Inzerce https://www.lekarna.cz/maminka-a-pece-o-dite/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=maminka-a-pece-o-dite

Poradna: Zeptejte se lékárníka

Na Vaše dotazy v této poradně odpoví:


Tým lékárníků pod vedením:
Mgr. Pavly Horákové a PharmDr. Kamily Horníčkové.


lekarnici


  • PharmDr. Kamila Horníčková - vám poradí s přírodní léčbou či bylinnou terapií



Zeptejte se odborníka

Zodpovězené dotazy v této poradně

otázka

Dobrý den, prosím můžu používat spolu dohromady najednou paralen grip.horký nápoj + stoptussin na kašel s muconasal? Děkuji

odpověď

Dobrý den, ano, můžete je spolu užívat.

otázka

Před více než 4 měsíci jsem si nechala nastřelit helix (už druhý s prvním nebyl žádný problém). Před pár dny se mi objevila boulička a trochu krvácí…mohu se zeptat, zda je lepší si to nechat zarůst nebo se o to víc starat nechat to v klidu a vyčkat? Předem moc děkuji

odpověď

Dobrý den, jakýkoliv kožní výrůstek spojený po zákroku piercingu či tetování je nutné konzultovat s lékařem, minimálně telefonicky. Na postižené místo je vhodné pravidelně aplikovat dezinfekci (např. Betadine, Septonex, Ajatin…). V případě přítomnosti otoku je vhodné oblast chladit pomocí gelových polštářků. Pokud by se objevil v místě vpichu hnis, ložisko by bylo silně bolestivé nebo by se objevila horečka, je třeba vyhledat lékařskou pomoc. Stejně tak, pokud nepocítíte do týdne zlepšení.

otázka

Dobrý den. Mohu brát zároveň Nolpazu a Milgammu N.

odpověď

Dobrý den. Ano, můžete je užívat společně.

otázka

Dobrý deň, vo výtere v hrdle a v nose mi zjistili streptokoka pynogenes, mám kašeľ a bolelo ma hrdlo. Mudr.mi predpísala Doxyhexal 200mg x1, pretože som alergická na PNC. Na druhý deň užívania sa mi vyhodil herpes, prosím vás nie je to vplyvom týchto liekov? A sú vobec vhodné na liečenie respiračných ochorení? Môžem po pri nich užívať aj Isoprinosine, ked mám aj herpes? Ďakujem S pozdravom L.

odpověď

Dobrý den. Ano, herpes může (ale i nemusí) být nežádoucí účinek užívání těchto antibiotik. Kombinace Doxyhexalu a Isoprinosine je možná.

otázka

Dobrý den, mě jsem recept na Derin. Ten v lékárně neměli a dali mi místo toho Quetiapin Mylan. Na netu jsem našel že je to na rozdílnou léčbu. Tak mám obavu, že to není stejný lék. Můžete mi poradit...?Díky...

odpověď

Dobrý den. Derin obsahuje stejnou účinnou látku jako Quetiapin Mylan. Pokud Vám dali i stejnou sílu jako jste měl předepsanou u Derinu, záměna nevadí.

otázka

Dobrý den, je mi 23 let, muž a chodím posilovat, nedávno jsem začal brát Testosterol 250 - Megabol. Chtěl jsem se zeptat jestli může dlouhodobé braní těchto pilulek nějak negativně ovlivnit? Tím, že moje tělo automaticky vytváří testosteron, tak je možné že si zvykne na tyto pilule a nebude schopné si vytvořit vlastní testosteron? Což by potom mohlo vést třeba k problémům s erekcí? Předem děkuji za odpověď, Di Pietro

odpověď

Dobrý den. Jelikož není k dispozici dost relevantních zdrojů, bohužel nedokážeme na tuto otázku odpovědět.

otázka

Dobrý den, byl mi dnes předepsán lék Atoris 20mg 1x denně na cholesterol. Beru 1x denně ráno Brintellix 10mg a současne i 1x denně šumivý lék Magnosolv kvůli nedostatku hořčíku. Taktéž beru Detralex 2x denně 2 tablety na cévy. Občas beru 1/2 léku na spaní - Stilnox. Prosím o informaci, zda mezi léky není interakce. Děkuji za odpověď. 

odpověď

Dobrý den. Tyto léky mezi sebou nemají interakce.

otázka

Když beru Pradaxu, jaké léky mohu použít na kašel. Mohu například Mucosolvan nebo Stoptusin?

odpověď

Dobrý den. Můžete jak Mucosolvan, tak i Stoptussin. S Pradaxou se neovlivňují.

otázka

Dobrý odpoledne. Chtěla bych se zeptat na užívání homeopatie;Hekla láva"9ch. Mám to na ostruhy. Děkuji

odpověď

Dobrý den. Hekla lava se užívá 1-2x denně 5 granulí. Užívání je v tomto případě dlouhodobé. Může trvat i několik měsíců.

otázka

Dobrý den, chci se zeptat. Mohu užívat ostropestřec, když beru concor cor 2,5. Děkuji

odpověď

Dobrý den. Ano, ostropestřec užívat můžete.

otázka

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžou způsobit doplňky stravy pro menopauzu jako je třeba Menoa nějakou škodu, když je bude brát žena okolo 20let, kvůli nízkému estrogenu. Děkuji

odpověď

Dobrý den. U mladých žen fytoestrogeny napomáhají udržovat hormonální rovnováhu. Co se týká dlouhodobého užívání, je třeba řešit s gynekologem, který zná Váš aktuální zdravotní stav.

otázka

Dobrý den u toho exciloru mě začali i trnout prsty a i mi zčervenali nohy a trochu mi prsty otekli, za jak dlouho mi příznaky vedlejších účinků odejdou pokud jsem to přestala užívat. Děkuji za odpověď

odpověď

Dobrý den. Do týdne by se měl stav lepšit. Pokud se nelepší nebo by se zhoršoval, je třeba navštívit lékaře.

otázka

Chtěl bych se zeptat. Používal jsem chvíli lék kalium chlotatum. Asi to bylo před vyšetřením na koloskopii. Teď mě toho hodně zbylo, mám to používat dál, anebo to vrátit do lékárny? Děkuji.

odpověď

Dobrý den. Doporučuji domluvit se s lékařem, zda je potřeba dále Kalium chloratum užívat.

otázka

Dobrý den, používám excilor na plíseň na nehtech a začali mě svědět prsty, co s tím mám dělat, aby ty prsty nesvěděli. Děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, pocit mravenčení pod nehtem po nanesení je normální reakcí. Pokud svědí celé prsty, doporučuji přestat Excilor na pár dní používat a v případě, že svědění neustane, navštivte lékaře.

otázka

Dobrý den, chodím 3x v noci, žádný nález, žádný únik moči, žádné záněty, léky od urologa jsem vzdala pro velké sucho v ústech, existuje něco pro dlouhodobé užívání na podporu močových cest. Děkuji

odpověď

Dobrý den. Doporučuji zkusit Kegelovy cviky na posílení pánevního dna. Velmi dobré zkušenosti mám i s produkty Dýňové tablety nebo Ive inkontin stop.

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Mohlo by vás zajímat

Kovová pachuť v ústech má většinou jednoduché vysvětlení

Kovovou pachuť v ústech může způsobovat řada faktorů, od špatné ústní hygieny až po vedlejší účinky léků nebo těhotenství. Jestliže tento stav přetrvává delší dobu, může být příznakem vážnějšího onemocnění.

Antibiotika versus sluneční záření

Léčba antibiotiky s sebou nese několik omezení. Od dodržování klidového režimu, abstinenci až po ochranu před sluncem. Některé typy zvyšují citlivost kůže na slunce, proto je třeba před pobytem na slunci dbát zvýšené opatrnosti. Při užívání určitých typů léků dochází ke změnám na kůži, která se stává citlivější k působení UV paprsků.

Zasažení bleskem a jak se správně chovat za bouřky?

I když k přímému zásahu člověka bleskem dochází jen zřídka, končívají podobné případy mnohdy tragicky a proto je dobré chovat se za bouřky rozumně.

Vypadávání vlasů u žen v menopauze

Můžete doporučit vhodný šampón na vlasy, který je vhodný proti vypadávání vlasů u žen v menopauze?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce