Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vysoký krevní tlak

( | přečteno: 15175x )

Vysoký krevní tlak (hypertenze) je jedním z nejčastějších a nejzávaznějších onemocnění srdce a cév (kardiovaskulárních onemocnění). Ve většině civilizovaných zemí postihuje 20 – 50 % dospělého obyvatelstva.

shutterstock.com

Vysoký krevní tlak (hypertenze) je jedním z nejčastějších a nejzávaznějších onemocnění srdce a cév (kardiovaskulárních onemocnění). Ve většině civilizovaných zemí postihuje 20 – 50 % dospělého obyvatelstva. Hypertenze je příčinou zhruba čtvrtiny až poloviny všech kardiovaskulárních onemocnění.

Ještě počátkem šedesátých let existovalo poměrně málo účinných léků pro léčbu vysokého krevního tlaku. Pacienti s touto chorobou často předčasně odcházeli do důchodu a mnohdy museli zanechat svých oblíbených aktivit.

Dnes je však situace jiná. Lidé s vysokým krevním tlakem mohou prožívat plnohodnotný život. Změnou životního stylu je možné v některých případech dosáhnout snížení krevního tlaku bez užívání léků. A řada těchto opatření může zabránit rozvoji hypertenze nejen u Vás, ale i u členů Vaší rodiny.

Jakmile se jednou vysoký krevní tlak objeví, většinou trvá do konce života. Krevní tlak umíme snížit celou řadou léků. Pokud se však léčba přeruší, krevní tlak obvykle stoupá.

Nabídneme Vám dále informace o Vaší nemoci – co vlastně je hypertenze, jak jí předcházet nebo léčit.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Hana
1x

zprávaHlavním problémem je úmrtí zdravého rozumu. Lidé podřizují svůj životní styl pohodlí, široké nabídce "potravin a nápojů", které ve skutečnosti jsou jen komerčním trikem a prospívají jen 2 zájmům: zisky výrobců a prodejců, odvedení pozornosti od skutečných potřeb. Soustavně se lže, že jakýkoli !"nealko-nápoj" je rovnocennou alternativou čisté vody v pitném režimu. V podstatě je prý jedno, co pijete, hlavně žeje toho dostatek a nenjde o alkohol. Čistou vodu však v pitném režimu NIC nenahradí a s přibývajícím věkem ztrácíme vnímání žízně,což obojí vede k dehydrataci organismu - prvořadé příčině hypertenze a mnoha dalších zdarvotních problémů!! TADY je nutná náprava a reálné východisko z "nevyléčitelných" civilizačních chorob. Snaha "léčit" hypertenzi odvodňujícími "léky" je pro dehytratovaný organismus systematická devastace (a ještě placená).


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Hypotenze (nízký tlak)

Hypotenze, neboli nízký tlak, může být příčinou horšího prokrvení ostatních orgánů - především mozku.

Samoměření krevního tlaku

Samoměřením krevního tlaku lze tlak zachytit v každodenních podmínkách. Ideální je provádět měření vždy jednou ráno a večer, přibližně ve stejnou dobu. Výsledky se poté i s užívanými léky zanesou do deníku.

Vysoký tlak - zvládnutelná hrozba

MUDr. Samuel Heller, II. interní klinika, 2. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce