Vendul kniha se jmenuje : Jak přestat kouřit (Eva Králíková, Jiří T. Kozák), na netu stojí cca 157, - Kč.
http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-HP&thru=&q=Jak+p%C5%99estat+kou%C5%99it%2C+Kr%C3%A1l%C3%ADkov%C3%A1
Já jsem kávu přestala v podstatě pít... a pila jsem hodně bylinkové čaje = nevyvolávají chuť na cígo... Dneska si dám kávu s manželem na půl po obědě a stačí mi to... Nškdo říká, že se kávy nodokáže vzdát, ale já si spíšmyslím, že je to zvyk.. NIcméně jsou tací co kávu pijou dál a odbourali to cígo..
Zhruba 4 kg přibere téměř každý, kdo přestane kouřit - nikotin zrychluje metabolismus ( odbourávání tuků ) - více kilo je už naše rozežranost a náhražky v podobě sladkého atd... Např, v Albertu mají v chlaďáku baby karotku - je slaďoučká ( ale přírodní cukr, což je rozdíl ! ) a oškrábaná :) Dá se velice dobře ďobat celej den a je to tisíckrát lepší, než milion jiných nesmyslů.. Bonbony bez cukru, okurka apd... :)
Vendul hlavně nebuď pesimistická, hlavu vzhůru půjde to ! Musíš si hlavně sama věřit, protože pak to prostě dokážeš !
Ivčo já se taky bránila, ale neubránila :) Netrávím tam nijak přehnaně času - občas juknu co je u koho nového a tak :) Tak s vlasama jsme na tom dost podobně, ale jak říkám, aspoň má doma pokaždé novou ženskou :)
Jinak já tedy nejsem moc příznivcem těch umělejch cigeret, ale pokud to někomu pomáhá dobrá.. Přijde mi, že se tak nedokážeme poprat s jednou z nejpodstatnějších stran - a to toho, že nám cigereta chybí v ruce a my nevíme co s ní... Pokud k ní někdo přistoupí, rozhodně by po zdolání návyku jako takového měl začít bojovat s odbouráním i tohoto.. Jinak hrozí, že po zbytek života bude ít v ruce umělé cígo.. I když i to je určitě lepší, než opravdové cígo, neb toto obsahuje pouze nikotin a cígo dalších 400 toxických látek... Je pravda, že můj muž díky tomuto vydržel alespoň chvilku.. Vůbec mu nevadilo, že už tam vlastně nic nemá :) A já mu to neříkala :) Byl spokojenej :)
Takže přátelé bojujme - každý po svém, hlavně ať ten boj vyhrajeme ! Mě se pomaloučku pomalu začíná vracet radost z toho, že to zatím jde a možná začnu být zase hrdá nekuřačka ( abstinující kuřačka ). Kasička je připravená a otevřu jí, až otvírákem před létem :) Je totiž nedobitná :)
Přidat nový komentář