Křečové žíly a masáže
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat zda-li jsou vhodné masáže nohou při křečových žilách. Děkuji

Neagresivní masáž, která je směrem k srdci - pomáhá návratu krve z nohou, by neměla škodit. Její účinek je ovšem jen krátkodobý, jakmile se postavíme do svislé polohy, krev se začne opět hromadit v nohách. Podobný účinek mají nohy na stole - gravitace podporuje odtok krve. Ovšem masáž z jiných důvodů by měla být prováděna s ohledem na stav žil, aby nedošlo k jejich dalšímu poškození. Zkušený masér vám jistě poradí. Jinak dobrou masáž všem doporučuji, je to příjemná relaxace. Ovšem znovu opakuji, zásadní je zkušenost a kvalifikace maséra nebo masérky.
Reagovatpoděkovatnahlásit28. února 2007, 11:16:40
Mám s křečákama taky problém, už jsem zkoušela snad všechno, včetně masáží.
Reagovatpoděkovatnahlásit23. října 2015, 15:33:54
Dobrý den, varixy mám dlouhá léta, jsem 2krát po operaci, ale teď mám asi 4 dny na lýtku ztvrdlou žílu, která na dotek bolí a okolí trochu červené. Nasadila jsem si kompres.punčochy, ale nevím, jestli to mám něčím mazat - nějakou mastí, nebo něco jiného? Užívám dlouhodobě Detralex. Děkuji.
Reagovatpoděkovatnahlásit15. prosince 2015, 09:18:40

Napisu sve problemy s krecaky.Mela jsem opravdu osklive,bolely jak cert.Na operaci jsem nechtela,zastavam nazor,operace a kuchani je to az to posledni.Brala jem prasky,Detralex a jeste dalsi,uz si je nepamatuji.No a protoze se to nelepsilo,tak jsem zkusila lecbu alternativni.Nasla jsem si na netu jednu pani,ktera mela vynikajici recenze.Nelenila jsem,a zavolala.Pani na mne chtela jen foto,jak to vypada,ktere jsem ji zaslala.Behem 3dnu mi prisla masticka a ja zacala mazat.Za par dni se mi zily zmensily a prestaly bolet.Do mesice jsem mela nohy pomalu jak lanka.No a kdyz zase zacnou bolet,tak zavcasu zacnu mazat a mam zase klid.Co je to za masticku nevim,ale proste bylinky funguji na 100%.Dokonce me mamince poslala masticku na bercaky/ktere mela 5let/,ktere dle doktoru nelze zahojit a maminka je ma krasne zahojene,i kdyz doktori rekli,ze zahojit nejdou.Kdyz to doktor videl,nemel slov a jen se zeptal,jak to dokazala.Nechavam na ni cislo,urcite pomuze i nekomu dalsimu 607131750.
Reagovatpoděkovatnahlásit7. února 2016, 22:27:05
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Chcete zdravě spát? Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroom Magniflex, Šaldova 1, Praha-Karlín, nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.
- Většinou dobře a rychle. [59%]
- Často obtížně a dlouho. [15%]
- Velmi těžko a dlouho. [19%]
- Vždy dobře a rychle. [7%]
- Příznaky rakoviny, které bychom neměli podceňovat (6026 čtenářů)
- Rýmovník, bylinka nejen na rýmu a nachlazení (4179 čtenářů)
- Příspěvek na péči: Pro koho je určený a jak o něj zažádat (3348 čtenářů)
- Pozor na zubní kazy u dětí. Vznikají rychleji než u dospělých a chrup mohou doživotně poškodit. (2874 čtenářů)
- Kdo má nárok na lázně a jaké jsou typy úhrad (2706 čtenářů)
- Nemocné ledviny nebolí (2695 čtenářů)
- Předání zdravotnické dokumentace při změně lékaře (2470 čtenářů)
- Vysoký cholesterol ohrožuje i náš mozek (1899 čtenářů)
- Zubní kaz lze ošetřit i bez vrtačky (1776 čtenářů)
- Přecházet chřipku se nevyplácí (1485 čtenářů)
- Maky (lipoxal) 20. dubna 2018, 21:56:59
Jen vyhozené peníze. Chtěla jsem mít štíhlejší postavu, shodit pár kil. Do toho jsem i… Diskutovat
- Lucka (AE na obličeji) 19. dubna 2018, 14:24:16
Dobrý den o jake byliny se jedná?Dekuji Lucka Diskutovat
- Daniela (Tříhodinová dieta) 18. dubna 2018, 19:22:41
Ono to není tak o dietních jídlech, ale o zdravém životním stylu. Není dobré držet… Diskutovat