Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?
Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?
Ahoj, dneska jsem si prinesl z lekarny tento lek, taky by me zajimaly nejake zkusenosti. Diky
Reagovatpoděkovatnahlásit18. dubna 2007 16:05:17
Ahoj, už čtu Vaše příspěvky skoro půl roku a dneska jsem se díky vám rohodla a už mám 1. tabletku v sobě. Tak jsem na to teda ,,fakt,, zvědavá. Kouřím cca 8 let, krabičku denně. Uvidíme co to se mnou udělá, budu Vás informovat. třeba je tady taky někdo kdo stále váhá. Mám nemám!!!! tak zatím.Péťa
Reagovatpoděkovatnahlásit10. prosince 2007 14:00:41
Péto chci tě jako nováčka pozdravit a neváhej a jdi do toho, protože je to to nejlepší co pro sebe děláme, vlastní dost bohužel smutná zkušenost, víš co bude parády za ušetřené penízky, já na to mám takovou velkou číši, pane jak to tam přibívá!!! jinak všechny zdravím a nekuřte, stojí to za to. ahoj
Reagovatpoděkovatnahlásit10. prosince 2007 15:36:50
Vydržte všichni,já kouřila 35 let a od 3.srpna bez jediné cigarety,je to paráda.Nejhorší je když člověk zjistí,jak strašně smrděl,jak s tím otravoval celé okolí.Jsem ráda ,že to zkusili po mě dašlí silní kuřáci a jsou taky spokojení.Těch pár kilo shodíme,já přibrala 5 kiloa vůbec mi to nevadí.Přeji všem hodně sil.Ahoj
Reagovatpoděkovatnahlásit28. března 2009 21:31:34
Ahoj všem, náhodou jsem vlezla na tyto stránky a koukám kolik lidí přestává s pomocí Champixu...tak teda: i já jsem přestala a už skoro 11 měsíců nekouřím...a to jsem udělala 40ks denně a při pivku i 60ks.Musím říct, že už jsem několikrát přestávala se žvýkačkama,náplasti,atd. a nic.Fakt jediné co mi pomohlo,je ten Champix.Kouřila jsem 20let a je mi líp.Brala jsem ho 3,5 měsíce a přestala po 14 dnech užívání...netlačila jsem na pilu :-).Krize přišla 3-5 měsíc nekouření,jo a bylo mi blbě,když jsem ho vzala nalačno.Takže držím všem pěstičky a opravdu to berte minimálně 3 měsíce.....i když je to drahé,tak se to vyplatí pa.
Reagovatpoděkovatnahlásit23. září 2009 10:04:10
tak tě vítáme Moniko. zase jeden dobrý příklad pro nás všechny, že to jde. chtěl jsem se jen zeptat, jestli již máš problémy úplně pryč. pro mě je sice ještě 11měsíců šíleně daleko, ale mohl by to být již dohlédnutelný cíl (jedu pátý měsíc a mám ještě dost krizí nebo spíše soustavnějších žádostivostí). toto by se mě zamlouvalo, je to nadějnější než dříve uváděné termíny s problémy ještě po dvou letech i více. dneska ráno jsem psal o tom, že předpokládám klid a asi jsem to zakřikl. nějak se mě zasekla jedna zakázka, přestala mě bavit a již skoro dvě hodiny bojuji se loudivými myšlenkami.
Reagovatpoděkovatnahlásit23. září 2009 12:02:15
zdravim...muzu jen doporucit...sice nejsem extra velky kurak ale hned pri prvnim (startovacim )balicku jsem skoro prestala kourit...u me je problem ta vysoka cena...coz mi nejde do hlavy kazdy rika jak je kioureni skodlivy a kdyz nekdo chce prestat tak je to tak drahy..jinak doporucuji
Reagovatpoděkovatnahlásit15. prosince 2009 11:35:18
To je tak. Politici nás budou stále přesvědčovat, jak je kouření nezdravé, ale jsou velice rádi, že hulíme. Protože rozdíl mezi výrobní a prodejní cenou kasíruje stát ve formě spotřební daně. Pak nás taky přesvědčují, jak neskutečně vysoké jsou náklady na léčbu kuřáků, ale když někdo prokáže vůli nekouřit (a tím tedy státu šetřit ty vysoké budoucí náklady), tak na to pojišťovna ani nepřispěje. Když přestanete kouřit, připravíte tím stát o peníze. Politici nebudou rádi, tak vám třeba zvednou DPH nebo zdraží naftu. Ale, aby to bylo k tématu - pár dní nekouřím a zatím dobrý. Občas si vzpomenu, taky se mi už dvakrát o cigaretě zdálo, ale jinak dobrý. Podařilo se mi druhý balení koupit na inzerát, takže je to fin. únosnější... Tak hodně štěstí a pevnou vůli.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. září 2011 09:10:15
Tak jo normálně takhle nikam nepíšu,ale dnes mi to asi nedá. Začala jsem champix brát před 14 dny,ted už týden nekouřím,to je v pohodě,chut na cigaretu nemám,dokonce mi to i smrdí,ale jinak mám asi depku jako blázen,dost mi vadí že jedinej kdo mě pochvílí je doktorka na plicním,doma žádná zvláštní podpora,třeba si to moc beru,ale nevim, nálada teda nic moc
Reagovatpoděkovatnahlásit20. října 2011 21:00:12
napište pokud to bude možné jaké máte nové zkušenosti s lékem Champix. MOC DĚKUJI
Reagovatpoděkovatnahlásit21. června 2007 14:30:08
Ahoj Zdeni, já začínám už podruhé s Champixem . Tentokrát je to lepší , než minule. Pomáhají mi příspěvky na diskuzi a snažím se vyvarovat chyb. Nespavost jsem vyřešila, tím ,že druhou tabletku beru už tak vkolem 17 hod. Měla jsem dost zažívací potíže a tak beru odpoledne jen 0,5mg a také beru vlákninu a Hylac.Mají ho v lékárně a radil to tu už někdo. Když jsem měla chutˇna cigaretu, nesnažila jsem se toho vyděsit, ale v myšlenkách jsem prožila i tu radost z prvního nadechnutí, ale i to jaké jsem měla z toho špatné pocity . Nebo , když jsem si vzpomněla na ní, tak jsem si řekla, tak při tom jsi kouřila a teď je to bez ní lepší. Nehorší je tak ten první den bez cigarety a pak už to je jen lepší. Poprvé jsem asi až tak moc nechtěla přestat , začala jsem po jedné zase kouřit a pak už to zas jelo. Teď už 3 týdny nekouřím a čekám , jak se to dál vyvine. Tak vydrž a piš
Reagovatpoděkovatnahlásit14. července 2008 13:40:31
Zdravím nekuřáky, Champ. beru konec druhého balení a přestal jsem kouřit zcela po třetí tabletě, mám koupeno troje balení a věřím že to vyjde. Kouřil jsem 30 - 40 denně asi 18let.
Reagovatpoděkovatnahlásit28. června 2007 17:18:19
No, nechci mudrovat, ale myslím, že se pleteš. Champix je totiž opravdu malý zázrak a co je bez něj nemožné ,s ním je opravdu hračka. Bez "CH" jsem měl abstinenční příznaky jako regulérní narkoman. Po půldni bez cigarety jsem měl pocit, že mne někdo kuchá tupým nástrojem, návaly, třasy, ledový pot, nervozita až agrese. S "CH" takřka stoprocentně bez příznaků, krom toho, že nevíš co s rukama, ale to je vše.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. srpna 2008 07:01:02
Zdravím z Jihlavy všechny nekouřící i ty chystající se. Souhlasím s Lubicou, že CHx má v odvykání velmi silnou a dobrou pozici, ale není samospasitelný. Kdyby byl takový, jak píšeš, byla by úspěšnost odvykání s ním 100%, ale ona je bohužel "jen" krásných 44%, což žádný jiný způsob ani metoda nedosahuje ani z jedné třetiny. Cigu, není třeba odvykajícím mazat med kolem úst, že stačí polykat CHx a cigareta zmizí z jejich života. Naopak je třeba jim říkat, ANO, CHx bude z 50% váš velký pomocník, ALE, těch zbývajících 50% je na vás. Nebudete mít s CHx takové abstinenční příznaky jako bez něho a když, tak budou slabé a krátké jen první 2-3 dny od dne D, bez CHx by to bylo 2-3 týdny sebetrýzně. To je důvod, proč je CHx úspěšný. Ty 2-3 dny "přežije" většina odvykajících s CHx. A o tom CHx je ! Přeji všem hodně zdaru v nekouření a odvykání. Držím Vám pěsti a přeji hodně štěstí. ___Lubko, měla jsi pravdu, je tu internetový kroužek a tak se za Vámi budu moci občas podívat. Mějte se krásně.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. srpna 2008 08:55:53
Ahoj Odvykači, předem moc děkuji za jakoukoli diskuzi. Chci se do toho také pustit....a přiznám se, že mám strach. Kouřím téměř 30 let tak krabičku denně a fakt si život bez cigaret nedokáži představit. Obávám se,že bez léků bych to nezvládla, tak prosím o vaše komentáře. Slyšela jsem o vedlejších účincích Champixu- velké deprese, aj. , dále si neumím představit, že po léku skutečně nebudu mít chuť si zapálit a co sociální návyk- situace , ranní rituál, atd? Dík za reakci.
Reagovatpoděkovatnahlásit29. září 2011 13:38:00
netuším, jak zabírá Champix, ale pře dvěma dny jsem absolvovala bioresonanci. Nevím, co si mám myslet, jo, prvních cca 30 hodin jsem si nezapálila, Ale většinu času jsem prospala, usínala málem v práci. Zrušila jsem pití kafe, cítím se pod obraz! Takže jsem si znovu zapálila - zjistila jsem, že mi prostě nicotin chybí. Nemám sice ty zběsilé potřeby pálit jednu za druhou,takže jsem za dva dny vykouřila 5 cigaret, při nichž nic necítím. Ale mám obavy, že sama to nezvládnu. Cigarety mi ani nevoní, ani nesmrdí. Spíš mi chybí do ruky. Tedy zvyk a rituály.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. listopadu 2011 08:18:13
Ahoj, Ala! Konečne niekto zo Slovenska, my tam totižto žiadne takéto fórum nemáme, vyzerá to tak, že Slováci nechcú prestať fajčiť, že? :-)) Chuť na cig. môže byť aj počas liečby Champixom, aj po nej, ale samozrejme nie až taká, ako pred liečbou. Ako dlho užívaš CH? Napíš niečo o sebe, ľudia, ktorí sem píšu, sú úžasní, veľmi pomáhajú. Neviem-neviem ako by som to bez nich zvládla.
Reagovatpoděkovatnahlásit29. června 2008 23:37:45
Beru Champix víc než dva měsíce, nekouřím od 8. dne a řekla bych, že chuť na cigaretu už skoro vůbec nepociťuji, jen málo kdy a ne nezvladatelnou. Je to den ode dne lepší. Ještě budu pokračovat v braní Champixu, chci opravdu přestat. (kouřila jsem tak 15 cigaret dvacet let denně)
Reagovatpoděkovatnahlásit29. června 2007 23:05:51
Ahoj Jajunko, jen chci vyjádřit souhlas, a "pokopnout" všechny co uvažují o léku champix. Já nekouřím od 14 dní užívání, je to super a champix beru samozřejmě dál. Je to lék pro slabochy jako jsem já, a to jsem pálil 30 denně, a někdy u piva i 40. Nebojte se toho. Zdraví Vás Martin
Reagovatpoděkovatnahlásit30. června 2007 10:10:10
tak mam za s sebou startovaci radu, plus jsem zacala dalsi baleni, kter je skoro u konce .. a kourim porad. Podstatne mene, nez pred zacatkem pouzivani champixu, ale kourim tak 5 denne. :-(
Reagovatpoděkovatnahlásit23. července 2007 20:12:51
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Nemocnice přiznaly čekací doby na operace a vyšetření (5242 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3863 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3148 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3053 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (2934 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2842 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1507 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1288 čtenářů)
- Prvním příznakem hypertrofické kardiomyopatie je náhlá smrt (1156 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1079 čtenářů)
- Curdghed (Ergoterapie pomůže fyzicky postiženým k soběstačnosti) 2. února 2012 14:59:39
I love the theatre Preteen Art Girls 61010 Preteen Video Site =((( Dreamgirl Pre Teen uqfj… Diskutovat
- Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 31. ledna 2012 16:31:55
Jo, něco mě ale potěšilo.Když mi doktor řekl, že jsem ještě mladá, že to stojí za to,… Diskutovat
- Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 31. ledna 2012 11:55:14
Díky vám všem za podporu.Hodně to pomáhá.Obléknu se a jdu na trolejbus.Jsem v takovém… Diskutovat
- Často, protože mám urologické nebo jiné zdravotní potíže [8%]
- Ano, v souvislosti s těhotenstvím [2%]
- Občas při kašli, kýchnutí nebo smíchu [60%]
- Pouze v případě, kdy se hodně napiju [8%]
- Ještě se mi to nikdy nestalo [23%]