Záněty močového měchýře
Nedávno mi doktor-urolog zjistil chronický zánět močového měchýře. Dostala jsem antibiotika nitrofurantoin, které mám užívat 1x denně, po dobu 4 měsíců. Chtěla jsem se zeptat, zda-li to není moc dlouho. Máte s tím nějakou zkušenost? Děkuji.
Dobrý den, již několik let jsem léčila záněty močáku. Problém byl špatný postup při léčbě. Pokud bereme antibiotika (ATB) musíme vyčistit organismus od toxinů, které vznikají při léčbě ATB. Pokus se organismus nevyčistí ATB ztrácejí účinnost a zánět se vrací. Dále je nutné doplnit organismus probiotiky. Zde je další problém, přípravků na podpoření imunity je plno, ale jen málo jich je pro ženský a mužský organismus. Běžné probiotika jako třeba Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus rhamnosus a Bifidobacterium bifidum jsou pro ochranu běžných onemocnění. Pro zánět močových cest u žen jsou důležitá probiotika Lactobacillus casei var. paracasei, Lactobacillus bulgaricus var. delbrueckii. Bohužel není to z mé hlavy, ale poradila mi jedná úžasná paní ( zde je její email: csm-sunkins@seznam.cz ), která mi vše vysvětlila a doporučila mi přípravky, které vše splňují a hlavně pomůžou.
Reagovatpoděkovatnahlásit7. listopadu 2009 17:53:20
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6412 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3922 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3353 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3341 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3058 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2996 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1719 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1355 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1211 čtenářů)
- Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy (1120 čtenářů)
- Ivča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 4. února 2012 16:00:14
Hm, tak to je škoda. Mě naštěstí chutná všechno. Jdu vařit k večeři brokolici. A hlavně… Diskutovat
- Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 3. února 2012 10:46:10
Ty jsi skoro v normě tak to máš Ivčo dobrý :-) Diskutovat
- kacen (Crohnova choroba) 7. února 2012 18:37:46
Ahojte mám 12 rokov a crohnovu chorobu mám asi rok chcela som sa spýtať či má niekto nejaký… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [35%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [5%]
- Užívám enzymatické přípravky [15%]
- Zabere hlavně klidový režim [15%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]