Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Hemangiom

Dobry den. Moje 5 mesicni dcera ma hemangiom na prcince. Hemangiom zacal pres veskerou peci " mokvat ". Lecime se v Brne ve Fakultni nemocnici, kde nam uz moc pomohla pani doktorka Faberova. nyni vsak navrhuje jako dalsi nezbytny krok lecbu lehkymi steroidy. Prosim o radu nebo respektive o informace jestli nekdo nema s touto lecnou zkusenosti??? Mame trosku strach - zni to dost "strasidelne". Moc dekuji za pripadne odpovedi. petr

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
jitka

Dobrý den,moje 14 měsíční dcera má hemangiom na horním rtíku.Před 14ti dny jsme dokončili 4 týdenní léčbu steroidy,moje dcera brala lék pregnison.Hemangiom po něm změkl a zmenšil se jeho oběm,nezmyzel však.Tato léčba měla řadu nežádoucích účinkú,dcera byla podrážděná,přecitlivělá,celá opuchla a ještě začala mít problémy se srdcem,což se však po jeho vysazení zase spravilo.Ale řeknu Vám,znovu bych dceři tento lék nedala.Nyní chodíme na sklerotizaci,jsou to injekce každých 5 týdnú,byli jsme zatím jednou,myslím však že je to mnohem šetrnější a účinnější způsob léčby.Uvidíme do jaké míry henangiom vymizí.Jezdíme na dětskou kliniku do Olomouce za Doc.Mihalem.S pozdravem Jitka

joko.1
18x

Dobry den ,mam dotaz na vas prosim o odpoved,lekar mi nasel nahodne hemangioma hepatis v.s. asi 30mm. na jatrech mam jit na CT a nevim co mam od toho cekat. Hyperechogení lozisko,prosím co to je? Dekuji.

jolousxxx

My máme holčičku 2,5 roku a hemangiomy máme také ale jsme po léčbě betablokátory a musim řt že žádný následky nemá lečily nás v půli roce a hemangiomy některé zmizeli a některé uplně ne ale zesvětlali a zmenšily se takže na přístup a léčbu pana doktora Mališe který je na odloučeném pracovišti Motolské nemocnice hned vedle na dětské onkologii si nemůžu stěžovat. Spíš juedině doporučit. Samozřejmě nechci vnucovat každý případ je jiný stejně jako děti a jejich srdce ale jestli na nás betablokátory měli nějaký vedlejší účinky tak maximálně hyperaktivitu.

Helena
5x

Když jsem hledala rady ohledně hemangiomu na internetu, nic moc jsem nenašla, takže píši moje zkušenosti a radu: 4 měsíční dcera má hemangiom asi 4x3cm na stehně (pod plínou) 0,5 cm do výšky a asi 1 cm pod povrch kůže. Byli jsme u Mudr, Faberové, ale léčbu steroidy (pregnison) jsem odmítla. Na dotaz, co by udělal laser, jsem dostala odpověď: "Nedoporučuji. Jedině v celkové anstezii intralezionálně." Odešli jsme s kortikoidovou mastí, kde jsem si na příbalovém letáku přečetla: Děti do 12 měsíců nesmí používat. Naštěstí jsem se seznámila s maminkou, která řešila stejný problém (také u Mudr. Faberové v Brně). Místo steroidů začali chodit k jinému doktorovi na laser -. jemný hojivý - a po 1 měsíci je z krvavé otavřené rány začervenalá kůže a malý stroupek uprostřed. My jsme byli zatím 3x na laseru a rána se krásně stahuje a vytváří se také stroupek. I když mám dceru nouzově v plíně, rána nekrvací a téměř v ní nemokvá. Odhadovaná doba léčby je zatím asi 1,5 měsíce. Při tempu hojení, které nyní vidím, si jsem jistá, že postup je správný a hemangiom se brzy zahojí a zmizí. Dle dalších informací vím, že v Praze v Motole řešili hemangiom na zadečku také laserem a žádné streidy či jiné šílené léky nepoužili. Nerozumím tomu, proč v Brně jsem si od dr. vyslechla pomalu hned u dveří: no to je na hospitalizaci a celkové steroidy... Jakoby neexistovala jiná méně zatěžující varianta léčby. Kdybych nebyla trochu informovaná, tak v pubertě bude mít dcera problémy, jelikož bude nadopovaná léky, které pro dospělé, natož pro dítě, nejsou nic příjemného. Asi z laseru nekápne takový výdělek!! Laser asi 50 Kč jedna návštěva - oproti tomu hospitalizace, léky nyní, poté v dalších letech života léčba jiných nemocí způsobených tímto lékem a jeho negativími účinky - to bude alespoň plno práce a velká finanční odměna! Nic jiného v tom nevidím. Proč by jinak byla neochota zkusit jemnou, ale přesto velmi účinnou léčbu, která se jinde používá.

Tdubka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jste laserem léčili otevřené rány na hemangiomu? Díky Radka.

Blanka
2x

Dobrý, také bych ráda poprosila paní Helenu, zda by mohla poskytnou jméno lékaře či kliniky kam chodí se svou holčičkou na terapii. Mám podobnou zkušenost jako ona, dcera má však vnitřní hemangiom a léčba beta-blokátory, která nám byla hned doporučena, je podle mého názoru příliš drastická a do budoudna se obávám dalších následků. Děkuji za odpověď

Monika,

Dobrý den, můžete mi prosím napsat víc o léčbě laserem na můj email [email protected]?. Teď řešíme u dcery 6 m. Děkuji.

Staňka

Prosím paní Helenu o kontakt na doktora, ke kterému chodí na laser. Řeším stejný problém u 5 měsíční dcery, taky jsme u Mudr. Faberové a také hledám jinou variantu léčby. Léková terapie nám byla taky doporučena, ale to vidím jako krajní možnost. Díky

Jitka

Dobrý den, po přečtení zkušeností paní Heleny a její dcerky, mám hrůzu v úterý(17.1.2012) po druhé navštívit MUDr. Faberovou. V 11/2011 nám řekla, že se dcera(5měs.) bude léčit léky z Rakouska. Po přečtení různých komentářů čekám ty nejhorší svinstva! Vůbec si nevím rady, co mám a nemám dovolit, aby dcerka užívala. Nejradši bych s léčbou počkala nejméně do roku, teď je tak malinká. Sama sobě bych nic takového nedala!

Gabriela
1x

Dobrý deň, mám ročnú dcéru po operácii hemangiomu z hltacích a dýchacích ciest. Z CT vyšetrenia hrtanu sa zistilo, že ten hemangiom je aj v krku pri štítnej žľaze. V máji máme íst na USG brucha a kardio vyšetrenie, ale onkologická lekárka mi pri kontrole odporúčala,/ vzhľadom k tomu, že ten hemangiom je aj v krku/ liečbu betablokatormi. Povedala mi, že riziká pri liečbe sú minimálne a spôsobujú zníženie tlaku a cukru. Poraďte mi prosím, či mám pristúpiť k tejto liečbe, alebo jej mám ten hemangiom nechať radšej vybrať a ak áno, tak či sa to dá aj laserom, alebo iba chirurgicky. Ďakujem

Mária

Dobrý deň pani Gabriela, chcem Vás poprosiť o radu. Moja dospelá neter má 2 hemangiomy v hrdle, jeden pri pri štítnej žľaze. Neviete mi poradiť dobrého lekára, ktorý by sa jej ujal, prípadne nemocnicu, kde sú dobrí odborníci. Vašu dcérku operovali? Prosím, odpoveď mi zašlite na e-mail: [email protected]. Ďakujem.

Zlatuše

Dobrý den, Petře, můžu se zeptat jak jste dopadli s tím hemangiomem? My máme stejný problém - hem. na geitáliích u 2 měsíční holčičky. Lékaři zatím situaci nepochopitelě zlehčují, ale hem. se rozšiřuje a začíná se posouvat směrem dovnitř do vaginy dítěte. Nevím, co dále očekávat popř. jak se o to v této oblasti starat a k jaké léčbě nejideálněji přistoupit. [email protected]

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce