen silou vůle. Kouřil tak 40-50 denně, někdy míň. Měl pořád kecy, že kouřím, teď, když jsem přestala, má kecy, že sedím u PC na "rodince". Jeho problém!!!! Nebaví mě řešit nesmysly...Kouřit jsem chtěla přestat hlavně kvůli sobě. K tomu se ovšem musí postupně dozrát!!! Megane, to je dobře, že jsi v pelechu, zdraví je jen jedno!!!A v tý slotě, tedy, letos mě ta zima už tak s.....e!!!!!!!!! Ládíku, Ty jsi takovej frajer, bez ničeho,ještě diety,fakt dobrý!!!Procházky -super!!! Všem blahopřeji k nějakým výročím, Lubanovi,v pátek jsem si vzpomněla.... Vy chcete slezinu už od 15,00 hod???No, to nevim, jak s hlídáním, spíš až tak kolem 18,00. To už budete písklí a já vás budu muset dohnat....Tak dejte vědět. Zatím papa, a hezký den bez cigárka!!! KK

Konča

3 dny nejsem u PC a mám co dělat to tady přečíst. Marjo, taky bych se přimlouvala za ten champix. U nás letitých kuřáků je champix nutnost. Já jej taky dokážu překouřit, ale ono to fakt leze do peněz, když máš zaplatit Champix a k němu platit cigarety. Takže nakonec s cígem sekneš. Ale já radím a přitom jsem v sobotu sama zhřešila. Alkohol + kouřící manžel + závist že si vyhuluje vykonaly své. V sobotu jsem vyhulila asi 6 cigár, ale od neděle opět nic. Historie se holt opakuje. Avšak pozor, udělala jsem s mužem dohodu, že kdo z nás si první zapálí, zaplatí tomu druhému pokutu 2000 Kč. Mám takový pocit, že tentokrát to vyjde:-) Nikomu z nás se pokuta nebude chtít platit:-)

Megan

Tak Ifko, ty jsi mi vyrazila dech!!!!!!! Vždyť jsi zase nehulila dva měsíce? Tak doufám, že až do srazu ani jedna, jinak přijedu do Olomouce a uvidíš:-( To jsou věci, to jsou věci

irena

Marjo zkus to ještě přes kuřáckou poradnu(je v každém okresním městě).Budeš mít nad sebou bič když budeš chodit na kontroly a budou ti měřit hladinu kysličníku uhl. První startovací dávku ch. bys měla dostat zadarmo a jestli jsi u všeobecné pojišťovny tak ta ti nějakou částku vrátí zpět ,ale až po 3 měsících, a musíš mít potvrzení z té poradny Každá pojišťovna to má jinak.Jestli si dobře pamatuju ,tak ti bývalo dost špatně po champixu,takže se napřed pořáně najíst a pořádně ho zapít.A ta půlhodina špatně se dá vydržet...ber to jako něco za něco..Předpokládám ,že jsi si za manžela vzala chlapa tak mu to musíš říct i několikrát ...já taď nekouřím ,mám nervy , jsem ve srabu a jenom ty mi můžeš pomoci.. měl by to tak pochopit,on bude ten hrdina..... a kochat se bez cigarety krásou čehokoli kolem ,to bylo to nejhorší ,ale taky to jde, já se kochám s tím vínkem, ty jsi říkala, že máš ráda svařák...tak si ho uvař...udělej si malý obřad a kochej se....BEZE Smradu .. fakt to jde ...když tak to skus několikrát, ono se to nakonec povede, uvidíš......Píšu to podle sebe já měla v hlavě jasno nesmím kouřit nebo zdechnu ,ale zaboha to nešlo...až pak ta poradna (a ještě vnučka,ta plakala,že jí umřu)...dlouho jsem překuřovala, ale byla mi hamba tam jít s tím ,že to neudělám.......... ,chodím tam po půlroce doteď.

lexa

no tááák co to tady čtu!!Taky jsi mi vyrazila dech,hledám,že někde uvidím,že to byl vtip a nic!No to já znám já závidím každou chvilku,ale už to zvládám to já už jenom tak pro sebe a somruju už jen ze srandy!!Ty Megi se uzdravuj a nelap porád u toho PC:)))!Jo ještě posbička,nemohl by jsi mi něco zjistit o tom vojákovi?Jako jak pátrání?Jestli už to všichni zabalili a je prostě nezvěstný!Marjo držím pěstičky do nového začátku!!!jinak Fridu už taky pracuju na manžovi jako,že by toho hulení mohl nechat!!On sice chce,ale v hlavince ještě né!A navíc se do toho plete švagrovka,proč by jako přestával no a s kým by jako chodila hulit!Ladíku gratulačka k tvým zimním kilometrum,šikulka!

Mona

Úplně souhlasím se vším,co jsi napsala Marje a podepisuju se pod to.Já si myslím,že je problém ještě jinde. Marja si ten život bez cigára NECHCE představit a v tom je ten zakopanej pes. Mě po Champixu bylo NESKUTEČNĚ ZLE!!! První den jsem dokonce volala doktorce co mám dělat,že nemůžu vůbec jít do práce. Přešlo to asi za 1/2 - 1 hodinu. Já to zkrátka vydržela a ono to klaplo. Dneska jsou pro mě cigára hnusný a smrděj a já radši za ty prachy jedu každej rok s babama cvičit k moři. Jinak mám dole už asi 5,5 kg-včera to bylo teda 5,9,ale já to nechci zakřiknout. Manžel je ještě v nemocnici a zůstane tam asi do konce týdne,než mu dokapaj ty léky. Strašně ho lituju-a potažmo i sebe,protože mám dojem,že letos má asi šlus s jachtingem. Všem držím palce v odvykání-Ifko,tobě jednu za ucho-ale když jedeš dál,tak OK a Marjo ty se vzchop a vyprdni se na to. Vždyť se chceme na srazu sejít ne?

Irena

Ještě jsem si vzpoměla a to platí i pro Ifču ,(i když je jasné, že je vám to jasné)Já před rokem .asi po 40 dnech nekouření ,jsem si u kamošky ( narozeniny ,alkohol) ,až všichni ostatní odešli,vyžebrala cígo,když jsem ho dokouřila okamžitě jsem si zapálila druhé a nic... žádná uleva, žádné pošušňáníčko jenom hrozné výčitky svědomí.....namluvila jsem si ,že se mi to zdálo,napsala jsem to i do diskuze,všichni mě tenkrát podpořili.....Takže holky to byl jenom zlej sen ,jedeme dál........

Megan

Tak rodinko, já jsem právě zjistil, že mi autobus z Třebíče do Prahy přijede v 16 hod. Mám tam dobrý spojení z Florence na Prahu 1 ( bus č. 133 v 16:15 na Staroměstskou), tak bych v tý knajpě mohl být v 16:30 hod. Dřív to bohužel nestíhám. Ono to bude stejnak těžký to zkloubit časově. Plno lidí není z Prahy. Napište, (mimopražáci) v kolik přijedeete do Prágle a ten čásek srazu pak dáme nějak dohromady. Jo, Fridu, nemusíš pro nás jezdit, já se dostanu místňákem. Ale děkuju Jinak opět zde dávám odkaz na u hospodu http://www.thepub.cz/praha-1/o-nas/

ládík

ahoj. tak mě ubíhá hodina vycházek a já jsem doma. venku je -5° a to se mě vůbec nechce. již mě skoro nebaví stále jen sledovat počasí a být stále zalezlej. svítí sice sluníčko ostošest, ale ta zima je nechutná. no nic, od 14hodin mám další vycházku, jdu se natáhnout a připravovat se na další pokus. jo a sorry , ještě stále nekouřím. 294 s třicítkovou výlukou a bez podpory, tedy jiné než diskuzní. myslíte, že marju ukecáme na další pokus ???

Friduča

Dbré ránko, no Ifča - Konča nám zaae připravila pěkné překvápko :) Já se z tebe holka picnu :) Ale jako pozitivní beru fakt,že jsi se ráno vzbudila a opět nekouřila, protože to je velké pozitivimum a taky velká klika - to si doufám uvědomuješ... Pro ostatní - nedoporučuju také testovat. Těch co si řekli, že to testnou a budou si dávat jen, když někam půjdou atd... Jinak nebudou kouřit, tak těch, kteří toto dokážou je skutečně mizivé procento ! Většina lidí se rozhulí a je tam kde byla... Jenou jsme se rozhodli nekouřit a tak by jsme se na sebe měli dívat jako na nekuřáky a nepokoušet štěstí. Protože každý další boj je těžší a těžší - to myslím vidíte také... A navíc ze zdravotního hlediska je opravdu škodlivá KAŽDÁ cigereta, takže škoda každého prokouřeného kusu a zaplať - pánbu za každou nevykouřenou... Ifko tobě držím palce,aby jsi se dál držela a vydržela a to samé pochopitelně manžovi, protože to je moc důležité... Ve dvou se to lépe táhne .. Lexo - argumentů je milion - proč by měl přestávat.. Mě jakmile začne někdo tak hloupě argumentovat, jako proč by měl přestat, vždyť ho to baví. Tak mám tolik es v rukávu, že prostě nemají šanci... NIKDO nekouří protože ho to baví - jsou obyčejní závisláci a otroci nikotinu... Ještě pochipím větu, že člověk nedokáže přesta, ale výmluvy tipu ... já chci kouřit... Takže vyzbroj se pádnejma argumentama - procentama a číslama - můžeš načíst u mě na blogu a jen jim přednášej !!! Moje kamarádka už taky nekouří a i když neúspěšně, tak pár kamarádů se snaží s tím seknout... Někteří nekouří v mé přítomnosti - takže svou osvětu bych brala jako úspěšnou... A zbytek sobců, co mi pálí pod nos ? Tak těm to klidně řeknu, když jsou líní se zvednout a jít si zakouřit ven :) :) Jen do nich a hlodej a hlodej a švagrovou pěkně peskuj ať není hubatá a nechová se hloupě - vymlouvat někomu,aby se nsažil s tím bojovat mi prostě připadá hloupé... Já nevím já jsme tyhle věci jako kuřák nedělala - pokud bylo více nekuřáků - chodilo se kouřit ven, nekouřila jsem lidem na zastávkách pod nos, nekouřial jsem dětem v autě pod nos - ani v místnosti - chodilo se ven ...A abych někomu vymlouvala - aby nebojovla s kouřením ? Tak to ani náhodou. Takže Lexo - bojuj a máš mou podporu jen do nich ! :) :) :) Mono - asi jsem retard, ale uteklo mi co je manžovi ? Vyřiď mu brzké uzdravení a držím palečky ... Ke kilíčkům gratuluju !! Jsi šikulka ! Já dnes byla na ranním treninku :) :) Megane - jak chceš :) Ale jak píšu - já mám sobotu vyčleněnou volnou, takže mě je to šumák... Klidně můžeme směrovat srazík na pátou odpoledne. Stejně psala Kakamila, že by to taky nedala ... Tak pátá hodinka - souhlas.... Ostatní se musejí vyjádřit .. Jak to mají naplánované ...Já jsem tam autem za půl hodinky ...

Megan

Ahoj Lexo, tak to ti bohužel nezjistím, protože tam od vás nokoho od policie neznám a po telefonu to nikdo neřekne. Ale z největší pravděpodobností (zcela určitě) již žádné pátrání neprobíhá a čaká se, až se někde objeví tělo. Je to sice drsný, ale je to tak. Měj se a nekuř

Friduča

Ládíku - nemusí ti to bejt líto, já bych do té ledárny nelezla, kdybych nemusela ... Ale do patnáctého vydržíme a pak se to má značně zlepšovat :) :) Tak se máme na co těšit !! Ano - Marja s tím sekne, já jsem o tom přesvědčena - a to velice brzo a na našem srazíku bude jako právoplatný člen ! Je to veliká bojovnice a dá to.. Každý máme svou cestu,ale jedno vím jistě Marja přestat chce. A dokáže to !

Konča

nekouřím. Do Prahy se chystám. Už mám v kasičce odložených 600 Kč na vlak. Ale asi pojedu hned domů - nebudu v Praze na noc, proto bych brala dřívější termín. Gratulace Lubanovi k překonané 160, Friduč k 209, Megan k 187, Ládíkovi k 294 atd... Megane dík za fotky. U nás rovněž hnusně mrzlo -7 a kdybych nemusela, tak ven nepůjdu. Mono, manžovi přeji brzké uzdravení. Irenko, tak kdy přijedeš??? Myslíš, že mě najdeš?

Mona

Mě je to jedno,kdy začne sraz,přizpůsobím se. Spím u kámošky v Uhříněvsi,to je asi štreka co? Fridučo,manžel má zánět močových cest a přivezl si to z tý Anglie. Už měl dvoje antibiotika a teď je v nemocnici a něco do něj kapou,prej už by to mělo zabrat. Snad už to bude dobrý.

lexa

Megánku,jsem si to myslela,že se bude jen čekat,je to stejně hrozné,když nevíme co se vlastně stalo!Díky!Fridu je to přesně jak říkáš ona kouří protože se jí to líbí no v sobotu byla tak na facana,jsme se hádali já na ní,že co to je za blbost to možná pubertáci kouří,že se jim to líbí ona že né,že si kolikrát zapálí až večer,tak vlastně není závislá no škoda mluvit,ona má svoji pravdu já jí to nevyvracím at si hulí!!

Marja

Vy mi dáváte zabrat, já vás už asi se...Když vy máte ale ve všem pravdu. Jen ten Champix mě nepřesvědčíte. Tu poradnu až jako poslední možnost. Ráno už mi bylo celkem dobře, vypsala jsem se Friduči a asi budu pokračovat - holka to je zlatá. často myslím na to, jak se jí nedařilo a jak je na tom teď. Jsme teď na tom opačně.Dám si ještě jeden den a pak buď skončím navždy nebo to vzdám. Momentálně ciga chutnají hrozně, spíše nechutnají,ale je to přísun nikotinu, nic více.Byla jsem něco vyřídit a vůbec jsem se necítila, v puse jsem měla nepříjemný pocit a i jsem se styděla. Ifčo, škoda. Jo, kdybych náhodou jela do Prahy, tak v pět sraz by mi nevyhovoval. Manžel musí jet se mnou / jestli ho do té doby nezlikviduji /,sama bych nedojela.Ale on by si šel na vláčky. Museli by jsme v sedm už jít na vlak, tak to by mi nestalo za to, na dvě hodiny jet takovou dálku.Ale vůbec na mě zatím neberte ohled, kdyby jsem jela /což strašně chci /, tak třeba aspoň někdo by přišel dříve. Vedle na diskuzi mě to moc nebere,tak se ozvu tady a řeknu pravdu, jak jsem se rozhodla. Moc děkuji za podporu a chápavost.

Marja

Prosím, můžete mi někdo říct, jestli jste někdo používal nikotinové žvýkačky? Je to sice přísun nikotinu,ale aspoň v tom začátku.Mám je doma. Jen abych pak nežvýkala pořád. Máte někdo zkušenosti?

Friduča

Mono - Uhřiněves je kousek od nás - moje mamina odtud pochází :) Jsem z Říčan a bydlím na desítce ... Nejsnažší bude, když pojedeš z Hlaváku,až tam - je to určitě nejrychlejší a njepohodlnější cesta ( 15 min. ).. Pokud tě na nádraží kámoška vyzvedne, nebo bydlí blízko... Aha, tak to je zvláštní... Já měla jednou uplavici - v Turecku... Docela záhul, ale mou lásku k Turecku to nezměnilo :) Tak hlavně,ať se dá do kupy - močák je nepříjemnej, občas nějakej zánět taky mám a je to peklo...Pálení, boleníčko .. Lexo o jakém vojákovi to mluvíte a co se stalo ? Já teda nevím, ale mě unikají informce - nepozorně čtu ? Jen,ať má svou pravdu,ale ať nehučí do tvého muže ... Ty mu vysvětluješ výhody nekuřáctví, nahlodáváš a ona bude takhle krafat - bych jí to vysvětlila kuřačce marný :) :) :) Marjo. od toho tu jsme - aby jsem se podporovali :) A my se známe už nějakej ten pátek...Ty jsi mě taky podporovala - pamatuješ ? A jak ti to krásně šlo - pamatuješ ? Není to tak těžké !! Chvilkam a se to tak může zdát,ale ve skutečnosti to tak není ... Napsala jsem ti slohovou práci na mail :) :) Pokud dorazíš a budeme se chtít srazit dříve - můžeme.. Opravdu je mi to jedno.. Jsem doma zvednout se můžu... Já ani nelpím na téhle restauraci - to byl Miloše návrh a není pevný ... Můžeme jít kamkoliv ... Kam se nám jen bude chtít :) :) Žvýkačky tu žvýkalo docela dost lidí, ale odoporučuju opatrně, protože jak sama píšeš - obsahuje to nicotin a vyměnit jednu závislost za jinou ( sice menší zlo ) není nejlepší, ale pokud budeš dodržovat max. doporučenou dávku a pak následné snižování, tak o nic nejde ... Moje kamarádka žvejkala myslím 2 za den. Pozor oproti normální žvejce se to nežvejká. Strčíš si jí do pusy, nakousneš a pak schováš na stranu a nicotin se uvolňuje..A to opakuješ třeba každou hodinu..Pokud jí budeš žvejkat jako normální žvejku, pak jí vyžvejkáš rychle a pak už nemá účinek. Pomáhají hodně i normální žvejkačky - proti žraní ( bez cukru ) a zabaví se ti pusina ( místo cíga u pusy ).

Megan

Hele, Marjo a Končo, však klidně přijeďte dřív. Já tam budu v 16:30, ale vy už tam můžete být. Myslím si, že Milošovi je to taky jedno. Ještě nenapsal Luban v kolik přijede, Kakamila je z Prágle, tak to nějak dáme do kupy ne? Já bych to nekomplikoval. Tak si dáme srazík na třetí a někdo /jako třeba já) hold příjde později ne? Souhlas? Marjo, Niciretky njsem žvýkal já. Nejdřáí¨v tak ty 4 mg a to tak dvě denně a pak jsem přešel na 2 mg a to tak max jednu denně, někdy ani ne. Je to spíš o zvyku, tělo to nepotřebuje. Ale ze začátku ti to fakt hodně pomůže. Tak zatím všici ahoj

Friduča

Musí i ostatní co se chystají přijet napsat ... Jinak - pokud pominu Megana, kterému se líbí pivo z kohoutku :) Tak tady hážu ještě odkaz : zde si můžeme dát při vínku partičku bowlingu http://www.sbcentrum.cz/cz/restaurace.html tohle je má domovská restaurace - jídelák není aktuální ( novej majitel - česká kuchyně ) http://www.holeinone-irishpub.cz/foto1.html Nikam nic nelámu - jen další návrhy :) Jinak platí centrum ...Ale kdyby se vám do centra nechtělo ...

Konča

Jdu kouknout, ale bowling u mě vyhrává ještě než kouknu:-)

Marja

Já je umím žvýkat a asi je použiji, mám je i doma. Vím, že jsem si je i půlila. No, zítra jdu na kafe dopoledne s kámoškou, kuřačkou,tak se definitivně rozhodnu. A že se Miloš vůbec neozývá. Mě je to jedno, kde by to bylo, ale lepší v centru nebo tak, ať se dobře dostaneme na vlak.Ale opakuji, na mě vůbec zatím neberte ohled. I když já pojedu určitě, nutně se vždy potřebuji nadýchat pražského vzduchu, hlavně na Kampě. I kdybych náhodou kouřila / ale myslím, že nebudu / tak bych na vás alespoň koukla. My jezdíváme vždy později, te´d už i s vnukem, ale až je tepleji.

Friduča

http://www.nagrosi.cz/cz/index_cz.htm

Friduča

Přátelé, ale pokud by jste se shodli na bowlingu - ten je třeba objednat dopředu - alespoň příští týden ... Takže dumejte ...

Friduča

Přátelé, ale pokud by jste se shodli na bowlingu - ten je třeba objednat dopředu - alespoň příští týden ... Takže dumejte ...

Marja

Jo Megane díky za informaci, to jsem chtěla vědět,jestli je někdo používal.

Konča

Tak u mě vyhrává bowling na celé čáře. Co se týče hospod - tak to je mi šumák, hlavně aby bylo dobré spojení z hlavního vlakového nádraží. Já se v Praze nevyznám, ale mám hubu, tak se zeptám kam to či ono jede. Jinak do PH mi jezdí rychlík každou hodinu:-)

Friduča

Ty nebudeš spát v tom Hloubětíně ???

Konča

nebudu riskovat. Kamoš je kuřák:-(

Megan

Fridu, no jak chceš, ale pro mě by ten první návrh byl jen 10 min. místňákem, ale můžu se přispůsobit

ládík
1x

tak zase chvilku z jiného soudku. já věděl, že odpolední vycházky jsou blbost. to je venku již mnoho známých a byl problém vůbec obejít blok. no nic alespoň půl kilometru , ale nanuk dnes za odměnu asi neukecám. jinak megan musím konstatovat, že bude stavět snad celá republika. to byla samé nazdar, já tě již neviděl a co bys poradil a sháním tě apodobně. ale jinak musím konstatovat, že co i jen předpokádaný stavebník, tak žádný kuřák. nebo , že by to již byl trend. spíše však nehorázné štěstí. marjo jestli mohu poradit já, tak mě držely nad vodou doopravdy jen a jen tic-taci. sice moje metoda plné huby nevím jestli je tou nejlepší a nejlevnější. když mě to vzalo, nasypal a to minimálně čtvrtku krabky a než jsem to vycucal, tak hodinu byl klid. nebo dvakrát třikrát, záhulový program a ta krize se oddálila i na víc. je pravda, že za den padly i čtyři , pět krabek a že manža chodila doma s výčitkami, že si z ní dělají srandu, že je vykoupeno. teď jedu již 102 dní bez jakékoliv podpory. doma je celá půlkilová krabice na bonbony plná krabiček tic-tacu a já nic. chci to dokázat vůlí, já vím, že správně by to mělo být hlavou, ale já pořád mám v té hlavě malinko neuspořádáno, tak přidávám vůli. já obdivuji a i znám lidi, kteří když na to přišla řeč, tak to položili na sekretář a prostě nekouří nebo když chtějí jdou na ples , vytáhnou krabku a druhý den pohoda džes nekuřák. jinak jsem se chtěl zeptat megana, podle jeho příspěvku, doopravdy již není žádný ani ten sebemenší problém, tak to jseš fakt borec a máš štěstí. já mám stále nějaká nutkání, ale naštěstí již snadno překonatelná. jinak myslím , že je čas se pochválit. rodinko jsme dobří , nekouříme, paráda. PS: marjo to platí i tobě, ty si to chvilku užij a potom, za chvilku, tě ani nebudem již vítat, protože v rodině již dávno jseš.

Ládíku

Ládíku, ty takhle brzy zvládneš maraton. Dobrý no. Alo co by se stalo, kdyby jsi potkal nějaké kuřáky? Ládíku, je mi jasné, že by tě to vůbec netankovalo a maximálně by jsi agitoval, aby přestali s tím smradem čmoudi jedni:-) Jinak ohledně tvého dotazu, zda mám nějaké i sebemenší problémy s nekouřením. Ládíku, řeknu ti na to tohle. Já jsem hrdej na to, že nekouřím, kouření je svinstvo, strašně moc to škodí zdraví, smrdíme jako prasata apod. Když si budeš tohle pořád opakovat, dostaneš na ty cigarety takovou zlost a odpor, že už je nikdy nebudeš chtít vidět. No, trošku jsem to zdramatizoval, to víš, že ten červím občas hlodne. Je to ale čím dál méně a to je dobře. Já se fakt netrápím, nemám ndepky, prostě fakt v poho. Jsem šťastnej, že jsem se toho smradu zbavil. Já, aktivní cyklista a sportovec a mít tenhle smrad v ruce? Fuj!!!!!!! Fridu, na vedlejší diskusi psala HanaR a asi taky pojede. Taky oroduje za 15 hod. Tak to teda dáme závazně ne? 158 hod. je rozhodující, opozdilci jako já a manža jsou vítáni:-) Jak daleko nje to od toho boulingu z Florence?

Konča

si myslel, že mě načape kouřit a dostane bezpracně 2 litry. Chachá má smůlu. Manža totiž všude jezdí autem a já pracuji na pěší zóně, tak sem zajde opravdu pouze vyjímečně až když je to nezbytné:-D Ládíku každá vycházka je dobrá, přece nebudeš chodit kanálama. A já mám pro dnešek konečně padla.

Megan

Ivanko, tak to hlavně vydrž a ne aby tě napadlo ze sleziny zdrhat. Pěkně tam v Prágle budeš chrápat, nebo to dostaneš zákonnou výzvou:-)

Megan

Ahojte, tak mi psal Miloš, že již máme rezervované místa 27.3. 2010 v 15 hod. v tom pubu, o kterém jsme psali dva měsíce. Tak nevím, o žádném boulingu apod. se nepsalo. Jesti chcete, tak se to může ještě zrušit.

LUBAN

Zdar všichni! Marja a Konča,co nám to děláte??? To je velká škoda,né? Zaberte ZNOVA!!!!! Mně už to kouření nic neříká.Jsem v pohodě.Když cítím ty smradlavý huby.Brrrr! Jestli přijedu na sraz,přišel bych na PH 1.Rychlík z Kolína jede každou hodinu.Kouknul bych na Staromák,pak už je to kousek.Jel bych taky večer dom.Kdo přijede dřív,můžeme se sejít třeba v 15 hod.Pak se uvidí co dál.

kakamila

No, rodino, vy jste se dnes rozjeli...Na sraz chci dorazit, jen nevim, jestli mi to vyjde v 15.00. Je mi taky jedno, do jaký putyky nebo na bowling, přizpůsobím se. Jen bych pro jistotu chtěla na někoho mobil, kdybyste se přemístili abych vás našla.Fridu, jestli neva, Ty jsi kápo, můžeš mi ho poslat na emila?A zregistrovala jsem, že snad jedeš autem, A co ALKOHOLÍČEK, miláček??? Jinak hlásim, že nekouřim, v pátek jdu na další seanci do poradny. Všechny tu zdravím!!!!KK KK

Friduča

Megane - mě je to opravdu jedno. Ale na kolikátou a kolik míst je rezervovanejch ???? Trochu teda čumim, když nevíme v kolik a v jakém počtu ...Nicméně - nemám problém.. Kakamilo . počítám, že manža odveze a manža přiveze ...neb asi ještě bude kouřit a není moc otevřen debatám o nekouření, takže by se dost nudil :) Jensi nejsem jistá, že jsem ho nevymazala ? můžeš mi pro jistotu písnout znovu ? Číslo ti pochopitelně pošlu :)

Friduča

Už jsem si to přečetla v mailu ... 12 míst,15h. 27.3.. Stoprocentní účastnící : Já, Megan.Meganova žena,Kakamila, Ifka, Miloš, Luban, Mona Pravděpodobní účastníci - Marja,moje kamarádka Lištička, Čicina ( chodila sem občas ). Víc si nepamatuju :( A sotva čučím, takže brou zííítra kamarádi :)

Mona

Nezapomeťe na moji kamarádku Hanku-nekuřačka samozřejmě. A přimlouvám se za zamluvený Pub,protože už je to zamluvený a taky přijede Honza-ten je taky odnaučený a chodil na diskuzi dřív a na všech srazech byl.

Megan

Ahoj, ohledně srazu. Když se to vezne tak jede Friduča, Megan+manža, Luban, Ifka, Mona+Hanka, Honza, Miloš, Kakamila, Tak to je deset lidí. Pak asi Marja, Lištička,Čicina, jo ma ještě psala HanaR z vedlejší, že by ráda přijela. Tak to je 14. Marja psala, že přijede určo, i kdyby to bylo jenom na čumendo.Tak se mějte krásně a nehulte

irena

Asi zítra,a někde u optiky, nebo AAbyty?

Friduča

Mono, není za co se přimlouvat - je zamluveno, tudíž vyřešeno. Zbytek byl jen návrh. Nicméně je zabukováno pouze 12 míst a dva stoly - což si myslím, že bude trochu divné a nepříjemné, aby jsme seděli rozhození...Ale pokud vám to nevadí ... Já mám dnes 7 měsíců, tak už bych ráda ten rok...

Megan

Stoly dáme dokupy a chlastík zase do hlavy. Nakonec to zakončíme dlouhým kouřem:-) To byla samo sebou legrace. Myslím si, že nebude problém stoly srazit

Friduča

No já bych si tím nebyla tak jistá - jukni se na fotky toho pubu... Dlouhej kouři :)

Friduča

Dle fotek je tam jediná možnost a to přímo pod tím plátnem - tam jsou 4 stoly, které nejsou v pevném boxu - a nevím zda je to ta kuřácká, či nekuřácká část .. Možná by bylo dobré, kdyby tam Miloš zavolal a zeptal se ? Nechci pochopitelně nikoho úkolovat !!! Ale, když to objednával..Aby jsme pak nebyli nemile překvapení... Já tam nikdy nebyla,ale pevnej box prostě nesrazíš :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

48%
52%
Zatím hlasovalo 60 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak probíhá schvalování lázní?

Aby mohla zdravotní pojišťovna pacientovi schválit pobyt v lázních, musí mu nejprve ošetřující lékař návrh na lázeňskou léčebně rehabilitační péči napsat, a to na základě posouzení jeho aktuálního zdravotního stavu a zhodnocení přínosů a rizik lázeňské péče.

Porodní plán je dnes trendem, ne vždy ale vyjde

Přístup k porodu se v českých porodnicích za poslední roky velmi proměnil. Zatímco v dřívějších dobách maminky neměly příliš možností ovlivnit průběh svého porodu, v současnosti se mnohem více přihlíží k jejich přáním.

Oči prozradí i jiné než oční choroby

Oko je zdravotní mapou člověka, při běžném vyšetření lze z očí vyčíst třeba první známky cukrovky, infarktu, některých nádorů nebo roztroušené sklerózy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce