Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Den zdraví se STOBem v rámci Světového dne obezity 5.3.2022

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 544x )

Dne 4. 3. 2022 se koná Světový den obezity a k příležitosti tohoto dne bude uspořádán v sobotu 5.3. 2022 Den zdraví se STOBem.

stob.cz

Odborníci všech zemí si uvědomují, jak se stává obezita závažným zdravotním problémem. Proto se organizace, které se zabývají problematikou  obezity, rozhodly vyhlásit již tradičně 4. březen Světovým dnem obezity (World Obesity Day - WOD). https://nationaltoday.com/world-obesity-day/.

Tímto dnem chtějí upozornit na závažnost problému  obezity. Také v České republice je nadváha a obezita jedním z vážných problémů populace, neboť negativně ovlivňuje zdravotní stav a souvisí i s celou řadou onemocnění (diabetes II. typu, kardiovaskulární onemocnění, nádorová onemocnění a další). Ukazuje se, že výskyt obezity a přidružených onemocnění výrazně zhoršuje průběh onemocnění COVID-19.

STOB chce tedy svým projektem přispět k zvyšování nutriční gramotností, a tím sekundárně i  prevenci vzniku nadváhy či k redukci hmotnosti.

Den zdraví se STOBem

Společnost Stop obezitě (STOB) pořádá Den zdraví se STOBem a konferenci Žít a hubnout pro zdraví. Březnová verze Dne zdraví se STOBem se uskuteční 5. 3. od 10 do 17 hodin na nové radnici Prahy 12 (Generála Šišky 2375/6, Praha - Modřany, u stanice tramvaje 17 "Čechova čtvrť").

Hlavním cílem Dne zdraví je předat účastníkům informace z různých oblastí týkajících se jejich zdraví, a mimo jiné je motivovat ke zdravějšímu životnímu stylu, konkrétně ke zlepšení stravovacích a pohybových návyků či redukci váhy. Den zdraví je určen jak těm, kteří se změnou návyků začínají a nevědí jak na to, tak těm, kteří se pokoušeli o změnu návyků ve svém životě již mnohokrát a nemají vůli dodržovat svá předsevzetí.

Co vás na tomto Dni zdraví se STOBem čeká?

V rámci Dne zdraví proběhne celodenní konference zaměřená na téma prevence civilizačních onemocnění, obezity, správné výživy, pohybu i psychologického aspektu zdravého životního stylu. Konference je určena především široké veřejnosti.

Den zdraví nabízí také možnosti odborného poradenství v mnoha oblastech zdravého životního stylu (poradny a konzultace pro redukci hmotnosti, samovyšetření prsu, správné mytí rukou, žilní poradna), k dispozici budou i měření tělesných parametrů (např. měření glykemie, svalové síly a složení těla, zraku apod.).

Účastníci si mohou vyzkoušet i různé druhy cvičení, což je bude motivovat k zařazení pravidelné pohybové aktivity do jejich života.

Součástí Dne zdraví jsou i ochutnávky nutričně vhodných potravin, které mohou účastníci na místě nejen ochutnat, ale i zakoupit a zařadit tak tyto potraviny do jídelníčku.  

Návštěvníci mají možnost zakoupit si publikace a pomůcky, které jim v jejich cestě za zdravějším životním stylem mohou pomoci. Připraveny budou také názorné edukační výstavky na téma, jak si vybrat správné potraviny.

Jak bude den zdraví probíhat?

Vstup na Den zdraví je zdarma (cvičení, měření, poradny, ochutnávky), vstup na konferenci je za symbolický poplatek 150 Kč (a to z důvodu omezené kapacity, a tedy závazného přihlášení účastníka).

Cvičení

V rámci celého dne proběhnou lekce cvičení (např. zdravotní cvičení, aerobní cvičení,  Movie Dance, Čchi-kung apod.). Účastníci si tak budou moci vyzkoušet více druhů pohybu a vybrat si takový, který jim bude vyhovovat, což je bude motivovat k zařazení pravidelné pohybové aktivity do jejich života. Pro účastníky bude také možnost si vyzkoušet  lekci Nordic Walking (v Modřanské rokli). Cvičení bude  zdarma, ale bude nutné se předem přihlásit.

Celý den bude možnost konzultovat výběr vhodné aktivity s ohledem na zdravotní stav a motivační připravenost s odborníky.

Více informací a kompletní program ke všem zajímavým akcím získáte na www.stob.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Příjem a výdej energie

V minulém článku jsme došli jsme k závěru že tělesnou hmotnost ovlivňuje více faktorů. Dnes se zaměříme na to, jak naše tělo hospodaří s energií, kterou získáváme z potravin. Množstvi energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme v kaloriích (též v joulech - pozn. redakce).

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce