Blížící se Velikonoce připomínají význam a úlohu vajec nejen z hlediska tradic, ale také z hlediska nutričního. Vejce jsou jedněmi zatracovaná díky obsahu cholesterolu, jedněmi vyzdvihovaná díky obsahu vitamínů, minerálních a dalších látek. Jak je to tedy s vejci ve vztahu k naší výživě a cholesterolu skutečně?
Zduř, omezil bych rychlý cukry (monosacharidy), tedy čokolády, slazení čaje nebo čehokoliv, dortíky atd. Omezil bych nezdravé tuky (třeba hranolky). Pokud nechceš přajít o svalovou hmotu, měl by jsi držet příjem bílkovin kolem 1g na 1kg vlastní hmotnosti. Čili kolem 100g. Večer moc pozdě nejíst, když už musíš něco k televizi, tak třeba šunku. Co se týče posilovny, chodil bych někam, kde chodí ženský, třeba tě to bude motivovat.
Přidat nový komentář