Inzerce https://www.lekarna.cz/maminka-a-pece-o-dite/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=maminka-a-pece-o-dite

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Marja

Úspěšný nekuřácký Nový rok vám všem přeji a samozřejmě hodně zdravíčka, lásky, štěstí a pohody. Já jdu zítra od rána do práce, tak tady nebudu. Kupuji si jen po jedné krabičce, žádné zásoby a hrozně je mi i tak líto těch peněz.Držím se, tak jak jsem se nastartovala se snižováním a musím chci začít s dalším vynecháváním. Fridu podniká? A v čem? A Končo, vy jste koupili tu trampolínu pro dospělé, asi mi to uniklo a to si myslím, že čtu poctivě? Jestli ano, tak ji máš kde? Mějte hezký nekuřácký den.

Konča

V pokojíku po mladým, ten je skoro prázdnej. Průměr 120 cm a je to do 100 kg váhy. Měli i 90 cm, ale já raději vzala tu větší - jsem si myslela, že to bude skákat výš. Marjo a to ty cíga budou po novým roce ještě dražší než teď. Moc ti přeji, aby ti to konečně vyšlo neb se trápíš už šíleně dlouho.

Ivča

Končo, válím se smíchy. Taky mě uniklo, že sis koupila trampolínu a živě si tě na ní představuju. Hlavně, že tě to baví a aby sis nevyrazila zuby:-))) na to dávej fakt bacha. Hlavně nám musíš hlásit váhový úbytek. Já najíždím od ledna na ten vacu shape, tak uvidíme. Slibují 5 kg dole. Když to nezabere, tak pak už jedině přestanu žrát. Ono by to hlavně chtělo přestat pít alkohol, to je nejhorší, ale to raději přestanu jíst. Nehulím dnes ani to pivko si nemůžu dát, neb jedem odpoledně k mladým a los vyšel na mě jako na řidiče, takže mám smůlu. A u syna určo poteče metaxa a tu já miluju. Dám si na Silvestra. Mějte se príma, buďte veselí (po přečtení příspěvku Konči na trampolíně to ani jinak nejde) a nekuřte. Marjo, Fridu Vy úspěšně snižujte. Ládíku, ty máš 3 kousky povelený. Ani nevíš, jak ti je závidím a obdivuju, že to vydržíš.

irena

..takže u Ifky se vesele skáče, no já taky nepostřehla kde se u vás vzala, ale když už se vzala tak mě zajímá kolik stála a ještě jestli mají i pro prasátka nad 100kg. Ale aby nám to zase nevymazali..Já už zase pracuju je tu príma jen já a počítač. Lidi byli objednáni ale nepřišli, mají smůlu.Ivčo , to je krásný s tím losováním a já zase převádím manžu na veřejnou dopravu.

Ivča

Irenko, taky dobrý, ale z našeho zapadákova do synova zapadákova snad ani autobus přímo nejede. Já si to vynahradím, až přijedem, neboj. Ať ti to v práci utíká. Já jsem ráda, že jsem doma a 3. ledna zase nastupuju a vůbec se mě do toho blázince nebude chtít.

irena

...k tomu čtení ,taky mi to trvalo než jsem se zase rozečetla, a to jsem četla i knížku denně, Ale už je to dobrý, chodí do knihovny a těch 10 za měsíc udělám, Akorát mám smůlu že když si jich deset vemu tak mi jich 5 vrátí že prý jsem je už měla ..a já si to nepamatuju

Standa

třeba je to právě záměr. Rozbít ústa, která nemohou přijímat potravu a hubnutí přijde samo :-D Jan mám teď obavy, že mi ústa rozbije ona. Ale mně to neva, zhubnout potřebuji taky :-)

Ládík

Děkuji za dovolení. Musím to tedy dohnat. Od 22.12 celé svátky jen 1denně (zmizely příležitosti-manža stále doma). A nezáviď. Ta jedna smrdí jako dvacítka a blbě se to větrá a venku je zase zima. Takže nejsem tak dobrej, spíše jako línej jít do té zimy. Zatím ahoj. Mějte se. O tom, že to dáte, žádná. Berte si příklad z Konči.

Ivča

Tak to jseš borec na konec!!! Třeba to uhraješ časem na nulu. Držím palce!

irena

..Ládík je mistr překvapení a má to na nás nachystaný coby novoroční závazek ,že to tak nějak bude Ládíku?

Friduča

Tak Konča mastí trampošku :) :) Taky tě živě vidím :) :) Já vypadla z fitka.. takže snad od ledna najedu zase na pravidelné tréninky - tedy ráda bych ... Je to znát, jak necvičím bolej mě záda a jsem celá rozlámaná... :( Snižuju, snižuju - dneska jsem neměla ani jednu - naprosto bez problému, tak uvidím zda nepovolím s manžou, až dorazí dom....Sice jsem si řekla jiné datum - hezké :) :) No uvidíme.. Nechval dne před večerem :) Uvařila jsem Frankfurtskou polévku, těstovinovej salát a ještě jdu mrsknout hovězí na houbách :) :)

Konča

teď se zase chechtám já. Vy jste tak úžasní. Na moje přední zuby by ten náraz úplně stačil drží silou vůle, ale tak moc vyvinutá ještě nejsem:-D Jednou rukou přidržuji sádlo na břiše, aby se moc nehoupalo a druhou ruku mám na hrudi a držím další části, no fakt prča. Když jsem měla 10 let a byla jak prkno, tak jsem rukama korigovala výskoky a dopady, nyní by to nešlo:-D Irčo jestli se dělají i nad 100 kg, tak to fakt nevím, tahle mi stála 1400 Kč. A ta 90 centimetrová byla za 800 Kč. Na netu jsou lacinější, ale nemínila jsem čekat. Potřebuji hubnout a ne čekat na balík. A taky jsem vyčetla, že hopsáním na trampošce významně posiluješ pánevní dno. Tak to mám jako prevenci. Fridu jsi dobrá jen tak dál. Ten dobrý salát se sýry že. Ládík je též frajer.

Ládík

viděla jsi někdy, když se rozhoupe strop ? To potom již nezastavíš, a i proto se například na mostech nesmí pochodovat ve formaci..... A ještě dotaz. Kolik máš vlastně rukou, aby jsi vše zadržela ? Nějak mě ty běžné počty nevychází....břicho, prsa,zuby.....

Friduča

Jo,jo ten se sýrem :) :) A už mi tu voní houbičky... :) To je lahoda houby miluju v jaké koliv podobě...Ale nejraději mám nakládané hříbky, jak se táhne kyselej lák, mlask :) Stále se držím a ustála jsem manžův první návrat, teď je zase fuč a až se vrátí prej půjdeme se psem = kouřová... Tak tam uvidíme :) :) Konča je storučka :) Když je potřeba vysune je a jede.. To vám na srazíku neukazovala :) ??

Ládík

tak to nám na srazu skutečně neukazovala. musí být asi další sraz a lepší ukázky

irena

..Ládíku ty do toho vůbec nevidíš,prsa se dají udržet jednou, zuby druhou a břicho necháme makat. Horší je to s tím stropem , myslíš to vážně, já bych to i brala , protože když nad náma projde soused z hora tak se třepe lustr a poskakují skleničky ....

Ivča

přesně na to jsem Irenko myslela, co tomu říkají sousedi pod Končou. Taky si to v paneláku nějak neumím přestavit. Všem krásný den, určo se ještě ozvu, než zajdem do zahulené hospůdky´=knajpy. Fridu, jaká byla procházka se psem, určitě si to ustála. Procházky se psem do lesa miluju a teď ještě s holema, to nemá chybu. Jdu hledat servis na myčky, včera klekla. Ale už má asi 15 let, tak si myslím, že budu spíš hledat nějakou novou. Asi nemá cenu opravovat. Manža dělá k obědu bramboráky, tak nemusím vařit. Včera byl těstovinový salát k večeři s kuřecím masem, večer bude maso, samé maso, tak jsem si k obědu vyžádala bramboráky.

Konča

ty zatím drží samy:-D Krásné mrazivé dopoledne. Tady u nás začalo sněžit a je -8 brr fuj. Strop mi nezajímá, já bydlím v přízemí ani sklepy pode mnou nejsou. Bydlím v jednom z prvních typů paneláků rok dokončení tuším 1964. Já mám pod sebou nizoučkou místnost s potrubím, jsou v ní větrací otvory z venku, takže já mám v bytě od noh děsnou zimu, potřebovala bych podlahové topení:-( Jinak to skákání na trampošce je fakt tichounký, akorát vržou lehce péra. Co to dělá s podlahou nevím. Soused nade mnou asi skáče přes švihadlo, taky se mi třepou skleničky.

Irena

zrovna jsem si udělila volno a jdu domu Tak úplně všecko nejlepší do nového a už jenom voňavého roku!!!!!

Standa

Přeji všem, pokusníkům i hrdým nekuřákům, do nového roku zdraví a sílu přežít další náročný rok bez cigaret. A aby jsme se tu za rok zase sešli s o 365 většími čísly. P.S. píšu zavčasu, protože za chvíli už to psaní nebude možné :-D

Ládík

Přeji dobrý další rok. Ať se daří a hlavně zdraví.

Friduča

Tak přátelé i já Vám přeju hezký nový rok, a´t je ještě lepší než ten letošní :) Ustála jsem procházku a jedu druhý den, tak uvidíme co přinese večer :)

Ema

Želám všetkým veselého Silvestra, a zdravie a splnenie želaní v novom roku.

Konča

tak to je SUPÉR. Jsi šikulínek. Jen tak dál. Já jsem tak šťastná, že toto mám už za sebou. fakt ty první dny jsou dost hrůza a že já jich měla.....držím pěsti:-) Dnes už mám 220 skoků za sebou.

Ivča

v roce 2011, pevné zdraví, trocha štěstí a další nekuřácké dny Vám ze srdce přeje Vaše spolubojovnice. Doufám, že nás nekuřáků bude jenom přibývat. Užijte si dnešní večer a v novém roce ahojda.

HanaR

všem, do nového roku především pevné zdraví a odvahu vytrvat v nekouření anebo se s cigaretama definitivně rozloučit přeje "kolegyně" z vedlejšího fóra, kde to už moc nefrčí.....

Konča

Tobě taky přeji další rok bez cigaret (už třetí že?), ve zdraví a štěstí prožitý. Jsi hvězda. Já se teprve chystám na vedlejší diskuzi napsat. Tam to fakt nefrčí, tak pokud Ti bude smutno, tak přijď mezi nás jsi vítána, tady je větší sranda. Já teď přišla promrzlá z náměstí. Mladí mne vytáhli na dětský ohňostroj. Malej se bál toho hluku, ale díval se. A co Tvůj vnouček Matyášek?

Hana R

Ba ne, 2. 12. jsem už zahájila 4. rok své nekuřácké kariéry.... Končo, já vaši diskusi čtu pravidelně, kdysi jsem i něco málo napsala, ale nějak jsem "nezapadla", nejsem ta pravá champixová..... Všechny moc zdravím a docela vážně uvažuju, že se k vám připojím na jarní sraz, zejména mě láká Laa - byla jsem tam už, je to super... Jinak velice pozorně sleduji vaši diskusi na téma "změna osobnosti" - měla bych k tomu hodně co dodat, ale nerada bych to ventilovala takhle veřejně.... Takže ještě jednou přeji vše nej...... Matýsek roste jako z vody a v květnu bude mít sourozence (pošlu foto na mail).

Konča

Sorry jsem to popletla jsi ještě větší hvězda!!! Tak sakra nesleduj a konečně se mezi nás zapoj. Nejenom mne by zajímalo již zmíněné téma!!! A na sraz byli zvaní naprosto všichni tedy i Ty. A jestli jsem já mohla dorazit do Karlsbadu.......???? Hani jsme jedna NEKUŘÁCKÁ RODINA A O TOM TO JE!!! Já sice nevím, co bude na jaře, ale moc ráda bych tě opět viděla, jestli to bude v Laa nebo někde jinde mi nevadí. U nás se další mimčo nechystá a asi se nikdy chystat nebude.

Konča

Včera jsem napsala děsně dlouhej příspěvek a už mi to nešlo odeslat a pak jsem se až do teď nemohla připojit. Co jsem včera psala jsem zapomněla- nevadí. Všem bojovníkům nekuřákům i všem, kteří uvažují teprve cigarety zahodit, taky našim sympatizantům i pracovníkům zdejší redakce přeji, aby rok 2011 byl plný úspěchů, osobních i pracovních, prožitý ve zdraví. Dále přeji, aby nikdo neselhal a naše nekuřácká rodinka se úspěšně rozrůstala o další členy.

Ivča

a hlásím,že mě je blbě ještě teď. Patří mě to. A ještě ke všemu, jak jsem rychle dnes házela do pračky ty zamořený svršky, tak jsem vyprala manžovi mobil. No, rád není. Třeba to vyschne. Nic moc zahájení, ale zítra už bude líp a snad i všechny další dny v roce 2011 budou pozitivní. Mějte se krásně a nekuřte. Je to fakt humus. Ti co váhají, tak neváhejte a běžte do toho. A Hana R by nám mohla povyprávět o změně osobnosti, jak to po 4 letech vypadá. Určitě to nezajímá jenom mě. Tak Hani piš!

Marja

nový rok.Tady je veselo pořád. Tolik věcí mě zajímá. Končo, já bych na tu trampolínu ani asi nevylezla.Ale dost mě to láká a vnuk by byl také nadšený. Nemohla by ale stát pořád připravená k hopsání, na to není místo. A když se jednou schová, většinou se už nevytáhne.A myslíš, že se z toho fakt hubne? Ládíku, mě by zajímalo, kdy si dávaš ty tři kousky nebo i méně? Ve stejnou dobu? A čekáš netrpělivě na tu chvíli nebo jak to je? Fridu, jsi opět na dobré cestě, moc ti to přeji.Houby miluji také a vlastně všechno jídlo. Zdravím Hanku.4 roky, to je dobrý. skvělé. Já si pořád zapaluji,ale nedokuřuji.Automaticky jdu na balkón a najednou si řeknu, proč tam vlastně jdu a vrátím se.

Konča

dnes večer zakončím půl rok a vyšlápnu si do 7 měsíce. Ivčo, co mobil? Já si kdysi převrhla panáka s fernetem na mobil. Pak sice ještě šel, ale pořád svítil, takže byl za chvíli vybitej. Snad budeš mít větší štěstí. Marjo, ta trampoška se dá opřít o zeď či nábytek a moc místa to tím pádem nezabere. Já jsem si o tom skákání přečetla na netu - jumping. Možná u vás ve městě nabízejí sportovní centra jumping, tady u nás jsem nic nenašla.

Ivča

Končo, ty jseš ranní ptáče, to my jsme se vybatolili v půl 9. Jsem si to musela ještě vychutnat, když od zítřka zas budu stávat do práce. Brrrrr!!!! Mobil ještě sušíme, dala jsem manžovi zatím můj starší. Takže nevím. Dnes žrací maraton zakončíme kachnou a od zítřka nechci maso ani vidět. Tak si ještě užijte poslední volno a zítra vykročíme pravou nohou do toho celoročního maratonu. Už se těším na dovolenou v létě! Končo obrovská gratulace k 1/2 roku, jseš nejlepší!!!!!!!!! A teď hurá do dalšího půl roku. To už je brnkačka a za chvíli máš tvůj vysněný rok. Ale nemysly, žádná velká změna nenastane. Já jdu zkontrolovat tu kachnu.

Ládík

Od rána se nedá vůbec klidně spát. Samé fanfáry a oslavy. Stále něco praská a láme se. A on to půlrok u Konči. Tak to jo, to je hodná ženská a té to přejeme. Vždyť to taky byla fuška , coo?? Hezké, Konči, dobrý výkon, paráda. Ovace ve stoje.

Konča

a moje polovička sova. Hmmm kačenka. Já mám na výběr, buď od včerejška knedlo, vepřo (plecko, uzené, klobása) a zelo nebo karbanátky s kaší a ledovým salátem. Ohřeju na co bude větší chuť. Tady u nás prosvítá slunko a teplota je na nule.

Konča

jste zlatíčka.:-)

Leila

a hlavně NEKUŘME!!! Četla jsem Vás dnes po týdnu- nějak nebyl čas.Těší mne,že mezi nás přibývají další odhodlanci. Vendulo vydrž a nelámej to přez koleno,sama jsem překuřovala šampík 34 dní a myslím,že se vyplatilo to neuspěchat.Můj mozek má zafixováno ,že mu to nechutná.Na štědrý den jsem povolila tátovi a synovi kouřit po véče u stolu.Vůbec mi to nic nedělalo,koukala jsem jak popotahují a přišlo mi to lehce směšné,divné- měla jsem pocit ,jakobych nikdy nekouřila.To však neznamená,že občas netrpím pocity,že mi něco chybí.Dost to poslední měsíc kompenzuji alkoholem(( -prosinec je k tomu jako stvořený.Musím s tím přestat,protože mi vyjela váha nahoru. Dávám si závazek méně chlastat a více se hýbat. Také by se mi líbila trampolína,ale mám obavu z nízkých stropů(( Končo gratuluji k půlroku,jsem stále něco přez měsíc za tebou-11.1. budu mít za sebou pět měsíců. Také na sobě cítím,jak se mi lehce změnila osobnost-občas reaguji tak že se vůbec nepoznávám.Určitě by Hanko stálo za to to společně rozebrat na jarním srazu ;)

Friduča

v novém roce a doufám, že bude lepší, než ten loňský :) :) ofiko datum mám 1.1.2011 - to se mi bude výborně pamatovat :) A doufám, že je to definitivní :) I já ti Končo naše gratuluju - jsi prostě šikulka šikovná !!!!! No a já se te´d pokusím víc než po půl roce začít zase cvičit - nejhorší je najet do těch kolejí... :) Všem držím paleček a chválím !

Sunny

Ahoj lidicky, preji Vam vse nejlepsi v Novem roce, hlavne zdravicko, lasku a zivot bez cigaret:-) Silvestr jsem zvladla bez cigaret, ale povolila jsem si doutnicek - neslukovala jsem:-) VIm, nemela bych ani to, ale kdyz byl ten Silvestr... Jinak se docela drzim, ale mam prosbu, nemate nekdo navic Champix? Bych odkoupila..moje doktorka ma ted zastup a moc se mi k te nove nechce...nemam s ni nejlepsi zkusenosti uz z drivejska...Diky Sunny PS: Konči co tramposka? jak se dari?

Konča

v práci a skončilo lážoplážo. Leilo dobrá zkušenost. My byli u mladých a ti mají balkon, takže manža chodil tam. Tak Fridu já moc moc držím pěsti. Bojuj:-) Sunny kdybys napsala dřív, tak jsem ti šampík poslala, smůla. Už nemám. Trampoška výborná, akorát bych potřebovala nová kolena:-( Asi jsem to přehnala. Letos jsem vyhlásila válku obezitě.

Ivča

lážoplážo. Jsem od rána vyřízená, až teď jsem se dostala k tomu, abych sem nahlídla. Všem držím palce, ať vám vyjde vaše předsevzetí, tady je to hlavně hubnutí, též se přidávám. Bude to boj. Ikdyž slyším ze všech stran, že teď mě to sluší víc, tak mě se ty kila moc nelíběj. Prý jsem byla dřív straaašně hubená. Tak nevím, jestli se mám vůbec namáhat. Šatník už je vyměněný, tak hlavně hlídat, aby to už nešlo nahoru. A 5 kg chci dolů!!! Teď přes vánoce zase kilčo přibylo. Těm co se právě s novým rokem rozhodli nekouřit též držím pěsti. Celý život je boj mám takový dojem. Tak se držte.

Friduča

Dobré ránko, tak začínám třetí den - kolegyně v práci už psala sms, že jí hrozně naštval bejvalej a potřebuje si zapálit a neví jestli to dá ... :( Takže to vypadá, že přijdu o jedinou parťačku v té hulící bandě :( Oni jí dávali tak tři dny = asi jí zanjí víc :( Ale třeba vydrží, i když všichni víme co tyhle náznaky značí.. Chjooo... Ivčo 5kg ? To se stačí vykáknout přece :) :) :) Jsi na FB ? Bych ti doporučila podívat se na jednu mojí známou - hrozný ! Anorektička jako blázen, její přítel to přez veškerá má upozornění jak je to vážné neřeší - jen se s ní hádá.. A je to fakt síla..Ještě si tam dává fotky v plavkách - což značí, že je skutečně nemocná, neb si myslí jak jí to sluší... Je to neštěstí.. Takže raději těch pět kilo :) :) Jdu se nadlábnout, mlask :)

Vendula

Ahojík lidičky.Píši opožděně páč jsem byla u rodiču a ti net nemaj.Chtěla bych Vám popřát Hodně zdravíčka,protože to je nejduležitější.Jinak bojuji,ale stále prohrávám.Asi to nedám.I když na silvestra jsem za večer vykouřila 10cigaret jsem se chválila-jindy by to byla krabka i víc.druhý den mi bylo šoufko to byli 3kousky a ted pořááááddd ty chutě tam jsou a já to nevydržím a prostě i ty 4-5prdu musím dát.Dnes mam 14den a už 3ciga-necelý vykouřený.Už cumlám bonbony,žvejkám,ale jsem slaboch.strašně vám závidím.

Konča

jsem si tak živě představila Fridu tu tvou radu pro Ivču:-DDDD Držím ti palečky ať dnešní den zvládneš. Jednoduché to nebude. třeba kolegyňka mile překvapí. Před hoďkou jsem si dala maličké kuřecí prsíčko s plátečkem sýru a teplou brokolici jako přílohu a už jsem hladná jako sviňa. Asi tak 10+10 deka. Jediné mastné na celém obědě byl ten plátek sýru. Jdu si uvařit kafčo, třeba mi zasytí ta smetánka v něm:-(

Konča

hele, je odpoledne a teprve máš necelý 3 kousky. Vždyť se to super. Jindy bys měla vykouřenou asi krabku že? Fakt se to poddá. Ale taky tomu musíš trošku pomoci a to cígo si do té pusy nestrčit. Já třeba, když mi to nešlo, jsem měla koupené náplasti Niquitin nejsilnější a současně s šampíkem jsem měla nalepenou půlku náplasti. A tak jsem vydržela ty úplně první dny. Musíš vyzkoušet všechno pokud chceš přestat být závislá na nikotinu.

Friduča

Tak držím, v práci se snaží zlomit, ale já se nedám :) Kolegyňka se tu taky drží, ale doma si jich pár s přítelem dá..Má to dost podobné - poňouká jí..Hrozně mi to připomíná jak mě pokoušel manžel... Ono to fakt není snadný, když máte vedle sebe kuřáka, který ještě ke všemu neustále : pojď dáme si jedno, se nic neděje... půjdeme do oho jindy a spolu atd.atd... Tak uvidíme jak holka zaboduje, ale fakt jí nezávidím, neb to je opravdu těžký ! Jinak jsem zase skoro blondýna, tak udělám fotečku a pokud se povede, tak jí hodím na FB :) Vendulko, nevzdávej to a zakaž si myšlenky jako jsem slaboch atd. ! Ten den přijde, ale ty se snaž myslet pozitivně - opravdu pokud s tím chceš seknout, pak si kup knížku od paní Králíkový... Je to nesmírně velká podpora ve smyslu změny pohledu na ten hnus...Já i když jsem začala, tak jsem byla sama na sebe naštvaná a prakticky jsem z toho neměla už ten požitek... Najdi si cokoliv co ti pomůže a hlavně se snaž na to nemyslet ! Nejhorší to je, když člověk nemá co dělat...Ta chu´t na cígo trvá pár vteřin, ale pak pokud jí nenakojíš se užíráš myšlenkou a stále dokola... Je dobré začít číst, nebo se věnovat něčemu jinému co tě prostě zabaví...Moje mamina nekouří 8 let a tohle mi naprosto totožně vyprávěla jako jiní co s tím sekli.. Neházej flintu do žita !

Vendula

Děkuji vam za rady.Pro knihu mi zítra skočí dcera.Mužu poprosit o nazev knihy?A už jsem si i náhražku cigarety sehnala.Jakousi špičku s nabojema.Tak snad užž. Místo cigaret strašně jim,ale to asi každý.Zábavu tu v celku mam ovšem jak kdy.Dvouletý rarach mě zabaví,ale -nejraději se vrtam v hlíně na zahradě a takové ty práce s kytkama a toto období mě nudí a leze na nerva,tudíž jsem sama sobě protivná a někdy to odnaší i okolí.asi jsem si určila špatnou dobu na odvykání.Mužu se zeptat co jste dělali místo raní kávy a cíga?Třeba o víkendech.Příjde mi to ráno totiž strašně dlouhý.

Ivča

ale určitě je to složitější. Fridu na FB nejsem, stále se tomu bráním z důvodu hlavně časového. Já byla blondýna v létě, teď jsem zase hnědovláska strakatá. Měním barvu vlasů strašně často. Jsem od narození černovláska, ale už jsem taky měla dlouhé blond vlasy. Dnes je to nejlepší na ježka, ale barvy střídám. Anorektička fakt být nehodlám, ale 5 kg dolů dá fušku, to nebude jen se vykáknout:-). Vendulko držím pěsti, já přestala 16. den, určitě to přijde, uvidíš. Ani jsem neměla žádné jiné náhražky ale kuřáka vedle sebe jsem měla a mám dodnes a jde to. Netlač na pilu, nech tomu volný průběh. Všem přeju pěkný večer.

Friduča

Vendul kniha se jmenuje : Jak přestat kouřit (Eva Králíková, Jiří T. Kozák), na netu stojí cca 157, - Kč. http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-HP&thru=&q=Jak+p%C5%99estat+kou%C5%99it%2C+Kr%C3%A1l%C3%ADkov%C3%A1 Já jsem kávu přestala v podstatě pít... a pila jsem hodně bylinkové čaje = nevyvolávají chuť na cígo... Dneska si dám kávu s manželem na půl po obědě a stačí mi to... Nškdo říká, že se kávy nodokáže vzdát, ale já si spíšmyslím, že je to zvyk.. NIcméně jsou tací co kávu pijou dál a odbourali to cígo.. Zhruba 4 kg přibere téměř každý, kdo přestane kouřit - nikotin zrychluje metabolismus ( odbourávání tuků ) - více kilo je už naše rozežranost a náhražky v podobě sladkého atd... Např, v Albertu mají v chlaďáku baby karotku - je slaďoučká ( ale přírodní cukr, což je rozdíl ! ) a oškrábaná :) Dá se velice dobře ďobat celej den a je to tisíckrát lepší, než milion jiných nesmyslů.. Bonbony bez cukru, okurka apd... :) Vendul hlavně nebuď pesimistická, hlavu vzhůru půjde to ! Musíš si hlavně sama věřit, protože pak to prostě dokážeš ! Ivčo já se taky bránila, ale neubránila :) Netrávím tam nijak přehnaně času - občas juknu co je u koho nového a tak :) Tak s vlasama jsme na tom dost podobně, ale jak říkám, aspoň má doma pokaždé novou ženskou :) Jinak já tedy nejsem moc příznivcem těch umělejch cigeret, ale pokud to někomu pomáhá dobrá.. Přijde mi, že se tak nedokážeme poprat s jednou z nejpodstatnějších stran - a to toho, že nám cigereta chybí v ruce a my nevíme co s ní... Pokud k ní někdo přistoupí, rozhodně by po zdolání návyku jako takového měl začít bojovat s odbouráním i tohoto.. Jinak hrozí, že po zbytek života bude ít v ruce umělé cígo.. I když i to je určitě lepší, než opravdové cígo, neb toto obsahuje pouze nikotin a cígo dalších 400 toxických látek... Je pravda, že můj muž díky tomuto vydržel alespoň chvilku.. Vůbec mu nevadilo, že už tam vlastně nic nemá :) A já mu to neříkala :) Byl spokojenej :) Takže přátelé bojujme - každý po svém, hlavně ať ten boj vyhrajeme ! Mě se pomaloučku pomalu začíná vracet radost z toho, že to zatím jde a možná začnu být zase hrdá nekuřačka ( abstinující kuřačka ). Kasička je připravená a otevřu jí, až otvírákem před létem :) Je totiž nedobitná :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

40%
60%
Zatím hlasovalo 42 lidí

Mohlo by vás zajímat

Celiakie: Řada lidí o svém onemocnění neví, ale důsledky mohou být závažné

Na pátek 16. května letos připadá Mezinárodní den celiakie. Den je věnovaný více než 1 % světové populace, která žije s tímto autoimunitním onemocněním. Nicméně odborníci odhadují, že až 80 % případů zůstává neodhalených.

Tušíte, jaký máte krevní tlak?

Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.

Jak probíhá schvalování lázní?

Aby mohla zdravotní pojišťovna pacientovi schválit pobyt v lázních, musí mu nejprve ošetřující lékař návrh na lázeňskou léčebně rehabilitační péči napsat, a to na základě posouzení jeho aktuálního zdravotního stavu a zhodnocení přínosů a rizik lázeňské péče.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce