Zánět žaludku
Akutní zánět žaludku bývá nepřesně označován jako žaludeční chřipka. [ více ]
Dobrý den, mám chronickou gastritidu a manželka mi dala otázku na kterou neznám odpověď. Jestli je chronická gastritida nakažlivá. Mám dvě malé děti a chtěl bych zabránit jejich nakažení. Dále bych rád věděl, jestli chronická gastritida namá vliv na orální milostné praktiky. Předem děkuji za odpověď.
Reagovatpoděkovatnahlásit25. října 2009 10:52:05
Dobrý den trpím chronickou gastridítdou, kdyz me tyto problemy zacali mela jsem paleni zahy a kyselost v ustech. Rok nemohli doktori prijit na to co mi je az po 9 mesicih mi dali prasky na kyselost a dva druhy antibiotik. bylo mi oznameno, ze mam akutni chronickou gastritidu. Prosím o radu jak se zbavit uplne kyselosti. Prasky mi trochu zabiraji. Poradili byste mi jak mám jíst a co můžu pro to udělat. I klidně nějakou prirodni cesstou. a jestli to muzu regulovat. Děkuji za odpověď
Reagovatpoděkovatnahlásit27. ledna 2010 07:25:25
Petro, máme zjevně stejný problém. Také mi po gastrsokopickém vyšetření zjistili zánět žaludku. Projevy byly hlavně v pálení žáhy a občasné nevolnosti. Hodně mi pomohl čaj z čagy a dieta ( nemastné, nesladké, ne příliš kořeněné, žádné bílé pečivo a sladkosti, ani kávu a alkohol, nekouřit) Dostatek tekutin, ale pouze vodu a bylinné čaje. Zní to dost drsně vím, ale fakt to pomáhá... Tak držím palce !
Reagovatpoděkovatnahlásit1. dubna 2010 10:41:28
Prosím o radu. Po gastroskopii mi byl zjištěn zánět žaludku:Doktor mi předepsal Ortanol ten jsem užívala 12 týdnů. Nyní mám pořád pálení břicha budí mně to i v noci.Nevím jestli je to reakce na ten lék.Držím dietu, potíže mám stále.Za odpověd děkuji.
Reagovatpoděkovatnahlásit13. listopadu 2010 10:17:50
Dobrý den, chtěl bych se s vámi podelit o svou skusenost jak jsem vylecil zanet zaludku, sam jsem touto nemocí trpel vice nez pul roku a ze to je velice opravdu velice neprijemne a zlepseni se tahřka nedostavuje nakonec jsem se s toho dostal,jsem presvedcen ze my pomohly práve tyto věci :.jednoznačne HELICID 20mg 3x dene 20min před jidlem, omezit (konzumaci:sledkeho,tucneho,mastneho jidla, pití perlivích napoju tim mam namysli i ruzne ovocne stavy) pravidelna strava v malych davkach.dale omezit sport(otrsy)po jidle neuvadet telo do vodorov polohy ,hodne pít vodu z oběhu, popř při silnem palení žahy pouzít CHOLAGOL 10kapek,pity horkych čaju je také efektivní(nalačno). jsem presvedcen ze my to opravdu pomohlu skuste to..
Reagovatpoděkovatnahlásit8. října 2011 19:47:31
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6412 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3922 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3353 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3341 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3058 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2996 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1719 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1355 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1211 čtenářů)
- Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy (1120 čtenářů)
- Jitka M. (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 14:04:22
Ahoj,prosím tě jak si na tom s výsledkem užívání weight loos?Mě ten zázrak dorazil… Diskutovat
- Lenka (thalasemie) 6. února 2012 10:17:06
Thalasemie se lečit nedá....od druhé třídy jsem chodila na vyšetření a zkoušeli všechno… Diskutovat
- ŠÁRKA (Nepoužívejte Belogent mast!) 6. února 2012 16:40:34
Ahoj přesně tak Belogent je jediná mastička co zabírá neuvěřitelně rychle na ekzém, léta… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [35%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [5%]
- Užívám enzymatické přípravky [15%]
- Zabere hlavně klidový režim [15%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]