Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bělení zubů po italsku!

( Komerční prezentace | přečteno: 11552x )

Jestli jste se někdy vydali na nákupy do Milána, Florencie či Benátek a náhodou vešli do tamějších lékáren, možná vašemu zraku neušlo, že v regálech s přípravky péče o zuby dominují pasty a speciální produkty BlanX.

Bělicí kosmetika BlanX, to je elegantní způsob, který používají italské filmové hvězdy pro svůj zdravý bílý úsměv. Protože taková je filozofie BlanX... učinit zdravé zuby bílými – spojit tyto dva atributy bez poškozování skloviny a přispět tak k celkovému zdravému vzhledu.

Jak to už u specializovaných výrobců bývá, také BlanX je uživateli šitý na míru. Nabízí totiž několik variant, které zahrnují bělení citlivých zubů, bělení zubů kuřáků a bělení v případě citlivých dásní, rychlou bělicí kúru, rychlé bělení bez peroxidů a pero na výrazně pigmentovaná místa.

Základ bělicí formule tvoří výtažky z arktických lišejníků. Právě tyto rostliny už po staletí používají domorodí obyvatelé nehostinného severu jako jediný prostředek na čištění zubů. Polární badatele zaskočil fakt, že příslušníci takovýchto jednoduchých kmenů mají zuby nejen velmi zdravé, což je způsobené absencí cukrů v potravě, ale hlavně sněhobílé!

Na základě výzkumu výtažků z arktických lišejníků vyvinula společnost Coswell kolekci dentální kosmetiky BlanX.

Existují 4 typy past BlanX:

  • BlanX Med White je univerzální bělící pasta s nízkou abrazivitou, s obsahem fluoridových solí, mikrosilikátů na jemné rozlešťování a extraktů z pukléřky islandské a provazovky rozkvetlé, které působí proti tvorbě plaku a usazování pigmentací na povrchu skloviny.
  • BlanX MedSensitivemá podobný obsah, ale je obohacená o chlorid draselný, který snižuje citlivost obnažených zubních krčků.
  • BlanX Med Stain Removal je určená na výraznější pigmentace zubů zarytých kuřáků a pro vyšší bělicí účinek je do ní přidán enzym papain.
  • BlanX Med Delicate Gums navíc obsahuje výtažek z rostliny Yucca vera, který působí protizánětlivě a pasta je tedy vhodná pro lidi s problematickými dásněmi, kteří ale mají zájem o bílý zdravě vyhlížející chrup.

Účinek past je možno zvýšit použitím ústní vody BlanX s jejím synergickýcm působením. Obsahuje výtažky z lišejníků – pukléřky islandské (Cetraria islandica) a provazovky rozkvetlé (Usnea barbata); osvědčený fluorid sodný proti zubnímu kazu, alantoin jemně ošetřující dásně a bikarbonát sodný zvyšující pH v ústech. Protože ústní voda neobsahuje alkohol, není dráždivá a dobře ji snášejí i citlivé osoby.

Pro rychlé vybělení má BlanX tzv. Biphasic whitening system, tj. bělicí kúru ve formě gelu, obsahujícího 9% karbamid peroxid. To je koncentrace, kterou stomatologové běžně používají a prodávají pro domácí použití, protože sklovinu nepoškozuje a zároveň má optimální bělicí efekt. Gel se používá 6 dní po dobu 10 minut večer po čištění zubů. Aplikace je prostá: v krabičce je kromě tuby plastový nosič, do kterého se gel nanese a nosič se nasadí na zubní oblouk.

Na výraznější pigmentace v mezizubních prostorech je určeno bělící pero BlanX, s koncentrací karbamid peroxidu 7 %, a je možné ho použít prakticky kdykoliv a kdekoliv.

Pro zákazníky, kteří mají z peroxidů strach, a nebo jim bylo jejich používání ze strany stomatologa zakázáno nebo nedoporučeno, je tu ještě jedna varianta rychle působící bělicí kúry – a to 14denní intenzívní pasta, která základní složku – výtažky z lišejníků obsahuje ve zvýšené míře a je tedy několikanásobně účinnější než základní kolekce past. Intenzívní pasta se používá dvakrát denně po dobu dvou týdnů.

Ke každému výrobku BlanX je v krabičce také malá šablonka s různými odstíny zubní skloviny (BlanXometer), podle které si můžete účinek přípravku doma před zrcadlem ověřit.

BlanX je cenově dostupný každému spotřebiteli. Do České republiky ho dováží společnost Profimed s. r. o. a díky ní je možné tuto kosmetiku získat nejen v pražských a mimopražských prodejnách Profimed, ale i v prodejnách dm ČR.

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Diskuse k článku
jabi

Máte prosím někdo s tímto přípravkem zkušenosti? Zajímalo by mne, zda to funguje, vypadá to velmi zajímavě!

mikky

Kúru Biphasic whitening system jsem osobně používal, účinek je znát na první pohled. Žádné nežádoucí účinky jsem nezaznamenal. Můžu jen doporučit!

tom

Rozhodl jsem se to dát přítelkyni jako dárek, jen doufám, že to nevezme špatně - znáte ženský, Ale když říkáte, že to funguje, tak to by nakonec mohla mít i radost. Díky za typ.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 4. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Lze oddálit vznik zubního kazu?

Maminka i ostatní členové rodiny, by si měli účinně čistit zuby.

Novorozenci dostávají zubní průkaz

Se zdravotním a očkovacím průkazem získávají nově narozené děti také zubní průkaz.

Trendem moderní stomatologie je zubní hygiena

Parodontóza a "špatný dech" nebolí, i zubní kaz začíná bez bolesti...

Jak vzniká zubní kaz?

Zubní kaz je v určitém smyslu infekční onemocnění. Vzniká činností bakterií, streptokoků a laktobacilů.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce