Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Uzlíky na hlasivkách nepostihují jen zpěváky

Přemáhání chrapotu může založit bludný kruh, který přetne až chirurgická léčba. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivan Hovorka
3x

Zpívám od svých 8 let a od 15 let profesionálně a poloprofesionálně, miluji klasický Rock ´roll, zpívám Elvise, Ray Charlese, Joe Cockera, náročné, ale krásné písně plné síly a jemného citu. Je mi 68 let a jen jednou vživotě jsem měl problémy s hlasivkami. Pomohly mi inhalace a Vincentka. Asi před 3 týdny jsem byl pod stanem a když jsem se vrátil, zpíval jsem - jako každé první pondělí - ve sklepní vinárně. Užil jsem sito. Bylo to pěkný vystoupení...V úterý na foniatrii a do dnes mám hlasový klid, 2 obstřiky...Hlas se mi mnohem zlepšil, ale pořád to není ono. Zítra si koupím Vincentku a budu ji aplikovat napůl s horkým mlékem. Uvidím. Blíží se opět první pondělí v měsíci v Liliové ulici č.11, Blues sklep. Užiju si to.

jméno a příjmení
1x

Mam po

jméno a příjmení
12x

Mám podobný problém.A nevím si moc rady.Koupil jsen si inhalační přístroj.tak to zkouším a uvídím-teď ho mám jen 4 dny.Byl jsem u dvou lékařů.První mi doporučovala vystřihnout uzlíky a druhý lékař mi říkal,že to není nutné.jestli že mám tento problém kolísavý.Tedy jednou je to dobré jindy špatné.Sám jsem ale zjistil-při mém vlastním pozorování-že to může být i psichického rázu,z únavy.Když jsem totiž nevyspalý,tak ráno můžu očekávat potíže.Jestli že mám nějaký problém psichické zátěže,tak taky.Samozřejmě že hlasivky mám nějak poškozené,to bych pochopil,ale co mi není tedy moc jasné,je to že jsem ani u lékařů nenašel radu a ani nikde jinde.Ten druhý lékař mi dokonce sdělil,při asi 6-té,poslední návštěvě že se nám to povedlo.Že mám jako hlasivky vyléčeny.To mě dostalo,protože ten den jsem docela dost špatný hlas. Kdyby někdo poradil,tak mi může dát zprávu tady v této diskusi.Díky

Jakub

Když zpívám tak si občas u toho musím odkašlat nevíte čím to mumumůžeme byt?

Veronika Jágrová
1x

Je mi 16 let a zpívání miluju nadevšechno. V mých asi 10 mi lékaři zjistili uzlíky na hlasivkách. Dál jsem se tomu nebránila a zpívala a ječela a hlasivky jsem vůbec nešetřila. Teď na sobě pociťuju, že se to o dost zhoršilo. Už nevyzpívám to co dřív a když někdy začnu zpívat výšky, začnu ihned kašlat. Poradíte mi, co je pro mě teď nejlepším řešením? Svůj hlas miluju a zpívání taky!

Babička

Dobrý den mám 6 letou vnučku která doslova skrehota na ORL ji byly zjištěny uzliky na hlasivkach bohužel obstriky vzdaly protože ji museli 3 držet aby si nechala něco strčit do pusy. A tak se sama sebe ptám zda v pozdějším věku nepodstoupi chirurgický zákrok myslím že by to bylo nejlepší řešení. Určitě jí to v dospívání bude vadit že má tak nehezky hlas...

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce