Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Nosní dutiny

Vyšetření nosních dutin je soubor jednotlivých úkonů, které pomáhají lékaři odhalit příčinu Vašich potíží vycházející z nosních dutin. Nosní dutiny jsou tvořeny nosním vchodem, nosní přepážkou a vlastním prostorem dutin, rozděleným na horní, střední a dolní část. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Hlaváčková
5x

Kompletní zastření levé čelní dutiny s denzitou kolem 20-30Hj.nález svědčí nejspíše pro slizniční změny,nelze vyloučit ani tekutinu.Co s tím?

milena
1x

prevencí proti problémům s dutinami, tvorbě hlenů apod. je třeba enzymový přípravek curenzym.

Mirek
4x

mam v podstate porad ucnej nos, zmena prostredi, teplota, aramaticke vune, papirove kapestnicky, klimatizace, cigarety, mozna prach... to vse mi kazi denni naladu, nekdy nadreherne dycham, ale nekdy se kvuli tomu budim. Trva asi 3 tydny, Doktor nepripada v uvahu jsem zahranici. Prosim poradte. Dekuji

Mirek
5x

mam v podstate porad ucnej nos, zmena prostredi, teplota, aramaticke vune, papirove kapestnicky, klimatizace, cigarety, mozna prach... to vse mi kazi denni naladu, nekdy nadreherne dycham, ale nekdy se kvuli tomu budim. Trva asi 3 tydny, Doktor nepripada v uvahu jsem zahranici. Prosim poradte. Dekuji

miro
1x

mam podobne problemy, chce to vyšetrenie orl, možno sa ti vytvorila aj alergia na prach roztoče alebo pod., alergie vznikaju u človeka v akomkolvek veku, ak ale momentálne nemožeš sa dostavt k lekarovi,može ti pomoct nosný sprej vincentka, alebo su aj nosné spreje ktoré obshujú morské soli a pod. s tzv. ostomickým účinkom t.j. vedú k potlačeniu zdurení nos. sliznice sú na prírodnej báze a možu sa užívat dlhodobo porad sa v lekárni. Sú to spreje napr . Physiomer, Mar ai.

Petr
1x

Mam stálou rýmu asi 3 měsíce a v noci se často potím. Přitom mám taky studené nohy, Lékař mi nabídl operaci dutin,ale já jsem odmítl Prosím poradte. Děkuji

maja
1x

Stále cítím v nose hnůj,hnojiště.Je to příšerné. M

libuse29
1x

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Co je to pseudopolyp v dutině nosní? Zjistili ho mému 8 letému synovi na RTG - 7mm pseudopolyp v pravé dutině. Děkuji za informace

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 426 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kocovinu není bezpečné řešit léky na předpis. Virální rady mohou uškodit

Sociálními sítěmi se šíří další „zaručený trik“ na kocovinu: vzít si Nimesil proti bolesti a ondansetron proti nevolnosti. Lékárníci z Lékárna.cz varují, že nejde o chytrou lékařskou fintu, ale o rizikový návod, který může po alkoholu zbytečně ohrozit játra, žaludek i srdce.

Menopauza a spánek: Proč se v přechodu hůře spí a co může pomoci?

Potíže se spánkem patří mezi časté obtíže spojené s menopauzou. Ženy mohou mít problém usnout, v noci se opakovaně probouzet nebo se ráno cítit neodpočaté. Na vině mohou být hormonální změny, návaly horka a noční pocení, ale také stres nebo změny nálady. Co může kvalitu spánku zlepšit a kdy je vhodné vyhledat lékaře?

Elektrolyty nejsou potřeba každý den. Kdy mají skutečně smysl?

Barevné lahve s elektrolyty zaplavily sociální sítě, fitness centra i regály supermarketů. V online prostoru koluje heslo: „Kdo nepije elektrolyty, jako by nebyl.“ PharmDr. Kamila Horníčková, farmaceutka online poradny Lékárna.cz a odbornice na přírodní medicínu, však připomíná, že i módní trendy by měly mít své zdravotní opodstatnění. Ne vždy je nutné sahat po iontových nápojích – a někdy mohou být dokonce nevhodné.

Těhotná v létě? Gynekoložka radí, jak zvládnout vedra, cestování i dovolenou

Vysoké teploty, dlouhé cesty autem nebo letadlem i změna denního režimu představují pro těhotné ženy větší zátěž než obvykle. Jak se v létě vyhnout přehřátí, dehydrataci nebo otokům a které příznaky už mohou signalizovat vážnější problém? Praktické rady přináší MUDr. Eva Leskauerová z Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Slaný.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:06:16

Že vás starý známý řešit nebudu Taky jste mi ublizili Že se chystám v budoucnu…

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:02:18

Taky užívám léky rorendo a žádný potíže nemám Vlastní motocykl s rychlostí do 45 kmh…

15. září 2026, 14:27:17

Dobrý den, ráda bych obnovila tuto diskuzi a zeptala se: Narazila jsem na vyšetřovací…

15. září 2026, 12:25:51

Mám cukrovku 2 typu na inzulíne 2 roky. Od času keď som prešla na umelý inzulín pozorujem…

15. září 2026, 07:47:44

Cvičim pravidelně ale pořád se mi nedaří shodit a mám pocit, že už jsem zkoušela snad…

Naši partneři

Inzerce