Dnes večer bude kavárna otevřena, to slibuji. KARLE přijď mezi nás do kavárny, popovídáme si, akorát musíš cigaretu nechat břede dveřmi. Je mi líto, že tě cigareta dostala znovu do své moci, ale snad tě z toho my všichni dostaneme společným úsilím. Co se týká toho, že FRIDULČA si zakouřila na dovolené, tak to bych neviděl jako tragické, jestliže si sama uvědomuje svoji chybu. Jestliže chce znovu jít naplno do boje proti cigaretám, tak hurá a pomozme ji, vždyť nám byla vzorem po dlouhé měsíce a pomáhala nám, tak proč bychom nemohli tuto pomoc opětovat. Já budu první, který se hlásí o podání pomocné ruky. Jinak jsem v noci ze soboty na neděli taky nebyl daleko od zapálené cigarety. Byl jsem na jedné úžasné oslavě padesátin, a po několika skleničkách a dobrém jídle, při posezení u muziky a v uvolněné náladě jsem málem podlehl volání mé bývalé přítelkyně, kterou jsem před časem vyhodul ze života. Ani bych nevěřil, jak může ta hnusná prokletá smradlavá cigareta někdy tak krásně vonět. Asi to na mně bylo vidět, že mám na tu potvoru chuť, protože moje žena najednou pronesla: "Jsem zvědavá, jestli to vydržíš", já se zeptal: "Ty mi nevěříš?" a ona odpověděla: "Ještě ne, nekouříš pouze několik týdnů a když vidím, jakou máš chuť, tak mám obavy, že ráno si koupíš cigarety." A tato věta byla tou, kterou jsem potřeboval v tu chvíli slyšet. To byla myšlenka, která se mnou zacloumala a které děkuji za to, že jsem nepodlehl a všem nabídkám na cigaretu jsem s klidem odolal. Zároveň jsem si uvědomil, že nějaký ten týden, v mém případě 12 týdnů, bez cigarety v očích kuřáka znamená ohromně dlouhou dobu, ale v očích nekuřáka je to jenom pár dnů. Takže nám nezbývá nic jiného než nekouřit a přesvědčit naše okolí o tom, že jsme silní, že to dokážeme, že vytrváme a nevzdáme to. Všem nám proto přeji mnoho sil, pohody, klidu a vytrvalosti k dosažení našeho cíle. Tak hlavy vzhůru a NEKOUŘÍME.
Přidat nový komentář