Již tradičně na 14. listopad připadá Světový den diabetu, který má podpořit povědomí o onemocnění, prevenci a odstraňovat stigmatizaci lidí s cukrovkou. Datum 14. listopadu současně připomíná narození Fredericka Bantinga, který společně s Charlesem Bestem objevil v roce 1922 inzulin.
Ghí je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů, navíc s dlouhou dobou trvanlivosti bez nutnosti chlazení. Díky absenci mléčné bílkoviny je také vhodný pro osoby s intolerancí laktózy a kaseinu; celiakům a lidem trpícím poruchami zažívacího traktu pomáhá doplnit vitamíny A, D, E a K, které jsou rozpustné v tucích, a proto jsou obsaženy v ghí.
Konzumace přepuštěného másla podporuje zažívání a hubnoucí procesy v těle, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá tělo detoxikovat. Omega 6 a omega 3 mastné kyseliny obsažené v ghí mají pozitivní účinky na celou nervovou soustavu.
Ghí nemusíte používat jen v kuchyni, i v koupelně najde své zastoupení. Hydratuje podrážděnou kůži a usnadňuje její hojení. Udržuje zásadité prostředí pokožky, čímž působí antisepticky.





